Sunt exagerata?

Raspunsuri - Pagina 54

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Rrox, in prealabil, vreau sa fac o clarificare. De multe ori scot din citate numele persoanei, tocmai pt ca vreau sa retin ideea, indiferent cine a scris-o. De data asta, le-am lasat intentionat, pt a evita generalizarile.

Citat:
Cred ca esti de acord ca mai multi oameni care gandesc liber pot ajunge la acelasi rezultat si sunt chiar bucurosi ca si-l pot confirma unul altuia.

In principiu da. Dar nu vor fi niciodata 100% de acord pe linie. Chiar si in cazul balega-theory (mi-a placut expresia) de ex. Vor fi in cauza sa repuna in cauza o idee, indiferent de la cine emana ea.

Citat:
Nu reusesc sa-mi dau seama unde ai vazut tu inconsecventa in principii.
Am fost foarte clara, dand un exemplu extrem de precis. Nu ti-a fost adresat.

Citat:
Am scris negru pe alb ca nu sunt deloc "perfecta", ca mai am de mers pe drumul catre parintele ideal care imi doresc sa fiu.

Si eu am scris negru pe alb ca nu sant deloc perfecta, daca dai cateva pagini in urma. Si am apreciat orice postare in acest sens.
In schimb s-a spus ceva de genul
Citat:
si voi oricum ati facut totul perfect pana acum, daca asta considerati si daca nu doriti sa acceptati si alte puncte de vedere.

O acuzatie nefondata. Cam asta am vrut sa spun. Nimic mai mult.

Citat:
Asa cum ideal ar fi sa ramai la analiza a ceea ce scriem si sa renunti la a ne face profiluri psihologice.

Faptul ca am scris lucruri foarte deranjante si am aratat cu degetul ceea ce mie mi s-a parut incoherent in discutie nu inseamna ca am facut profiluri psihologice. Am analizat strict ce s-a scris, si absolut fiecare idee a fost un raspuns la o definitie data aici. Recunosc ca nu e confortabil ceea ce am scris, dar este strict in continuitatea sinceritatii 100%, propovaduita. Intr-un schimb de idei, in viata, sinceritatea 100% duce inevitabil la acest disconfort pe care l-ai simtit citindu-ma.

Citat:

A, si sa nu uit: nu-mi amintesc sa fi acuzat vreo "tabara" vizibila sau invizibila de ceva, ci doar persoane individuale.

Exemple cu "noi"- "voi" au fost destule. Am dat eu 2 chiar in postul la care ai raspuns. Cel mai tare a fost cel al lui MissParker (cu perfectiunea), care desi raspunde la postul meu, se adreseaza cu voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andusha spune:

Nici copilul meu nu e mic, are sase ani. Poate ii plac cartile de aventuri sau benzile desenate inainte de culcare si asa il poti convinge?
Edit: raspuns pentru Filofteia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
stateam langa ea si cand se avanta o prindeam de manuta si ....

Rox, imi pare rau, ai abuzat de puterea ta de adult , ai produs probabil frustrare fetitei prea mici pentru a se impotrivi eficient, iar fetita ta a invatat ca poate prinde de manuta copiii mai mici si mai slabi atunci cand nu e de acord cu ceea ce fac/au de gand sa faca :)).

Ti-ar placea tie ca un alt adult caruia nu ii convine ce intentionezi sa faci, sa te prinda de manuta, a? :))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tonnia

Filofteia, urat din partea ta! Trebuia sa afli care-i cauza comportamentului lui, de ce mai vrea sa stea acolo? ca doar nu sa se joace in continuare!

Eu am o balega de copil acasa, la cel mare ma refer. ma rog, educatoarea lui a zis ca e ca o raza de soare, or fi sinonime. S-a nascut cu regulamentul in mana, este conformist, nu este rebel, nu iese din norma, vorbeste frumos, are umor, nu supara pe nimeni decat poate rarisim din greseala, multumeste, isi cere scuze etc. Face complimente, e diplomat adica.
El a fost crescut de noi democratic sa zicem, adica e liber in casa, ia parte la decizii, i se explica orice si are mereu un cuvant de spus de care tinem seama.
Dar este deci un supus de vreme ce respecta regulile altora, fara comentarii. El asa a fost mereu, a respectat tot, de asemenea a inteles de mic si cum e cu exceptiile, cu exceptiile la exceptii si etc. Stiti ca celor mici odata ce le spui o regula e periculos s-o incalci ca nu mai aplica regula neam. La el n-a fost cazul.
Supusii astia sau balegi sau cum vreti voi fac viata altora mai frumoasa. Eu nu stiu cati prieteni are el la varsta asta la gradinita de ex dar stiu ca vreo 8-9 dintre colegi spun ca cel mai bun prieten al lor este el. Pentru ca e bun, pentru ca zambeste, pt ca nu face rau la nimeni si da impresia ca celalat conteaza pentru el. Asa e acum, la momentul asta, nu stiu ce va mai fi, se mai schimba oamenii. Asa ca il las asa, balega cum e!

Antonia

Tonnia as zice ca ai un copil cu o empatie iesita din comun pentru varsta lui, pacifist, vesel si inteligent.
Nu e o "balega", si-a insusit la libera alegere un model care ii aduce beneficii, nu s-a supus. Supus ar fi fost daca tu ii impuneai un asemenea comportament facand uz de puterea ta si el l-ar fi urmat. Si nu ar fi fost vina lui ca s-a supus, ci a ta ca l-ai supus.
Nu e totul alb sau negru.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
stateam langa ea si cand se avanta o prindeam de manuta si ....

Rox, imi pare rau, ai abuzat de puterea ta de adult , ai produs probabil frustrare fetitei prea mici pentru a se impotrivi eficient, iar fetita ta a invatat ca poate prinde de manuta copiii mai mici si mai slabi atunci cand nu e de acord cu ceea ce fac/au de gand sa faca :)).

Ti-ar placea tie ca un alt adult caruia nu ii convine ce intentionezi sa faci, sa te prinda de manuta, a? :))

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

A invatat ca daca cineva va vrea sa o loveasca ar fi OK sa-l prinda de mana si sa-i tina niste predici Ceea ce e perfect acceptabil pentru mine.
Si daca mi-ar trece prin cap vreodata sa lovesc pe cineva ar fi foarte bine ca acel cineva sa ma prinda de mana inainte sa-l lovesc...
Serios vorbind, revin la democratie: libertatea ta se intinde pana cand o lezeaza pe a altuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Rrox, nu sunt sigura ca nu e un supus pur si simplu. Daca asculta doar regulile de acasa, mereu insotite de argumente, as fi zis ca si le-a asumat, intelegandu-le necesitatea. Dar le asculta si pe celelate, de ex de la gradinita, si multe sunt in plus, ca sa zic asa.
Dar e fericit cand ii vede pe ceilalti la fel, e suparat cand cauzeaza neplaceri.
Si ma topesc dupa el, asa baleguta cum e!
De micul rebel, cel mic, nu va mai spun, haha! Ne-baleguta!

Mergi la inceput

Multumesc pentru lamuriri Avmaria.
E vorba de acord pe niste valori, sigur ca nu exista similitudini de 100% pe chestiuni mai largi. Nici aici nu au fost, de exemplu valorile le-am gasit aceleasi, atitudinea si exprimarea, nu.

Maria iti multumesc din nou Cat despre lista ... erai acolo.

Filofteia pai tu acoperi lipsa ta de disponibilitate pentru o anumita nevoie a lui cu o amenintare cu pedeapsa. Nu ti-ar placea sa-ti faca cineva asa. Mai bine, ai incerca sa-ti faci timp sa-l duci mai des la locuri de joaca, tu sau altcineva. Va puteti asocia cu un prieten si ii duceti pe rand, gasesti tu o varinta OK daca vrei sa fie si el multumit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tonnia

Rrox, nu sunt sigura ca nu e un supus pur si simplu. Daca asculta doar regulile de acasa, mereu insotite de argumente, as fi zis ca si le-a asumat, intelegandu-le necesitatea. Dar le asculta si pe celelate, de ex de la gradinita, si multe sunt in plus, ca sa zic asa.
Dar e fericit cand ii vede pe ceilalti la fel, e suparat cand cauzeaza neplaceri.
Si ma topesc dupa el, asa baleguta cum e!
De micul rebel, cel mic, nu va mai spun, haha! Ne-baleguta!

Antonia

Nu e un supus Tonnia. Si-a dat seama ce beneficii mari are daca le face pe plac adultilor din jur si se foloseste de asta spre deliciul vostru. S-ar opune chiar si el daca un adult ar incerca sa-i fixeze reguli aiurea, pe care sa le gaseasca clar nedrepte. Atunci beneficiul obtinut din ascultare ar fi mai mic decat frustrarea incasata cu aceeasi ocazie. Incearca daca nu ma crezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Hi hi, Rox, exista mai multe feluri de agresiuni pe lumea asta . Nu numai pocnitul altora.
Ti-ar placea ca, atunci cand lucrezi la evaluarile subalternilor tai, sa fii tinuta de maini cand ajungi la aia de merita pentru al doilea an la rand calificativ 3 in loc de 1, chestie care se lasa cu umilirea prin concediere? :-)))))

Serios acuma, tot nu inteleg de ce a respecta libertatea altuia de a se juca fara sa fie pocnit (prin scoaterea din peisaj a copilului repetat pocnicios) este egal cu umilirea copilului pocnicios.
Numai pentru ca [] copilul pocnicios e al meu si victima nu e copilul meu, deci, mai putin ma intereseaza umilintele la care e supus in mod repetat? :)

Tonnia, ce dulce e baietelul tau!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Denizel, dupa mine o pedeapsa e o pedeapsa. Oricat incerci sa o cosmetizezi tot aia inseamna. Impunerea adultului (deci supunerea copilului) prin forta. Exprima neputinta/dezinteresul/incapacitatea noastra ca adulti de a solutiona in mod pasnic un conflict.
Iar paralela cu RDS-ul mi se pare deplasata.

Roxana, Maria, ma bucur si eu ca v-am cunoscut.

Anca

Mergi la inceput