Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (13)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

I-am facut de papa 170 ml si a papat 150...sa vedem acum cand mai cere...
Ce urat e afara...au anuntat ca si maine e la fel si de vineri e raceste si ningeeu vreau sa vina caldura sa stau cu bubulina cu orele in parc...

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Mai, dar ce viteza aveti la scris N-am apucat sa citesc ultimele 10 pagini, mi se incarca si foarte greu, plus ca nici nu am timp...

Mi s-a terminat cu fericirea, sotul s-a apucat serios de treaba, ca altfel se duce firma de rapa....asta inseamna ca pleaca la servici la ora 7, ceea ce inseamna ca eu raman singura cu amandoua, adica trezeste-o, spal-o, imnbrac-o, hraneste-o, du-o la gradi pe Rebeca....intre timp se trezeste si Cati, lasa-i lapte ca sa-i dea bona(care vine la ora 8)....in fine, activitate, nu gluma. Plus ca Rebeca vine acasa la 12, deci o luam de la capat
Asa ca timpul meu s-a limitat dintr-o data.....acuma dorm amandoua, in sfarsit!!

La multi ani, Olivia!!....n-am mai apucat ieri sa-ti spun, adica am scris mesajul dar nu s-a mai incarcat pagina nici la Dumnezeu, asa ca am capitulat...vroiam sa-ti spun ca eu mai beau din cand in cand cate un pahar de vin, e placerea mea mare....de trecut, trece in lapte, doar ca nu afecteaza bebele un pahar de vin

Ma duc sa citesc repede...

_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neamtu_c74 spune:

Buna fetelor.

Citesc aproape in fiecare zi ce scrieti, dar nu mai apuc sa scriu (cred ca n-am scapat nici de moderare).
In mesajele voastre gasesc raspunsuri la intrebarile pe care as vrea sa le pun si pentru asta vreau sa va multumesc .

Am vazut montajul cu burtici si bebelusi si mi-a placut mult.

Ieri Gogosica al meu a facut 2 luni, are 5060gr, l-a vazut doctorul este bine si i-a facut si vaccinul infanrixul.

Cand Gogosica o sa aiba un program mai lung de somn noaptea poate o sa fiu si eu in stare sa scriu mai mult.

Mama de baiat, Mihnea, 27.11.2008

Mergi la inceput

De acord cu tine! Nu cred ca se poate vorbi de educatie la un bebe atat de mic, la mine nu a tinut nici cu prima fetita, si nici acuma nu tine Iar cazul descris de tine ....la fel s-a intamplat cu baietelul lui sora-mea care s-a incapatanat sa-l faca sa doarma singur in camera lui pe la un an jumate.....l-a gasit dormind langa usa dormitorului lor, pe parchet
Sunt de acord sa procedezi in felul asta sau ceva asemanator cand copilul este destul de mare incat sa te poti intelege cu el. Noi am reusit s-o culcam in camera ei pe Rebeca de mititica, n-a protestat niciodata, insa o adormeam noi si apoi plecam in dormitor, insa se trezea noaptea si venea la noi sau ne striga, si iar trebuia sa o adormim A fost destul de obositor.
Acuma abia, de vreo 2 saptamani adoarme singura, si pot spune ca nu se mai trezeste peste noapte, sau daca se trezeste, adoarme singura inapoi. Asta noi o consideram o victorie importanta

Citat:
citat din mesajul lui vrabiuta

buna seara

am vazut ca s-a postat metoda ferber pentru bebelusi. am intrat doar sa va spun ca eu personal nu sunt de acord cu ea, mi se pare o metoda de "dresaj" nu de ajutat bebelusul sa adoarma singur.
caz concret: cunosc o mamica al carei baietel e de varsta drei lia, a fost chinuit cu metoda asta multa vreme fara succes (dar mama era foarte hotarata si convinsa ca ii face copilului un bine, iesea pe terasa la tigara sa nu il mai auda cum plange). de la un an baietelul a inceput sa plece din camera lui si sa doarma pe jos in dormitorul parintilor, numai sa fie aproape de ei (l-au gasit la usa, pe hol, intr-o noapte, usa dormitorului lor fiind inchisa). acum mama doarme cu baietelul in pat
unii copii sunt pregatiti sa doarma singuri de la varste mai mici, altii au nevoie de cineva langa ei pana la varste putin mai mari. fiecare mama stie cum e mai bine pentru puiul ei.

o seara frumoasa tuturor!

mami de 2 x

_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

ce vreme oribila...nu mai suport ploaia...nu am ajuns sa iau banii pe trusou...nu am cu cine sa-l las pe david...

steli...ai primit poza cu david? ti-am trimis-o intr-o seara pe mail...

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

David-Andrei
Povestea nasterii

http://b1.lilypie.com/iOAIp2.png
http://lilypie.com/pic/090116/7IMD.jpg

pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!

Mergi la inceput

Mirtha, am citit si eu tare multe carti, cand era Rebeca mai micuta. Cartea lui John Gray, "Copii sunt din rai" mi-a placut tare mult, poate usor exagerata abordarea, insa probabil ca asa a vrut sa ne faca sa intelem ca totul se poate obtine doar dand multa, multa dragoste.
Ti-as mai recomanda "Ingerasii nostri" de Tanya Byron, psiholoaga care a facut reality-show-ul "Little angels", foarte apreciat in Marea Britanie. Am citit si cartea lui supernanny a noastra, cea de pe Prima Tv...bunicica.
Stiu ca am vreo 2-3 carti in format electronic, ma apuc de cautat prin fisiere, si apoi le trimit pe mailul comun.

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Multumesc de intrebare Ginye !

Citesc , citesc in nestire.

De citeva zile Eva doarme mai mult si ziua ceea ce imi ofera timpul necesar sa citesc si sa trebaluiesc- asta ultima operatie o fac pe fuga ca imi sta capul numai la citanie.
Pina nu de mult ritmul era de maxim 1 ora de somn intre mese , in rest joaca . Acum se pare ca trece printr-o perioada de crestere. Ar dormi...in nestire si desi se joaca , spun eu , cu aceeasi placere ii vine somn mai repede.
Ca orice mama - mai mult sau mai putin cu nervii in pioneze -sunt suspicioasa dar o monitorizez : sa fie alerta cind se trezeste , sa nu aiba temperatura , sa nu aiba alte iritatii , sa gangureasca si sa zimbeasca, sa faca scaun si pishu. Scaun are tot la fel 1 scaun la 3-4 zile. Nu intervin cu nimic , nici nu apa fiarta si racita , decit daca da semne de suferinta.
Am vazut ca ai ceva probleme la capitolul somn si papa cu Stefan. Nu stiu ce sa spun decit ca fiecare bebe este diferit si are perioadele lui de ne-somn , de ne-liniste si de ...obiceiuri alimentare.Parerea este ca de intervenit se impune doar daca sunt ceva semne de boala sau suferinta !

Am citit zilele astea : "Sa intelegem comportamentul copiilor , autor Dinah Jayson - bunicica si acum cit e bebe mic si cind va fi mai mare. Bine structurata , informatia este formulata in termeni simpli , usor de lecturat , usor de tinut minte , fara prea multa justificare psihologica , intr-un cuvint utila pt. creierul meu cam obosit , pret 16,9 lei , 155 pagini de lectura, restul , prefata , cuprins si alte info. Bine am inceput deja pe langa sublinieri cu pixul sa indoi si paginile , sa fiu mai sigura si sa pot reciti pasajele care mi se pare interesante.
Am mai citit si : "Ce sa spunem copiilor cind sunt f. mici , tristi , bolnavi si cind se bucura" de Fr. Dolto. Nu asa de utila ca prima dar mai interesanta. Palierul informational este diferit. Daca prima carte de Dinah Joyson ofera tipare comportamentale , clasificare , mod de depistare si solutii la anumite aspecte sau probleme comportamentale , la finalul ficarui capitol un soi de rezumat al capitolului cu probleme si solutii (cum ar fi refuzul de a adormi in patut , refuzul de a face la olita , gelozia fratelui mai mare, fobia de cresa etc.) cea de-a doua de Fr. Dolto e mult mai descriptiva , cu bogate explicatii pe latura pshio-afectiva. Spre exeplu cartea de Fr. Dolto as cataloga-o drept o lectura placuta (158 pagini , prte 21,99 lei ) din care poti extrage citeva idei utile : diferenta dintre necesitati si dorinte si modul lor de satisfacere , despre aspectele pozitive si negative ale suptului degetului sau suzetei , despre delimitarea psihologica dintre bona/educatoare si mama etc.
Deocadata aceasta ultima carte nu am terminat-o , mai am putin.
Dupa ce o termin urmeaza : "Cind apare copilul" autor Fr. Dolto iar in viitorul apropiat , sunt pe lista , in asteptare : Dr. John Gray - "Copii sunt din rai", Aletha Solter - "Copii notri , frumosi , sanatosi" , Aletha Solter - "Bebelusul meu intelege tot".

Aaa...si caut prin Craiova si cartea indicata de Mav : " Cum sa faci fericit un copil cu virsta de pina la 1 an." Sper sa o gasesc si sa nu fie nevoie sa o comand prin posta.

Seara buna mamicilor !

Citat:
citat din mesajul lui ginye55

Mirtha pe unde esti?

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

_
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Lauramiron Doamne mititelul tau nepotel, ce scumpiiiiicc...am si m-am intristat in acelasi timp, de somnicul lui pe jooossss.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu sunt in febra bagajelor, intorc casa cu fundul in sus, triez tot, ba arunc ce nu am neaparat nevoie in casa, ba pun deoparte. Mi-a luat 2 ore sa triez scrisorile si actele, trimit astia aici scrisori intr-o veselie .
Noroc ca-i Elisa cuminte, ba chiar prea cuminte, doarme mai mult ca saptamana trecuta deci suge mai putin si mi-e sa nu fac o mastita ca mai devreme incepusera sa ma usture niste zone.

Sunt cam nedumerita, Mariana, Ramo, de ce le dati ceai pe langa lapte praf? Adica de ce asa de mult? Eu daca i-am dat ceai de menta, a fost cantitate mica, la fel si pentru colici, 40 de ml si nici pe aceia nu i-a papat.

Am mai citit si despre dresatul copiilor, fie la somn fie la mesele de noapte. Eu nu am de gand sa fac militarie cu Elisa, mai repede o las sa-si faca ea programul ca vad ca e destul de consecventa cu mici variatii bineinteles.
De ce nu insist pe un program, pentru ca vreau sa am flexibilitate. Nu pot concepe ore fixe de nani sau de masa cand eu sunt pe drumuri, prin vizite.

Oceanborn, este valabil 1 luna de zile titlul de calatorie.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Lauramiron daaaaaaaaaaaaaa!! Astept cu nerabdare carticelele pe mail-ul comun

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Citat:
buna seara

am vazut ca s-a postat metoda ferber pentru bebelusi. am intrat doar sa va spun ca eu personal nu sunt de acord cu ea, mi se pare o metoda de "dresaj" nu de ajutat bebelusul sa adoarma singur.
caz concret: cunosc o mamica al carei baietel e de varsta drei lia, a fost chinuit cu metoda asta multa vreme fara succes (dar mama era foarte hotarata si convinsa ca ii face copilului un bine, iesea pe terasa la tigara sa nu il mai auda cum plange). de la un an baietelul a inceput sa plece din camera lui si sa doarma pe jos in dormitorul parintilor, numai sa fie aproape de ei (l-au gasit la usa, pe hol, intr-o noapte, usa dormitorului lor fiind inchisa). acum mama doarme cu baietelul in pat
unii copii sunt pregatiti sa doarma singuri de la varste mai mici, altii au nevoie de cineva langa ei pana la varste putin mai mari. fiecare mama stie cum e mai bine pentru puiul ei.

o seara frumoasa tuturor!

Vrabiuta, , total de acord cu tine. Metoda asta este oribila. La varsta asta, copilul nu are nevoie de nimic altceva decat de afectiunea mamei lui. Un copil lasat singur sa urle "pe ceas" e un copil care nu-si poate umple rezervorul emotional . Ce trist ca sunt parinti care nu-si dau seama de asta si de raul pe care il produc copiilor lor pe termen lung.

Eu am dormit cu fiica-mea in pat pana la patru ani si acum, la patru ani si jumatate, e la bunici si nu se grabeste sa vina acasa. Nu plange dupa noi niciodata, desi ii e dor de casa. Acum, dupa aproape trei sapt., am ajuns s-o rog sa vina acasa . E un copil echilbrat si cu multa incredere in ea si in parintii ei, stie ca suntem acolo oricand, nu-i e frica de singurate, se adapteaza ultra rapid oriunde...si astea sunt semne de inteligenta emotionala dezvoltata asa cum trebuie.

Mergi la inceput