Condica Salajencelor (76)
Raspunsuri - Pagina 13
piticutz spune:
Haha!
din pacate...asa ajung sa vorbeasca toti copiii care pina la o anumita virsta au vorbit numai romana si apoi au schimbat tara si limba de tot.
si copiii de aici ai romanilor fac la fel: "pot sa am apa?", incep sa gindeasca in engleza si pe urma traduc in romaneste mot-a-mot.
silvana_salajan spune:
Cami, am notat reteta. Suna tare bine. Mmmmm...
Miha, draga de Silvia...Sunt adorabili la varsta asta. De fapt la orice varsta...Cat despre crema de tort, daca vezi ca e ca o budinca si nu e pufoasa, pune-i putina frisca batuta, si ai rezolvat problema. Sper ca acolo crema sa fie mai buna ca in Ro.Io va
, incerc fara succes de un ceas sa adorm copilu. O dormit un sfert de ceas, si amu e fresh.
Totusi, nu vi se pare ca ne-am cam rarit pe aci?Heloooooooooooooooo! Iar scot
la voi.![]()
piticutz spune:
Ba da, asa se pare, Oti...
Numai ca precis ca acuma, daca se apropie ziua nasterii fetitei lui Maria, o sa apara cu "pompoanele" agitate absentele, in citeva zile.
Ar fi prea de tot sa lipseasca de la galerie
, nu cred io aia.
Da linga peste ce faci?
mihaela_s spune:
Da, stiam ca asa fac copiii, adica stiam din auzite. Cand il vezi insa pe copilul tau e ciudat. Noi ne straduim si le corectam, caci si Diana mai greseste dar mult mai putin. Oricum la ea cei 4 ani de scoala in Ro i-au folosit pentru ca stie sa scrie corect ortografic si sunt tare mandra de asta. Ea scrie si in romana la orele de romana si citeste in romana, face exercitii si asa nu pierde foarte mult. Ma rog, nu face romana la nivelul de Ro, pentru ca nu are cum cu 3 ore pe saptamana si asta abia de saptamana asta, pana acum a avut 2. Sunt la manualul de a 5-a desi Diana e a 6-a dar important e ca face.
Cu Silvia insa stiu ca va fi mai greu...pentru ca daca ea va vb si citi romaneste nu sunt sigura ca va putea scrie corect. Nu stiu, noi ne vom stradui dar nu stiu cat vom putea. Oricum la toamna va merge la scoala si atunci vom vedea cum facem in paralel. Are si ea ore de romana care vor ramane in continuare si profa a inceput literele cu ea. Oricum Silvia le stia fara sa ne ocupam de ea, citeste deja bine si cu litere mici de tipar, bine nu texte din carte...dar cate o propozitie mai scurta poate. Chiar zilele trecute vb cu profa fetelor si imi zicea ca ii pare rau ca a inceput cu Silvia literele, ca poate ca se va plictisi la scoala. Eu cred ca nu...si Diana era tot asa si nu s-a plictisit. Bine adevarul ca aici ritmul la scoala nu e ca in Ro, dar au multe activitati in afara de litere si matematica asa ca nu cred ca va fi plictiseala pentru ea. Iar de matematica nu e interesata deloc. Cred ca am doua artiste in casa, ca nici la Dia nu-i place...Noa om vedea. Mai este pana atunci...
Pai Oti uite ca au disparut unele fete, au aparut altele
...numai io cu tine vad ca suntem aici sa tinem steagul sus! 

Ah apropo de steag, voiam sa va mai zic ca anul asta suntem stapani pe plantatie
. A venit zilele trecute vecinul care a fost stapan anul trecut si ne-a predat stapanirea
. Ca sa intelegeti: noi ne vom ocupa de planificarea pe perioada de vara a caselor care se ocupa de curtea interioara(taiat iarba, curatat), noi ridicam steagul pe catarg in zilele de steag(si l-am intrebat daca de 1 Dec vom putea ridica steagul nostru si am primit aprobare, fiindca nu e zi de steag la ei). Apoi daca sunt probleme cu drumurile, cu becuri arse pe stalpii de iluminat, avem nevoie de seminte de iarba sau orice pentru rondul nostru de 14 case, noi ne ocupam. E un casier pe "cartier"(care inseamna mai multe ronduri din astea) si de acolo cerem si noi bani pentru ce avem nevoie, pentru drum(ca se mai intampla sa mai apara gropi) sunam la comuna si se rezolva...etc. Noa cam asa e aici. Nu stiam de ce anul trecut l-am vazut tot pe vecinul asta ridicand steagul, am crezut ca el e seful
. Se pare ca ne vine la toti randul...in 14 ani
.
Gata, am vb cam mult azi asa ca ma retrag...
si
.
Cami, cum a fost la scoala? Tot plictisitor e? 
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
piticutz spune:
Mihaela, fain obiceiul cu steagul.Aici fiecare isi pune steagul lui afara, sint unele sarbatori unde e musai, altele unde e optional.Bineinteles ca la casele unde sint "babaci" sint arborate cu fiecare ocazie, ei se tin mai bine de obiceiuri(sau sint pe-acasa mai mult si au timp sa se ocupe de asta)Pe linga asta, la noi in "cartier" se obisnuieste sa se puna de Craciun fundita rosie(sint prin magazine gata facute, ori din material, ori din ceva carton cu o fatza catifelata, dar de aceeasi nuanta de rosu, aprins) la stilpul cu becul care arde noaptea, de la intrare.Rar pe unde vezi cite o casa care sa nu aibe asa ceva, de sarbatorile de iarna.
piticutz spune:
O, despre scoala...azi am stat si am dactilografiat niste liste de abrevieri din carte (de aia am fost asa pe faza la mesaje aici pe forum)
Ieri am vorbit despre toate(sau, aproape toate) prescurtarile folosite prin spitale si facilities.Proceduri si scopul lor, cu sublinieri la ce trebuie sa fim atenti in timpul lor, pentru: ingrijirea gurii, ingrijirea gurii pentru pacientii in coma, ingrijirea danturii pentru pacientii dependenti, baia in pat, asistarea la dush sau la baie in cada, a face o frectie pe spate, ingrijirea parului, shamponatul, shamponatul parului in pat, rasul pacientului cu razor (cu T-ul acela de ii zicem noi BIC), rasul pacientului cu razor electric, ingrijirea picioarelor, ingrijirea unghiilor, imbracatul pacientului(in special in pat), dezbracatul pacientului(in special in pat),ingrijirea ochelarilor, facutul unui pat ocupat(adica cu pacientul in el), facutul unui pat neocupat.
Apoi am avut un capitol de anatomie & fiziologie (un fel de trecere in revista a structurii de baza a corpului, sistemul integumentar, sistemul muscular, sistemul nervos, sistemul circulator, sistemul respirator, sistemul digestiv.
Acuma poate ca am tradus eu prea cuvint cu cuvint unele titluri(le-am luat direct din caiet), dar cred ca se intelege totusi ce vreau sa zic.
Asta a fost partea teoretica, pina pe la 2, dupa aia restul de 2 ore a fost skills lab (adica practica), unde ni le-a aratat pe toate pe rind(procedurile adica), practic, in sala cu paturi, manechin si tot felul de materiale didactice.
Nu e mare lucru, cum am zis, insa sint anumiti pasi care trebuiesc facuti si care sint foarte importanti.Si pe care eu, pina acum, uneori i-am neglijat.
O sa iti dau exemplu cu alta ocazie cam cum arata pe hirtie o procedura.
Am de facut saptamina viitoare film la plamini, pentru ca ne testeaza pentru TBC si cica daca am avut facut vaccin vreodata in viata, acuma o sa se vada, la testul lor, ca am anticorpi.Asa ca, cui i se va vedea asa, musai tre sa isi faca film la plamini sa se asigure toti ca e ok.
Plus ca o sa mai am de facut testul antidrog (proba de urina adica) inainte de a ma inscrie pentru practica la spital.
cine stie ce alte analize mai inventeaza astia, adevarul e ca sint atita de atenti si de "minutiosi" sau cum sa xic, cind vine vorba de masuri de precautie, dezinfectie, samd, ca mai ales daca vii din alta tara iti vine sa iti faci cruce.
Referitor la filmul la plamini: doar eu si cu o tipa din India am primit vaccinul ala(TBC) pina acuma.Mare mirare, bine ca cei din Kenya, din China, din Bolivia si din Vietnam (ca am cite unul de fiecare in grupa) n-au primit in viata lor asa ceva.
dianalaura spune:
merci de cafeluta
Maria, hai ca nu mai e mult....
Miha, sunt tare curioasa si eu de rosu ala..ca verde am combinat albastru si galben, si l-am facut, dar rosu...
Am fost miercuri la ziua bunicului, o sa pun poze cu tortul, numai sa micesc un pic poza.
Acum ma pregatesc sa dau cu aspiratorul (o fi sarbatoare, dar cu copil in casa non stop sunt bucatele de pufuleti si biscuiti prin casa) si poi ma duc sa imi platesc lumina, apa si telefonul. Si vreau sa ma duc si pana la RDS, sa vad ce oferte au. Mai aveti careva cablu si internet de la ei? Cum merge?
Va pupicesc si mai revin
diana
de
IANIS STEFAN 14 mai 2007
Asa creste Stefan
Torturi