Bobocei de septembrie-octombrie 2008(42)
Raspunsuri - Pagina 20
_giulianna_ spune:
Astazi Edi a mancat la 8 lapte, 170ml iar la 11:30 piure de fructe (mar si gutuie) un castronel intreg + completare compot.
Cand se va trezi o sa-i dau lapte iar la urmatoarea masa piure de legume (morcov, telina, pastarnac, cartof, dovlecel) + completare supa.
Apoi lapte 170 ml iar la ultima masa lapte 170 ml + 2 masuri cereale.
Cam asta e meniul nostru zilnic.
La 4 luni avea 6000g, acum la 5 luni si o saptamana 7200g.
Vreau sa vad cum evolueaza de la 5 la 6 luni, acum cand am inceput serios si diversificarea.
Fructele le devoreaza, la legume trebuie sa insist dar pana la urma tot le mananca. Ii pun langa el o jucarie si isi face de lucru cu ea iar eu ii indes in gurita.
Mami de
www.flickr.com/photos/31848759@N02/sets/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
300 spune:
Buna fetelor,
Nerantula, eu pe la 8 si ceva citeam ce se scrisese scu seara-n cap asa ca v-am pierdut. In plus noi nu avem TV si online nu cred ca mai merg posturile mari asa ca nu aveam nicio sansa. Poate resusesti sa faci rost de filmulet.
A propos de asta, Bitza, nici nu incerca sa vezi filmul pus de mine ca nu se decodeaza sonorul - e doar un barait. Il pusesem acolo de test.
Intre 8 si 10 si ceva am dormit cu anda in cel mai induiosator mod care exista: cupil cu cracii goi pe burta mea goala, cupil de fapt in pozitie fetala - si eu la fel. Cu tzitzi in gura... sa fi vazut ce mutritza de cei 3 purcelusi facese!
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
CD27 spune:
a papat piciul niste piure + 100 ml lapte, el ar fi papat tot piureul dat am cedat psihic dupa ce s-a umplut pe haine, fata, balansoar si pe mine pe haine
, e greuuuu cu lingurita
pot sa coc mar la cuptorul cu microunde? ca alt fel de cuptor nu avem![]()
auziti explicatie de dr pt faptul ca nu mai vrea sa pape: a luat mult in greutate in primele 2 luni, peste medie si acum se regleaza.....aiurea...lui ii este foame, dovada ca in somn papa, dar pur si simplu refuza sa manance ziua fara legatura cu foamea
Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH
sabinel spune:
au bagat emisiunea de astazi. ma uit si eu acum.
http://www.antena1.ro/index.php?page=webcast&id=39837&type=show&item=102
amalia mamii
cum s-a nascut strumfita mea
piticania creste
_
Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic.
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui preety Mai intreb si eu ceva... poate vi se intampla... De vreo 2 sapt bebelina mea adoarme plangand, ceea ce nu mi se pare prea sanatos... Ideea e ca o ia somnul mancand, o tin in brate sau langa mine pana ma asigur ca adoarme si apoi o pun in patut... doarme 10 min maxim si incepe sa urle din tot sufletul... s-o speria? nu stiu ce sa cred... ca am inteles ca la bebei nu exista teama de intuneric... in sfarsit, o las sa tipe sa ma prind ce si cum, daca tipa mai mult si din ce in ce mai tare o iau din nou in brate, daca nu... o las pana se domoleste si adoarme plangand... da pana acum nu a facut asa ceva... Ce sa mai cred? Ca nici s-o tin langa mine in pat nu poate fi o solutie, si apoi a dormit mereu in patutul ei deci nu poate sa-i fie urat de el acum... PS: de maine incep masajul si terapie laser ptr coloana. abia astept. cred ca va fi super relaxant. kinetoterapia o incep dupa ce fac niste analize care sa demonstreze daca am sau nu reumatism, ca sa particularizam gimnastica si in functie de asta. Se pare ca durerile de spate nu sunt de la scolioza (ca cik scolioza nu prea da dureri)... |
Preety, o sa incerc eu un raspuns.
Daca te ajuta cu ceva Noah absolut in fiecare seara, exceptiile sunt insignifiante, de o luna de zile cam asa, dupa baita cere tzitzi, ii dau, apoi ne jucam, iar tzitzi si adoarme pe la 23.30.
Il pun in patutul lui si in maxim 10 minute il aud ca plange. Cand fug la el si il iau in brate nici nu deschide ochii de cele mai multe ori, e speriat dar se calmeaza instantaneu, fara altceva, il pun la loc in patutz si doarme pana dimineata.
Acum sa iti zic ce explicatie stiu eu: ei in timpul zilei inmagazineaza prea multe emotii, senzatii si perceptii pt a fi procesate simultan, asa ca seara, in starea de veghe, adica atunci cand nu e treaz dar nici nu doarme dus, i se deruleaza sub ochi ca un film tot ce a trait peste zi. Informatia este fff multa si il sperie, unele stari de peste zi de nervi de exemplu il enerveaza iar, samd.
Aceasta explicatie ti-o pot da eu, acest lucru il stiu din ce am citit, fara sa am pretentii de psiholog
.Intreaba si un psiholog neonatolog si vezi ce zice, oricum, eu zic sa stai calma, se intampla acest lucru in perioada asta de varsta cand se dezvolta capacitatile cognitive cu o viteza nebuna. In timp se regleaza, el se mareste si altfel face fata unei avalanse de experiente. Ei qcum sunt ca un burete, absorb absolut tot si constientizeaza, se pare, seara la culcare.
Legat de scolioza, stiu ca inseamna coloana curbata in forma de 'S' dar nu da niciun simptom dureros. O prietena are dar poate doar ea e asimptomatica.
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
Didididi spune:
Bine ati revenit CD mama de Mikul. Ma bucur ca sunteti bine.
Kid se stie ca fetele sunt mai mici decat baietii; eu zic ca are o greutate ok. Mai depinde si lungimea pe care o are. Al meu are 8200, dar nu pare gras, pt ca e destul de lung (ma gandeam la Luca de Eva care la 4 luni avea 75 cm).
Felicia n am glumit pt ca am auzit atatea despre bone; pe mine ma mai ajuta mama, dar sunt zile, cand de abia il impacam amandoua. Ca e foarte energic si incapatanat. Daca vrea in brate, pana nu il iei nu se lasa. Este adevarat ca nu a plans f tare decat de cateva ori (cu lacrimi de crocodil).
Mai citesc si revin.
LUCUTTA spune:
Bitza sa nu-mi spui ca deja zice tata la numai 4 luni?
Anca la cate luni ai pus-o pe Carla in fundulet?
Te intreb pt ca as vrea sa-l pun incet incet si pe Sergiu de la 4 luni dupa ecografia de bazin dar nu stiu daca as face bine.
Mamicutelor cati ml de laptic papa bbi vostri la 3 luni?
Noi papam 150ml sau mai putin cateodata.Azi am incercat sa-i dau 180ml dar nu a papat decat 170ml si a tot dat afara apoi.
Abia astept sa incepem si noi diversificarea de luna viitoare dar nu stiu cum se incepe si ce program trebuie facut.
Pana la cate luni trebuie sa pape la 3 ore?
Noi tinem capusorul deja bine si ne taram pe burtica ca o ramuta ,salivam ,papam manutele si tota ziua dam din manute si din picioruse si radem.Cu somnicul nu stam prea bine ziua ca noaptea doarme de la 12.30pana dimineatala 9-10 cu trezire de papa la 5.30 sau 7.
Dormim impreuna dar trebuie sa incep sa-l pun la el in patut daca voi reusi deoarece mai nou nu adoarme decat leganat in brate sau daca il pun langa mine in pat iar daca vreu sa-l pun in patut se trezeste.Mi-e groaza ca se va trezi noaptea daca doarme singur asa daca e la noi in pat ne simte si doarme pana dimineata.Seara plange de somn intodeauna.
EvaF spune:
Boo, si eu am aflat acelasi lucru de la pediatrul lui Noah, ca la 6 luni scade dramatic hemoglobina, fierul, la bebelusi, de aceea ea nu recomanda vitamine ci diversificare inceputa pe la 5 luni sa contracarez. Pe bune daca mai stiu ce sa fac, vreau sa il diversific la 6 luni, adica bagat o masa, asta inteleg eu, dar parca i-as baga un suculet ceva la un 5 luni, un suc de morcov, un suc de mar, nici nu stiu, ca daca incep cu jumatate de lingurita ajung sa il diversific la 8 luni.
Oricum, sunt fff derutata cu diversificarea, scoala americana de nutritie infantila zice una, baga banane, cereale, adica mancare tata, pui de obezi, scoala europeana zice alta iar Romanica, draga de ea, zice diversificare la 3 luni! Sa te tot impusti in tzeasta
Oricum si oricand as incepe, cineva va spune ca am gresit
Giulianna, fi-miu are fontanela 2cm/1cm, doctorita cica e ok pt varsta lui, daca te ajuta cu ceva! Noi luam 3 pic Vigantol/zi, cand nu uit![]()
Despre fimoza nu stiam ce este, acum m-am documentat!
Aseara am iscodit putza lui fi-miu mai mult decat de obicei, pare in regula![]()
Bitza, asa fetita, da-i un save, eu am cateva multe
zeci de mii de poze, din adolescenta pana acum, si pozele sotzului, acum ale lui Noah, toate nu intra pe stick, pe CD-uri nu le pun ca se strica in timp, sunt destul de perisabile, asa ca cel mai bun e un hard disk extern! Am primit unul nou cadou de Craciun, are 250 de giga, sa tot incarc pe el de toate filme, poze, muzica, si are dimensiunea unei mici agende, nu ocupa spatiu, e finut.
Moooooooooama ce tare e fi-tu cum zice el tata
Avem numai precoce pe aici pe la odisee, fi-miu e guraliv rau dar se intelege numai el
nu stiu cu cine tot discuta el cu foc
De nora-mea Carla razareatza ce sa mai zic, o pup. Ce sta ea in fund
, domnisorica, draga de ea

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta ![]()
-----------------------------------------------------------------------
sabinel spune:
hihi pupam pe vedeta Gruia si pe mamica lui. frumos si cuminte de numa!
l-a vazut si amalia mea si a facut niste ochi maaari![]()
amalia mamii
cum s-a nascut strumfita mea
piticania creste
_
Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic.
bitza2008 spune:
CD eu am copt cartofi la microunde..i-am pus in folie de aluminiu si i-am lasat 3min/cartof
Lucutta zice...am 2 filme dovada!!
FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)
poze