Cum cresti o pisica?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

ramoneloo mi s-a rupt sufletul cand am citit de bietul catelus si de cei 6 puiuti!
si eu, in fiecare saptamana iau sacul de mancarica din metro pentru maidanezii din cartier noi avem un vecin veterinar care, treptat, a castrat toate femelele. po****tia canina este, astfel, sub un oarecare control

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

dc prin cuvinte nu v-am convins,atunci apelez la poze si intamplari cat se poate de adevarate:)
vizitati aceasta pagina : http://www.animale.ro/forum/showthread.php?t=44898&page=2.Pisicuta tigrata(kitty) a fost adoptata la varsta de 6 luni.nu e vb de reclama,pur si simplu este vb de ceea ce au descoperit cu surprindere si placere cei care i-au oferit un camin pisicutei...vi se pare greu de crescut o matzulina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Acum, ca am patruns in "domeniu" (cu ajutorul lui ramoneloo), imi dau seama ca este necesara castrarea animalelor fara stapan. Am prins deja doua, vor fi multe, curtea-i plina, privite de aproape, sunt exemplare superbe, dar bolnave, cu raie, bube si, inteleg, cu destule infectii la aparatul genital (pisicile, in special). Este o goana salbatica, am prins ieri un motan urias, care pur si simplu si-a umplut capul de sange, in lupta cu peretii cursei. Mi-e mila de ei. Am prins si o pisica, aia era mai cuminte, dar atat de speriata ca nu reusea sa adoarma...i-au facut doua doze de anestezic si, cand o scoteau din cursa, tot se prindea cu ghearele de gratii...
Totusi, ma macina o intrebare: ce sanse au acesti oameni in lupta asta cu inmultirea necontrolata?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Rufus,mi-au spus fetele ca v-ati apucat serios de treaba...ma bucur pt animalutele alea,sunt norocoase si le asteapta o viata linistita de acum inainte.
Ce sanse avem?Hm...sansa de a demonstra ca a fi 'iubitor de animale' nu inseamna sa le arunci mancare stricata de la balcon cainilor,ca nu din cauza noastra sunt animale fara stapan pe strada.Cea mai mare greseala este sa nu incerci sa faci ceva,atata vreme cat toata comunitatea se bucura de beneficiile actiunilor intreprinse.Chiar dc efectele se vor vedea in timp.Sansa noastra este de a schimba mentalitatea celor de langa noi,in privinta castrarii,a abandonului,consecintele abandonului,urmarile unei monte accidentale sau intentionate intre animalul nostru si unul de pe strada...sa nu uit sa mentionez,marea majoritate a animalelor de afara sunt purtatoare de boli cu transmitere sexuala,va imbolnaviti pet-ul cu buna-stiinta;maddutz,catelul fratelui tau se poate procopsi cu 'stickere',poti cauta imagini pe net cu asa ceva si-o sa te ingrozesti.
Implica mari eforturi financiare,sacrificii,timp alocat din timpul tau personal in care poate ai vrea sa stai cu cei dragi,nu sa alergi sa prinzi matze prin tufisuri sau caini,sa te rogi sa nu te muste,incercand sa-i faci sa aiba incredere in tine,ca nu-i faci nici un rau si ca-i vrei binele.avem sansa de a fi de aceeasi parte a baricadei.
intr-un fel,o mana de oameni fac treaba autoritatilor abilitate sa ia masuri in acest sens.poate ca ar trebui sa afle si 'autoritatile' acest lucru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramoneloo

Sansa noastra este de a schimba mentalitatea celor de langa noi,in privinta castrarii,a abandonului,consecintele abandonului,urmarile unei monte accidentale sau intentionate intre animalul nostru si unul de pe strada...

Da, cred ca aici e castigul...la mentalitate.
Astazi am mai dus doi motani si o pisica. Cat mi-am asteptat cursa (pana adoarme musteriul) vorbeam cu o batrana, care avea o pisicuta intr-o sacosa...la ea la bloc, la ghena de gunoi, sunt multe pisici, iar ea le mai da de mancare, dar mai inghesuie cate una in geanta (pe care o poate prinde...) si o aduce la castrat. Pe banii ei.
Am ramas un pic fara grai.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

nu stiu cum functioneaza exact programele de sterilizari gratuite in buc si probabil ca mine sunt f multi.
in ct,o astfel de interventie,la un cabinet veterinar costa 50 lei pt animalele fara stapan.dar cum nr animalelor depaseste bugetul meu,apelez la centrul de la medgidia(asociatia Gaia),in loc sa dau 5mil pt 10 animale,dau 30 lei benzina pana acolo,dus-intors.ma interesez din timp dc au custi libere post-operator si ma programez,mentionand nr femelelor si masculilor.exista si posibilitatea de a apela la clinica mobila,cand nr animalelor este mare(peste 10),insa trebuiesc indeplinite niste cerinte,sa ai aprobarea Primariei,sa se desfasoare in incinta/proprietatea unitatii care solicita o astfel de interventie,sa li se asigure alimentarea clinicii cu electricitate,plus cazarea post-operatorie care iti revine,animalele operate neputandu-si regla singure temperatura corpului din cauza anestezicului(au nevoie de caldura si un loc la nivelul solului,pt a preveni accidentele).Mai exista si centrul de la cernavoda,dar este ceva mai departe de ct,care de asemenea,castreaza gratuit,detin clinica mobila si ofera posibilitatea cazarii post-operatorii.
sunt f multi oameni care nu cunosc aceste informatii si isi imagineaza costuri uriase.la blocul de alaturi este o batranica care hraneste cam 20 de matze.m-am oferit sa ma ocup de castrarea lor si am constatat ca din 20 doar 4 sunt femele!restul sunt motani si fireste,sunt generatiile de pui ale acestor 4 femele...
despre 'lasatul fara grai'...asa am ramas si eu cand rromii din cartier au vrut sa stie cum pot castra si ei cateii pe care ii au in curte si cei care s-au aciuat pe langa:)la fel cum un domn cu care mai mult ma inteleg prin semne(fiind de nationalitate greaca)mi-a spus ca plateste el castrarea unei cateluse din cartier numai sa nu mai faca pui pe care sa-i ia hingherii,ca 'sufera,dna...luat puiii la ea',asta in paralel cu angajatii unui ziar local care o hraneau si-o primeau in sediul firmei noaptea care au spus ca 'nu o castram,ca face pui frumosi!'...da,pui frumosi in conditiile in care o serie i-au luat hingherii,iar a doua serie a fost otravita...halal.
sau vecinul meu care are 2 persane si le da iar la impuiat,ca intra in calduri si nu vrea nici sa le sterilizeze,nici sa le dea pastilute,desi stie de data trecuta ca f f greu le gasesti stapani,chiar dc sunt de rasa.sau dra de la blocul vecin care si-a montat bichonul cu o pechineza si este asa mandra ca toti cateii seamana leit cu taica-su'...sau dna cu pitt-bull necastrat care a ramas fara cateva degete la o mana intr-o incaierare,in timp ce al ei incerca s-o seduca pe iubita altuia...si tot nu l-a castrat,sa nu mai aiba pr asta...prefera sa iasa cu pitt-ul noaptea tarziu...ce sa mai spui...
iar azi ma contacteaza un domn si ma intreaba cand mai primesc pisici,ca vrea si el una mica,de maxim 2 luni jumatate.grozav.sa nu ramai fara grai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona7 spune:

am si eu un pisicut- TISI, tot la insistentele fetitei mele.
pana acum singura problema era ca tare mai zgaria si musca.
dar , acum a aparut o problema mai mare. tocmai ce am terminat curatenia, si am pus perdelele
MI LE-A AGATAT CU GHEARELE, mi le-a stricat!
cum sa procedez cu el??????????????????????????????
( sa nu ma puneti sa renunt la perdele,,,,ca sunt obsesia mea)
chiar am nevoie de ajutor, ca daca nu gasesc solutii , duc pisoiul de acasa, asa de indarjita si suparata sunt.
sper insa ca voi gasi o solutie sa-l domesticesc" sa nu se ajunga la situatii extreme
astept cu mare interes ajutorul vostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

simona - incearca sa rulezi perdelele, sa le indoi si sa le prinzi mai sus macar cand nu sunteti acasa si nu puteti supraveghea pisica. dupa ce o sa creasca nu o sa se mai lege de perdele, iti garantez.
aveti si voi putina rabdare cu ea, ca e pui. cand o sa creasca o sa vreti sa se mai joace ca atunci cand era mica si poate n-o s-o mai faca...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com

Mergi la inceput

nazbatii fac toti puiii de matza:) asta drept consolare,ca pe mine m-au ajutat sa-mi inmultesc florile,mi-au decapitat o draceana de-o aveam de ani de zile:(
fa-i rost de o alta ocupatie...sunt ansambluri de joaca pt pisicute,le place sa se catere pe ele,sa se ascunda...au si sisal si isi baga gherutele in el...ar fi si asta o solutie.trebuie sa-l educati,sa inteleaga cu ce are voie sa se joace si cu ce nu,ce e al lui si ce nu,pt ca si pisicoatele pot fi educate,nu numai cainii.la zgarieturi si muscat,cand sunt mici capacesc din joaca,dar incearca sa ridici putin tonul cand face asa ceva,cearta-l.si am mai observat ceva,cand n-au chef sa fie dragalite sau alintate musca:)numai bine si succes,perdele intregi si motanel exemplar:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

De doua zile am venit cu pisica acasa...e ca un al treilea copil si e atat de faina! Am luat la venirea din concediu, din Stockholm, un pisoi de 3 luni(aici nu se dau de langa mama pana dupa 12 saptamani) pe jumatate norvegiana de padure(mama). Dintre toti fratii asta seamana cel mai bine cu rasa si ne-a placut tare mult. Stie sa mearga la lada si a mers din prima si la noi, desi era loc nou, mananca bine si e tare curios, jucaus si dragalas. Vi-l prezint pe Morgan cel mai scump pisic din lume .

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput