Sunt exagerata?

Raspunsuri - Pagina 44

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Avmaria, multumesc pentru clarificarile despre Osho.

Postarea ta ar trebui sa dea de gandit celor ce "predica" si sustin pe-aici de pe pozitii de docti tot felul de teorii. Cred ca este cea mai buna concluzie din tot subiectul asta de 40 de pagini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Roxana, ca intotdeauna

Mai, e simplu, nu va mai indignati atata degeaba, ca va creste tensiunea si voi oricum ati facut totul perfect pana acum, daca asta considerati si daca nu doriti sa acceptati si alte puncte de vedere.

Bravo cine vorbea de autosuficienta!

Eu ma bucur ca citesc Osho acum cand am copil mic, caci am sansa sa realizez ce greseli as fi facut poate altfel. Si stati linistite, cele care muriti de grija ca nu cumva eu sa cad in capcana vreunui guru extremist, ca sunt destul de inteligenta si am destul discernamant ca sa gandesc cu propriul meu cap. Uite tocmai de-aia sunt periculoasa

Eu de la Osho am retinut ideea principala: lasati copiii sa fie cine sunt ei, asa cum sunt ei, si invatati si voi de la ei sa redeveniti 100% sinceri, autentici, individuali, sa renuntati la mastile impuse de societate. Mie exact asta imi spune si instinctul. Si sunt convinsa ca multora la fel.

Iar copilul meu, va asigur, va fi un rebel inteligent, adica nu va face niciodata rau nimanui, dar nu se va supune turmei orbeste, ci va gandi cu propriul lui cap si va trai in armonie cu el insusi (lucru pe care eu l-am invatat abia dupa 35 de ani, la terapie).

Oare nu e asta ceea ce ne dorim toti pentru copiii nostri? Ca sa stiu, sa nu ma mai agit aici si sa corespondez cu "prozelitii" mei pe PM-uri

1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.

Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Topicul acesta nu a fost despre Osho (despre care eu personal nu stiu nimic). Cum de a ajuns el sa monopolizeze ultumele pagini ale topicului ?

Au fost postari cu mult mai interesante in cele 40 de pagini, dar am ajuns sa ne impiedicam de Osho .

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Topicul acesta nu a fost despre Osho (despre care eu personal nu stiu nimic). Cum de a ajuns el sa monopolizeze ultumele pagini ale topicului ?

Au fost postari cu mult mai interesante in cele 40 de pagini, dar am ajuns sa ne impiedicam de Osho .

Maria

Pai fiindca nu le-au placut fetelor IDEILE lui Osho, s-au napustit asupra lui ca persoana. Nu asa se procedeaza si pe majoritatea celorlalte topicuri?

1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.

Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MissParker
Pai fiindca nu le-au placut fetelor IDEILE lui Osho, s-au napustit asupra lui ca persoana. Nu asa se procedeaza si pe majoritatea celorlalte topicuri?

Ba da, cam asa e stilul.

Eu vorbeam de autosuficienta si sustin ca, impreuna cu ignoranta, formeaza un amestec periculos. Cand parintele se crede superior si atoatestiutor, stim ce iese.

Toti parintii au impresia ca stiu sa creasca copii, toti cred ca au facut ce trebuia si i-au tratat cum meritau. In realitate, foarte putini sunt parinti intelepti si iubitori, ca dovada ca foarte putini dintre noi suntem adulti fericiti.

Nu vom fi siguri ca am procedat bine decat atunci cand copiii nostri vor si oameni echilibrati, increzatori si fericiti.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Ingrid, dupa cum s-a tot scris pe aici nu e vorba de a aplica in mod rigid o metoda sau alta.
Din contra, e vorba de a creste si invata odata cu copilul, de a-ti pastra orizonturile deschise,
de a aplica in mod flexibil anumite invataminte care crezi tu ca vi se potrivesc.
Citat:
Eu una m-as considera retardata daca ar trebui sa invat de la un copil mic. La adolescenta, in scoala, mai treaca-mearga, vin cu idei noi si merita o conversatie."

Eu am de invatat in fiecare zi cate ceva de la copilul meu de 1 an. II drept ca nu ecuatii diferentiale sau despre fizica cuantica ci lucruri simple, autentice care pentru mine se constituie in adevaratele valori.

