Ai ales un nume de sfant ptr copilul tau?
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
La Sofia nu m-am gandtit deloc, dar ea e nascuta in 11 sept, si pe 17 se sarbatoreste mucenita Sofia.
La Gheorghe evident ca stiam ce si cum.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
elyanne spune:
Cand eram gravida cu mandra ne-am pus deacord sa aiba un sg. nume si daca se poate de sfant... Singurul la care am cazut deacord a fost Elena De cand eram prin liceu ma gandeam ca daca voi avea o fetita vreau sa-i pun numele Elena... ca o fi al doilea nume, in functie de ce ar fi vrut si taticul, nu conta... dar imi placea sa fie si Elena... Uite ca i-a placut si lui si a ramas doar atat...
Cand ne gandeam la numele bb-lui din burtica, fara sa stim inca sexul am hotarat daca e baiat va fi Mihai... n-a fost baiat, l-am pastrat pt. al doilea copil...
Dar pt. ca runda doi a fost la dublu... trebuia sa mai gasim inca un nume... N-am vrut Gabriel, cum ne-a sugerat majoritatea, cand le-am spus primul nume ales... Au aceiasi zi de nastere, de ce sa aiba si aceiasi zi de nume? Si nici nu imi placea f. mult... Asa ca am luat calendarul si am cautat un nume de sfant, care sa fie prin apropierea Sf. Mihail si Gavril ... si ne-a placut Andrei
Numele nu le-am ales in apropierea datei de nastere... sunt cam la dif. de 6 luni ziua onomastica de cea de nastere...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
CristinaT spune:
mmiihhaa, nu vorbeam despre numele fetitei tale, ci despre numele celei care a deschis subiectul. Ca eu nu stiu sa fi fost sarbatoare nici ieri si nici azi. Poate ca nu se refera la calendarul ortodox.. sau...
Maia deci cum o cheama pe fetita.
ne apropiem de 9 ani
si :)
ingeras26a spune:
Eu am tinut neaparat sa aiba si nume de Sfant, nu stiu de ce, asa am simtit...am stabilit ca o va chema Maya de cand am aflat ca e fetitza (nume de baietel nici nu aveam "pregatit"), si cu Maya mi s-a parut ca se potriveste foarte bine ... Maria.
Iar daca Dumnezeu ma va ajuta sa mai am un bebe (am pierdut 2 sarcini), daca va fi fetitza o va chema Ana si daca va fi baietel voi gasi tot un nume de Sfant.
Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!
maia1984 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CristinaT mmiihhaa, nu vorbeam despre numele fetitei tale, ci despre numele celei care a deschis subiectul. Ca eu nu stiu sa fi fost sarbatoare nici ieri si nici azi. Poate ca nu se refera la calendarul ortodox.. sau... Maia deci cum o cheama pe fetita. |
maria o cheama pe printesa, 8 februarie
ea si-a zis maia si maia a ramas, ca si mine
danitin spune:
O cheama si Florina .. cea mai aporopiata mare sarbataore erau Floriile. Dar nu de asta ... e ceva legat tot de sfinti, dar mai aparte.
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag
larissa_79 spune:
Da. Am ales pentru fetita mea special nume de Sfant. Alexia, sarbatorita pe 17 martie cand este ziua Sfantului Alexie - omul lui Dumnezeu.
Si Maia, nu exista Sfinti mai mici si Sfinti mai mari. Asa ne-a zis noua parintele duhovnic, care s-a bucurat mut cand noi am ales acest numele pentru fetita.
F bine pentru copil este sa citim acatistul Sfantului al carui nume il poarta, sa avem o icoana a acestui Sfant in casa si evident sa povestim copilului despre Sfantul ocrotitor.
Inca un fapt minunat. Pe mine ma cheama si Gabriela. M-am casatorit pe 9 noiembrie la o zi dupa ziua numelui si am nascut-o pe Alexia pe 13 iulie cand se praznuieste, Soborul Sf. Arhanghel Gavril. Am avut o nastere naturala grea si cu ceva probleme dar slava Domnului totul a fost bine pana la urma!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
S-o ajutam pe Alexia!
maia1984 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CristinaT Sf Maria pe 20 ianuarie? scuze dar eu tot nu inteleg. ne apropiem de 9 ani si :) |
8 februarie!
"Sf. M. Mc. Teodor Stratilat; Sf. Prooroc Zaharia; Sf. Mc. surori Marta #351;i Maria" in calendar
Eu n-am calendar, dar m-am uitat pe net
pe www.calcule.ro era, nu mai stiu acum, dar poti sa te uiti acolo - banuiesc ca e corect ce zice
maia