Condica Salajencelor (76)
Raspunsuri - Pagina 8
mihaela_s spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bimilit mihaela, sunt si thai si tot felu de pungi cu legume congelate.scrie in toate limbile posibile, dar in ro nu,dar e lipita o etichetuta mica de catre romani cu ceva tentativa de traducere. si in ro s-a schimbat legea prostitutiei..acu plateste barbatu nu prostituata.cica au schimbat legea ptr ca prostituatele au multe datorii, acumulate din amenzi si ptr ca nu pot vira bani in bujet au trecut la mascul, care cica are bani din moment ce plateste prostituata. Bimilit - soacra cu DOUA nurori !Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea... www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi |
haha, trebuie sa-i spun lui Ovi, ca e tare inversunat pe legea asta f.e.m.inista suedeza
Acu' chiar ca am fugit!

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
piticutz spune:
Am ajuns cu bine acasa, am mincat si am urmarit episodul de azi de la "Tinar si nelinistit" in reluare online si m-am pus sa va citesc.
Tare mi-e somn, asa-s de obosita mai rau ca si cind veneam de la lucru.
La inceputul zilei a fost ok, am aflat lucruri noi(organizare, salile de clasa unde o sa mai avem ore, am mai primit ceva brosuri, dosare, ecusoane,ne-am scris numele pe tot felul de liste, etc), pe urma insa am inceput sa imi cam pierd rabdarea...daca cineva mi-ar fi dat dinainte o lista cu o ordine anume, putea si eu sa vorbesc azi in locul instructoarei despre ce a vorbit ea.Am stiut ca nu o sa invat practic nimic nou la scoala asta, doar teorie imi lipseste.Dar nu m-am asteptat sa bat din picioare pe sub masa de nerabdare si sa ma tot uit la ceas gindindu-ma daca mai e mult si daca nu cumva ne lasa sa iesim mai iute.
Ne-a explicat, printre altele, tot felul de norme si reguli, apoi a vorbit despre virstnici si problemele lor in general(efectele sociale si psihologice ale imbatrinirii), apoi despre problemele lor care incep o data cu virsta pensionarii, pe urma cind ramin singuri(le moare sotul/sotia de ex), pe urma in caz ca se muta in facilitati (nu stiu cum sa o traduc, aici le zice "facilities"-Mihaela, help me,please!) - problemele de adaptare pe care le intimpina, care sint asteptarile lor, durerile lor, cum trebuie intimpinate acestea, ce putem face pentru ei, ca personal angajat de acele facilities.
Ne-a aratat cum se umbla cu un pat de spital (ridicat de tot in sus, lasat jos, apoi ridicat doar capul, sau doar partea de la picioare), cum se face patul (asternuturile, ama refer), cum se iau si se dau jos manusile, halatul si masca protectiare - lucruri pe care eu le fac zilnic de nu stiu cite ori - sau, ma rog, cind lucrez - is deja satula de ele; cum se umbla cu hainele murdare, sau cu hainele murdare cu excretii sau secretii, ma rog, cum se vorbeste cu pacientii, ce sa spui, ce sa nu spui, lucruri din astea.
Tot felul de prescurtari medicale, denumirile la zonele corpului uman, institutiile si organizatiile care reguleaza activitatea noastra, in linii mari cam la ce se refera aceste reguli, tot felul de termeni.
Prevenirea accidentelor in timpul muncii, a problemelor cu coloana vertebrala de ex, cind transferam pacientii dintr-un loc in altul (din pat pe scaun, din scaun la dush, fiecare in functie de cit de apt e sa se miste), cum sa ridicam obiecte mai grele fara sa ne doara spatele pe urma, despre piramida Maslow (cu nevoile uneoi fiinte umane, intr-o anumita ordine).
Raspunsul la boala, felul in care oamenii actioneaza cind sint bolnavi.
Drepturile pacientilor.
Controlul infectiilor (si ceva despre unele infectii mai des intilnite, cum ar fi tuberculoza, SIDA, "c.dificile","nosocomial infections" "MRSA"(methycilin resistance staph aureus), VRE (vancomycin resistance enterococcus), norovirus si alte "dihanii"![]()
Mare, mare accent se pune pe dezinfectare si sterilizare, cica niciodata nu o sa ne atraga nimeni atentia ca folosim prea multe manusi sau ca le schimbam prea des.Trebuie musai sa ne spalam pe miini si inainte si dupa ce le folosim.Si spalatul pe miini nu e asa, "dupa ochi", ci dupa un anumit ritual, azi l-am si pus in aplicare acasa dupa cum ne-a aratat.
Proceduri in caz de incendii, care sint pasii de urmat cind observi ca se declanseaza un incendiu.
Macar am facut o recapitulare aici cu voi.Sper ca nu v-am impuiat capul.
Plus ca ne-a insirat oe tabla, in jurul cuvintului "patient"(pacient), toata echipa care in are ca centru al atentiei (health care team), si am ramas cu gura cascata cind s-au adunat vreo 25 de "meserii", ca sa le zic asa.
Si am venit acasa cu o durere de cap.
Ce a mai fost interesant azi e ca...mi-am descoperit un vecin in clasa cu mine.Locuieste la a treia casa de linga noi si a trebuit sa il vad in statia de bus cind ne-am intors acasa azi, ca sa il intreb pina unde merge si sa imi spuna ca de fapt merge pina unde merg si eu, exact, doar cu vreo 10 metri mai incoace.![]()
Na, interesanta zi, per total.
Miine am liber, se pare ca pina la amiaza am conferinta cu simleul, ca duminica (adica ieri) am lucrat si nu am putut intra pe net sa vorbim.
Cred ca mai bine ma duc sa pregatesc cafeaua pentru cind va treziti voi, ca mintenas se face dimineata acolo.
va pup si mai viu.
piticutz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui silvana_salajan Camiiiiiiiiii, si io vreau neveste disperate. Mai cat imi placea serialul. Musai sa imi povesteti pe mess, care ce a mai facut. |
vai, si mie mi-s dragi, tare-s simpatice toate de pe strada aia.
fac ele ce fac, au inceput un sezon nou la inceputul anului, mai isi iau cite o pauza, se mai da reluare la episoadele mai vechi intre ele, sontic-sontic se arata ele, pina la urma.
Suzan tot confuza e ca intotdeauna si tot asa mari gafe face de cite ori are ocazia, Brie tot cu fixuri,tocmai ce se pregateste de nunta baiatului ei cu un doctor (baiatul ei e gay), Gabi are 2 fete ca doua purceluse care nu o asculta si pe care incearca sa le puna la regim de slabire, fara succes, Edie are acuma un sot cu probleme psihice (sper sa scape cu bine de el, ca se pare ca respectivul coace ceva razbunare pe Mike), copiii lui Lynette au crescut destul de mari, unul dintre gemeni are o aventura cu sotia unui profesor de la scoala(parca), si mai sint mai multe, depinde pina unde ai vazut tu serialul, adica depinde pe care dintre ceilalti vecini ai apucat tu sa ii "cunosti".
de fapt, in linii mari poti citi rezumatul a ceea ce se mai intimpla, aici:
http://abc.go.com/primetime/desperate/index?pn=recap#t=131881
...sau poti vedea si episoade intregi tot de pe pagina asta, din lista din stinga paginii, daca instalezi ceva player care il cer ei si daca ai viteza de internet destul de buna.
silvana_salajan spune:
Si voua va mere greu forumul? am mai vrut azi sa scriu da nexam.Noa, va
suntem bine, azi am pus dosarul pt indemnizatie, abia astept sa imi vina decizia acasa, sa vad cat o sa iau.Miha, Bia, il intreb pe tati daca trebuie altoiti visinii, in cel mai rau caz, va cumpar de la Varsolt la primavara, gata de pus in pamant, sunt toate tipurile de pomi, si noi ne-am luat anul trecut doi caisi si s-au prins amandoi.Va
am scos un pui din congi, inca nu stiu ce sa fac din el. Imi vne mie vreo idee pana se dezgheata. Fuseram vreo 2 ore afara, praslea doarme inca, se pare ca i-a priit aerul de afara.Va
si mai vin.
dianalaura spune:
Saluti fetili dragi!
Ioana, ti-a transmis Daniel salutari?
Oti, mi-ai facut pofta cu briosele tale....
Eu acum fac tortul, de fapt blatul l-am facut cand a dormit Stefan, crema e la racit, mai am de batut frisca si sa o amestec cu crema, apoi la asamblat si ornal tortul. Insa nu ma lasa Stefan. II e atat de frica de mixer, ca abia l-am scos din cutie si a inceput sa maraie, m-a tras de mana sa vin din bucatarie, sa nu lucrez cu mixeru. Amu sa vad, poate oi face numai dupa ce vine husbandu acasa si o sa se joace in camera cu Stef, iar eu in bucatarie.
diana
de
IANIS STEFAN 14 mai 2007
Asa creste Stefan
Torturi
mihaela_s spune:
Seara buna!
Wow Cami, mie mi se pare interesant ce faci tu...dar sincer io nu as putea face asa ceva...nu sunt facuta pentru a ingriji oameni. Spor la scoli, eu cred ca iti va fi usor si daca ai diploma iti va fi usor si sa iti gasesti de lucru. Asa ca...numai inainte! 
La cata engleza stiu eu
, am cautat in dictionar si tot la "facilitati" am ajuns
.
Oti, diana...am cautat coloranti la noi si nu sunt decat lichizi. In sticlute mici de 30 ml si costa 17 coroane sticlutza. Asta e aproape 2 euro. Daca va intereseaza, dati de veste. O sa merg si maine la alt magazin, poate sunt si altceva. Dar nu prea cred, ca aici gasesc cam aceleasi produse in magazine.
Oti, pentru mine nu mai spune tatalui tau sa ia visin. Mi-am adus aminte ca am vazut multi pomi in toamna si la noi la magazinul de plante, cand am luat liliacul. O sa merg sa vad acum, poate gasesc visin, daca nu ii intreb daca nu au de unde aduce. Ma gandesc ca sunt mari pomii in magazine, adica stiu cum sunt astia aici si nu vom avea cum ii aduce din Ro atata amar de drum...poate ni-l si confisca la granita!
Asa ca mai bine aduc visine in borcane daca nu gasesc pom...
.
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
piticutz spune:
Hai sa va dau un "pont" despre cum se scriu mesaje cind merge greu netul.
Scrii mesajul pina la sfirsit, pe urma, cind esti gata sa il trimiti, il selectezi cu clic dreapta in intregime, de la cap la coada.Dai "copy" si asa se copiaza in memoria clipboard (daca bine tin eu minte denumirea asta, de pe vremuri de la cursuri).Dupa ce dai copy, incerci sa trimiti mesajul.Astepti sa vezi daca ai reusit.Daca sint ceva erori, sau nu apare nimic, sau mai trebuie sa il scrii o data...te apuci si deschizi casuta unde ar trebui sa il mai scrii, si...cu "paste" il lipesti exact acolo unde ii e locul ca si cum tocmai ce l-ai terminat de scris din nou.
Si tot asa.Poti repeta pina reusesti sa postezi.
vedeti daca merge![]()