Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 ( 259 )
Raspunsuri - Pagina 13
Andries spune:
Fabula crizei
A fost odata ca niciodata un biet lustragiu care isi castiga existenta, da, ati ghicit, lustruind pantofii domnilor care intrau si ieseau dintr-o cladire impozanta din centru.
Niciodata nu stiuse exact ce cladire este aceea in fata careia lucra de ani de zile, poate ere o banca, poate era o bursa, poate vreun minister important insa domnii bine imbracati care intrau acolo opreau adeseori la el pentru a-si lustrui pantofii.
Lustragiul nostru era priceput in ceea ce facea, folosea numai crema de pantofi de cea mai buna calitate si era vesel si optimist.
Intr-un cuvant era multumit cu munca lui iar clientii lui la fel asteptandu-si rabdatori randul la lustruit.
Intr-o zi insa s-a oprit la el un client nou, mai deosebit de ceilalti care l-a intrebat prietenos: "Ce faci aici? Ce-i cu tine asa de vesel? Nu ti-a spus nimeni de criza financiara?"
Ce-i drept nu-i spusese nimeni, nici unul dintre domnii aceia bine imbracati care intrau in banca sau ce-o fi fost acolo, probabil toti la curent cu criza.
"Poate nu le pasa de tine sau poate n-au avut suflet sa iti spuna insa criza financiara e pe drum si ne va afecta absolut pe toti, nu va scapa nimeni, nici macar tu un biet lustragiu. Asa ca daca ai un dram de minte iti iei masuri din timp, ca sa nu fi luat pe nepregatite.
Aceasta e meseria mea, sunt expert, stiu ce vorbesc."
Dupa plecarea domnului binevoitor lustragiul nostru ramase pe ganduri. Poate ca intradevar nici unul dintre clientii lui nu il considerase demn sa il puna la curent cu criza financiara. Noroc cu domnul cel prietenos care ii voia binele.
Asa ca lustragiul a inceput sa ia masuri incat sa nu fie luat pe nepregatite de criza financiara. Pentru început folosea mai putina crema de pantofi si mai de proasta calitate. Apoi a inceput sa aloce mai putin timp fiecarui client, dupa cum se spune time is money. A inceput sa socializeze mai putin cu acestia, criza e criza, nu mai e timp de smalltalk.
Preocupat de criza financiara, devenise ingandurat, tacut si isi facea treaba de mantuiala.
Asa ca incetul cu incetul clientii care fideli carora le placeau veselia si calitatea muncii lustragiului au inceput sa se rareasca. Iar lustragiul nostru cu fiecare client pierdut era multumit intr-un fel ciudat ca domnul cel binevoitor a avut dreptate. "Ce m-as fi facut daca expertul nu m-ar fi prevenit la timp? Acum as fi fost probabil luat pe nepregatite de criza financiara."
Andries
papanash spune:
Claudia, eu n-am inteles din postarea ta, mai vrei detalii despre dosarul pe care trebuie sa-l depui sau ce ?
Erina, si in Bucuresti e vreme naspa, picura.Ai facut aseara spaghete ? Eu le-amzis spaghete dar de fapt erau fusilli, ca sa le poate apuca cu mana Andrei , si sa aiba si sos prin ele (multumesc Adimercedes
, de la tine stiu chestia asta).
Kriss, si tu ? Stai mai mult cu noi aici, daca ai timp,poate o sa-ti fie cu folos.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
ajutoarele lui Mos Craciun 
papanash spune:
Andries, super tare !!!
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
ajutoarele lui Mos Craciun 
bikmaria spune:
nu vreau sa va sperii,nu vreau sa treaca nimeni prin ce am trecut eu ,v-am scris tocmai pentru a nu repeta cineva greselile pe care le-am facut eu ,asa e intr-o relatie comunicarea este cea mai importanta ,vorbiti ,spuneti tot ce va doriti ,tot ce ati vrea sa faceti ,tot ce asteptati de la el ,
Roxana_G spune:
Maria,
cred ca a fost foarte util tuturor ca ai impartasit experienta ta, imi pare rau ca nu am putut sa iti fim aproape atunci cand iti era mai greu. Subscriu la mesajul tau plin de suflet si intelepciune. 
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
Andries spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bikmaria nu vreau sa va sperii,nu vreau sa treaca nimeni prin ce am trecut eu ,v-am scris tocmai pentru a nu repeta cineva greselile pe care le-am facut eu ,asa e intr-o relatie comunicarea este cea mai importanta ,vorbiti ,spuneti tot ce va doriti ,tot ce ati vrea sa faceti ,tot ce asteptati de la el , BIKMARIAmamica de dulceata mica MARIA TEODORA (05-09-07) si de papanas maricel ALEX (14-07-96) Poze noi ,cu noi |
Ei hai...nu-ti mai pune atata cenusa in cap ca nu e cazul!! Pentru comunicare este nevoie de 2, daca tu nu ai comunicat, nici el nu a comunicat, nu trebuie sa-ti asumi chiar totul!! Cum doamne iarta-ma sa le faci pe toate si sa mai si vorbesti despre dorinte si aspiratii? Eu nu pot, eu am si job si ca si tine doi copii, cumparaturi de facut, vase de spalat (apropos' vreau sa-mi iau masina de spalat vase, aveti recomandari?), rufe de calcat, manichiura vad doar pe la nunti si botezuri, la coafor din an in paste, de epilat...Braunu' sa traiasca, basca nu mai am dormitor ci doar doua camere ale copiilor...mai trebuie sa fac si mancare 'bio' pentru alergicii din familie...cateodata imi vine sa ma imbrac si sa ies pe usa si sa ma duc unde-oi vedea cu ochii!!
Ca sa nu mai spun ca sotu' beneficiaza din plin de atentie sporita din partea colegelor, clientelor...asa ca smecheria mea e una singura: sunt ocupata? da? ok, atunci am eu grija sa fie mister si mai ocupat decat mine, ca de aia e capu' la familie (
n-am putut sa ma abtin scuzeee...) dar ocupat in acelasi mod ca si mine... cu job, plozi, curatenie...jumi-juma...sau fac greva!!! Ca sa nu mai spun ca l-am avertizat ca-n caz de problem'...ii las copiii spre crestere si educare si-mi pastrez drept de vizita Andries
cecilia L spune:
| citat din mesajul lui claudia1178 Bikmaria, , viata e o carte deschisa, nu se stie niciodata ce ti se poate intampla....Eu de exemplu, v-am rugat sa ma ajutati cu privire la cererea de recalculare a indmanizatiei, imi aduc aminte ca cineva a postat frumos ce trebuie sa contina cererea dar nu-mi aduc aminte cine si cand........greseala mea... Sa aveti o zi buna! Teodora Victoria Darul lui Dumnezeu 10.10.2007 http://community.webshots.com/user/claudia117829 |
Cererea tb sa contina obligatoriu adresa ta, serie si nr C.I. si CNP, adresa copil si CNP.
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)poze noi
asa crestem
Roxana_G spune:
E tare de tot fabula cu pricina, am si distribuit-o la birou si toata lumea e incantata. De altfel cam asta spun si eu de ceva timp dar cine se opreste sa asculte balivernele mele. Si pentru ca nu vreau sa generez chiar eu criza ma gandesc ca un shopping cu cumatra nu mi-ar prinde rau nici la moral. Vad ca ea e in mare verva dupa experienta MiniPrix de ieri.
Andries, tare imi plac mesajele tale, as vrea sa fiu si eu asa la obiect si concisa dar zau nu stiu cum de nu reusesc. Oricum asta cu criza mi-a mers la sufletel. Si asa ramasesem cu un gust amar dupa filmuletul ala cu contabilii. ![]()
Apropos de filmulet, inteleg ca nu v-a amuzat farsa lui Buzdugan. Nu stiu cat de amuzanta era farsa dar limbajul moldovenesc era delicios. Habar nu aveam ce inseamna a tirnosi. ![]()
Revin mai incolo, acum ma cheama datoria. Va pupic, sa aveti o zi buna.
PS Annisia, nu am habar de operatii din astea, noroc ca stiu fetele mai multe. Daca iese bine sa imi zici si mie, ca deh, eu am terminat norma de bibici.
Rox , mamica
Roxana_G spune:
| citat din mesajul lui Andries ii las copiii spre crestere si educare si-mi pastrez drept de vizita Andries |
asta e beton, de retinut!!! Mi-l si imaginez prestand la mancarea bio.Rox , mamica
Gabriela77 spune:
BUna dimineata si de la noi!!!!
Noua motivati-ne va rog absenta, ca iar au dat virozele in familia noastra. Mai intai tati care a fost rau si a ajuns la congestie pulmonara, acum Sara si cu mine. NOi suntem doar la oscilo si sirop de tuse, febra nu e mare, stam sa vedem cum evolueaza si speram sa scapam fara antibiotic. ASta e!!!
DE citit nu prea am apucat.
Dar vreau sa dau o floare si o imbratisare mare Mariei

Si pt Adi
ca mi-a fost dor de ea si Lisa!
Si pt ursuletul elvetian special o sedinta foto cu Sara:
http://www.flickr.com/photos/14057076@N07/?saved=1
Va pupam si numai bine, ne-ati lipsit mult!
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)