Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (10)
Raspunsuri - Pagina 16
Otiliav spune:
Criss, chiar m-am gandit la tine azi cand eram in apa, stiam ca ai nascut inaintea mea si ca-ti place balaceala. Ce ma bucur ca ti s-a inchis cezariana, cam greu dar asta este materialul clientului.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
monicabo spune:
Buna,
Alra, bine ati revenit acasa, si sanatate multa
Mirtha, nu te stresa f mult cu diversificarea....stii cum e, cati doctori atatea pareri.
Iti pot spune cum am facut eu, si zic ca a fost bine, sunt multumita cum au decurs lucrurile. Asa o sa fac si acum...
Deci:
Pana la 5 luni si jumatate alaptat exclusiv - doar san
la 5 luni si jumatate am inceput cu cereale. Dr. noastra zicea ca la copiii mai slabuti se incepe cu cereale, la cei mai dolofani cu legume.
Deci cereale la 5,5 luni. I le=am dat cu lingurita sau in canuta cu cioc, din care le sugea ea (daca i le dadeam cu lingurita i le faceam mai groase, daca cucanuta - mai subtiri) Ea nustetea bine in popou si de aia era greu cu lingurita. Cu biberon nu i-am dat, ca toate ca dr insista (nu stiu de ce), caci ea nu a acceptat niciodata biberonul (asta clasic)...am vrut sa-i dam completare la un moment dat, ca era mai slabuta, si l-a refuzat sistematic. SI m-am gandit ca mai bine trecem direct la lingurita, ca doar asta e viitorul - lingurita.
Pe urma, la 6 luni am inceput cu legumele, piureuri. Dr-ita nu este adeptul zemei chioare de legume, asa ca nu i-am dat zeama. Am inceput cu morcov si albitura, si pe parcurs am bagat si cartof, dovlecel, conopida etc.
Apoi fructe - mar copt prima data, apoi mar crud, ras, banana. I le dadeam simple sau cu branza de vaci facuta in casa. Apoi mai pe la 9 luni i-am mai dat si piersici, pere...
la 7 luni i-am dat carnita, pe la 7 luni juma galbenus de ou
Acum e super ok, mananca cam orice, chiar nu e mofturoasa la mancare. Pana acum am descoprerit ca doar mamaliguta nu-i place.
Cand am introdus alimente noi, la inceput le completam cu supt, si usor usor cand am marit cantitatile de mancarica, si nu a mai fost nevoie, am renuntat la suptul respectiv. Cum am mai zis, pe la 9 luni jumatate am intarcat-o, totul venind natural, de la sine.
NU te speria, ca nu e chiar asa complicat...mai vin lucrurile si de la sine
Mai e si intuitia cum zicea Amalia.
Malinas, nici noi nu am iesit, ca a fost ceata. David inteleg ca s-a linistit. Imi pare rau ca a fost mai agitat, la noi nu au fost probleme. Ai inceput tricotatul?![]()
Amalia, ce frumos ai scris de copii tai la un moment dat
Si bertha, la fel..mi-a placut tare mult.
Am citit si de cazul lui Gabriel
.Condoleante parintilor... Nu mai am cuvinte
Offf, ce tragedie....
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
criss703 spune:
OOOO da ai dreptate Bravegirl trebuie sa fie o zi frumoasa si fericita pentru noi si bebelinele noastre
.Pupam Ariana cea papacioasa .Apropos tu cum faci cu alaptatul la biserica ,restaurant la botez sau fetele care ati avut deja botezul si alaptati numai de la san ?
eu provizii nu pot sa fac sa am la mine sticlute/biberoane
Criss
de
Paula Sofia DN 18.11.2008
http://good-times.webshots.com/album/568767579tGShwK
povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129826&whichpage=9
mamiseli_11 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui criss703 OOOO da ai dreptate Bravegirl trebuie sa fie o zi frumoasa si fericita pentru noi si bebelinele noastre .Pupam Ariana cea papacioasa .Apropos tu cum faci cu alaptatul la biserica ,restaurant la botez sau fetele care ati avut deja botezul si alaptati numai de la san ? eu provizii nu pot sa fac sa am la mine sticlute/biberoaneCriss de Paula Sofia DN 18.11.2008 http://good-times.webshots.com/album/568767579tGShwK povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129826&whichpage=9 |
Am vazut o fetita tare frumosa, are o fata asa expresiva! Seamana cu tine foarte bine.
La botez am alaptat-o cu 10 min inainte. Eu stau la 5 min de biserica si pana sa ies pe usa i-am mai dat laptic. Daca la tine e mai departe biserica, poate ii dai in masina sa manance pana sa inceapa slujba. la petrecere a fost usor, aveam destule camere de unde sa aleg sa alaptez dar daca ar fi fost la restaurant, i-as fi dat chiar la masa acoperita cu ceav din pudoare. Petrecere frumosa si tie si lui Bravegirl.
Mihaela
de
Miruna Cosmina (13.11.2008)Pozele mele
mamiseli_11 spune:
Eu refuz sa imi fac probleme cu diversificarea ca daca incep sa ma gandesc, o iau razna. Mai nou si mama ma toaca la cap sa incep sa ii dau zeama de portocala iar luna urmatoare mar cu biscuite. Cand ii zic ca vreau sa incep la 6 luni face niste ochi....
Mihaela
de
Miruna Cosmina (13.11.2008)
Pozele mele
monicabo spune:
Mirtha: produse cu gluten asa i le-am dat si noi, dupa 8 luni.
Citrice, portocale - fruct sau suc, gref, pe la 1 an i-am dat prima oara.
Hai sa ma uit sa vad ce retete ai trimis.
Bravegirl, pe 1 febr facem si noi botezul. Sper sa fie cat de cat placut afara..dar vom vedea.
Cu alaptatul..la botezul lui Andreea i-am dat sa suga cand am plecat de acasa, iar dupa botez a dormit 4 ore... cand s-a trezit, m-am dus cu ea in masina si am alaptat-o. La urmatoarea masa eram deja acasa. NU am stat mult in restaurant, nu am facut decat ceva restrans, cu nasi, parinti, si cativa prieteni mai apropiati, si am iesit sa mancam la restaurant. NU am facut petrecere propriu zisa, cu dans etc..ASa o sa fie si acum.
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Mirtha spune:
Da si la noi greutatea ne ridica un semn de intrebare . Avem acum 6750 g si practic ne apropiem de dublul greutatii de la nastere - 3550 g. Nu stiu cati cm are pt. nu reusesc sa o masor nicicum. Poate maine cand vine mama reusim impreuna.
O urmaresc atent sa vad daca este reala concluzia cu stagnatul greutatii dupa dublarea greutatii de la nastere.
Deocamdata vad ca lapte este . Uneori mai scot la pompa chiar dupa ce suge cca.80-110 ml. Nu mai spun ca noaptea - pt. ca doarme mai mult de 2 - 3 ore legate adica doarme cca. 5-6 ore inca mai patez lenjerie , pat etc.
Mai are si nopti in care cere din 2 in 2 ore dar sunt rare. Acum regula este ca noaptea dorme in intervalul 23,24 - 5,6 dimineata.
De prin ceea ce am citit cereale sunt recomandate in special bebeilor cu greutate mica sau relativ mica . Asa ca la noi mai tirziu.
Incepem cu legume ca sunt cele mai indicate pt. bebeii mai grasuti si nici nu exista riscul sa predispuna spre dezvoltarea gustului dulce in detrimentul celorlalte.
| citat din mesajul lui Otiliav |
Mirtha, ma faci sa caut mesaje vechi de pe forum, ca n-am fost in stare sa-mi notez undeva. Am gasit o postare de-a mea, pe 20 Aprilie am inceput diversificarea cu mar ras, am sarit peste etapa cu suc de mar ca nu aveam cu ce sa-i fac. Deci Ana avea 4 luni si pana atunci a fost alaptata exclusiv. Acum mi se pare ca am diversificat-o devreme dar nu mai faceam fata cu laptele, era mare, avea aproape 7,5 kg si 65 de cm. Si am inceput cu fructele pentru ca era grasuta. Am scos o masa de lapte si i-am dat mar si atunci se ajungea laptele in asa fel incat sa nu-i dau praf. Dupa 2 saptamani i-am introdus inca ceva si tot asa am amanat cu laptele praf. Cereale cred ca pe la 8 luni i-am dat si atunci si aveau in compozitie si lapte praf, cred ca Nan ii dadeam.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
[/quote]
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Multumes pentru opinii si incurajari.
Azi chiar am deraiat.
Probabil unde am si citit ceva mai mult si deja simteam nevoia sa ii iau pe toti sa ii pun la zid si sa le trag cite un glonte ...din ala comun asa in sir indian !
Oricum usor stresata ma simt. Probabil ca la orice inceput. Sper sa depasesc cu bine startul.
| citat din mesajul lui monicabo Buna, Mirtha, nu te stresa f mult cu diversificarea....stii cum e, cati doctori atatea pareri. Iti pot spune cum am facut eu, si zic ca a fost bine, sunt multumita cum au decurs lucrurile. Asa o sa fac si acum... Deci: Pana la 5 luni si jumatate alaptat exclusiv - doar san la 5 luni si jumatate am inceput cu cereale. Dr. noastra zicea ca la copiii mai slabuti se incepe cu cereale, la cei mai dolofani cu legume. Deci cereale la 5,5 luni. I le=am dat cu lingurita sau in canuta cu cioc, din care le sugea ea (daca i le dadeam cu lingurita i le faceam mai groase, daca cucanuta - mai subtiri) Ea nustetea bine in popou si de aia era greu cu lingurita. Cu biberon nu i-am dat, ca toate ca dr insista (nu stiu de ce), caci ea nu a acceptat niciodata biberonul (asta clasic)...am vrut sa-i dam completare la un moment dat, ca era mai slabuta, si l-a refuzat sistematic. SI m-am gandit ca mai bine trecem direct la lingurita, ca doar asta e viitorul - lingurita. Pe urma, la 6 luni am inceput cu legumele, piureuri. Dr-ita nu este adeptul zemei chioare de legume, asa ca nu i-am dat zeama. Am inceput cu morcov si albitura, si pe parcurs am bagat si cartof, dovlecel, conopida etc. Apoi fructe - mar copt prima data, apoi mar crud, ras, banana. I le dadeam simple sau cu branza de vaci facuta in casa. Apoi mai pe la 9 luni i-am mai dat si piersici, pere... la 7 luni i-am dat carnita, pe la 7 luni juma galbenus de ou Acum e super ok, mananca cam orice, chiar nu e mofturoasa la mancare. Pana acum am descoprerit ca doar mamaliguta nu-i place. Cand am introdus alimente noi, la inceput le completam cu supt, si usor usor cand am marit cantitatile de mancarica, si nu a mai fost nevoie, am renuntat la suptul respectiv. Cum am mai zis, pe la 9 luni jumatate am intarcat-o, totul venind natural, de la sine. NU te speria, ca nu e chiar asa complicat...mai vin lucrurile si de la sine Mai e si intuitia cum zicea Amalia.Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze Povestea sarcinii si a nasterii si Ana Maria - 13 noiembrie 2008Povestea nasterii super rapide a Anei Maria |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
bertha spune:
Fetelor, vad ca vorbiti de diversificare. O sa va spun cum am facut eu la Darius la sfatul pediatrei care a coincis si cu al soacrei mele care e asistenta la pediatrie:
- cam pe la 4 luni jumatate i-am dat suc de mar si morcov, dar la 2-3 zile, n-am avut succes mai deloc, 2-3 lingurite minuscule si gata;
- aproape de 5 luni i-am dat supa de legume, am fiert cartof, morcov, telina, radacina de patrunjel, am pasat putin, cat sa fie ca un nectar. Nu i-a placut deloc, iar a 2-a zi am facut aceeasi supa, dar am pasat numai cartof si morcov si a mancat ca spartu'
. Treptat i-am pasat putina telina, putin patrujel, pana l-am inselat cu toate. Am continuat cu sucul de mar+morcov in care adaugam putina pulpa, daca era zeama goala nu manca.
- pe la 5 luni jumate i-am introdus carne, fiarta separat, tocata marunt si amestecata in aceeasi supa descrisa mai sus;
- la 6 luni - galbenus de ou, un sfert prima data, tot in supa, 1/2 a doua oara, pana la un galbenus intreg;
- la 7 luni - ficat de pui fiert, f putin la inceput;
- dupa ficat, la cateva zile - iaurt preparat in casa amestecat cu biscuiti. Parca tot acum i-am dat branza calcica, dar nu bag mana-n foc;
- la 8 luni i-am dat cereale din cele care se dizolva cu apa, ca mi-era greu sa ma mulg pt cereale. I le faceam ca un fel de piure gros, conform indicatiilor de pe pachet. I-am dat cereale mai tarziu, ca era tare grasut. Tot cam acum l-am facut sa manance mar cu biscuiti, ca pana atunci...
- dupa 8 luni, i-am facut mamaliguta cu branza calcica si f putina smantana. Tot acum i-am dat banana pasata+branza calcica.
Dupa varsta de 8 luni, e mai usor, deja exista min 2 mese solide/zi. Noi aveam 3 mese/zi: dimineata suc/nectar de fructe, la pranz supa, seara iaurt sau cereale sau banana cu branza.
Nu i-am pus sare in mancare pana pe la 14 luni, cred, oricum, peste un an. In ciorbita de legume ii puneam ff putin ulei de masline, la sfatul dr, nu mai retin motivul, mai fac sapaturi.
Nu sunt de acord cu amestecarea mancarii cu lapte, zahar etc, cred ca bb trebuie sa se obisnuiasca de la inceput cu gustul respectiv.
Tot ce i-am dat, i-am dat cu lingurita, pt ca mi se pare mai normal asa, am vazut ciorba in biberon la alti copii si brrrrr...arata f nasol.
I-am dat peshte la 9 luni si asa am descoperit ca are o intoleranta urata, a vomitat cumplit ori de cate ori am incercat sa-i dau si indiferent de peste. Ultima data am incercat la 3 ani jumate si a fost la fel.
Va rog mult, nu va mai stresati cu diversificarea. O sa vedeti ca prima data e greu, apoi prinzi curaj si totul e intuitiv si, asa cum zicea Amalia, pe baza de bun-simt. Si nu dati importanta sfaturilor binevoitoare gen "nu ai facut bine, da-i aia sau ailalta". Atata timp cat se face spre varsta de 5 luni (chiar daca in carti scrie 6 luni, toate mamicile se grabesc cu diversificarea) si cat timp se respecta alimentele care trebuie introduse (cam aceleasi in toate cartile), nu cred ca diversificarea poate avea consecinte nefavorabile ulterior.
Hai ca am vrut sa scriu cateva idei si am facut un roman.![]()
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
bertha spune:
Monicabo, vad ca si voi ati procedat cam la fel cu diversificarea, doar cu o luna mai tarziu, ceea ce-i f bine.
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana