Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci(27)
Raspunsuri - Pagina 11
Anaomaria spune:
Buna fetelor,
Multumesc pentru incurajari.
As vrea sa va povestesc, dar dupa cum v-am zis, nu prea am ce. Nu simt nimic deosebit, dar absolut nimic. O vaga senzatie de greata am avut ieri seara, deci nici macar dimineata.![]()
Mergem in continuare cu rugaciunile, am scos si de pe forum rugaciunea pt bebe din burtica si speram ca totul este bine.
Sunt zapacita ca citesc despre tot felul de pastilute pe care le iau alte mamici. Mie nu mi-a dat nimic dr, am inceput eu singurica sa iau Elevit. Si daca trebuia sa-mi dea si nu mi-a dat? Si totusi, e un dr bun din Iasi... Cam astea-s dilemele mele. As vrea sa am un aparat cu care sa ma uit mereu doar in burtica, sa vad ce se intampla acolo, sa pot sta linistita.
Va pup pe toate si multa sanatate. Va astept sa trecem impreuna prin aceste "griji"![]()

7+
georgia_c spune:
zanici
, domnica
, ca sunteti alaturi de mine
io am facut niste injectii (diphereline) pt punctele de endo , si ma gandesc ca poate sa fie o dereglare.. vedem .. asteptam ..mari sperante nu am caci nu am nici macar un semn de sarcina ..asa ca .. doar sa nu fie ceva de rau .. in rest is calma cum nu am mai fost de multaaaa vreme ...in loc sa ma agite m-au calmat injectiile astea ![]()
Anaomaria, multa rugaciune ..ca acum te rogi pt 2 persoane
.. El ti-a dat minunea , tot El o sa aibe grija de ea .. 
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
sandaa spune:
Buna fetele mele dragi!
Am lipsit cam mult si imi pare rau, am fost cam ocupata zilele astea.
Vreau sa felicit noile gravidute. E o mare fericire sa apara cat mai multe gravidute pe lista. Dumnezeu are grija de fiecare numai sa stim sa-i cerem noi ajutorul si sa avem rabdare. Sarcina usoara va doresc si Maicuta DOmnului sa va acopere cu sf ei acoperamant ca sa fiti linistite 9 luni.
Cipicah multumim pt pomelnic si pt tot sa dea Dumnezeu sa ne bucure si noua inima cu un copilas.
Fetelor noi bine ati venit la rugaciune. Ne rugam impreuna si Dumnezeu o sa se indure de noi.
Georgia si pogonici asteptam vesti bune de la voi.
Ainigriv multumim ca treci pe la noi si ne incurajezi. Multa sanatate micutei Maria.
Cami iti doresc nastere usoara poate mai treci pe la noi sa ne mai scrii despre tine.
Tuturor va multumesc ca scrieti si ma rog ca mult doritul bebe sa vina cat mai repede sa ne bucuram si noi.
Doamne ajuta!
jesika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anadomnica jesika,Delphinas - imi pare rau sa aud de probleme la sotiori, insa va admir pt. ca sunteti niste luptatatoare si va "certati" sotii cu dragoste pentru a inmulti familia. Cu siguranta efortul vostru de azi va fi rasplatit inzecit de familia numeroasa si galagioasa de maine ![]() ![]() |
Doamne ajuta !
Anaomaria - cu asa binecuvantare de la pr.Iustin Pirvu, tie ti-e frica ? Pai nu-ti dai seama ca e un sfant in viata si ca ai ramas inrascinata datorita canonului dat de sfintia sa, cum crezi ca s-ar putea intampla ceva cu copilul ?
_
1+1=3 sau 4,de ce nu ?
Doamne ajuta !
Anaomaria spune:
Ce sa fac? Asa sunt eu, cu o imaginatie bogata ![]()
Daca n-am mai trecut niciodata prin asta...
Dar am speranta la DD ca va fi totul bine. 
7+
jesika spune:
Manata de mesajul lui Cipicah, am vrut sa aflu mai multe despre pr. Calistrat, despre care marturisesc ca nu stiam mai nimic ![]()
Am gasit cartea ''Mângâiere #351;i mustrare- Nevorbe#351;te P#259;rintele Calistrat de la Bârnova''-Danion Vasile
Iata citeva fragmente:
Ma dusesem pregatit sa stau la manastirea Barnova foarte putin, cateva ore, pentru a-i pune parintelui in¬trebari legate de sfintirea mirenilor, in vederea unui volum de interviuri cu mari duhovnici romani contemporani. Il stiam pe parintele Calistrat mai ales din predici. Ma asteptam ca raspunsurile lui sa fie ziditoare. M-a impresionat in asa masura, incat am inre¬gistrat mai multe convorbiri pe teme duhovnicesti. Am vorbit cu parintele despre subiecte foarte variate, de la nevointa la folosul cartilor duhovnicesti, de la apostazia din vremurile noastre la cresterea copiilor.
……………………………………………………………………………………………………………
– Parinte Calistrat, va rog sa ne spuneti cateva cuvinte despre valoarea rugaciunii.
– Sfintii Parinti invata ca rugaciunea este impara¬teasa tuturor faptelor bune. Troneaza deasupra tutu¬ror pentru ca este puntea de legatura intre om si Dum¬nezeu, este glasul viu al constiintei. Rugaciunea este starea in care omul isi muta mintea de pe pa¬mant la cer, rugaciunea este singura care il urca pe om pana la tronul lui Dumnezeu, este singura care ajun¬ge si sparge cerul, este legatura, unitatea intre duh si materie.
Un lucru consemnat despre sfanta rugaciune este ca rugaciunea nu poate fi inlocuita cu nici o alta fapta, nu poate fi substituita prin nimic altceva. In materie de spiritualitate, Mantuitorul Iisus Hristos este Cel Care ne cere si spune: „Privegheati si va rugati sa nu cadeti in ispita...“; iar Apostolul Pavel spune „Ne¬incetat va rugati“. Privegherea si rugaciunea sunt doua arme cu care sufletul se inaripeaza.
………………………………………………………………………………………………………………
– Ar trebui sa existe ingaduinta fata de cei care vin pentru prima data la biserica...
– Intr-o lume moderna, intr-o lume plina de mize¬rie, in care Satana urla ca un leu si cauta pe cine sa in¬ghita, accepti rugaciunea la icoana a celei cu sanii goi sau cu capul gol si-i dai sfatul de folos pana o aduci la stadiul normal, de a veni imbracata decent si de a se comporta decent in biserica, decat sa o dai afa¬ra din biserica pentru ca e nepregatita. Cred ca de aici se dovedeste inca o data ca-n putregaiul de pacat este un sambure de adevar si ala-i constiinta. Si-n loc sa fie in fata cartilor de Tarot, in loc sa fie in fata cestii de cafea, in loc sa fie in fata ghicitorului, fachirului si a magicianului, vine asa, in starea de destrabalare, si plange in fata icoanei lui Hristos.
Si atunci, daca ai rabdare, ai castigat pe fratele tau dupa cuvantul Scripturii care spune: „Dragostea toa¬te le rabda, dragostea toate le crede, dragostea toate le iarta, dragostea nu se mandreste, nu se trufeste, nu tine minte raul, nu cauta ale sale. Dragostea nu piere ni¬ciodata“. Iar in a sasea epistola care se citeste la Sfantul Maslu iarasi se spune: „Daca traim in Duh, in Duh sa si umblam, nu iubitori de marire desarta, nu piz¬muindu-ne unii pe altii, nu urandu-ne unii pe al¬tii, ci voi cei tari sfatuiti pe cei slabi, luand seama la voi sa nu cadeti, ca asa sa se implineasca legea lui Hristos“.
………………………………………………………………………………………………………………..
Am intalnit multe cazuri in care femeia ii spune sotului: „De tine ma las, de biserica nu ma las“. Iata un caz de habotnicism absolut, in care Biserica trebuie sa intervina si sa arate legiuirea canonica, si anu¬¬me faptul ca femeia trebuie sa fie supusa barba¬tu¬lui conform tainei nuntii, femeia trebuie sa asculte de barbat si barbatul s-o carmuiasca dupa legea lui Hristos. Ea trebuie sa fie supusa barbatului in toate con¬form canoanelor. Femeia nu are voie sa-si lase bar¬batul decat in cazul desfranarii, iar duhovnicul care-i spovedeste trebuie sa se straduiasca sa-i aduca la un echilibru in care Biserica sa nu fie o plaga pentru casa lor, ci ceva normal, in care harul lui Dumne¬zeu sa se salasluiasca.
Si-am sa va dau o pilda. O femeie s-a dus la du¬hov¬¬nicul ei si i-a spus asa: „Barbatul meu ma loveste permanent.“ „Si care este motivul acestei loviri?“ „Cred ca vorbesc uneori prea mult“, s-a scuzat femeia fara sa spuna ca, de fapt, este cicalitoare. Si atunci duhovnicul i-a dat o pietricica si o sticla cu aghias¬ma si i-a spus asa. „In clipa in care sotul tau so¬seste de la serviciu, pregateste-i masa, pregateste-i apa calda, pregateste-i patul, ia aghiasma si pietricica in gura si, cand el va adormi, atunci sa inghiti aghiasma si pietricica s-o pui in buzunar, s-o ai pentru ziua urmatoare“.
Si-n felul acesta, dupa o vreme femeia a spus: „Pa¬rinte, lucrurile decurg normal, intocmai cum mi-ati spus, minunea s-a petrecut intr-un mod extraordinar. Si iata ca, in momentul de fata, sotul meu este un sot ideal, dar mi s-a terminat aghiasma din sticla“. „Poti sa iei si apa din fantana, ca are acelasi efect“. Esenta nu era apa sau aghiasma, ci era inchiderea gurii, cum spune psalmistul David: „Pune, Doamne, straja gurii mele si usa de ingradire imprejurul buzelor mele“.
1+1=3 sau 4, de ce nu?
Doamne ajuta!
anadomnica spune:
O fi linistea dinaintea unui suvoi de 

???? care sunt pe cale sa se anunte fericite??
marijan90 spune:
Cipicah,multumim mult pentru canon si pt ca ai dus acatistul. Speram sa auzim de cat mai multe fete
. Numai bine si DD sa va ajute.
Sandaa vroiam sa te intreb daca ai tinut canonul care ti l-a spus tie duhovnicul? Deoarece eu l-am inceput si sunt in a 5 luni de post negru si rugaciune.
pogonici1977 spune:
fetelor abia miercuri merg la control , ce sai faci mai aveti si voi putina rabdare pana miercuri seara, normal ar fi trebuit in seara asta dar nu puteam eu, iar maine nu e dct, deci ramane ptr mierc..
cat despre mine ca sa va mai zic, acum in mom in care va scriu ma doare spatele cumplit..ma luat asa dintro data..abia stau pe scaun sa va scriu,doamne fereste sper sa nu vina uratii ca nui astept
..iar broscutele din burta nu au plecat isi mai fac de cap in continuare mai rar dar sunt...
daca e sa ma gandesc azi sunt 37 zike de la ultimul CM, dar nu am uitat de acele scurgeri maronii de cateva ore...![]()
..eu inca mai sper la o minune.....
in rest ma rog la Dzeu s a fie bine si ne daruiasac si noua un bb mic acolo in burtica....
de astazi vreau sa citesc si eu acatistul sf Ioachim si ana timp de 40 zile.., dar nu il pot lasa deoparte pe sf meu drag deoparte SF NECTARIE....
uf..daca stiti ce necajita sunt, de fiecare data cand citesc un acatist imi vin in gand alte lucruri si nu ma pot concentra, si iar o iau de la capat.pana reusesc sal termin .mereu ma gandesc la bebelus..din astea..fetelor am devenit obsedata din aceasta cauza...stiu ca nui bine..dar numi iese din cap..ce sfat imi dati???
gata miau trecut durerile de spate...ura.....erau ca niste junghi
doamne te rog si noi un 

?