Sunt exagerata?

Raspunsuri - Pagina 56

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Andusha, aici vorbim despre o singura chestie. Una si numai una: pocnitul altui copil si pedeapsa potrivita sau nu in acest caz.
Nu stiu, dar mie mi se pare f. grav si f. trist ca un copil care nu se poate apara sa fie victima copilului meu. Intelegi? Eu nu vreau ca al meu copil sa faca rau altora .
Una e sa se rostogoleasca prin iarba, la 9 ani, cu unul egal cu el si alta e sa pocneasca un copil mic (cand si el e mic) si copilul ala sa se sperie si sa inceapa sa planga. Pur si simplu nu concep asa ceva.

La grupa de varsta 2-5 ani sa zicem, sunt de parere ca cel mai grav lucru pe care il poate face un copil este sa pocneasca alt copil.

Exercitiu de imaginatie.

Intre 2 si 5 ani, ii interzic de 2 ori desenele animate, din cauza ca a facut rau altui copilas.
Pe la 13-14 ani crezi, Andusha, ca exista vreo sansa ca rebelul meu sa ma acuze ca l-am tratat urat si l-am umilit cand era mic?
Cam cum ar suna acuzatia?
"mama, mai tii minte cand mi-ai interzis sa ma uit de 2 ori la Arthur?"
"da, tin minte"
"da' de ce mi-ai facut asta?"
"pentru ca bateai copiii. Pur si simplu te repezeai la ei si ii pocneai. Ei se speriau si plangeau si ajunsesei spaima nisparului.
Am vorbit muult cu tine, dar era asa de amuzant pentru tine sa-i pocnesti, incat numai ne-uitatul la desene animate te-a oprit de la a mai face asta" :)

Credeti ca exista cea mai mica sansa ca un copil intreg la minte, odata ajuns la 14 ani, sa-mi aduca la cunostinta ca l-am umilit si abuzat fiindca nu l-am mai lasat sa bata copiii?

Citat:

Ca exercitiu de imaginatie, cand baietii/fetele voastre vor fi adolescenti si pedepsele ii vor lasa reci, ce veti face?

eu cred ca ai un alt interlocutor intr-un adolescent :). Nu se compara adolescentul cu copilul de 3-4 ani.

Multumesc, Rox!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui andusha

Ca exercitiu de imaginatie, cand baietii/fetele voastre vor fi adolescenti si pedepsele ii vor lasa reci, ce veti face?

Aaaaa, andusha, pai responsabil pentru nesupunere va fi pe-atunci anturajul (adica ai nostri copii) dupa cum se impacienta forumista an@.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Rox , eu chiar am crezut ca nu ai pedepsit fetele niciodata

... si fetita ta cea mare e deja dmnisoara,altfel te intelegi cu ea la 10 ani.

Cele mai vehemente mamici impotriva alpicarii pedepselor ,au copii mici sau foarte mici.

Apopos , cum se inteleg fetele tale? sa nu-mi spui ca nu se cearta niciodata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Revin pentru a-i spune lui Simali ca am si eu asa un exemplar acasa. Ii spun odata ce nu are voie (sa se urce cu scaunul la fereastra si sa sara de acolo) si a priceput imediat. Ba mai mult, ea e foarte atenta sa nu-si faca rau si-si inventeaza propriile reguli. Toate bune si frumoase, doar cu agresivitatea a fost mai greu. Eu ma bucur ca am scapat, ca a devenit grijulie fata de cei mici, cu mine repetandu-i obsesiv ca ii doare, ca plang cand ii pocneste. Sa caut o cauza anume? La noi in casa nu exista asa ceva, nici macar nu ne certam de fata cu ea, imprejur nu-s exemple....poate din parc de la alti copii o fi preluat sistemul? Au mai functionat si povestioare inventate de mine cu continut moralizator...blabla, nu stiu ce a mers mai bine, dar ajunsesem la capatul disperarii. Eu nu ma pun in pielea altei mame al carui copil e batut, eu ma pun exact in pielea copilului batut si ma doare ca si pe el. De aceea as fi facut orice sa nu ajunga fata mea un mic terorist...consider ca n-am traumatizat-o deloc prin pedepsele aplicate.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Nu stiu, dar mie mi se pare f. grav si f. trist ca un copil care nu se poate apara sa fie victima copilului meu. Intelegi? Eu nu vreau ca al meu copil sa faca rau altora .

Nicio mama cu scaun la cap nu isi va lasa copilul sa loveasca alt copil. Doar ca unii privesc violenta copilului ca pe un act deliberat, in totala si deplina cunostinta de cauza, drept pentru care se orienteaza inspre inlaturarea comportamentului prin disciplinarea (pedepsirea) copilului iar altii vad in asta o fapta oarecum inconstienta si involuntara si actioneaza in consecinta. (vezi exemplul lui Rox)

Citat:
Multumesc, Rox!!

Sa inteleg ca te-a convins?

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andusha spune:

Eu atat mai zic ca m-am lungit prea mult:

Denizel, cam toate avem copii mai mari aici, nu in categoria de varzta 2-5 ani, iar mamicile care sunt pro-pedepse probabil si-au pedepsit copiii de mai mult de doua ori. Iar eu vorbeam de atitudinea si reatia ta referitor la greselile adolescentului, nu la o discutie ipotetica referitor la cum il tratai in copilaria mica.
Adica ce vei face cand va gresi / te va infrunta peste 5 ani? Si da, un adolescent este un partener diferit de discutie fata de un copil de 2-5 ani, dar nu neaparat mai comod.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Denizel interlocutorul adolescent nu va fi dispus sa te mai bage prea mult in seama, ba chiar te va sfida fatis, daca a adunat suficienta frustrare si furie impotriva ta ca urmare a impunerii regulilor tale sub amenintarea pedepselor cat a fost mai mic. La asta se referea Andusha. Iti vei pierde orice influenta asupra lui, fiindca ti-ai epuizat creditul de incredere din partea lui.

Alina da, intr-adevar altfel te intelegi cu un copil la 10 ani, se poate opune tie muuult mai eficient daca continui sa te impui cu forta in fata lui.
In plus nu vad relevanta comentariului tau cu privire la mamicile care s-au pronuntat impotriva pedepselor. Pe vremea cand o pedepseam era si ea mica.
Da, fireste ca fetele se mai cearta, au o relatie de construit. Stiu extrem de putini adulti care-si pot construi relatii armonioase fara sa se mai si certe din cand in cand, nu le-as pretinde asta unor copii.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
interlocutorul adolescent nu va fi dispus sa te mai bage prea mult in seama, ba chiar te va sfida fatis, daca a adunat suficienta frustrare si furie impotriva ta ca urmare a impunerii regulilor tale sub amenintarea pedepselor cat a fost mai mic.

Sau nu va sfida fatis, ci se va ascunde si va gasi un "anturaj" sau "prieteni" cu [] care se va simti mai in largul lui decat cu parintii.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Si....totusi...

Eu am curajul sa declar ca relatia cu baietelul meu este exceptionala. da, l-am mai pedepsit...
Nu stiu, probabil ca daca observam ca in urma pedepsei se intmapla ceva rau cu el sau cu relatia noastra, n-as mai fi facut-o vreodata. Nu, nu probabil. In mod sigur n-as mai fi facut-o!!!

Probabil ca depinde foarte mult de cum e parintele care pedepseste (adica, io, mama) si cum e copilul.
In cazul nostru, eu sunt o dulcica :-)))))))))))))), iar baietelul meu e un bonom si un generos care nu da importanta maruntisurilor :).
Poate ca de asta nu s-a lasat cu repercusiuni. Slava Domnului!!!

Concluzia e urmatoarea: chiar daca pedepsele mele sunt mai nimic si chiar daca el nu este afectat de ele (e afectat doar in mod pozitiv vreau sa zic ), nu-l voi mai pedepsi de acum inainte! Am sa fac tot posibilul sa nu-l mai pedepsesc.

Intrebare: cum procedez in urmatoarea situatie:

- doamna Denizel, domnisorul Denizel iar a deranjat ora de lb. engleza.
- Iaaaar?????

Cum il fac pe domnisorul Denizel sa inteleaga odata pt. totdeauna ca ora de engleza nu trebuie deranjata si ca profei de engleza trebuie sa-i arati respect, respect insemnand si ca nu trebuie sa-l strigi pe Petrica si sa-i ceri o carioca mov in timpul orei ei?
Vorba lui Simali: sunt exagerata?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Intrebare: cum procedez in urmatoarea situatie:

- doamna Denizel, domnisorul Denizel iar a deranjat ora de lb. engleza.
- Iaaaar?????

Cum il fac pe domnisorul Denizel sa inteleaga odata pt. totdeauna ca ora de engleza nu trebuie deranjata si ca profei de engleza trebuie sa-i arati respect, respect insemnand si ca nu trebuie sa-l strigi pe Petrica si sa-i ceri o carioca mov in timpul orei ei?
Vorba lui Simali: sunt exagerata?

Profa e exagerata daca pt atata lucru ti s-a plans. Nu cred ca a deranjat ora cu asta.

Maria

Mergi la inceput