Sunt exagerata?

Raspunsuri - Pagina 60

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Sunt diferiti Ingrid, dar nu se impart in buni si rai, in unii care nu necesita pedepse si unii care chiar au nevoie de ele. Fiindca toti sunt buni si fiindca niciunul nu merita sa fie pedepsit doar fiindca parintilor lui le e mai confortabil asa.
Da, ca parinte trebuie sa te adaptezi la copilul pe care il ai, dar cu aceleasi "unelte".

Si totusi un copil trebuie sa suporte consecintele propriilor greseli, parerea mea.

Inainte de 7 ani Adi a fost pedepsit pentru vorbele urate, care nu le-a auzit de la noi, dar pe care insista sa le foloseasca...este genul de om "cu gura mare"...stiti expresia...eu am constatat ca si asta este o chestie cu care te nasti si care trebuie temperata, iar cu explicatii si vorba buna nu merge...tot timpul are ceva de spus, tot timpul un argument, iar daca nu folosea cuvinte urate cu noi, in parc era nenorocire...el nu dadea cu pumnul ci vorbea urat copiilor care il deranjau...asa ca mai lua si bataie din cand in cand , dar nu a fost suficienta aceasta consecinta. I-am explicat eu ca ia bataie din cauza ca le vorbeste urat... ...Pana la urma, dupa epuizarea tuturor metodelor, s-a ajuns la depdeapsa...Incet incet a disparut acest comportament sau macar si-a reprimat cuvintele.

Apoi a fost pedepsit in clasa I, cand la nici 3 luni de scoala a rupt usa clasei. Aici si-a ales singur pedeapsa. Cauzele??? Este un copil foarte energic, care se dadea uta pe usa clasei...

Si a venit clasa a II-a ... si tot la vreo 3 luni, rupse o banca . Iar si-a ales pedeapsa , a avut un proces in clasa si avut o pedeapsa si de la invatatoare, pe care a dus-o la indeplinire fara sa comenteze...la sfarsit doamna l-a laudat pentru asta.

Este un copil energic, plin de idei, dar care trebuie sa invete sa pastreze bunurile comunitatii.

Denizel...si copilul meu a venit scris pe cartea de engleza ca a deranjat toata ora. Cauza eu o stiu..el este foarte avansat, metodele profesoarei sunt depasite, dar o discutie cu profesoara n-ar fi dus la nimic. I-am explicat ca ceilalti copiii vor sa invete engleza, asa ca el este dator sa fie atent, sa nu deranjeze ora, si... i-am promis o pedeapsa daca se mai intampla.

Nu a fost insa pedepsit pentru I luat la romana, luat pentru copiat ...tot in clasa I , dar a fost la fel amenintat cu pedeapsa daca se mai intampla, i-am explicat ca eu prefer un S luat pe drept decat un FB copiat, ca nu-l cearta nimeni pentru note, dar copiatul este inacceptabil.

Si cate ar mai fi de povestit despre fiimiu .

De aceea spun eu ca am la usa un rebel, dar care trebuie sa invete sa se comporte in societate... si care sper sa nu ajunga cu nota scazuta la purtare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Nu-mi vine sa cred ca a copiat in clasa I! Tare de tot faza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Alice, oare nu ar fi fost mai potrivit ca dupa ce i-ai luat jucaria sa il asculti empatic in loc sa ii minimalizezi dimensiunea suferintei prin acel "hai sa facem clatite sa iti treaca supararea"? Oare prin asta nu i-ai transmis mesajul ca suferinta lui nu iti pare deloc importanta, atata vreme cat poate fi atat de usor indepartata?

Si ca sa iti dau un exemplu vizavi de ceea ce inteleg eu prin acceptare fara a insemna parentare permisiva:
In magazin, desi de acasa ne-am inteles ca vom cumpara o singura jucarie, in fata raftului copilul alege doua. Ii explic ca nu pot sa i le cumpar pe amandoua, ca trebuie sa aleaga. El incepe sa planga ca le vrea pe amandoua, sa ma roage, sa se tranteasca pe jos.
Ei, in situatia de fata eu ii inteleg pe deplin suferinta (mi se intampla si mie sa imi doresc un parfum si sa nu mi-l pot cumpara.) Nu privesc actiunile lui ca niste manifestari ale unui copil razgaiat si rasfatat ci ca rezultat al frustrarilor legate de imposibilitatea de avea ambele jucarii. Drept pentru care, ii spun ca imi pare sincer rau (si chiar imi pare) ca nu le poate avea pe amandoua, mi-as dori din tot sufletul sa i le cumpar dar nu pot pentru ca asta ar insemna sa renunt eu la un lucru de care am mare nevoie (asta apropo de ce se discuta ca nevoile parintilor sunt la fel de importante ca ale lui) si ii ofer bratele mele (si ascultarea mea) sa isi planga suferinta. Astfel el intelege ca uneori viata poate fi nedreapta dar ca mama e acolo sa il asculte, sa il inteleaga si astfel, el sa poata merge senin mai departe.

Daca in schimb l-as fi pedepsit pentru scena de la magazin ce mesaj i-as fi transmis? Ca e un lucru rau sa isi doreasca un lucru sau, mai mult, ca e de-a dreptul inacceptabil sa isi manifeste sentimentele negative.

Anca

Mergi la inceput

Citat:
Nu-mi vine sa cred ca a copiat in clasa I! Tare de tot faza!

Tonnia iti dai seama ce ochi am facut eu cand am vazut caietul.

Anca, nu cred ca sunt multe mamici care-si pedepsesc copiii pentru faza data ca exemplu de tine...Simali vorbea despre altceva...si poate ca a face clatite este unul dintre lucrurile placute pe care le face Vlad...al meu adora sa faca mancare , deci a-l invita in bucatarie este echivalent cu o activitate superplacuta...

Am uitat sa spun ca una dintre solutiile pe care le-am gasit eu si deocamdata merge, este ocuparea timpului extrascolar cat mai diversificat au activitati la care merge de buna voie... asa ca nu are timp de locuri de joaca pentru ca el nu are timp disponibil caci nu vrea sa renunte la altele pentru asta...asa ca trebuie sa faca mici compromisuri...asta este.

Mergi la inceput

Citat:
Apoi a fost pedepsit in clasa I, cand la nici 3 luni de scoala a rupt usa clasei. Aici si-a ales singur pedeapsa. Cauzele??? Este un copil foarte energic, care se dadea uta pe usa clasei...

Filofteia, tu l-ai pedepsit pentru ca a fost atat de destept incat sa foloseasca usa drept leagan?

Anca

Mergi la inceput

Citat:
Filofteia, tu l-ai pedepsit pentru ca a fost atat de destept incat sa foloseasca usa drept leagan?

Nu l-am pedepsti pentru ca a stricat-o in urma folosirii drept leagan, asta dupa ce acasa insistasem de nenumarate ori sa nu mai foloseasca usile drept leagan , nu a fost niciodata pedepsit, caci dupa atragerea atentiei renunta... Trebuie sa invete sa-si foloseasca energia si imaginatia astfel incat sa nu deranjeze celelalte persoane sau sa distruga bunurile comunitatii.
Curtea scolii este plina de copaci, asa ca sa se foloseasca de ei. Nu i-a scapat nici unul , dar sa se limiteza la astia...

Mergi la inceput

Citat:
Nu a fost insa pedepsit pentru I luat la romana, luat pentru copiat ...tot in clasa I , dar a fost la fel amenintat cu pedeapsa daca se mai intampla, i-am explicat ca eu prefer un S luat pe drept decat un FB copiat, ca nu-l cearta nimeni pentru note, dar copiatul este inacceptabil.

Poate nu pentru tine a copiat. Poate il intereseaza la fel de tare imaginea in ochii colegilor lui. Poate un alt coleg care a luat o nota mica a fost ironizat de colegi. Poate, poate, poate...
Ca sa nu mai copieze, eu as cauta sa aflu care a fost motivul real. L-as incuraja pe copil sa imi vorbeasca, l-as asculta si probabil solutia ar veni din partea lui. Atata vreme insa cat problema nu este rezolvata, copilul ori nu va mai copia de frica pedepsei, or va invata sa copieze mai eficient astfel incat sa nu mai fie prins.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Anca, ultima ta replica l-ar lasa si pe Gordon mut de admiratie, si pe mama lui Gordon!

Mergi la inceput

Tonnia, trebuie sa fie tare greu sa descoperi familia Gordon & co. atunci cand deja pentru tine este prea tarziu. Caramizile au fost deja puse si tot ce iti ramane de facut este sa te intrebi daca TU ai procedat corect...

Anca

Mergi la inceput

Anca eu nu sunt persoana care sa "despic firul in patru"...nu este firea mea...
Bineinteles ca am stat de vorba...noi vorbim foarte mult, pentru ca altfel as avea parte de surprize mult mai neplacute si mai dese .
De fapt nici nu a siut ca ce face el se numeste copiat ci statea in prima banca, iar domana avea pe catedra o carte din care s-a inspirat .
Nu-i pasa ce cred ceilalti copii despre el, pentru ca are o parere foarte buna despre el ... este genul de copil care trebuie temperat nu laudat... Bineinteles ca-l mai si laud, dar cu precautie si tot timpul atenta la reactia lui...
Vorbim foarte mult si pentru a afla cam ce gandeste ... spre exemplu aspira sa se suie dintr-unul din copaci pe acoperisul scolii, care are doua etaje ...asa ca i-am explicat ca este foarte periculos si se poate rani...sper sa fi inteles.

Are o imaginatie foarte dezvoltata si este plin de idei ingenioase...dar daca nu va invata sa-si gestioneze aceste calitati, va avea de pierdut...Ultima data din cauza imaginatiei a ramas ganditor la ora de romana si a facut alt exercitiu decat cel dat de invatatoare...bineinteles ca a luat -S si un comentariu al doamnei de rigoare. Dar cand am sunat-o sa vad de ce si ce as putea face eu... invatatoarea a spus ca nu avem altceva de facut decat sa-l mai trezim din cand in cand asa cum a fost in cazul de fata. A spus ca este foarte frumos ca viseaza, dar trebuie sa invete sa viseze in afara orelor. Nu a fost pedepsit pentru asta...dar am stat de vorba si i-am explicat ca desi poate mai mult o mai da in bara din cauza imaginatiei.

Mergi la inceput