Cum cresti o pisica?
Raspunsuri - Pagina 5
josefine spune:
Mihaela, e foarte frumos Morgan! Sa fie sanatos si cumintel.
Ma uitasem si eula norvegiene, dar nu gasisem pui disponibil in perioada respectiva. E o rasa foarte frumoasa si fara probleme majore
www.razvanphotography.com
mihaela_s spune:
josefine, multumesc!
Revin ca sa pun o intrebare crescatoarelor de pisici. Noi am inceput sa-l scoatem pe Morgan afara de vreo 3-4 zile, ii place tare mult si deja a inceput sa ceara singur cand vrea. Am iesit cu el numai in lesa ca sa se obisnuiasca cu zona si cu casa. Acum intrebarea este de cand il putem lasa singurel? Am indrazni dar ne e frica ca nu cumva sa se faca seara si el sa nu apara acasa...am cautat azi sa-i luam o zgarda pe care sa putem scrie si numele, adresa si tf. nostru in caz ca se pierde, dar n-am gasit inca ceva pe palcul nostru. Insa asa fara zgarda, fara nimic la gat parca nu idraznim...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
tumpi spune:
Salutam iubitoarele de animalute,ne alaturam si noi voua.
Mihaela, tare dulcic e Morgan,sa va traiasca si sa va bucure zilele.
Mitzy a nostra a inceput sa iasa afara abia pe la 6-7 luni.Pe la vreo 5 luni am lasat-o putin pe terasa,dar era iarna si nu m-am incumetat sa o las mai mult.Apoi usor, usor dupa ce am sterilizat-o am inceput sa o las,inatai in prezenta mea, apoi singura.La inceput ne-a fost teama, mai ales sotului ca ii era frica ca nu mai vine,dar dupa ce ne-a tras o sperietura de zile mari,am constatat ca stie sa se intoarca singura si nu mai trebuie sa o tinem sub observatie.
La nici o saptamana dupa ce am sterilizat-o am gasit-o intr-un copac la 3 m inaltine, nu mai putea sa coboare.
Acum e mare alpinista si plimbareata, mai ales "pasare" de noapte.
Cat de zgarduta intai am avut una cu un medalion unde avea o hartiuta cu toate datele nostre, intre tim am schimbat-o si i-am luat o alta cu un medalion si deja suntem la a 3-a fiinca cam la 2-3 luni se intoarce fara ea, cred ca o lasa amintire prietenilor ei de joaca.Chiar azi am fost sa-i luam alta ca de 2 zile era fara.
Noi dupa ce i-am implantat microcipul am inscris-o in baza internationala de date de la Tasso.am primit si un medalion de la ei cu nr de inregistrare si nr cipului parca, dar din pacate se afla üpe prima zgarda cara a pierdut-o.
Acum nu stiu ce sa zic de Morgan fiind asa micut, nu peste mult timp va intra in calduri si atunci va fi mai greu cu iesitul ca va simti pisicutele si se va duce dupa ele.
Se spune ca (si cam este adevarat) motanii sa nu fie castrati inainte de 1 an ca pot avea probleme cu aparatul urinar.
Noi am castrat pisicile din tara(acum in vasrta de 11 ani) cand aveau 11 luni.Iar la vasrta de 2 ani motanul mi-a facut blocaj renal de era sa ajungem la operatie cu el ca nu mai putea sa faca pipilica singur, a tb sa-i faca timop de 3 zile irigatii(sau cum se numesc)
Si sa ne prezentam si noi: Mitzy,rasa europeana, 2 ani peste 2 saptamani
http://www.flickr.com/photos/12137579@N03/2361082181/
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
mhldvrc spune:
Salutari, iubitoare de pisicute! Buna, Mihaela si multe mangaieri lui Morgan ca-i motanel frumos
, fetelor, ce pisicute frumoase aveti, si eu sunt posesoare a doua pisicute foarte cuminti si jucause.
Ca, tot intrebati pe aici de castrare, Lola doar in prima zi a fost putin mai adormita in rest nici un fel de probleme, desi era micuta sub 6 luni. Pe Jonsey nu l-am castrat pana acum, dar nici nu am probleme cu el, gen marcare teritoriu. Si eu sunt pentru castrare, de ce sa chinuim inutil bietele animalute si sa nu avem cui sa dam puisorii.
Sa va mai spun ceva, in legatura cu plecarea de acasa, neavand cu cine le lasa, pisicutelor le-am lasat mancare si apa in mai multe locuri din casa si au stat singure 4-5 zile. La intoarcere a fost totul ok, nimic gherait, daramat, doar pisicile putin suparate(nu au vrut sa stea la mangaiat]
Ajutati-l pe Mihaita!
Ajutati-l pe Dan !!!Teledon
si
de si
Dulciuri
www.onetruemedia.com/shared?p=925050778218a8309405fd&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">M&Ty
mihaela_s spune:
Tumpi, mihaela, bine ati venti in club! Pisicile voastre sunt tare frumoase, sa va traiasca.
Tumpi, Morgan implineste poimaine abia 4 luni, e cam mititel dupa cum spui tu ca ati lasat-o pe Mitzi afara. Noi inca nu l-am lasat singur...mergem ori cu lesa si il lasam singur in curtea din fata caselor(e o curte maricica cu pomi fructiferi in care se catara si din care a invatat sa se dea jos deja) dar stam acolo si noi. L-am vedea si din bucatarie dar inca nu avem curaj sa il lasam chiar singurel. Desi cred ca deja ar sti sa vina singur acasa...
Am descoperit zilele trecute ca avem o usita pentru pisici in garaj, acum il invatam sa intre si sa iasa pe acolo, inca nu prea vrea. Ne gandim ca la toamna/iarna ar fi bun locul daca ii lasam mancare sa poata sta acolo cat timp noi suntem plecati de acasa, ca sa poata iesi afara cand are nevoie. Il putem lasa fara probleme in casa, l-am lasat de cateva ori deja vreo 4-5 ore, dar nu poate iesi afara.
Cu castrarea...am citit si noi asta, ca motanii ar fi predispusi la infectii si blocaje urinare dupa castrare...medicul veterinar ne-a recomandat castrarea pe la 8 luni, prin decembrie adica. O sa mai vedem.
Ei, o alta frica ce o avem noi sunt pinii din spatele casei...inalti de vreo 20 de m. Morgan s-a urcat intr-o zi intr-unul din ei, si s-a oprit la primele crengi care incep pe la 7 m inaltime...n-a mai putut sa se dea jos. Dar s-a urcat cu o rapiditate... Noroc ca avem o scara inalta, din aceea rabatabila si s-a urcat sotul dupa el. Daca urca mai sus trebuia sa chemam pompierii. Asa ca in spatele casei il lasam mai cu teama, iar pinii astia inalti, care sunt peste tot in jurul nostru plus paduricile din apropiere sunt un alt motiv pentru care amanam lasarea lui singurel afara.
mihaela, cred ca si Morgan ar sta asa cateva zile acasa singurel, numai ca noi plecam de obicei mai mult de o saptamana. Avem insa o vecina cu un motan si ne-a promis ca va avea grija si de morgan cand noi vom fi plecati. Si ei il lasa pe motan in grija altor vecini, cu cheia de la casa. Oricum vecinii astia au avut cheia de la casa noastra de 2 ani de cand stam aici(cat am fost in concediu) ca sa ne ude florile si sa vada sa nu fie probleme, asa ca e OK. Tu le lasi pe pisici afara? Sau sunt pisici de casa?
Esti norocaoasa ca Jonsey nu isi marcheaza teritoriul...dar noi daca il lasam afara pe Morgan mi-e frica ca fuge dupa pisici si se bate cu alti motani...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mhldvrc spune:
, pisicile mele nu ies afara, sunt pisici de apartament. Daca as fi avut o casa la curte, cu siguranta ar fi iesit, dar asa nu au cum. Jonsey seamana bine cu Norvegiana de padure, desi de la vet ne-au spus ca este metis Persan si ii place si lui sa se catere, se urca pe cele mai inalte locuri din casa. Pentru ca au fost invatate de mici cu mancare de pisici, nu fura de pe masa, pot lasa si carne. uneori lui Jonsey ii mai dau lapte sau iaurt pe care-l devoreaza cu placere. Copiii le mai dau din cand in cand dulciuri sau unt, iar Lola uneori musca din tigarile sotului meu.
Le place muzica, sa privesca pe geam, si sa doarma mult.
si Foto
Mihaela(25.04.1962) de Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
www.onetruemedia.com/shared?p=925050778218a8309405fd&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">M&Ty
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mhldvrc Copiii le mai dau din cand in cand dulciuri |
pisicilor nu le fac bine dulciurile. te rog, incearca sa-i lamuresti pe cei mici sa nu le mai dea.
untul e ok
mihaela_s spune:
Readuc subiectul in discutie, sa va intreb pe iubitoarele si posesoarele de pisici, o problema.
Cum am scris la subiect, avem un motanel pe nume Mogan, care in curand face 10 luni. Nu l-am castrat inca, asteptam sa se apropie de un an ca sa facem asta. E deja destul de agresiv si stiu ca trebuie sa il castram ca sa se imblanzeasaca.
Problema noastra e urmatoarea. De la bun inceput am stabilit ca motanul are voie in toata casa, mai putin dormitoare. Adica il mai lasam peste zi, cand intram acolo si vine si el repede dupa noi, e foarte curios si ii place. Dar peste noapte l-am lasat mereu sa doarma jos in living. Uneori doarme pe covor, alteori pe canapea. Are si o "casuta" a lui pe care insa nu o place si nu o foloseste...Problema e ca seara e OK, doarme de obicei cand ne culcam, sau chiar daca nu, ramane cuminte jos. Dar apoi pe la ora 1-2 in noapte, vine sus si miauna la usi...are nevoie de companie, stie ca suntem acolo si vrea sa stea cu noi. L-am lasat intr-o noapte sa vad ce face la noi in dormitor. Dupa ce s-a fatzait si mieunat putin, s-a pus la picioarele noastre in pat si a dormit. Dar inainte sa se faca dimineata s-a trezit, s-a tot plimbat prin camera mieunand, a venit la mine la fata mea si a miorlait asa intr-un fel in care stiu ca are nevoie de ceva...apoi s-a dus la usa si a sarit la clanta sa deschida usa. Am inteles ca vrea sa iasa, l-am lasat. Peste o vreme iar a venit sus si mieuna la usi...nu l-am mai lasat inauntru. Problema nu e ca ne trezeste pe noi, ci pe fete...
De atunci nu l-am mai lasat peste noapte in dormitor dar noapte de noapte vine si miauna la usi. Il gonim jos pe scari...coboara dar peste un timp revine mieunand. Cam asa ne petrecem noptile, de parca am avea un bb mic in casa...
Ce ma sfatuiti, ati trecut prin asa ceva? E o faza, e un comportament normal, cum sa procedam?
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
doruletz spune:
mihaela, nu e doar o faza si nu prea ai cum sa-l dezveti. pisicile nu suporta usile inchise pentru ca modul lor de functionare implica faptul ca au un teritoriu bine delimitat si deindata ce accesul la o parte din acest teritoriu le e inchis, isi manifesta nemultumirea:). Miorlaie ca sa deschizi usa desi poate nu neaparat vrea sa stea acolo, el vrea doar sa aiba accesul liber
La noi toate usile sunt tot timpul un pic intredeschise ca sa poata pisoii sa le deschida cu labuta si sa dea ture daca vor altfel ar tine-o intr-o miorlaiala:)
Alta solutie daca nu vrei usi intredeschise este sa instalezi cate o www.e-monsite.com/s/2008/03/17/ppechatiere/60648_copie61-8k198.jpg" target="_blank">"usita de pisici" pe usile pe care circula el mai des.
mihaela_s spune:
dorulets, mersi mult pentru raspuns. Azi noapte l-am "studiat" mai bine...el vine mieunand de jos, asa urca scarile si acum cand ajunge sus parca miauna "soptit"...stie ca ne deranjeaza. Cand am aprins becul pe hol azi noapte(pot face asta din dormitor) cu gandul sa il trimit iar jos, l-am auzit cum coboara singur, tot mieunand . Nu am mai decshis usa, m-am culcat la loc ;). A mai venit apoi dimineata cand l-a lasat in camera la ea Diana. Insa el avea chef de joaca si cu ce voia sa se joace? Cu fatza si cu parul ei. L-a scos din camera si atunci a incercat in camera Silviei. Aceasta se trezise intre timp si venise la noi in dormitor si Morgan a mieunat ce a mieunat la ea in camera si apoi si-a gasit un loc de dormit.
Asta e problema, ca intra mieunad in camere, cred ca si daca las usile deschise la fel va face. O sa tin cont de sfatul tau, sa vedem cum evolueaza problema.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie