Pepenasi de iulie-august 2008 (76)
Raspunsuri - Pagina 11
ana_a spune:
buna dimineatza!
aseara am adormit
cu baietii asa ca acum citesc din urma.
iriss Matei mananca "mult nimic" la masa de fructe
Dar nu zic nimic ca mananca legumele, desi de 2 zile nu stiu ce are ca nu mananca cu pofta dinainte...cine stie...o fi vreun puseu
Acu sunt destul de mari sa nu mai putem da vina pe pusee???sau au si acuma dastea???
Cand erau mici era simplu - puseu! - acu???dam vina pe dinti??
boti, multam de lamurire cu bulioanele.
la capitolul mezeluri, nici eu nu cumpar crenvusti, cumpar sunculitza taraneasca facuta aici in zona
super buna si la 14 lei kilu, se simte/vede carnea pe ea, inschimb, soacra mai scapa cate un crenvusti la Stefan, bine ca el de cele mai multe ori il refuza, in ultima vreme. Dar a mancat la ea destui
uneori ii aduce si acasa ca stie ca masa nu cumpara veci...dar eu ii arunc
si nu zic nimic.
Ile mortalaaa faza cu "necajitu" 
serbanica, Matei al meu are 6 luni si cam de 2 saptamani sa zic asa se intoarce de pe spate pe burta si o singura data sa intors de pe burta pe spate. Dar nu face chestia asta decat fff rar.
pica ma bucur ca ai dat un semn de viata! unde anume sunteti in America?
programul de somn la Matei sa cam dat peste cap...nu stiu de ce, cred ca vrea sa renunte la unul din somnurile de peste zi si sa-l prelungeasca pe cel de dupamasa. Daca inainte avea 3 somnuri peste zi de 20-40 de minute, acum doarme de la 11.30 pana pe la 14 si mai adoarme undeva in jurul orei 19+ pana pe la 20, apoi in final la ora 22 pana dimineatza pe la 7. Nu se trezeste la san decat fff rar, nu de foame, ci daca il necajeste ceva anume si plange sau daca scuipa suzeta si nu o gaseste sa o ia din nou in gurita.
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam

truli-luli spune:
Violeta29 m-am gandit la problema cu mama ta. Nu cumva mama ta poarta haine in culori inchise sau negre? Bebelusii prefera culorile vii iar negrul ii cam sperie. Stiu asta si de la Victor. Oricat l-ar indragi bunica prima data cand o vede toata imbracata in negru se agita si se pune pe plans.
De asemenea ar mai putea fi parfumul pe care il foloseste, bebeii sunt sensibili la miros si poate asta nu ii place.
In plus incearca sa o tii tu in brate dar cu mama ta prin preajma sa se obisnuiasca cu prezenta ei dar din siguranta si comfortul bratelor tale.
Cam asta mi-a venit in minte acum.
succes!
poze Ana si Victor
varsta Anei
Mitzi76 spune:
Neata si de la noi! Eu sunt suparata cu al mare ca nu mai vrea la gradi si gata. Inventeaza o gramada de motive si plange cand il duce tasu. I-am luat jocuri, l-am rugat, i-am spus frumos, l-am fortat, nu mai stiu ce nu am facut! Am cumparat niste jocuri si o sa le dau educatoarei sa i le dea sa spuna ca sunt de la ea, ca e multumita de el. Altceva nu stiu ce sa mai fac, nu am timp sa ajung la psiholog!
La multe lunite pepenasilor sarbatoriti azi!
Alexa-Teo si eu ti-am vazut minunicile. Cea mai ochioasa e Teo, nu? Pup fete dragalase.
The_Andreea, acum doarme numai pe burta si pe o parte si am vazut ca stie sa se si intoarca, dar asta in somn, ca ziua urla si geme...Noi avem patut din plasa, asa ca nu isi scoate nimic afara, dar chiar daca stiu ca e in siguranta, ma stoarce de nervi cu ba vreau pe burta, ba nu vreau, intoarce-ma mami.
A.cicel, tin pumnii sa fie bine!
Narcisa, eu as trai numai la multe grade, te invidiez!
Ileanna, e bine ca ies dintii mai tarziu ca se tocesc mai greu. Sa stii ca si eu consider ca a face mancare e timp pierdut din viata, idem cu a vedea un film prost, a asculta o muzica proasta, etc.
Anka, cred ca ii impuscam pe toti din banca, profesionistii lu` peste!
Bujo si eu fac la fel la papa, stau serioasa si el deschide gurita, dar daca vine cineva pe acolo, gata, rade si-i curge piureul din gura.
Maitreyi, nici noi nu avem culoarea definitivata, dar eu stiu ca va avea ochii caprui, caci la toti s-a vazut la fel, cenusiu albastrui si la lumina caprui.
Tecky, merci, nici puiuta ta nu e mai prejos!
Va pupa mama!
Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul
Primele zile ale lui Toma
Luca, David si Toma, cei trei muschetari!
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/vrem_85_pentru_ingrijirea_copilului-p04052042.html?msg_ok=1" target="_blank">PETITIA MAMICILOR
lucdavi2004@yahoo.com
M&M spune:
Mitzi, sa nu fie vreun coleg cauza pentru care nu vrea sa mearga la gradi; poate l-a batut sau amenitat...
Cristina, mami de Mihaita (30 iulie 2008) 
boticelina spune:
'neata, 'neata!
Serbanica, a mea a executat prima intoarcere de pe spate pe burta la fix 6 luni si 1 zi, asta dupa ce o amenintasem in repetate randuri c-o duc la neurolog
. Dupa ce mi-am facut 1000 de griji, acum, dupa 2 sapt nu mai pot nici sa-i pun scutecu' de cate shuruburi executa, deci relax!
Ooka am bagat bookmark instant
E blogul s_tanei de pe Culi? Au fetele astea un talent nene, sunt inmarmurita... Trebuie sa dau si io jos din pod masina de paine... zici ca e terapie? La mine taica-meu e cu naturismele si ma sprijina in ce fac pt Garga, maica-mea doar zambeste pe sub mustati si-mi zice cand mai vin cu cateo idee d-asta mov, ca ea se bucura ca nu e copilu' meu 
Intoleranta la gluten e ff rara si pina nu te dai cu capu de pragu de sus nu ai cum s-o depistezi, de aia se merge din aproape in aproape, mai cu grija daca bb are un fond alergic. Eu, dupa ce a facut mica 6 lunitze i-am dat dimineata la fructe o juma de lingurita de biscuiti popu_lari, am stat cu geana, am vazut ca e ok, atunci i-am dat si in cerealele de seara la bibe din alea "noapte buna" cu tei de la Nestle si iarasi a fost bine, deci noi deja am taiat de pe lista intoleranta la gluten.
N-am riscat sa experimentez inainte de 6 luni pt ca eu am fost un copil alergic, toata copilaria m-am umplut de bube, aveam la ou, la ciocolata, la coloranti, acum mai am doar la vreo 3 medicamente si, apropo de ce povestea Ruxu, la mine la fiecare grup se manifesta altfel
De la mincare nasoala fac bube, de la aspirina ma umflu ca un balon, la diclofenac am ameteli si nu mai vad bine, imi pierd echilibrul... deci alergiile astea se manifesta diferit chiar la acelasi om.
Irlandeza respect
Hai nu mai fii stresi cu Julie pt ca manaca super bine (mai bine ca a mea), de unde rezulta ca problema e la tine nu la ea
A mea baga asa: 6 dimi - 120 ml lapte, 10 - 100-150 gr fructe cu branzica/iaurt, la 14 - 90-140 gr legume cu carnita/ficatel/ou, la 17 120 gr fructe cu cereale/iaurt (depinde ce-a ros dimineata), la 20 - 180 ml lapte cu cereale (bibe), la 23.30, 120 ml lapte si din nou la 2.30 noaptea inca 120 ml lapte. Tzitzi avem doo snackuri, la 4 dupamasa inainte de somnica si pe la vreo 10 seara dupa primul somn profund. Deci adunat Julia papa mai bine ca Nancy. Io nici nu mi-am pus problema ca n-ar manca bine a mea, chiar nici nu-i fac portii mai mari de 180 gr. Oare infometez cupilu? 
Ile knowledge is power! Asta nu inseamna ca daca stii cum se fac unele lucruri sa nu le mai mananci, doar ca o faci in cunostinta de cauza. Am bobinat crenvusti la viata mea pt o armata si daca mi-e pofta o fac in continuare, bagati la MU si cu mustarel bunutz
Important e ca stii ca nu-s deloc cuseri, mai ales pt copii. In vest f multe mame fac friptura rece pt copii in loc de mezeluri si asa o sa fac si eu. Dar la matzul meu merge si cate-un crenvurshtan din cand in cand...
Pica esti mana cereasca nene, baga si la fata un termometru d-ala de gatit
E scump si out of budget da-l iau ca nu stiu unde si cand mai gasesc... Zi-mi cum vrei sa procedam cu banutzul...
Iriss sa-ti dea DD sanatate inzecita pt pontul cu apa cu bicarbonat, pasa de Garga e aproape ca noua

Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
kamelya spune:
LA MULTE LUNITE
SARA,ANDREI,FILIP DAVID
Tecky ce i-ai dat Ralucai pt tuse?
dia noua pivalone ne-a fost recomandat de dr Marcu de la Medlife
azi voi merge din nou cu Daria la doctor;nasul tot infundat este si inca mai tuseste dar cred ca tusea este din cauza mucozitatilor
buburuza mea
de
Daria 14.07.2008 
M&M spune:

Am uitat de ziua Aneico!!!! KAmelia...
Anaco, LA MULTI ANI!!! Sa fii saanatoasa, fericita, sa te bucuri de Mara!!!
Noi plecam sa ne plimbam...O zi buna!!!
Cristina, mami de Mihaita (30 iulie 2008) 
kamelya spune:
cris felicitari lui Mihaita ptr intors
Kimmy ce mai face Timi?
gata ma cheama o buburuza
buburuza mea
de
Daria 14.07.2008 
AnnaBaby spune:
Boti m-am gandit si eu la varianta asta si am si incercat-o, dar ce, crezi ca a mers? Nooooooo! Ce ma mai prefaceam eu ca mananc din piureul ei...degeaba...nu-i bun...dar niste zacusca parca ar vrea
ca ii curgeau balele! Sa nu-mi dau palme?
Mada de Irl eu ce sa mai zic, ca Ioana nu papa mai mult de 50 ml de piure nici s-o pici cu ceara, si cand ajung la 50 e sarbatoare, ca de obicei se opreste la 20. Eh, ce sa fac? In rest lapte papa cam 800 si seara cereale cam 100. Macar atat... Eu as prefera sa pape mai putintel lapte dar sa stiu ca papa legumele si fructele...
Ile ai fost totla cu necjitu'!

Mitzi eu stiu pe cineva care s-a convins fetita de 3 ani (parca) sa mearga la gradi ca nu vroia de loc spunandu-i ca gradi e serviciul copiilor, adica asa cum mami si tati merg in fiecare zi la serviciu, si copilasii au o responsabilitate de a merge la gradi. Si fetita s-a simtit oarecum pe picior de egalitate cu parintii si a luat foarte in serios treaba cu gradi si nu au mai avut problme de atucni. Poate merge si la voi...
Da, si cat am stat eu sa citesc si sa scriu aici mi s-a ars carnita de pui pt Ioana, asa ca ma duc sa ma apuc iar de treaba pt pranzul ei
Azi incepem carnita, bine, deocamdata pt azi numai zeama in care a fiert ea, si maine gata, prima lingurita. Sper sa-i placa, e ultima mea speranta...
Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii