Bobocei de septembrie-octombrie 2008(42)
Raspunsuri - Pagina 21
AlexaM spune:
CD bine ai revenit.
Multumesc mult pentru raspunsurile legate de fimoza. Eu am fost hotarata sa las copilul sa se dezvolte natural fara interventii. Din pacate inca de la inceput dr noastra ne-a spus ca s-ar putea sa avem o problema asa ca am reconsiderat. S-ar putea sa fie si genetic, avand in vedere faptul ca sotul a avut aceeasi problema, insa la el au asteptat si a ajuns la cutit tarziu ... pe la 8-9 ani, fapt destul de traumatizant pentru un copil. Nu vreau sa repet greseala, asa ca ... in cazul in care ni se va recomanda (eu mereu ma consult cu cel putin 2 doctori inainte sa iau o decizie - am avut experiente ffff neplacute cu doctori in copilarie in urma carora inca am sechele fizice) vom alege sa facem aceasta operatie cat mai repede daca se poate fara anestezie totala. Momentan Matei nu are nici o problema, dar nici nu vreau sa aiba in viitor.
In alta ordine de idei, am vazut filmuletele...SUPERBI bebei...asa emotionant sa-i vezi cum reusesc sa faca ceva pentru prima oara...
Apropo de sondajul despre intors la serviciu: eu m-am intors deja de la 2 luni dupa nastere, insa fiind afacerea mea, am un program flexibil, in general lucrez de acasa, insa mai merg si la serviciu cam la 2 zile cateva ore. Din pacate fac o ora sau mai mult pe drum... Matei sta cu mama sau cu socrul sau cu soacra acasa... E obisnuit cu ei si este si foarte sociabil asa ca nu avem probleme.
In legatura cu bonele, e tare dificil de gasit una ok. Am o prietena care asta face, insa doar la ocazii sta cu diferiti copii, nu zi de zi, avand si ea un baietel de 2 ani si jumatate. Ea este una din exceptiile bune, in sensul ca atunci cand lucra serios...era ea mai ingrijorata si mai cu grija pentru bebei decat mamele la care lucra...
Are cineva scaunul: Extrema de la Babideal? Mie imi place in mod deosebit insa as vrea sa stiu daca e ok pe termen lung...daca a folosit cineva.
As vrea sa va propun un sonaj: cu sau fara premergator?
Eu stau in cumpana si ma documentez despre subiect.
Daca vrea cineva o recomandare de dr pediatru bun care vine si acasa sa-mi trimita un PM. Eu sunt tare multumita (este o persoana foarte deschisa la nou, discutam foarte deschis despre tot ce-mi trece mie prin cap si ma incurajeaza sau nu sa fac diverse lucruri insa nu impune ci doar recomanda ceea ce este super din punctul meu de vedere. Si este pusa la punct cu tot ce e nou. Este proalaptare exclusiva pana la 6 luni (daca nu era ea nu cred ca reuseam sa alptez atat). Scuze ca fac reclama dar chiar imi place mult.
Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama
300 spune:
Lucutta, Sergiu a luat foarte bine in greutate, nu-l mai indopa! O sa manance exact cat are nevoie. Si, daca ti se pare ca il distrage cate ceva la masa, ai grija sa fie liniste in timp ce mananca si gata. Despre stat i fundulet, eu nu l-as pune de la 4 luni intre perne. Seva ridica si singur si vei sti cand e nevoie sa il incurajezi.
Cat despre diversificare, intra si pe mailul comun, sunt cateva scheme postate de fete, poate te ajuta cu ceva. De asemenea, gasesti printre altele sfaturi pertinente pe www.askdrsears.com, printre altele.
Mai voiam sa zic ceva dar am uitat; revin.
Edit:
Alexa, cu scaunul nu te pot ajuta. Cat despre premergator, eu sunt PRO. Toti fratii mei au mers in el de la aprox. 7 luni si cand n-au mai vrut n-au mai vrut, au mers foarte bine, nu s-au accident, rarisim s-au rasturnat, si sunt si tare dulci in premergator.
Didi, te duci la profil personal (meniul din stanga paginii) si acolo ai optiunea de PM activat/ dezactivat.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
_irina_ spune:
Ramo intrebai ceva de bouncer care sa nu fie f scump si pe termen lung. Noi avem asta (sper sa nu fie considerata reclama)
http://www.bimbomarket.it/product.asp?Id=840#
L-am luat din Selgros cu 200RON (aproximativ).
fericita de
Andreea-Maria
AlexaM spune:
Am uitat sa va spun ce si cum cu diversificarea, ca asa am promis. A venit ieri dr si am stat de vorba o groaza.
Ea recomanda astfel: (personalizat putin pt ca eu am astm si diferite alergii si exista sanse de 30% ca Matei sa fie predispus la a dezvolta alergii sau astm -astm doar daca raceste in primele 6 luni, 5 au trecut fara
)
5 luni si jumate sau 6 in functie de cum ia in greutate si cum il simt eu pregatit, sa incep cu cate o lingurita de suc de mar, morcov sau portocala si sa cresc cantitatea cu cate o lingurita pe zi timp de o saptamana. Sa nu introduc mai mult de un aliment pe saptamana. In mod normal se introduc la 4 zile distanta. Dupa vreo 3 saptamani de cand am inceput sa ii dau si pulpa de mar copt impreuna cu sucul. Nu pulpa de morcov.
Dupa ce ajungem sa inlocuim masa de la 10 - 11 cu fructe trecem la masa de la ora 13-14 unde in acelasi ritm introducem supita de legume(o lingurita pe zi si crestem cu cate o lingurita in fiecare zi). Dupa 1-2 saptamani incep sa pasez legumele fierte si sa le dau impreuna cu supita. La pureul de legume/supita sa trebuie sa adaug puin ulei de masline (de preferat fata de unt). Dupa inca 1-2 saptamani introducem carnita fiarta separat si pasata impreuna cu pureul de legume sau separat dupa preferinte. Carne de vita, curcan sau pui de tara (nu pui din comert) sau peste. Apoi introducem si ficatel de pui (tot de tara) si ou (doar galbenus pana la un an, dupa un an si albusul care poate da alergii). Dupa ce am inlocuit complet masa de pranz trecem la masa de la 5-6 unde dam iaurt facut in casa sau branza calcica facuta din lapte praf (NAN2) sau lapte de vaca de tara (daca trebuie luat lapte din comert mi-a recomandat napolact) Produsele de la ei le folosim de mai mult timp oricum datorita faptului ca au cel mai mic termen de garantie.
Nu se recomanda lapte de vaca la mai putin de un an datorita nivelului ridicat de sodiu pe care il contine care forteaza rinichii copilului. Daca faci branza sau iaurt riscul e mai mic.
Dimineata si seara lapte.
Cam atat ...sper ca am fost coerenta.
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui _irina_ Ramo intrebai ceva de bouncer care sa nu fie f scump si pe termen lung. Noi avem asta (sper sa nu fie considerata reclama) http://www.bimbomarket.it/product.asp?Id=840# L-am luat din Selgros cu 200RON (aproximativ). fericita de Andreea-Maria |
mi-a placut si mie ala. O sa-l caut si eu pe-aici sa vedem ce iese! Multumesc!
de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
AlexaM spune:
A...si uitam sa va spun: Matei a dormit azinoapte prima lui noapte singurel in camera. A dormit singurel la patut pe la 22, la 2:30 s-a trezit a papat...somn...s-a trezit iar la 5:30 pt papa apoi iar somn pana la 7..papa apoi somn pana la 9. Tare sunt mandra de el 
300.. multumesc de raspuns.
Raluca83 spune:
Hello fetelor!!
Am mai aparut si eu pe aici, dupa o lunga absenta, sper sa ma mai primiti.![]()
Am avut si noi botezul pe 10 ianuarie, Bianca a fost foarte cuminte si mami foarte emotionata....
In rest suntem bine, crestem si ne facem din ce in ce mai frumoase!!
Vroiam sa va intreb la cate lunite au bstat piticii vostrii pe burta sprijiniti in manute, noi avem 3 luni jumatate si nu prea stam, oare o avea vreo problema?
Am pus la semnatura siteul piticii daca vreti sa ne vedeti!
Va pup
bitza2008 spune:
Sabinel multumesc pt link.....am admirat si eu vedetele noastre Nerantula si Gruia 
dar de ce ati disparut dupa publicitate?!
Eva
nu pot sa cred ca incepi sa ai dubii in legatura cu alaptatul exclusiv pana la 6 luni...eu diversific pana la 6 luni doar daca nu ia Lucas in greutate.Sunt sigura ca vei lua cea mai buna hotarare, as always.
AlexaM felicitari!!!
FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)
poze