Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (10)
Raspunsuri - Pagina 18
Amalia spune:
Leeloo ce frumos a crescut puiutul tau!
Malinas super program aveti! S-o tineti tot asa!

Ihotu multa bafta la vaccin!
pozici...Aventurile lui Habarnam si alte cele..:)
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Flowers spune:
Da, Iza, Mirtha e batoasa rau BB. Am sa exemplific intr-o poza.
Criss ma bucur ca esti bine. Nici eu nu mai am probleme.
Mirtha multumim pentru carti.
Ma laudam ieri ca fac origami... nu am reusit.Ma bucur ca afara-i soaresi o sa iesim la plimbare.
Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002)
http://community.webshots.com/user/flowers1978
Amalia spune:
Mai fetelor, vorbiti de vreme frumoasa in Bucuresti...Pana acum vreo 20 de minute, era si pe la mine soare...acum in schimb, e cerul foarte inorat si pare ca s-ar pune si ceata.
Vremea asta imi da toate planurile de iesit afara peste cap.
Ami, mamica lui
si
Amalia spune:
Alra cum se mai simte Nicole?
Babyzapi merge tratamentul? I-au mai trecut bubitele micului Raphael?
Stie cineva ceva de WNDCTYGIRL?? N-a dat nici un semn de cand ne-am mutat la scutece si nici la PM n-a raspuns..
Sper sa fie ok si sa nu li se fi intamplat nimic!
N-am nici nr. ei, nimic..
Ami, mamica lui
si
oceanborn spune:
Neatza!
doarme piticul meu ...cateva minute asa ca am timp (sper ) sa scriu si eu cateva cuvinte.
Sorvint,nu te speria prea tare...eventual il poti duce la pediatru sa nu fie vb de altceva dar si al meu bebic a avut bubitele de care vb tu. e vb de acnee neonatala, arata exact ca si acneea din pubertate .cauza cica ar fi ceva transfer hormonal diin timpul sarcinii.hormoni feminini care au trecut de la noi la ei iar acum se elimina. mie pediatrul mi-a dat un unguent dar mi-a zis sa il dau doar in cazul in care se inflameaza, pt ca e pe baza de cortizon, nu s-au inflamat asa ca nu a fost cazul. eu l-am spalat doar cu apa pe fata si pe caput cat a fost plin de cosuri iar acum i-au trecut cele de pe fata, in cap s-au transformat in scoarta, pe scoarta il dau numai cu ulei de migdale si se usuca frumos. si crede-ma cosurile de pe caput erau groaznice, galbene chiar.
Alra ma bucur ca sunteti mai bine, si noi avem suflu sistolic descoperit la nastere, la 3 luni mergem la un alt eco...sper sa fie bine.
Fetelor va pup pe toate, imi pare rau ca nu am timp sa intru mai des, in ultimul timp crizele de colici au cam disparut, am schimbat picaturile, sper sa tina...dar tot n-am timp..
O zi frumoasa va doresc tuturor!
mami de Thomas
BraveGirl spune:
Eu ma asteptam sa fie si zanica mea mai adormita dupa vaccin si sa nu aiba pofta de tzitzi. Dar a fost invers
...a papat de m-a capiat de cap. Acum i se inchid ochii, dar tot gangureste. sper sa adoarma.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
Albumul meu
vrabiuta spune:
buna dimineata
sper ca a fost coerent mesajul meu de aseara, l-am scris cu mandarinutza la san si cu lia si prietena ei la joaca prin toate camerele (si eram singura acasa, ca sa fie totul mai palpitant
).
mirtha - cum ai uitat sa mergi pe bicicleta? vrei sa zici ca ai cazut la urmatoarele incercari? ca asta nu se pune si eu am cazut de tz ori cu bicicleta dar imi place sa cred ca stiu sa merg cu ea ![]()
![]()
![]()
eu am diversificat-o pe lia la 6 luni, pana atunci a fost alaptata exclusiv. am inceput cu mar si apoi am continuat cu supa de legume pasate. nu am inlocuit de la inceput mesele, ii dadeam cateva lingurite si pe masura ce s-a obisnuit cu noul gust am inceput sa ii dau mai mult si sa adaug carne, ou, etc.
cereale nu i-am dat niciodata, era un bebelus grasunic - aici are 7 luni:
http://family.webshots.com/photo/2126058550034520309FNPYUX
nu va stresati cu diversificarea, daca respectati niste reguli de baza (nu miere, banana, capsuni, citrice si gluten) totul va merge de la sine.
o zi frumoasa si insorita tuturor!
mami de 2 x 
lauramiron spune:
Presimt ca ne va da ceva bataie de cap diversificarea asta![]()
Mirtha, multumim pentru inceputul cercetarilor
Parerea mea....e bine sa te ghidezi dupa un "fir rosu", iar apoi intuitia si feed-back-ul de la bebe vor avea un rol foarte important.
Stiu si eu teorie multa, sunt toba de carte
....dar ce folos ca stiu ca sarea nu e buna decat tarziu, spre 1 an.....Rebeca n-a vrut neam pireul de legume decat cu un praf de sare si un bob de unt
...si asa i l-am servit, si a fost ok. Asta e doar un exemplu...
Cu siguranta voi face ceva schimbari cu Ecaterina, din cauza greutatii ei si a unor probleme cu alergiile cu care m-am confruntat la Rebeca. Cele mai importante:
- daca totul o ok, nu voi incepe diversificarea mai repede de 4 luni. Sper sa nu-mi indice pediatrul sa incepem mai repede ca sa evitam sa creasca prea mult.
- nu voi mai incepe cu suc de portocala, ci morcov si mar
- nu-i voi da banana decat dupa 8 luni
In rest, voi incepe cu sucuri de fructe, cum am facut si la Rebeca, si a fost foarte bine.
Apoi pireul de legume, la inceput mai moale... (eu supa chioara nu i-am dat, am refuzat sa pun in biberon supica)
Apoi branzica dulce facuta cu pastile de calciu, amestecata cu pireu de fructe.....etc etc Mai revin asupra subiectului cand va fi cazul. Nu vreau sa va plictisesc de pe acuma![]()
Ce-mi pare rau....nu-i voi putea da cereale foarte multe, iar la Rebeca m-au ajutat mult, odata ca-i placeau enorm, si apoi exista o mare diversitate pe piata, ceea ce mi-a usurat munca tare mult.
_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo
Otiliav spune:
Neata!
Mie mi-a dat ieri asistenta o sticle cu ului de peste pentru Elisa. Eu stiu ca este bun pentru copii si adulti, are Omega3, vitamina A, D, E dar pentru sugari am retineri. Mi-a dat seringi sa i-l dau asa cu seringa ca-i prea devreme cu lingurita. Dar nu prea as vrea sa-i dau, mi se pare cam devreme la 6 saptamani cand ea nu stie altceva decat lapte.
Mai repede as incepe sa-i dau niste Vigantol.
Bertha, si eu ii puneam ulei de masline la piureul de legume, are un gust mai bun asa.
Mirtha, exact asa s-a intamplat si cu Ana, cum spuneam am inceput diversificarea pe 20 aprilie, avea 7,5 kg (dublul de la nastere 3,8 kg) si dupa 3 saptamani scriam ca nu a luat in greutate mai deloc ![]()
.
| Citat: |
| Autor: Otiliav Raspuns la: 10/05/2005 17:21:35 Mesaj: Noi am incercat sa mergem la doctorita dar am facut drumul degeaba ca-i in concediu. Sunt si eu stresata de greutate ca a luat doar 100 grame in 3 saptamani si nici nu ne-am lungit. Noroc cu voi fetelor! Am deschis computeru, am citit ce-ati scris voi si m-am mai calmat. Ana Maria are 7.5 kg si 66 cm. Este tare pufoasa dar de cand papam mar am stagnat. Asta este recuperam cu supica. |
Mav, am tot uitat sa te intreb, Antonio inteleg ca nu a luat in greutate dar s-a lungit in ultima perioada?
Alexutza, ce s-a intamplat de nu l-ai alaptat pe voinic?
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
alra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oceanborn Alra ma bucur ca sunteti mai bine, si noi avem suflu sistolic descoperit la nastere, la 3 luni mergem la un alt eco...sper sa fie bine. |
nu stiu daca suflu sistolic e tot una cu gauri propriu zise. ca la laura inca se mai aude un murmur insa gauri nu mai are cu siguranta.
din nefericire de data asta o afecteaza cu greutatea. pe laura nu au afectat-o in nici un fel. acuma la 6 saptamani are exact greutatea care o avea laura la 6 saptamani in conditiile in care a fost diferenta de jumatate de kil intre ele la nastere si in care laura a fost grav bolnava imediat dupa nastere.
nu mi-s in apele mele. mai ales acuma cu raceala nu mananca foarte mult si arata ca un iepure jupuit. creste in lungime si in greutate ioc. nu are nici macar 3700.
cu febra e mult mai bine, sub 37 ieri, maxim 37.5 aseara. are insa multi mucisori, trebuie sa ii curat nasul des si nu ii place
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania