Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (10)
Raspunsuri - Pagina 17
Mirtha spune:
Hi , hii mama se abtine din rasputeri sa nu faca ochii mari. Dar o vad cu coada ochiului cum clipeste. Si spune asa , usor , pe un ton (chipurile cit mai neutru) :" Sti mama , la tine am inceput diversificarea la 4 luni si jumatate siiii...a fost bine."![]()
Draga de ea . O simt ca de fapt ii este usor teama de ideea aceasta noua - pt. ea - cu alaptatul pina la 6 luni.
Vom vedea cum va fi. O sa ma consult si cu pediatra. Pina atunci incerc sa fiu mai stapina pe "subiect". Teoretic ca...vorba ceea pratica nene , practica te doboara.
Gata. Ma duc la culcare . Sa profit cit doarme Piticul.
| Citat: |
| citat din mesajul lui mamiseli_11 Eu refuz sa imi fac probleme cu diversificarea ca daca incep sa ma gandesc, o iau razna. Mai nou si mama ma toaca la cap sa incep sa ii dau zeama de portocala iar luna urmatoare mar cu biscuite. Cand ii zic ca vreau sa incep la 6 luni face niste ochi.... Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)Pozele mele |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Multu" !

| Citat: |
| citat din mesajul lui bertha Fetelor, vad ca vorbiti de diversificare. O sa va spun cum am facut eu la Darius la sfatul pediatrei care a coincis si cu al soacrei mele care e asistenta la pediatrie: - cam pe la 4 luni jumatate i-am dat suc de mar si morcov, dar la 2-3 zile, n-am avut succes mai deloc, 2-3 lingurite minuscule si gata; - aproape de 5 luni i-am dat supa de legume, am fiert cartof, morcov, telina, radacina de patrunjel, am pasat putin, cat sa fie ca un nectar. Nu i-a placut deloc, iar a 2-a zi am facut aceeasi supa, dar am pasat numai cartof si morcov si a mancat ca spartu' - pe la 5 luni jumate i-am introdus carne, fiarta separat, tocata marunt si amestecata in aceeasi supa descrisa mai sus; - la 6 luni - galbenus de ou, un sfert prima data, tot in supa, 1/2 a doua oara, pana la un galbenus intreg; - la 7 luni - ficat de pui fiert, f putin la inceput; - dupa ficat, la cateva zile - iaurt preparat in casa amestecat cu biscuiti. Parca tot acum i-am dat branza calcica, dar nu bag mana-n foc; - la 8 luni i-am dat cereale din cele care se dizolva cu apa, ca mi-era greu sa ma mulg pt cereale. I le faceam ca un fel de piure gros, conform indicatiilor de pe pachet. I-am dat cereale mai tarziu, ca era tare grasut. Tot cam acum l-am facut sa manance mar cu biscuiti, ca pana atunci... ![]() - dupa 8 luni, i-am facut mamaliguta cu branza calcica si f putina smantana. Tot acum i-am dat banana pasata+branza calcica. Dupa varsta de 8 luni, e mai usor, deja exista min 2 mese solide/zi. Noi aveam 3 mese/zi: dimineata suc/nectar de fructe, la pranz supa, seara iaurt sau cereale sau banana cu branza. Nu i-am pus sare in mancare pana pe la 14 luni, cred, oricum, peste un an. In ciorbita de legume ii puneam ff putin ulei de masline, la sfatul dr, nu mai retin motivul, mai fac sapaturi. Nu sunt de acord cu amestecarea mancarii cu lapte, zahar etc, cred ca bb trebuie sa se obisnuiasca de la inceput cu gustul respectiv. Tot ce i-am dat, i-am dat cu lingurita, pt ca mi se pare mai normal asa, am vazut ciorba in biberon la alti copii si brrrrr...arata f nasol. I-am dat peshte la 9 luni si asa am descoperit ca are o intoleranta urata, a vomitat cumplit ori de cate ori am incercat sa-i dau si indiferent de peste. Ultima data am incercat la 3 ani jumate si a fost la fel. ![]() Va rog mult, nu va mai stresati cu diversificarea. O sa vedeti ca prima data e greu, apoi prinzi curaj si totul e intuitiv si, asa cum zicea Amalia, pe baza de bun-simt. Si nu dati importanta sfaturilor binevoitoare gen "nu ai facut bine, da-i aia sau ailalta". Atata timp cat se face spre varsta de 5 luni (chiar daca in carti scrie 6 luni, toate mamicile se grabesc cu diversificarea) si cat timp se respecta alimentele care trebuie introduse (cam aceleasi in toate cartile), nu cred ca diversificarea poate avea consecinte nefavorabile ulterior. Hai ca am vrut sa scriu cateva idei si am facut un roman. Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)poze Cum s-a nascut Ioana |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
BraveGirl spune:
Sunt rupta de oboseala
...tot legan la landou, ca zanica mea se tot foieste. A adormit p ela 23.20, dupa cateva reprize se urlat
. De atunci se tot trezeste si eu sar repede sa legan landoul si in 5 minute adoarme iar. Oare cat o s-o tina asa? doarme in landou, pt ca acum 2 nopti s-a foit ata incat si-a dat jos pampersul si s-a pisulit in cosulet
...trebuie sa spal salteaua, dar nu am avut timp.
Ma bag si eu la somn, poate se indura mititica d emine si ma lasa sa dorm si eu vreo 3 ore legat
...ce vise
. e bine ca eu inca sper, nu?
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
Albumul meu
BraveGirl spune:
ce somn nene, ca s-a trezit copchilu' deja pt gustarica de noapte 
lasa ca ne facem noi mari.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
Albumul meu
alexutza_26 spune:
Exact asa am inceput si eu la baiat, asta dupa sfatul pediatrei in care am mare incredere - fiind tanara si open minded ![]()
Am inceput cu supa, zeama gradual 30-60-90-120 ml, apoi pe parcursul primei sapt pasam cate o bucatica de morcovel, cartof...completand bineinteles masa de supica cu lapte pana se satura copilul. Cand am ajuns sa-i dau intreaga masa numai piure fara zeama, am introdus faina de orez, la masa de dupa-amiaza (interval orar 16-18)
Zeama asta de supa i-am servit-o numai cu lingurita - cica sa nu confuzez copilul cu biberonul - sa stie ca biberonul e numai pt laptic
- eu oricum pe baiat nu l-am alaptat deloc...asa ca ma astept oarecum acum la fata sa dau de greu, in conditiile in care ea pana acum e alaptata exclusiv.
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Mirtha Pai ...te intreaba de mar pt. ca odata , pe timpul ei si sigur pe timpul maica-mii divesificatul incepea cu mar ras si biscuiti pasati ! Eu voi incepe cu legume (radacinoasele primele) , mai intai supa apoi pasate. Mai tirziu fructe pasate.Inca sunt in cercetari.Mai studiez problema supa versus pasat. ![]()
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0 |
Sorvint spune:
Buna dimineata fetelor,
Anca27, Mirtha, multumesc pentru sfaturi
.Astazi ma duc la plafar si cumpar tarate si o sa urmez si eu ca si voi. Sper sa ii treaca nenorocitele astea de bubite ca tare rau ma streseaza.
Anca27 ce grasunica frumoasa am vazut eu in poze,si ce ii place la baita.Sa va traiasca si sa va aduca numai impliniri.
De cum m-am trezit astazi am tras repede draperiile sa vad cum se anunta vremea ca ieri nu am iesit afara si tare rau a fost.Vai si ce vreme frumoasa se anunta.Deja senin,fara ceata.Minunat.Sper sa nu ploua.Stau cu puiutul doua ore afara.
Vad ca voi vorbiti de diversificare fetelor.Mi se pare asa indepartat momentul cand vom incepe si noi diversificarea.Puiutul meu are numai o luna. Dar sunt asa de binevenite discutiile voastre. Memoram totul si cand o sa fie cazul punem in aplicare. Asa ca multumim.
Azi noapte s-a trezit la 4 copilul sa pape si apoi nu mai vroia sa se culce.M-am chinuit aproape 2 ore pana l-am culcat. Acum e la san si incerc sa il culc pentru ca azi am program administrativ.
Mamica fericita de Radu
pozele mele
ihotu72 spune:
Buna dimineata!Azi facem vaccinul si mi-e mil de el ca stiu ca o sa-l doara.Bebele meu e obraznic tare nu vrea sa doarma.Se trezeste noaptea la doua ore si mai stam si de vorba.Acum e treaz de la 5 si maraie.
Mami de Alex 2,5 luni si Anca 10 ani
http://community.webshots.com/album/569665354fINcHu?vhost=community
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132183
leeloo5979 spune:
Am fost la doctor, ieri dimineata Damian avea un harait care ma pusese pe ganduri, desi nu tusea, nu avea mucisori. Este un pic racit, are niste secretii, mi-a dat picaturi de nas si siropel.
Mirtha...o sa razi, dar nu am apucat eu sa intreb nimic (asta se intampla ori de cate ori mergem la pediatru) ca a inceput soata cu tirul de intrebari. Si a intrebat cand se trece pe diversificare: dr a zis clar "mamele care alapteaza la san, iar copilul e satul, nu plange nu e agitat, faca pipi-deci clar mananca, incepe diversificarea de la 6 luni. mamicile care dau lapte praf la bebe, incep diversificarea ma minim 4 luni".Deocamdata Damian e multumit cu ce are (are 6300 gr si 64 cm)...asa ca eu cred ca incep diversificarea de la 5 luni...na, nici ca ea nici altfel, la mijloc.
DAAAA...nu mai spune ca Laur mereu rade si zice...cum nu seamana draga fi-tu cu tine??? Nu vezi ca de la tine are gusa? Ce e mai important decat gusa? ![]()

![]()
Vrabiuta...de-ar fi asa simplu...eu de luni tot exersez si nu iese nimic decat draci de ambele parti
. Fi-miu incepe de se enerveaza, eu transpir toata si imi tot repet ca nu se poate sa nu imi iasa si mie...chiar asa??? Si totusi nu iese...daaar, dupa cum am mai zis, mai incerc, dupa cum am facut si cu alaptatul la san, cand Damian refuza in mod zgomotos sanul.
Leeloo
Lacra a lui Damian (13 octombrie 2008)
http://good-times.webshots.com/album/569546403llbloh
Amalia spune:
'Neata mamicute!
Cu toate ca ieri v-am spus ca a adormit Luca de la 19, n-am avut incindente in timpul noptii, a dormit ca de obicei. Pe la 7:30 era fresh, cu chef de vorba si zambaret. Vesel a fost si el, doar ca a dormit tare mult.
In concluzie, vorba ta Mirta, o fi meteosensibil
...eu sigur sunt
...si maaare dreptate are sotul tau!
Multumesc mult pentru retete, o sa avem de unde alege!

Otilia, Criss super iesire la bazin!
Doamne cat as vrea si eu sa inot, ca n-am mai facut-o de asta vara de la mare si sunt maaaare iubitoare de apa.
pozici...Aventurile lui Habarnam si alte cele..:)
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
malinas spune:
Mirtha, multumim pt carte si retete.
monicabo. am facut 3/4 din caciula ieri. Azi e frumos si am de gand sa ies afara, deci nu cred ca mai apuc sa fac ceva. Dar o termin cat de curand.
ihotu, pupam baietelul ca sa treaca usor peste vaccin
Duminica intentionez sa imi las baietii in casa si sa ma duc la patinoar. Stie careva ce program are patinoarul din drumul taberei?mai e careva interesata de acest gen de miscare, ca mi-ar placea sa nu ma duc singura?
Ma uit la ce scrieti vis-a-vis de dormit si papat si ma bucur ca copchilasul meu e destul de cuminte si organizat (asta a mostenit-o de la mine, ca tata-su, cand vine acasa de la munca, incepe sa se dezbrace pe hol si termina in balcon si pe traseul asta lasa cate o haina, iar eu tre' sa vin in urma sa le strang). Asa ca observ ca copchilul are un program destul de bine definit. Are o masa la ora 3.30-4 dimineata, apoi la 7.30-8 si asta e ora la care ne trezim. Mai are o masa la 11.30-12, apoi la 3.30-4, pe la 6-7 ii dau un supliment ca sa stam cuminte la baie, la ora 8 ne apucam de baita si papam pe la 8.45-9, asta fiind ultima masa. Dupa ce papa la ora 9 il pun in patut unde adoarme in maxim 15 minute. Toata ziua sta in balansoar si il car cu mine prin toata casa, dar seara stie ca doarme in patut. Daca il pun in timpul zilei in patut de cele mai multe ori plange de i se face rau, asa ca nu fac aceasta greseala. Rar se intampla sa mai ceara o mancare la 12.30-1 noaptea. Deci....ptiu,ptiu...sa nu-l deochi, ca e tare cumintel. Si-a definitivat programul de cand ii facem baita la ora 8 fix, in fiecare zi. La inceput trebuia sa-l trezim ca sa ii facem baita, dar acum se trezeste singur. Doarme de pe la 7.15-7.30 si la 8 este cu ochii cat cepele si daca nu ne apucam imediat de baita ne stiu toti vecinii.La inceput ii faceam aie cand se trezea si cum se nimerea, in intervalul 8-10 si am vazut ca copilul este agitat si adoarme greu. Asa ca am incercat pastrarea orei de baie si vad ca de la baita s-a reglat tot programul.
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872

de
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
DAVID - ANDREI