Anca

Chiar asa? pai e trist daca nu aveai insuflate valorile respective si a trebuit sa vina un copil sa ti le arate.
Hai, da-mi exemple, te rog. Ce te poate invata un copil mic asa de important? Umorul? Deschid pe Hasek sau JK Jerome sau Catavencu si rad pe saturate. Spontaneitate? Fiecare dintre noi e spontan in anumite momente. Dragostea? Cu dragoste esti inconjurat de mic, parintii te iubesc, prietenii tin la tine etc. Chiar ca sunt curioasa sa stiu, multa lume spune ca invata de la copii, dar nimeni nu precizeaza ce.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Saracia de sentimente pe care mi-ai transmis-o prin acest mesaj ma duce la gandul ca esti o persoana tare singura...si trista

Anca

Lasa-mi tu tristetea si singuratatea in pace, uneori e necesar pt spirit sa fi singur si trist. Ca doar nu ne bucuram si ne veselim (biblic spus) in fiecare moment al zilei.
Eu am fost crescuta cu multa iubire din partea parintilor si am invatat tot ce se poate mai bun de la ei. Copilul meu sper ca va face la fel. Toate sentimentele le ai deja, le stii, eventual le redescoperi alaturi de copilul tau, asa cum zicea Ligia cu zapada. Desi, eu ma bucur mai mult de zapada decat fata mea. Iar sinceritatea de care zice Mariamunteanu, dati-mi voie sa rad. O situatie ipotetica: vine prietena voastra si ii spuneti sincer: ce te-ai ingrasat draga, vai ce rau arati, curg suncile de pe tine..Aia sinceritate...
Eu am invatat ce inseamna sa fi mama. Asta da. Din primul moment cand am tinut-o in brate, am fost constienta de ce va fi ea pentru mine.
So, concluzia finala ar fi sa nu va asezati copiii pe piedestal, sa-i tratati ca pe niste fiinte egale cu voi, sa-i iubiti si sa le aratati asta zilnic, fara sa mai cautati si analizati 1001 metode de educare...

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Miss Parker,

atitudinea ta nu e tot autosuficienta? Chit ca ea se bazeaza pe terapie, Osho, "multi si prosti"??

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
Iar sinceritatea de care zice Mariamunteanu, dati-mi voie sa rad. O situatie ipotetica: vine prietena voastra si ii spuneti sincer: ce te-ai ingrasat draga, vai ce rau arati, curg suncile de pe tine..Aia sinceritate...

Eu ma refeream la sinceritate, nu la impolitete si la rautati.

Un copil nu va spune cuiva ca arata rau si ca-i curg suncile - asta numai adultii o fac pt ca numai ei vad deformat si se exprima acid.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Un copil nu va spune cuiva ca arata rau si ca-i curg suncile - asta numai adultii o fac pt ca numai ei vad deformat si se exprima acid.

daaa, cum sa nu?! ...

Ex:
- vai, ce pal ulat ai!
- de ce e urat parul vecinei? intreaba mamica
- pentlu ca e scult! Ulato!!!

(e cunoscut faptul ca cei mici prefera femeile cu par lung).

Plus ca, a fi nesupus si "neinregimentat", presupune a te elibera de reguli care sustin ca e nepoliticos sa spui unei femei ca s-a ingrasat, de ex.
In momentul in care vezi ca e grasa si te abtii sa ii spui asta (cu toate ca vederea iti e agresata poate), nu mai esti rebel si nesupus. Esti, conform balega-theory, doar o balega si te vei simti un ratat fiindca ai fost politicos si nu ai fost un rebel, asa cum te-a incurajat mamica.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

daaa, cum sa nu?! ...

Ex:
- vai, ce pal ulat ai!
- de ce e urat parul vecinei? intreaba mamica
- pentlu ca e scult! Ulato!!!

(e cunoscut faptul ca cei mici prefera femeile cu par lung).

Plus ca, a fi nesupus si "neinregimentat", presupune a te elibera de reguli care sustin ca e nepoliticos sa spui unei femei ca s-a ingrasat, de ex.
In momentul in care vezi ca e grasa si te abtii sa ii spui asta (cu toate ca vederea iti e agresata poate), nu mai esti rebel si nesupus. Esti, conform balega-theory, doar o balega si te vei simti un ratat fiindca ai fost politicos si nu ai fost un rebel, asa cum te-a incurajat mamica.

Cine l-a invatat pe copil sa spuna despre ceva/cineva ca e urat ? Tot adultii. Copiii spun ce invata de la adulti.
Mama din dialogul tau cu dl. Goe ar fi trebuit sa spuna "parul nu este urat, daca nu-ti place tie nu inseamna ca e urat. altcuiva poate sa-i placa".

Dar de ce trebuie sa faci comentarii despre fizicul altora ? De ce trebuie sa-i judeci pe altii dupa aspect ? Asta e lipsa de respect. Daca vezi un om fara picioare ii atragi atentia asupra infirmitatii lui ? NU. In educatia liberala intra si respectul fata de oameni.

Maria

Mergi la inceput