Condica Salajencelor (76)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Noa pana am scris io si trimis mesajul...ati mai scris...Oti, asculta-ne pe noi astea batrane ca stim ce spunem . Am fost la magazin si am uitat sa ma uit de coloranti...sper sa nu uit maine! Dar mi-ai facut o pofta cu visinele...ca io aici nu gasesc . Cred ca la vara imi aduc din Ro!Acum ma duc sa fac orez cu lapte si apoi ghiciti ce fac? Racituri! Am gasit pulpa de porc cu os si cu soric...sper sa se coaguleze zeama...dupa orez pun si raciturile. www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil... Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina
calator de profesie
Cum as putea sa iti trimit eu? Ioi cum nu am stiut cat o fo Diana aici.La mine zac in camara, si astea mi le-o trimis mami, ca ea nu le-o pus in borcan, ci le-o congelat. Le-am folosit amu sa imi eliberez congelatorul, ca noi nu suntem mari amatori de visine...Serios, oare daca le pun in borcane de plastic cu capac pot sa le trimit? Din punct de vedere vamal ma refer...Macar 2-3 borcane...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Oti scumpa, nu te stresa...ca am fost si io in Ro si puteam sa-mi aduc asta vara, nu? Dar am uitat. Ia Diana a venit inapoi cu avionul, nu o lasau. Pachet iara nu cred ca e voie sa trimiti alimente. Las' ca pana la vara mai rabd si io... si pentru ganduri.

Abia acum ma apuc de racituri, tineti pumnii ca iasa ceva...

si daca nu mai viu, somn usor....

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

sara buna!!!!!!!

tuluai otiiiiiiiiii.mama mia ca ud tastatura.ioi ce-mi faci! in puii mei de antitalent care estem.

mihaela, io am mai scris pe aici si am recunoscut ca fusai greiere tuata vara.visine eu cumpar congelate,prefum si fdructe de padure.incearca la raionul de legum congelate,poate ai noroc.bafta la racituri.

reeeeeeeevin.......

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

Ei Bia, cautai io...ca nici io nu pun in congelator asa ceva...la noi e pentru inghetata si jumate gol . Ca deh, am unul maaaare cat frigideru' la ce pana mea le trebe la astia asa congelator mare, nu picep. Noa io l-am luat cu casa, ca de ar fi fost dupa mine...un sertar era suficient. Asadar, aici la suedica nu estem visine...de nici un fel, ca nu estem. Gasesc toaaaaate bärurile lor posibile si imposibile ca sunt fructe de care in Ro nu s-a auzit ever never...da visine nexam!
Bine ca nici cirese spre ex. nu gasesc congelate, dar mai sunt proaspete, aduse din nu stiu ce tara mamii ei...Argentina, asa ceva...
Cred ca trebe sa fac importde visine din Ro .

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Ei Bia, cautai io...ca nici io nu pun in congelator asa ceva...la noi e pentru inghetata si jumate gol . Ca deh, am unul maaaare cat frigideru' la ce pana mea le trebe la astia asa congelator mare, nu picep. Noa io l-am luat cu casa, ca de ar fi fost dupa mine...un sertar era suficient. Asadar, aici la suedica nu estem visine...de nici un fel, ca nu estem. Gasesc toaaaaate bärurile lor posibile si imposibile ca sunt fructe de care in Ro nu s-a auzit ever never...da visine nexam! Bine ca nici cirese spre ex. nu gasesc congelate, dar mai sunt proaspete, aduse din nu stiu ce tara mamii ei...Argentina, asa ceva...Cred ca trebe sa fac importde visine din Ro .www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil... Hobby
calator de profesie
Iti dau o idee... La primavara iti iau 3-4 puieti de visin care ii plantez in galeti cu pamant.. La vara ii duci in Suedia si ii plantezi langa casa. Eu cred ca se fac, ca temperatura e ca si pe aici, nu? Si asa ai propriile tale visine... Eu sunt genul practic, asa as proceda. Din 3-4 tot se prinde unul... Avem si noi la vie, il pun pe tati sa scoata la primavara 3 pui daca vrei.. Si ii replantez in ghivece sau galeti. Iti surade ideea?

Mergi la inceput

oti si eu vreu visini.ii pun in gradina.ma rezolvi?

mihaela si eu am un sertar de la combiina plin cu inghetata.noi,adica fara mine, manacam non stop,fie iarna ,fie vara.
auzi , io cumpar legume mexicane si chinezesti congelate ptr woc si pe ele scrie suedia.am trait s-o vaz si pe asta.si vreau sa-ti zic ca au muguri de bambus,ciuperci de apa, morcovi albi si pitici,etc,etc.asa ceva.

Mergi la inceput

Oti, e o ide buna, numai sa nu fie mari, sa incapa in masina. Ca acum nu mai avem "racheta" adica portbagajul pe masina. Adica il avem da' nu se potrivesc suportii, nu stiu daca pana la vara luam altii, desi ar trebui. Ca mai avem de carat din ro destule . Mai ales carti...
Da' mie imi ajunge unul ca io nu am gradina, e o curte mica. Dar pot sa ii pun defapt si in curtea comuna din fata caselor, macar mai invata si suedezii ce-s visinele. Da' nu trebuie altoiti?

Bia, pai sa-ti spun de ce...ca aici e plin de thailandeze. Directia pricipala de vacanta a suedezilor e Thailanda. Si multi barbati si-au adus de acolo neveste(unii cica le-au cumparat, zic gurile rele si invidioase). La noi la scoala ele predomina si arabii. dar daca arabii sunt cu neveste si copii, thailandezele vin eventual cu copii. barbati thailandezi n-am vazut nici unul. Barfa spune asa: ca suedezii au nevoie de femei supuse si gospodine, cum sunt thailandezele. Femeia suedeza e contrarul. Adica imparte pe din doua totul cu barbatul in casa. Amandoi lucreaza, apoi amandoi fac curat, mancare, spala vase, haine, au grija de copii... suedia a fost printre primele tari, daca nu chiar prima, in care barbatii si-au luat concediu de paternitate. Si acum se practica sa stea mama primele luni si apoi tata. E femeie moderna, ce mai!
Nu stiu daca v-am mai zis, stiti cum e aici legea prostitutiei? Invers decat in ro. Adica nu e pedepsita oferta ci cererea. femeia nu are nici o vina...barbatul e vinovat ca cere si plateste, el e pedepsit. Logica cica e ca daca nu ar fi cerere nu ar fi nici oferta, dar Ovi zice ca asta e lege de matriarhat . Ca sigur a fost inventata de o femeie . Noua la scoala ni s-a explicat ca poate femeia aceea nu are incotro, are copii acasa, nu are nici un job si trebuie sa isi castige si ea painea la copii dar barbatul ce motiv are?...ma rog mie mi s-a parut deplasata explicatia, mai degraba o inghit pe aceea cu cererea si oferta .
Si da, sunt foarte bune legumele, cumpar si eu des. Mai iau asa legume de tot felul si mai am in congelator sau cartofi pentru prajit. Aici nu se pun in tigaie ci in cuptor si sunt prajiti.

Cami cum fu prima zi de scoala?

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Bia acum vazui ca ai scris legume mexicane si chinezesti. da, sunt si din alea...cele cu morcovii si cu muguri de bambus imi plac cel mai mult. Cu ciuperci de apa n-am vazut. Dar pe alea ce le cumperi tu scrie in romana? Astea ce le iau eu sunt facute aici in Suedia. Sunt multe amestecuri din astea exotice. O data am luat vietnameze dar nu mi-au placut. Aveau ceva leguma care mirosea nasol. Dar cele thai mie imi plac tare mult. Si mai mancam tacos. Am facut de ziua Dianei si a fost bun. Pana atunci am mancat de cateva ori la prietenii nostri si Diana imi tot lauda de la prietenele ei...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Noa somn usor sa aveti...ma duc si io la nani ca au adormit si fetele. Eu atunci am timp de scris, dupa ce le culc si pana adorm ele...iau laptopul sus in dormitor ca Silvia ma vrea aici aproape si stau cam o jumate de ora si butonez...dar acum ma duc si io la nani, ca e trecut de 11 noaptea, maine iar ma asteapta scoala...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

mihaela, sunt si thai si tot felu de pungi cu legume congelate.scrie in toate limbile posibile, dar in ro nu,dar e lipita o etichetuta mica de catre romani cu ceva tentativa de traducere.
si in ro s-a schimbat legea prostitutiei..acu plateste barbatu nu prostituata.cica au schimbat legea ptr ca prostituatele au multe datorii, acumulate din amenzi si ptr ca nu pot vira bani in bujet au trecut la mascul, care cica are bani din moment ce plateste prostituata.

Mergi la inceput