Sunt exagerata?

Raspunsuri - Pagina 57

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Si....totusi...

Eu am curajul sa declar ca relatia cu baietelul meu este exceptionala. da, l-am mai pedepsit...
Nu stiu, probabil ca daca observam ca in urma pedepsei se intmapla ceva rau cu el sau cu relatia noastra, n-as mai fi facut-o vreodata. Nu, nu probabil. In mod sigur n-as mai fi facut-o!!!

Probabil ca depinde foarte mult de cum e parintele care pedepseste (adica, io, mama) si cum e copilul.
In cazul nostru, eu sunt o dulcica :-)))))))))))))), iar baietelul meu e un bonom si un generos care nu da importanta maruntisurilor :).
Poate ca de asta nu s-a lasat cu repercusiuni. Slava Domnului!!!

Concluzia e urmatoarea: chiar daca pedepsele mele sunt mai nimic si chiar daca el nu este afectat de ele (e afectat doar in mod pozitiv vreau sa zic ), nu-l voi mai pedepsi de acum inainte! Am sa fac tot posibilul sa nu-l mai pedepsesc.

Intrebare: cum procedez in urmatoarea situatie:

- doamna Denizel, domnisorul Denizel iar a deranjat ora de lb. engleza.
- Iaaaar?????

Cum il fac pe domnisorul Denizel sa inteleaga odata pt. totdeauna ca ora de engleza nu trebuie deranjata si ca profei de engleza trebuie sa-i arati respect, respect insemnand si ca nu trebuie sa-l strigi pe Petrica si sa-i ceri o carioca mov in timpul orei ei?
Vorba lui Simali: sunt exagerata?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Hip Hip Uraaa! Bravo denizel!

Pai discuti cu denizel junior. Ce are el nevoie ca sa nu mai deranjeze ora de engleza?

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Concluzia e urmatoarea: chiar daca pedepsele mele sunt mai nimic si chiar daca el nu este afectat de ele (e afectat doar in mod pozitiv vreau sa zic ), nu-l voi mai pedepsi de acum inainte! Am sa fac tot posibilul sa nu-l mai pedepsesc.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CampariSoda spune:

Citat:

Hip Hip Uraaa! Bravo denizel!

Pai discuti cu denizel junior. Ce are el nevoie ca sa nu mai deranjeze ora de engleza?

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

De o carioca mov. Si dup-aia de una verde...

Serios acuma, cand vine shafu' si va spune ca raportu trebuie facut pana maine or else, voi incepeti sa negociati? Si mai intrebati si "da de ce pana maineeeeeee"?

Mergi la inceput

Eu cred ca o mare parte din vina faptului ca micutul Denizel deranjeaza ora de engleza o poarta profesoara. Ca nu e capabila sa gaseasca metoda eficienta de a-i capta atentia. Ma gandesc ca ii al naibii de greu sa ii ceri un copil sa respecte o persoana atata vreme cat acea persoana nu se stie face ea insasi respectata.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Eu cred ca o mare parte din vina faptului ca micutul Denizel deranjeaza ora de engleza o poarta profesoara. Ca nu e capabila sa gaseasca metoda eficienta de a-i capta atentia. Ma gandesc ca ii al naibii de greu sa ii ceri un copil sa respecte o persoana atata vreme cat acea persoana nu se stie face ea insasi respectata.

Anca

eu stiu asta, Anca!! Adica stiu ca vina e in principal a profei si dupa aia a lui Denizel junior .
Totusi, trebuie respectati si oamenii aia care nu au capacitatea de a te tine cu ochii holbati de incantare 50 de minute din 50 :D.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Eu vad doua situatii aici:

Una in care dascalul ii trateaza cu respect, caz in care m-as folosi de empatie...i-as imagina (sau chiar exemplifica) o situatie in care micul Denizel vorbeste (cere ceva, roaga etc) si interlocutorul, neatent il ignora...l-as intreba apoi cum s-a simtit, in ce masura l-a deranjat, blabla, ca apoi sa fac referire la ora de engleza, spunandu-i ca probabil la fel s-a simtit si profesoara cand el nu a fost atent.

In cealalta situatie, cand as afla de la copil ca nu sunt tratati cu respect, as vorbi cu profesoara.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Denizel, . Mi-a placut faza cu "dulcica"!
Spune-i profesoarei sa nu-ti mai zica tie, sa rezolve cu copilul ce are de rezolvat ca pe tine nu te deranjeaza acasa, haha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Unde dai si unde crapa!
Eu felicit mamele (mai precis copiii) care nu au nevoie de pedepse. Sunt copii empatici si sensibili care nu fac rau altora. Dar, news for you: mai exista si altfel de copii, mai neastamparati, mai egoisti, carora nu le pasa daca pocnesc pe altul pentru a-si face lor placere. Acestia trebuie oarecum conditionati, invatati ca orice actiune negativa are repercusiuni.
N-are rost sa mai continui discutia, ca deja se ascut coltii pe DC cand e vorba de pedepse..si nu de alta, dar tin la gatul meu.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Anca

In clasa la mine erau copii carora nu le placea ora de romana. Altora nu le placea la mate. Altii nu dadeau doi bani pe chimie. Motivul pentru care nu deranjam orele care noua nu ni se par interesante este ca sunt unii colegi ai nostri carora li se par interesante. Ti s-a intamplat vreodata sa adori o materie dar sa nu poti sa te bucuri de ora numai pentru ca aveai colegi care nu dadeau doi bani? Mie da. Inclusiv la facultate.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
interlocutorul adolescent nu va fi dispus sa te mai bage prea mult in seama, ba chiar te va sfida fatis, daca a adunat suficienta frustrare si furie impotriva ta ca urmare a impunerii regulilor tale sub amenintarea pedepselor cat a fost mai mic.

Sau nu va sfida fatis, ci se va ascunde si va gasi un "anturaj" sau "prieteni" cu [] care se va simti mai in largul lui decat cu parintii.

Maria

Nu zau? Dar de ”adio bani de buzunar” ai auzit?

Acum vorbind serios. Un copil pe care l-ai pedepsit rezonabil(tinand cont de varsta, creativ nu aspru, fara sa faci abuz de pedepse, numai in situatii limita, cand toate celelalte posibilitati au fost epuizate) pentru motive juste DAR SI IMPORTNATE nu te va ura. Dimpotriva. Este posibil chiar sa te aprecieze pentru ca sti sa lupti pentru valorile in care crezi si la adolescenta sa dea ceva mai multi bani pe opinia ta decat data ai fi fost toata viata tipa de gasca dispusa sa suporte orice.

Eu stiu un tip extraordinar, manager de companie, fire energica, minte brici, care povesteste cum pe la 8 ani a plecat de acasa, fara sa spuna, cu un grup de copii. A cazut in batalele cu reziduri petroliere de la marginea orasului si a venit acasa tarziu, obosit, murdar si fara bicicleta. A fost pedepsit de parinti sa nu mai iasa nu stiu cate zile din casa. Pentru ca nu a anuntat unde pleaca. Astazi spune ”au avut perfecta dreptate; de atunci eu si astazi cand ies pe usa spun unde ma duc”.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput