Pepenasi de iulie-august 2008 (76)
Raspunsuri - Pagina 8
boticelina spune:
Buna seara si de la noi!
N-am avut timp sa intru azi deloc, abia acum am recuperat si am mai si uploadat niste poze ![]()
Andreea, imi pare tare rau ca treci prin ce treci, sa stii ca dimineata primul meu gand a fost catre tine 
Ruxu nici noi n-avem dintzani, si eu nici nu astept vreunul inainte de 11 luni, asa e la noi in familie... Noua ne-a dat pediatra fier, profilactic, i-l pun seara in lapticul cu cereale si in afara de kk mai negrutz in primele 2 zile nu a modificat nimic, nu s-a constipat, eu sunt multumita si ma uimesc io pe mine ca nu uit sa i-l dau ![]()
Ooka imi pare rau ca ti-am virusat masina, la faza asta io si Pica ti-am putea spune "get a mac"
Astea a' noastre macar nu se viruseaza... Sa-ti zic ce-am mai escogitat eu si pot sa-ti zic si tie ca noi doua suntem pe-o mana cu chestiile naturele: am robotit la rasnitza fulgi de ovaz bio, i-am cernut si ii pun gargaritzoaicei la masa de fructe. Macar sunt sigura ca din astea vine un aport de B-uri naturale ca alea din cerealele lor cred ca-s de sinteza... Io am paste de orez ready made dar vroiam sa zic ca ma gandeam sa iau faina de orez si sa prestez, doar ca nu stiu unde gasesc ca n-am vazut pina acum. Ciabatta stii sa faci? Daca da, da si mie reteta 
Ile nu te stresa de pe-acum cu cantitatile, uite purcica mea mananca de toate dar putin, nu trece de 150 gr la o masa. Noi inca avem 7 mese/24 de ore!
Annababy io cred ca ai gasit deja cheia problemei!
Pai daca zici ca puiuta iubeste sa pape ce bagi tu in bot, da-i de mancare asa (adica te prefaci ca-i mancarea ta, nu trece fata pe friptane...
). Eu o iau deseori pe Nancy la mine in brate cand stam cu totii la masa, odata i-am dat si ei sa manance in timp ce mancam noi si a ros foarte pofticios.
Am facut gutuie la steamer si n-are niciun gust si nici textura nu-mi place, dimineata cupilu a inghitit cu sughituri. Acum am facut compot de gutuie si tot fara niciun D-zeu imi pare, mai am juma de fruct pt experimente, maine o arunc in cuptor, la folie. Sa vedem ce iese.
Ana_a cred ca tu m-ai intrebat, scuze daca incurc, rosiile pt bulion le-am luat de la supermarchet, io incerc sa fac cu fructe si legume bio, organice, cat mai naturele dar nu rascolesc pietele si magazinele numai dupa astea si nici nu-s dispusa sa dau sume astronomice pe 2 morcovi strambi doar pt ca sunt bio. Am mare noroc cu gradina mamei de unde avem toate felurile de legume si fructe puse la conge peste iarna si mama nu baga pesticide dar pentru ce n-avem nu ma formalizez, ma opresc in primul magazin.
Vic, placut la pui sparanghelul? Sa ma risc? Oare ala la borcan (de oameni mari) merge sa-i dau? Ca nu gasesc sparanghel proaspat si nici de cultivat nu ma apuc ca dureaza 3 ani doar infiintarea culturii...
Ruxule permiti o analiza pe text? Ai zis "unde va sta capu va vor sta si picioarele". Nu trebuia invers? "Unde va stau picioarele va vor sta si capetele"?
Oricum, io m-am prapadit de ras, m-am si vazut cu chisherele dupa urechi...
Beeeey (citat din Irlandeza), io am visat aseara ca cineva imi trimite PM-uri vicioase aici pe DC, si eram foarte ofuscata, m-am trezit nervoasa!
Pe bune, nu zic asta ca sa pun vreun pai pe foc. Ce face forumu' din om, am ajuns sa visez pemeuri...
Madaaaa, daca mai arunci vreun oki pe aici, scrie-mi si mie cum modifici site-ul nostru de retete ca sa nu ramana in plop, ca m-au excitat gagicile astea cu pestele cu portocale, energie sa sap printre capitole n-am, dar daca as sti sa le pun acolo cum apar le-am gasi mai usor... 
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
ooka spune:
Apropo de mezeluri, sotu e posesor de colita de fermentatie, io am stomac de bivol batran, am doar o imbecila intoleranta la lactoza (culmea e ca am baut cit am fost racita ceai de la bebe, humana pt 4 luni indulcit cu lactoza, era sa mor de rau ce mi-a fost
) drept pt care cumparam mezeluri care arata a bucati de animal, adica piept de pui, piept de curcan, pastramuri in general. Bon. Tin sa spun ca de cind gatesc io cu pastrama de pui sau de curcan, o singura data, anul acesta, la tg tzaranului roman am luat o pastrama de pui a carei textura era similara pieptului de pui luat crud si gatit. adica fishioasa asa. Era facuta de neshte unguri din harghita. In opinia mea si dupa gustul meu care depisteaza orice mica urma de sare, toate mezelurile sunt niste mezerii fara seaman. Din punctul meu de vedere, cred ca o sa ajung sa imi fac afumatoare pe balcon, printre ghivecele cu legume si branza pusa la scurs
.
mami de Sofi
boticelina spune:
Ooka, io cred ca-s netezesc tzepii pe spate si trec la treaba...
[Imaginea formata instant in creeru' meu la citirea intrebarii: un aric, usor pedant, trece labutza prin bot, netezeste tzepii pe spate cu putin smac, drege glasul si apoi... fiki-fiki...] 
Monica si gargaritza
Nancy
Serenity90 spune:
Ille sunt multe de spus...o sa fac o lista apoi o transcriu aici
ideea e ca puteam sa ne imbolnavim grav de la ele...oricum eu am ramas masca cand mi-a zis maicamea k pun porc in cranvusti de pui...oricum nu mancam..dar pentru copilasi mai maricei e recomandat sa pape dastia...daca tot vrem sa mancam mezeluri...sincer..cred k cele mai scumpe si cele mai vandute si cat de cat mai bunicele...si poate un salam de porc contine porc mai mult decat 10% cat contine la fabrica unde lucre' mama...
Hay Ooka ziiiiiiiiii!! am ghicit? am ghicit? am ghicit?
Denisa mamy de
Radu Mihai 27.08.2008
Dovlecelul meu
Poze Cu Sufletel Mic
boticelina spune:
Nu ma provocati cu mezelurile!
Io am crescut printre carcase de porc, in camere frigorifice, printre macelari, io va zic sigur ca nu vreti sa stiti cum se fac crenvustii, mai ales aia de pui...
Stiati ca in industrie usturoiul nu se curata? Se arunca asa cu totul in malaxor, si asta-i cel mai inofensiv exemplu...
Monica si gargaritza
Nancy
ooka spune:
Boti sarumana de sfat
, o sa dau si eu la bebe ca e super ideea mai ales ca ovazu are si gust mai bun, da pana una alta trebuie sa imi anihilez sotzu ca ori io ori el in diversificarea porcului ca nu mai poci
. Cica nu am voie. Ptiu, implicare implicare da sa te fereasca Dumnezeu de atata ctc.
Cu glutenul stii care e treaba? ca stiu ca se da mai tarziu ca sa nu apara alergii, numa orezu, porumbu si tapioca nu au gluten? spune-mi si tu parerea ta, plis
Mac are sormea, mi se pare misto, usor si scump![]()
Ciabatta nu am facut, da arunca un ochi aici, eu de pe blogul asta am tot facut paine. Cea mai misto a fost cea cu branza si verdeturi. Ah, si foarte buna mai e painea de shabat. Eu am facut azi paine cu rosii uscate care ar putea juca rol de ciabatta, reteta este asta
Serenity, cam pe acolo, da nu chiar asa![]()
si Boti, apropos de vis, eu l-am visat pe sergiu nicolaescu, imi era sofer si ma ducea la viseul de sus
mami de Sofi
ooka spune:
so, ca sa nu spuneti ca nu ati dormit noaptea ca v-a macinat imaginea cu aricii care se imperecheaza, treaba sta cam asa:
ariciosul o alearga( adica merge repede, ca nu e capabil sa alerge) pe aricioasa prin gradina pana cind o prinde la inghesuiala si atunci cu mare grija sa nu se intepe trece la treaba![]()
Imaginea formata in minte e mult mai misto decit ce am scris eu, mai ales ca in realitate se intimpla intocmai, cuvintul de baza fiind grija![]()
mami de Sofi
mcoca spune:
Boti, sorry, am gresit, era vorba de anghinare nu de sparanghel. Eu i-am dat din borcanas si i-a placut. Are un gust foarte fin. Aici se mananca mult anghinare (si nu, nu este amara, ca se mananca numai "inima").
Vicky si
Maya (27.06.2008)
ariadnabr spune:
Boticelinule e "bei", nu "bey" (citeaza-ma corect, daaa?
)
am si io un pitic cu "y" astea care nu-si au locul in limba romana.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
mcoca spune:
Serenity, Nu, nu se dau cremvusti la copii, indiferent de varsta. Noi nici noi nu mancam crembusti sau parizer, deci la Maya nu va ajunge decat daca ia singura :).
Vicky si
Maya (27.06.2008)