Ai ales un nume de sfant ptr copilul tau?
Raspunsuri - Pagina 3
maia1984 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larissa_79 Da. Am ales pentru fetita mea special nume de Sfant. Alexia, sarbatorita pe 17 martie cand este ziua Sfantului Alexie - omul lui Dumnezeu. Si Maia, nu exista Sfinti mai mici si Sfinti mai mari. Asa ne-a zis noua parintele duhovnic, care s-a bucurat mut cand noi am ales acest numele pentru fetita. F bine pentru copil este sa citim acatistul Sfantului al carui nume il poarta, sa avem o icoana a acestui Sfant in casa si evident sa povestim copilului despre Sfantul ocrotitor. Inca un fapt minunat. Pe mine ma cheama si Gabriela. M-am casatorit pe 9 noiembrie la o zi dupa ziua numelui si am nascut-o pe Alexia pe 13 iulie cand se praznuieste, Soborul Sf. Arhanghel Gavril. Am avut o nastere naturala grea si cu ceva probleme dar slava Domnului totul a fost bine pana la urma! Larisa si Alexia (13 iulie 2006) http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/ S-o ajutam pe Alexia! |
:) da, deci s-a mai intamplat
asta m-a agitat putin sa vad ca e o Sf.Maria de ziua ei, acum mi-a mai trecut
dar, ... interesante coincidente si tulburatoare daca te gandesti la ele
maia
claudia_2803 spune:
La primul copil am ales sa fie Andrei sau Andreea (si e Laura Andreea) iar la al doilea pentru ca stiam ca e fetita am ales sa fie Ioana (asta pt ca al meu sotz e Ionel si am zis ca daca nu are baiat macar ficasa sa-i poarte numele - Melissa Ioana)
monalac spune:
pe primul copil il cheama cristian ioan,ioan i am pus pt ca s a nascut pe 3 ianuarie,in apropiere de sf ioan.acum imi pare putin rau pt ca nu i am pus un alt nume de sfant,pt ca desi ii sarbatoresc si ziua de nastere si ziua onomastica,parca nu e asa incantat,fiind f aproape una de alta.
pe al doilea baietel il cheama andrei codrin si e nascut in mai.
maitreyi spune:
da, am vrut sa aiba nume de sfant. o cheama alexandra, Sfantul Alexandru fiind sarbatorit pe 30 august. numele la care ne gandeam noi sa i-l punem a picat in ziua in care am nascut si i se potriveste mai mult alexandra decat cel la care ne gandisem initial, care era tot nume de sfant.
sanatate
-------
Ana-Maria de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
danybv spune:
Noi am ales numele de sfinti copiilor nostrii in felul urmator : ne-am dorit ca primul copil sa fie fata si sa o cheme Maria insa DD a avut alte planuri cu noi si ne-a daruit primul copil baiat si fiindca locuim in zona Dobrogei am hotarat sa-i punem numele Sfantului Apostol Andrei - ocrotitorul romanilor .
Iar al doilea copil a fost sa fie fetita pe care ne-o doream noi si asa ca am putut pune numele Sfintei Fecioare Maria exact asa cum ne doream noi la inceput, deci i-am pus Maria .
danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)
Album poze
alinaxeni spune:
Pe vremea cand am nascut eu ecografia era un mare lux.In consecinta am aflat ce am abia cand am nascut.
Pana sa nasc eram convinsa ca voi face baiat si am refuzat cu obstinenta sa ma gandesc la un nume de fata.
S-a intamplat sa o nasc pe 29 februarie si am avut un soc cand am aflat ca e fata.Numele l-am gasit in 3 secunde...nu exagerez.
pe masa aia,cand urlam ca din gura de sarpe,mi-au venit in minte bunicii mei care erau morti amandoi deja la momentul acela(Dumnezeu sa-i odihneasca).Am avut senzatia instantaneu ca sunt in sala aia cu mine si am zis ca o fata mea le va purta numele amandurora...Anca(dupa bunica) si Alexandra (dupa bunicul).
Nu stiu ce sa cred dar uneori am senzatia ca fata mea e f. ocrotita de ei.Este extrem de norocoasa,nu noroc gen castigat la loto,mai degraba i se ivesc in viata oportunitati si sanse la care nu au multi acces.Poate chiar ei o protejeaza.
Numele cred ca e un fel de predestinare.
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
anya spune:
Intamplator, ambii copii au si nume de sfinti, dar cum nu-i sarbatorim - habar nu au ca ar putea primi ceva . La noi in famile nu sarbatorim chestiile aste si daca ne amintim, mai spunem la multi ami, dar se intampla sa treaca onomastica si sa ne zica cineva dupa vre-o saptamana...
alexas spune:
Nu am tinut mortis sa fie nume de sfant dar pe mine ma internat la maternitate de sf Andrei si la 2 zile am nascut 2 gemenii pe baietel il cheama Andrei Daniel iar fetita Miruna Andreea
mami de 2 ingerasii
RAMONELLA spune:
Cand am aflat ca voi avea o fetita,ne-am gandit la numele Beatrice Alessia.Trebuia sa se nasca cam prin 4 noiembrie.Nu am nascut in 4,am nascut in 8 noiembrie,de Sfantul Mihail si Gavril.Dar habar nu aveam ca este bine sa pui nume de sfant copilului.Acum imi pare rau ca nu i-am pus Mihaela sau Gabriela,dar am promis ca urmatorul copil va avea unul din aceste nume,si daca voi avea gemeni ii va chema Mihai si Gabriel.Sau Mihaela si Gabriel.
Cineva spunea ca Alessia ar fi un derivat de la Alexia,de la Alexandra...nu stiu ce sa cred,daca se pune.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)