Ai ales un nume de sfant ptr copilul tau?
Raspunsuri - Pagina 4
anasia spune:
mi-am dorit ca numele de botez sa fie Ana, asa s-a intamplat ; Alessia Anca s-a nascut in preajma sarbatorii Sf Ana-7 august (la fete se pun nume de botez aflate in calendarul bisericesc in intervalul de o luna inainte si dupa nastere, iar la baieti doar in intervalul de 8 zile dupa nastere);
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani
AnnaBaby spune:
Fata mea are 2 nume de sfinti, dar asa s-a intamplat, adica eu mi-am dorit o fetita pe care s-o cheme Ioana, iar sotul a vrut neaparat sa poarte numele bunicii lui, care l-a crescut pe el. Insa oricum as fi ales un nume romanesc, de sfant!Mie astea imi plac.
Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann11
teolinda spune:
Eu mi-am dorit ca pe baietelul meu sa-l cheme Stefan (dupa bunicul sotului meu... desi sotul meu nu era de acord cu acest nume). Mai mult... am fost intr-un fel fericita ca eram programata la cezariana chiar de sf. Stefan- 27 dec. Pe de alta parte... aveam mustrari de constiinta ca mi-am programat copilul cand sa se nasca...asa ca pana la urma DD ne-a impacat pe toti si bebe al nostru s-a grabit sa vina pe lume pe 6 DEC asa ca i-am schimbat numele chiar cand eram in masina in drum spre maternitate... m-am trezit scotand pe gura numele de NICOLAS.... si-asa a ramas. Apoi am mai adaugat ALEXANDRU de la nas.
Ulterior am vazut pe despre copii ca sunt f multi copii cu numele de NICOLAS... eu chiar nu-l auzisem la nimeni... poate si pt ca nu m=a interesat si ca eram setata pe Stefan.
O coincidenta sau nu... de care mi-am dat seama la cateva luni de la nastere.... in camera mea de la parintii mei de-acasa, camera in care am crescut si m-am rugat serile... m-am inchinat la icoana Sf. Nicolae.
LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
PASTE 2007
IARNA 2006
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
popescudora spune:
Dintre toate numele de sfant pentru baieti, mi-a placut Stefan. Si de sf Stefan am facut si botezul. Nu atat din considerente religioase, ci ca sa aiba copilul si aniversare si onomastica. Oricum, numele imi place.
POZE
Dorsilia spune:
baietelului i-am dat si un nume (prenume) de sfant, pe langa celalalt, pt ca a reusit conceptia lui, poate nu intamplator, exact in ziua care sarbatorea sfantul
iar fetitei i-am dat tot asa un nume de sfant pt ca asa m-a indemnat inima in clipa de cand am simtit ca in mine s-a conceput o noua viata...iar numele acesta al ei o reprezinta in totalitate...
Happiness_4_us spune:
Noi am ales Andrei Stefan, fara sa ne gandim la semnificatie.
Amandoua sunt nume de sfinti.
Pe urma aveam sa aflu ca Andrei = razboinic iar Stefan= invingator.
Asa s-a dovedit a fi puiul nostru scump si drag.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
bobitamica spune:
Intotdeauna am stiut ca daca voi avea o fetita numele ei va fi IRINA. Si Dumnezeu mi-a dat-o pe Irina in iulie 2008. Amandoi am ales acest nume. Am vrut un singur nume care sa o reprezinte. Si intr-adevar o reprezinta. Irina- este pacea noastra si corespunde zilei de 5 mai in calendarul ortodox. Atunci se serbeaza Sfanta Mare Mucenita Irina care inseamna chiar pace.
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
remiclea spune:
da, si fetita noastra are nume de sfant. Am vrut Ioana, din pacate, sunt f multi Ioni, Ioane in fam noastra si am vrut altceva. Sotul a vrut Elena dar n-am vrut eu ca si eu sunt Elena, astfel am ramas la Mihaela, un nume care mie imi place tare mult si curios este faptul ca mama mi-a adus apoi o icoana care am avut-o in camera mea cand eram mica si era a Arhanghelului Mihail
[red]Raluca de Adelina-Mihaela(08.01.2008)
dianad spune:
AlexandruI-am ales numele cu o ora inaintea nasterii si m-am bucurat sa vad ca ambii parinti am avut ca prima optiune acest nume.DianaD & Alexandru