Condica Salajencelor (76)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Oti, mersi si de a 2-a reteta, le-am salvat pe amandoua. Nu stiu de ce am io asa pitici cand e vb de gelatina, nu ma prea incanta. Dar poate ca mi se vor duce odata si o sa incerc cremele. Acum am luat o crema la plic, numai sa adaug lapte si sa o dau in robot. Am luat si blat...dar n-am gasit colorant rosu! Numai verde si galben era. Maine o sa caut la alt magazin, dar daca nu gasesc, atunci nu pot face glazura aceea. O sa vad...Dar din ce am bucatarit eu nu te-a inspirat nimic? De fapt inca pieptul de pui cu smantana nu l-am gatit, acum il fac...pe maine. Ca Ovi e de garda de noapte deci ziua e acasa, asa ca trebuie sa pape ceva. Apoi seara vine o colega de-a Dianei la noi sa doarma si o sa am de cina...iar sambata vom mai manca din ea. Pe duminica nu stiu, poate fac o lasagna ca n-am facut demult.
Noa, sa iti spun ceva: si crema instant daca nu o amesteci cu frisca iti iese un mare fassssssssss. Nu stiu de care crema ai luat, aici este de la dr oetker, si eu o foloseam inainte sa descopar mouseul de cioco. La un tort mare de 25*35 mie imi trebuie 4 daca il imbrac in frisca si 6 altfel.La crema de cioci sa nu pui cat lapte scrie pe plic, ca iti iese o chestie moale, buna de mancat din bol, nu sta intre foi si curge.Ca sa fie crema pufoasa, eu bat juma de l de frisca si pun din ea atata cat consider in crema. Cu ce ramane ornez. Daca folosesc 4 creme, atunci bat 1 l de frisca.Noa, m-am lamurit ce ce cu reteta ta cu albus si zahar. E royal icing, intr-adevar o glazura duuuuulce de iti ies ochii din cap, nu e o pasta care se framanta, nu? Eu pun in loc de glucoza respectiva zeama de la juma de lamiie, si ornez peste pasta de zahar cu ea.

Mergi la inceput

Am dat send si mi-am amintit ca nu ti-am zis cat ma bucur ca iti place la scoala.......Eu am luat la insistentele lui ndrei peste file, pe care imi storc creierii cum sa il fac...Azi am facut o tocanita de maruntaie de pui cu spaghete, si supa de taietei.Pe maine oi face pestele ala iar supa mai e.Sambata taie mami porcul, deci ne gratarim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_K spune:

helou
am venit si noi de la medic cu vesti bune
printesa noastra are 2700 (acum 2 sapt avea 2000 gr, deci se vede ce face concediul..... si ceva pine cu slanina), nu mai sta oblic, s-a aliniat perfect, si... si-a montat capsorul intre oasele mamicii(abia a mai putut doctorita sa-l masoare). cum la prima sarcina asta se intampla cam cu 2 sapt inainte.... cam atat mai avem (maxim)se grabeste galushca duminica facem mutarea la cluj. bagajul e pregatit. inima mi-a urcat in gat
scoate-ti agitatele de la naftalina
pup toata gashca

Maria 35+ Casandra-Maria

vine bb!

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvana_salajan

Am dat send si mi-am amintit ca nu ti-am zis cat ma bucur ca iti place la scoala.......
Eu am luat la insistentele lui ndrei peste file, pe care imi storc creierii cum sa il fac...
Azi am facut o tocanita de maruntaie de pui cu spaghete, si supa de taietei.
Pe maine oi face pestele ala iar supa mai e.
Sambata taie mami porcul, deci ne gratarim.

draga Oti, eu ti-am spus mai inainte cu ceva pagini cum gatesc eu pestele iute si bun, la cuptor

te-ai hotarit intre timp, de cind ai scris mesajul aici?
sau sa iti mai zic o data?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvana_salajan

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Oti, mersi si de a 2-a reteta, le-am salvat pe amandoua. Nu stiu de ce am io asa pitici cand e vb de gelatina, nu ma prea incanta. Dar poate ca mi se vor duce odata si o sa incerc cremele. Acum am luat o crema la plic, numai sa adaug lapte si sa o dau in robot. Am luat si blat...dar n-am gasit colorant rosu! Numai verde si galben era. Maine o sa caut la alt magazin, dar daca nu gasesc, atunci nu pot face glazura aceea. O sa vad...

