Sunt exagerata?
Raspunsuri - Pagina 53

CampariSoda spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
De ce excluzi tatal din ecuatie ? Mare greseala ! Maria |
Pai pentru ca doamnele de aici vorbesc numai la singular, ce vrei, m-am contaminat :p N-am auzit nici una pana acu sa zica "frate, io fac dupa Osho si tatal e de acord" sau "io ma kinui sa nu-l pedepsesc da tat-su ii mai arde cate una". Kiar asha, tatii de cupii fac si ei bibliografie la greu sau merg dupa instinct?

denizel spune:
Filofteia, daca baietelul tau a fost de acord cu "mai stam doar x minute", dar s-a ascuns cand au trecut cele x minute, io zic ca mergea replica: "spune-mi, s-a intamplat vreodata ca eu sa-ti promit ceva si sa nu ma tin de cuvant?"

rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui filofteia Cum ati fi procedat in situatia urmatoare? Eu cu copilul de 8 ani la locul de joaca de la mall ![]() Am uitat sa spun ca noi mergem foarte rar la locuri de joaca... la mall nu mai fusesem de un an...Prefer parcurile, chiar si iarna. Si ca a fost pedepsit destul de rar, in cazuri grave, ca sa spun asa, doar cu privare de TV. Deci care ar fi fost varianta la amenintarea cu pedeapsa??? Chiar sunt interesata de raspunsuri. ![]() |
Am zis ca ma retrag, da' ca sa-ti raspund fac o exceptie.

Varianta mea: il intrebai in ce conditii ar fi de acord sa plece imediat si negociati putin pe tema asta. Probabil o intelegere gen: in sezonul rece vizitati un loc de joaca o data sau de doua ori pe luna si stati fix 2 ore, v-ar fi multumit pe amandoi. Ideal ar fi fost ca negocierea sa fie facuta acasa, inainte de a merge la locul de joaca, eliminand lupta pentru putere de la fata locului.
Amenintarea a functionat cam rapid, as zice ca a fost "pedepsit eficient" pana acum.
Subscriu

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

denizel spune:
Andusha, ti-am pus o intrebare foarte clara, referitoare la cazuri extrem de concrete (si reale) si nu am primit nici un raspuns.
"Copilul meu nu face asa" nu este un raspuns.
Anca, nu sunt de acord ca pedeapsa e o umilire a copilului.
Poate fi, dar poate foarte bine sa nu fie.
Depinde de pedeapsa, depinde de cum e aplicata si depinde de cum reuseste parintele sa transforme o pedepasa in ceva care sa nu aiba nici o legatura cu umilirea copilului.
Imi permit sa spun ca vorbesc din experienta :).
Ajung la concluzia Andradei.
AP prost aplicat poate handicapa copilul.
In cazul de fata, suportarea consecintelor este egala cu o crima savarsita de parinte asupra copilului.
Or sa ajunga adultii de maine sa ia Xanax cu pumnul, fiindca RDS i-a umilit taindu-le internetul pt. neplata si compania i-a concediat pentru ineficienta...

filofteia spune:
Filofteia, daca baietelul tau a fost de acord cu "mai stam doar x minute", dar s-a ascuns cand au trecut cele x minute, io zic ca mergea replica: "spune-mi, s-a intamplat vreodata ca eu sa-ti promit ceva si sa nu ma tin de cuvant?" |
Asta presupune ca mai intai sa-l fi pus sa promita.

Tonnia spune:
Filofteia, urat din partea ta! Trebuia sa afli care-i cauza comportamentului lui, de ce mai vrea sa stea acolo? ca doar nu sa se joace in continuare!
Eu am o balega de copil acasa, la cel mare ma refer. ma rog, educatoarea lui a zis ca e ca o raza de soare, or fi sinonime. S-a nascut cu regulamentul in mana, este conformist, nu este rebel, nu iese din norma, vorbeste frumos, are umor, nu supara pe nimeni decat poate rarisim din greseala, multumeste, isi cere scuze etc. Face complimente, e diplomat adica.
El a fost crescut de noi democratic sa zicem, adica e liber in casa, ia parte la decizii, i se explica orice si are mereu un cuvant de spus de care tinem seama.
Dar este deci un supus de vreme ce respecta regulile altora, fara comentarii. El asa a fost mereu, a respectat tot, de asemenea a inteles de mic si cum e cu exceptiile, cu exceptiile la exceptii si etc. Stiti ca celor mici odata ce le spui o regula e periculos s-o incalci ca nu mai aplica regula neam. La el n-a fost cazul.
Supusii astia sau balegi sau cum vreti voi fac viata altora mai frumoasa. Eu nu stiu cati prieteni are el la varsta asta la gradinita de ex dar stiu ca vreo 8-9 dintre colegi spun ca cel mai bun prieten al lor este el. Pentru ca e bun, pentru ca zambeste, pt ca nu face rau la nimeni si da impresia ca celalat conteaza pentru el. Asa e acum, la momentul asta, nu stiu ce va mai fi, se mai schimba oamenii. Asa ca il las asa, balega cum e!

andusha spune:
La locul de joaca as fi facut ce fac de obicei: ma duc cu o carte, muzica in urechi sau o prietena buna, ma simt si eu bine in alea doua ore (sau mai mult) si il anunt frumos, la sfarsitul timpului, ca plecam sa facem alte lucruri interesante (ma gandesc dinainte la altceva ce stiu ca ii place tare). Dupa doua-trei ore, vrea mai mult altceva-ul pe care i-l ofer decat ce are deja .

filofteia spune:
Varianta mea: il intrebai in ce conditii ar fi de acord sa plece imediat si negociati putin pe tema asta. Probabil o intelegere gen: in sezonul rece vizitati un loc de joaca o data sau de doua ori pe luna si stati fix 2 ore, v-ar fi multumit pe amandoi. Ideal ar fi fost ca negocierea sa fie facuta acasa, inainte de a merge la locul de joaca, eliminand lupta pentru putere de la fata locului. Amenintarea a functionat cam rapid, as zice ca a fost "pedepsit eficient" pana acum. |
Multumesc Roxana, ca totusi mi-ai raspuns, inainte sa te retragi.

Asa cum am spus...Adi este un rebel din nastere...deci are o capacitate de negociere mare

A fost pedepsit eficient si corect...de fapt si-a ales singur pedeapsa.

rrox3 spune:
citat din mesajul lui andusha Recunosc ca nu m-am lovit de incidente in care copilul meu loveste alt copil, dar tot nu sunt de acord ca pedeapsa rezolva agresivitatea copilului, cel mult il face sa nu mai loveasca in situatia data. Daca oricine altcineva considera ca pedepsirea copilului e solutia, e liber sa continue. Eu continui sa imi cresc copilul fara pedepse si, ca sa vezi, nu bate pe nimeni. |
Eu am in dotare una bucata copil pacifist din nascare, care nu ar lovi nici o fiinta si e chinuita de ideea: de ce oamenii nu inteleg ce bine le-ar fi tuturor daca ar fi buni unii cu ceilalti?!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

filofteia spune:
Filofteia, urat din partea ta! Trebuia sa afli care-i cauza comportamentului lui, de ce mai vrea sa stea acolo? ca doar nu sa se joace in continuare! |
Tonnia

La locul de joaca as fi facut ce fac de obicei: ma duc cu o carte, muzica in urechi sau o prietena buna, ma simt si eu bine in alea doua ore (sau mai mult) si il anunt frumos, la sfarsitul timpului, ca plecam sa facem alte lucruri interesante (ma gandesc dinainte la altceva ce stiu ca ii place tare). Dupa doua-trei ore, vrea mai mult altceva-ul pe care i-l ofer decat ce are deja . |
Andusha multumesc si tie...asta merge la un copil mai mic... pe unul de 8 ani, care stie ca-i ora 20,30 si ca la 21,30 incep pregatirile de culcare nu-l mai fraieresti.