Sunt exagerata?
Raspunsuri - Pagina 7
mariamunteanu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simali Vlad este obisnuit sa imparta ceea ce are cu toata lumea si nu are nici un fel de problema pe tema asta. La noi vine mereu lume cu copii in vizita si niciodata nu au fost probleme ca Vlad nu le da o jucarie sau alta. S-au mai contrat dar nu situatii de hartuire continua. Este alintat in sensul ca stie ca este um membru foarte important al familiei dar nu si in sensul ca si-ar permite orice. Noi ne intelegem cu el excelent, este un tip logic, daca-i explici frumos intelege si nu este nevoie sa faci nimic altceva. In viata lui nu a tras ceva de pe undeva, nu a cotrobait aiurea, nu a stricat ceva, in ciuda faptului ca nu are absolut nici o interdictie si are voie sa umble peste tot si cu orice (inclusiv camera de filmat, aparat foto, DVD recorder, farduri, margele, etc.). A fost la gradinita de stat cu program prelungit si s-a descurcat destul de bine dar nu si-a prea facut prieteni. El ar vrea sa discute cu copiii ca si cu oamenii mari, in special despre domeniile lui de interes, ceea ce evident nu se poate. Si se simte frustrat. Se intelege minunat cu adultii dar deosebit de prost cu copiii. Si eu cred ca este foarte important sa invete sa ia atitudine fara sa se smiorcaie si asta cat mai repede, pentru ca sti cum e, copiii te claseaza imedit "smiorcait" si e foarte greu sa mai iesi din raft odata eticheta pusa. |
Vlad este un copil sensibil, bine educat, docil, destept, logic, matur. Asta e ce si-ar dori orice parinte, dar pt. el nu e ideal.
L-ai invatat sa fie gazda buna si sa imparta, dar tine cont ca sentimentul proprietatii este f. sanatos si necesar in dezvoltare. Nu e nevoie, chiar nu e bine pt. el sa imparta chiar orice si cu oricine pt. ca e gazda. Nu ai avut probleme cu el si nici altii cu el, dar el are. Vezi ? Aici e problema. E prea ascultator, prea docil. Ar fi fost mai bine sa-l lasi sa faca ce vrea intr-o anumita masura. Nu vrea sa imparta o jucarie care-i apartine - e ok.
Maria
simali spune:
| citat din mesajul lui Sabina in timpul in care tu nu stiai ca se intampla cu V, te simteai bine in vizita? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Ma simteam groaznic. Eu il aud cand plange si prin 10 usi. Dar mereu, din cauza ca se smiorcaia nu reuseam sa vad ce are si credeam ca e intr-o pasa proasta si o sa-i treaca. M-am dus la el de cate ori am putut (uneori ziceau ceilati parinti "ma duc eu" in ideea ca sa facem cu randul la copii si eu ziceam OK). Cand l-a batut gazda el tipa ca din gura de sarpe si eu salt inainte de pe scaun, sa-mi rup gatul pe scari nu alta, gandindu-ma ca cine stie ce-a patit. A fost totul un cosmar dar am disimulat cat de mult am putut faptul ca nu ma simt bine. Atunci, pe moment gandeam ceva de genul "a inceput mai prost dar o sa se adapteze el si poate ca o sa se joace frumos pana la urma". Am fost batuta-n cap, ce mai.
alice
MissParker spune:
| citat din mesajul lui mariamunteanu Vlad este un copil sensibil, bine educat, docil, destept, logic, matur. Asta e ce si-ar dori orice parinte, dar pt. el nu e ideal. L-ai invatat sa fie gazda buna si sa imparta, dar tine cont ca sentimentul proprietatii este f. sanatos si necesar in dezvoltare. Nu e nevoie, chiar nu e bine pt. el sa imparta chiar orice si cu oricine pt. ca e gazda. Nu ai avut probleme cu el si nici altii cu el, dar el are. Vezi ? Aici e problema. E prea ascultator, prea docil. Ar fi fost mai bine sa-l lasi sa faca ce vrea intr-o anumita masura. Nu vrea sa imparta o jucarie care-i apartine - e ok. Maria |
Eu te contrazic vehement. Sentimentul proprietatii???? A se atasa de obiecte incat sa nu le poti imparti cu alti copii este important pentru dezvoltarea unui copil??? Nu, nu si nu! Dimpotriva. Alice face bine sa-l invete sa nu fie materialist.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
Pentru mamicile anti-vaccin sau cu copii vatamati in urma vaccinurilor: ne intalnim www.jabs.org.uk/" target="_blank">AICI.
simali spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui MissParker
![]() Tot ce se poate sa ai dreptate. Alice, nu uita ca Vlad a incercat - in felul lui - sa gestioneze singur conflictul cu acel baietel, deci e de laudat pana la urma ca nu a venit sa parasca. Poti vedea lucrurile si din acest punct de vedere. ![]() Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008) |
Imagineaza-ti ca exct asta mi-a spus si el ieri "Nu am vrut sa fiu paracios". Inca mai meditez la afirmatia asta si recunosc ca sunt descumpanita.
alice
buli spune:
dar nu e vorba sa-l inevti golania, eu zic ca trebuie sa-l incurajezi sa-si exprime temerile ca sa si le poata infrunta.
in legatura cu vizitele la muzee, stii ce as fi facut eu? cu riscul de a parea ridicola in okii celor de acolo as fi mers si i-as fi intrebat la ce ora inchid, dupa care am fi pus impreuna telefonul sa sune cu jumatate de ora mai devreme ca sa avem timp sa iesim.
nu stiu cum sa iti explic, n-as merge pe idee nu trebuie sa te temi, ci nu ai motive sa te temi
pe al meu l-a apucat intr-o seara "frica" de fantome. facea niste figuri - au, fantoma - de-acum chiar se sugestionase si ii era frica cu adevarat.
l-am intrebat unde crede el ca sint fantome si am mers de mina la fiecare debara, dulap, cotlon unde credea el ca sint fantome si am controlat impreuna, dupa care am pus cite un "paznic" in fiecare loc - cit un plush de-al lui. pentru fiecare am inventat pe loc sarcini precise si moduri diferite in care va distruge fantomele (in amanunt).
la scoala, as merge cu el de mina, sau mi-as trimite sotul si le-as spune la vreo 2 copii care il agreseaza ca daca se iau de el, se iau de mine si ca eu sint mai mare si le arat eu! stiu ca vrei sa il inveti sa se descurce singur, dar poate ca in prima faza el simte nevoia sa aiba spatele asigurat.
accepta-l asa cu e, putin mai temator si pe linga asta incearca sa construiesti cit poti (incredere, respect de sine). incercind sa-l schimbi ii sugerezi de fapt fara sa vrei ca nu e destul de bun si deci increderea va fi scazuta in loc sa fie mai buna.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
rrox3 spune:
citat din mesajul lui simali
As da orice sa aflu si eu raspunsul la intrebarea "De ce asa". |
Daca-mi permiti, iti raspund eu de ce. Fiindca nu are incredere in el. De ce nu are? Aici imi dau cu presupusul: fiindca l-ai indrumat tot timpul, l-ai impins de la spate, i-ai spus "noi asa facem, nu se face altfel!" si el a tras constant concluzia ca nu e suficient de bine cum ar vrea el sa faca, ca el nu e suficient de bun, ca tu nu ai incredere in el ca se va descurca - doar d-aia ii spui mereu ce si cum sa faca.
S-a obisnuit atat de mult sa faca cum ii spui tu, incat atunci cand face asa si nu obtine rezultatele scontate - vezi relatiile cu copii! - devine foarte frustrat si incepe cu smiorcaielile.
Ce-i de facut: investeste-l cu incredere. Adica lasa-l sa-si rezolve singur problemele, lasa-l sa gaseasca singur solutii la problemele lui.
Iar cand e trist, fi alaturi de el, nu il pedepsi. Arata-i ca ii intelegi supararea si frustarea, dar nu ii oferi tu solutii.
El ce parere are despre ce s-a intamplat acolo?
In rest, mi se pare pierdere de vreme si oarecum barfa, sa discutam despre comportamentul membrilor familiei gazdei. Nu-i poti schimba. Ii vrei sau nu in preajma ta.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
simali spune:
| citat din mesajul lui buli in legatura cu vizitele la muzee, stii ce as fi facut eu? cu riscul de a parea ridicola in okii celor de acolo as fi mers si i-as fi intrebat la ce ora inchid, dupa care am fi pus impreuna telefonul sa sune cu jumatate de ora mai devreme ca sa avem timp sa iesim. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Glumesti? Nu aveam nici o sansa sa nu ma duc si sa nu ma interesez de programul de inchidere. Intrebam in fata lui "la ce ora inchideti" si apoi ii comunicam raspunsul si-i calculam cate ore mai sunt pana la inchidere. Cred ca altfel nici nu as fi scos-o la capat cu el.
alice
buli spune:
| A fost totul un cosmar dar am disimulat cat de mult am putut faptul ca nu ma simt bine. |
pai asta e o fraza cheie.
iti dai seama ca asta il inveti si pe el sa faca?
nu vazusem postul asta si chiar ma gindeam sa te intreb de ce ti-e frica s-o suni pe amica ta si sa-i spui politicos dar clar ca te simti frustrata pentru ca baiatul tau a fost nedreptatit de mai multe ori.
mi se pare mult mai bine sa exprimi ce simti decit sa tii in tine - asa n-o sa se schimbe nimic - unii oameni stiu ca fac rau, dar altii nu-si dau seama, e datoria noastra de adulti sa ne exprimam clar sentimentele si sa-i invatam pe cei mici sa faca la fel.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui MissParker
Eu te contrazic vehement. Sentimentul proprietatii???? A se atasa de obiecte incat sa nu le poti imparti cu alti copii este important pentru dezvoltarea unui copil??? Nu, nu si nu! Dimpotriva. Alice face bine sa-l invete sa nu fie materialist. ![]() |
Nu are nimic de-a face cu materialismul, ci cu ideea de a hotara ce face cu lucrul lui "este al meu si nu-l impart decat cand si cu cine vreau eu". Copiii vad lucrurile altfel decat adultii, nu uita treaba asta. Zic ca este normal in copilaria mica, atunci cand fiecare copil se crede centrul universului. Cati copii de 2-3-4 ani ai vazut tu sa imparta cu placere totul ? La fel ca si perioada "NU", este un milestone important in dezvoltare.
Nu mai incercati sa va formati copiii dupa chipul si asemanarea voastra, lasa-ti-le libertatea propriilor decizii cand e vorba de jucariile si spatiul lor, simpatiile fata de alti copii.
Maria
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui simali De ce unii oameni se nasc pesimisti (poate ca zodia pestilor e de vina, desi nu prea cred in zodii) si altii optimisti. Sti cum e sa fii o mama optimista si vesela si sa cresti un copil pesimist? Parca esti barza care creste un pui de cuc. Nu pricepi nimic. Stai, te uiti si te minunezi. Nu spun ca nu este fascinant. Din pesimism vin si foarte multe chestii bune: oamnii pesimisti, tocmai pentru ca nu se incred in nimic, vor sa controleze totul, sa stie totul, sa inteleaga de ce faci asa si nu altfel, sunt prudenti, nu se arunca cu capul inainte in nimic (Vlad in viata lui nu si-a pus viata in pericol in vre-un fel, daca voiam si nu puteam sa-l pierd la supermarket). |
Aici te contrazic putin: nu are treaba cu zodia
In pesimismul asta dublat de o oarecare autoflagelare (spune des "nu sunt suficient de capabil") se simte in siguranta. "Mai bine sunt scceptic decat optimism" pare sa fie deviza lui la varsta de 7 ani. alice |
Sa spui "nu sunt suficient de capabil" inseamna sa te asiguri ca nimeni nu va putea dupa aceea sa-ti repsoseze ca nu te-ai decurcat suficient de bine. Daca simte nevoia sa faca astfel de asigurari, eu cred ca resimte multa presiune pe el, ca voi aveti asteptari prea mari de la el.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)