Dar din ce am bucatarit eu nu te-a inspirat nimic?
De fapt inca pieptul de pui cu smantana nu l-am gatit, acum il fac...pe maine. Ca Ovi e de garda de noapte deci ziua e acasa, asa ca trebuie sa pape ceva. Apoi seara vine o colega de-a Dianei la noi sa doarma si o sa am de cina...iar sambata vom mai manca din ea. Pe duminica nu stiu, poate fac o lasagna ca n-am facut demult.

Noa, sa iti spun ceva: si crema instant daca nu o amesteci cu frisca iti iese un mare fassssssssss.
Nu stiu de care crema ai luat, aici este de la dr oetker, si eu o foloseam inainte sa descopar mouseul de cioco. La un tort mare de 25*35 mie imi trebuie 4 daca il imbrac in frisca si 6 altfel.
La crema de cioci sa nu pui cat lapte scrie pe plic, ca iti iese o chestie moale, buna de mancat din bol, nu sta intre foi si curge.
Ca sa fie crema pufoasa, eu bat juma de l de frisca si pun din ea atata cat consider in crema. Cu ce ramane ornez. Daca folosesc 4 creme, atunci bat 1 l de frisca.

Noa, m-am lamurit ce ce cu reteta ta cu albus si zahar. E royal icing, intr-adevar o glazura duuuuulce de iti ies ochii din cap, nu e o pasta care se framanta, nu? Eu pun in loc de glucoza respectiva zeama de la juma de lamiie, si ornez peste pasta de zahar cu ea.

Da, crema e dr. Oetker. Pe pachetul meu scrie ca ajunge pentru un strat de crema. Sunt si 3 retete de tort si toate sunt cu cate un strat din crema asta. Suedezii nu pacalaesc ca aici imediat sar astia ca nu e buna crema . Acuma nu stiu cum a fi consistenta, eu o sa incerc asa...o sa fac prima data un pachet ca oricum am luat cu diferite arome si o sa vad cum iese. Daca nu gasesc maine colorant rosu, o sa vad ce improvizez, poate iau o foaie roz gata facuta.

Nu stiu daca e royal icing, scrie ca e o pasta care se framanta, uite mai precis modul de lucru: Amesteca albusul de ou cu glucoza calda si apoi adauga zaharul. Framanta masa cateva minute pana primeste consistenta dorita, pe o supafata presarata cu zahar pudra. "aluatul" obtinut se poate intinde si se poate acoperi un tort, taia dupa dimensiunea dorita si se pot modela figurine si colora fara problema. Dar cica e si un tips: cand intinzi masa dulce, foloseste eventual amidon si inlocuieste sucitorul de lemn cu unul de plastic.
De asta voiam sa o fabric si eu sa vad ce iese...dar nu am vazut glucoza lichida, cred ca trebuie sa ma uit atenta...ca azi daca nu am gasit colorant am zis ca nu mai fac glazura...
Rezultatul e cica asta. Eu nu ma pricep, dar cred ca nu are acelasi efect zeama de lamaie(care e acida) cu glucoza. Nu stiu... Dar cele mai multe retete le-am gasit asa cu gelatina ca si prima reteta pe care am tradus-o.

Maria, tinem pumnii numai sa ne anunti din timp! Nastere usoara si bebelina cuminte!

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

zi, zi.Mariaaaaaaaaaaa felicitari!!!! peseu: pestele e sec, deci nu e gras deloc, mi-e sa nu se usuce in cuptor.

Mergi la inceput

Deci, o prate din mesajul de mai sus e pentru Cami.Miha, ma bagi in ceta. O data ii zici glazura, cand io vad ca ii pasta. Deci, da, e pasta. Asa cum tu ai probleme cu gelatina, asa am eu cu albusul crud. S-au compensat piticii. Apropo, fetele inlocuiesc pe culi cu succes glucoza lichida cu cea solida, topita la mw. si sa ne spui ce ti-o iesit.Apropo de crema, scrie pe plic ca se amesteca cu 250 ml lapte rece si 3-4 linguri zahar praf? Ai mai facut? Eu chiar sunt curioasa cum o sa iti iasa...Ma suna intr-o zi vara lui Vlad din SM, sa ma intrebe de crema asta...cica era ziua copilului a doua zi..O intreb cat e de mare blatul... cica cat tava de aragaz... OK, Cate creme ai luat? zice: UNA! Noa, am trimis-o si o mai luat 3, asa ca sa fie tortul cat de cat prezentabil.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Maria_K
helou am venit si noi de la medic cu vesti bune printesa noastra are 2700 (acum 2 sapt avea 2000 gr, deci se vede ce face concediul..... si ceva pine cu slanina), nu mai sta oblic, s-a aliniat perfect, si... si-a montat capsorul intre oasele mamicii(abia a mai putut doctorita sa-l masoare). cum la prima sarcina asta se intampla cam cu 2 sapt inainte.... cam atat mai avem (maxim)se grabeste galushca duminica facem mutarea la cluj. bagajul e pregatit. inima mi-a urcat in gat scoate-ti agitatele de la naftalinapup toata gashcaMaria 35+ Casandra-Mariavine bb!Pozele noastre
Supeeeer! Deci, da, ai scapat de stresul cu cezariana. Cat despre prima sarcina si cele doua saptamani, la noi nu a fost asa. Amandoi pruncii s-or intors si s-or pregatit inca din luna a sasea. Poate de aia au semn in frunte, de la cat o stat in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Oare cit de sec poate fi pestele? Ma gindesc si eu.
Orice fel de peste am pus eu in cuptor nu a fost sec.
L-am pus intr-un vas de yena, cu unt (sau margarina, citeodata).Inainte de a-l aseza in vas l-am dat prin mustar un pic; sa nu ramina prea mult mustar pe el, doar o pojghita fina(noua asa ne place,d ar si fara mustar e bun).Am pus sare si un pic de piper.
Dupa ce l-am pus in vas, am taiat niste feliute de lamiie si le-am insirat pe deasupra fiecarei bucati.
L-am lasat vreo 15-20 de minute la cuptor, la o temperatura medie (nu stiu sa traduc 350F in Celsius)
Oricum, mai verifici tu cum arata; cind marginile se vad rumene si cind
furculita intra usor in carne, inseamna ca e gata.
se face iute si e bun, nu e nici "prajeala" ca sa miroasa casa.
teoretic, nu ar trebui sa se usuce pestele tau chiar daca zici ca nu e gras, ca doar il pui cu unt(si o data intorci bucatile pe partea cealalta), care cind se topeste ... nimic nu mai e uscat.
Cantitatea de unt depinde de cite bucati de carne sint.Cam o lingura din aia de supa la 6-8 bucati lungi cit palma mea, subtiri de un deget si late de 3 degete - ca sa zic asa.

sper ca am fost destul de explicita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da Oti, se amesteca cu 250 ml lapte. Dar fara zahar. Si se bate un minut cu robotul. Apoi se da la rece 20 minute si se foloseste. Dar scrie CLAR si RASPICAT cu alb pe rosu ca un plic ajunge numai pentru un strat de crema. Io ma risc sa fac asa cum e reteta. O sa vad ce iese. Macar sa-i pot injura si eu . Am mai facut in ro dar tin minte ca a fost OK. Insa nu prea mi-a placut gustul. De aceea nu am mai facut. Dar acum de lene, fac sa vad si asta cum e. Am luat de vanilie-ciocolata si vanilie-bourbon. Mai este de capsuni, dar asta nu am luat. Eu am 3 etaje de blat, nu e inalt, cam de 10 cm.
O sa iau si frisca si un plic in plus ca sa am daca e bai . Macar stiu la ce sa ma astept.
Ok, daca e pasta, pasta sa fie .
Pai piticii tai cu albusul de ou sunt mai intemeiati decat ai mei cu gelatina. Amu' sper ca totusi un albus e numai un albus . Ca si la maioneza e acelasi risc, ca pun un galbenus crud .

Cami ce bine gusta pestele tau...vorba Silviei. Ca mai nou traduce din suedeza in romana cand vb. Vreau si eu o rosie masina...Ce gusta bine mancarea asta...Ce bine imi pasa pantofii astia...Aici eu blestemer!(in suedeza "att bestäma" inseamna a hotari, dar ea l-a tradus in blestema) etc. Sa vezi cum or intelege-o romanii mai peste cativa ani...

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput