Sunt exagerata?

Raspunsuri - Pagina 43

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Ingrid, dupa cum s-a tot scris pe aici nu e vorba de a aplica in mod rigid o metoda sau alta.
Din contra, e vorba de a creste si invata odata cu copilul, de a-ti pastra orizonturile deschise,
de a aplica in mod flexibil anumite invataminte care crezi tu ca vi se potrivesc.

Citat:
Eu una m-as considera retardata daca ar trebui sa invat de la un copil mic. La adolescenta, in scoala, mai treaca-mearga, vin cu idei noi si merita o conversatie."

Eu am de invatat in fiecare zi cate ceva de la copilul meu de 1 an. II drept ca nu ecuatii diferentiale sau despre fizica cuantica ci lucruri simple, autentice care pentru mine se constituie in adevaratele valori.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Citat:
Citat:
Eu una m-as considera retardata daca ar trebui sa invat de la un copil mic. La adolescenta, in scoala, mai treaca-mearga, vin cu idei noi si merita o conversatie."

Eu am de invatat in fiecare zi cate ceva de la copilul meu de 1 an. II drept ca nu ecuatii diferentiale sau despre fizica cuantica ci lucruri simple, autentice care pentru mine se constituie in adevaratele valori.

Sa vedeti cand incep scoala . Al meu este doar a doua si am constatat ca stie mult mai multe decat mine ...
Eu invat de la fiimiu si nu ma simt inferioara , a recunoaste ca nu le stii pe toate si a invata de la altii, chiar copii mici, este un principiu cu care vreau sa-l invatat si pe copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria
Dupa cum, Mariamunteanu, nu poti compara cu neonatoalaga ta, ca doar a facut o scoala specializata femeia aia, asta ii e meseria, nu ?

Nu compar, am dat un exemplu care arata ca si cei care n-au copii se pot pricepe sa-i ingrijeasca si sa-i iubeasca pe ai altora, mai mult chiar decat unii parinti naturali. Meseria ei este sa ingrijeasca nou-nascuti, ea a facut mai mult fiind afectuoasa, grijulie si apropiata de pitici si de mamele lor.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Ingrid, dupa cum s-a tot scris pe aici nu e vorba de a aplica in mod rigid o metoda sau alta.
Din contra, e vorba de a creste si invata odata cu copilul, de a-ti pastra orizonturile deschise,
de a aplica in mod flexibil anumite invataminte care crezi tu ca vi se potrivesc.
Citat:

Anca

Chiar asa? pai e trist daca nu aveai insuflate valorile respective si a trebuit sa vina un copil sa ti le arate.
Hai, da-mi exemple, te rog. Ce te poate invata un copil mic asa de important? Umorul? Deschid pe Hasek sau JK Jerome sau Catavencu si rad pe saturate. Spontaneitate? Fiecare dintre noi e spontan in anumite momente. Dragostea? Cu dragoste esti inconjurat de mic, parintii te iubesc, prietenii tin la tine etc. Chiar ca sunt curioasa sa stiu, multa lume spune ca invata de la copii, dar nimeni nu precizeaza ce.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Avmaria, mersi ca te-ai documentat asa amanuntit. Deci tot un guru era, doar ca am gresit domeniul. Brr..

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
Dragostea? Cu dragoste esti inconjurat de mic, parintii te iubesc, prietenii tin la tine etc.

Chiar ca sunt curioasa sa stiu, multa lume spune ca invata de la copii, dar nimeni nu precizeaza ce.

NU, nu toti copiii sunt inconjurati de dragostea parinteasca si nu toti oamenii au avut o viata idilica.

Ce ? Doar nu inveti de la copiii mici formule chimice sau reteta tortului cu nuci, e vorba de afectivitate si spontaneitate. Poti invata de la copii sa fii autentic si sincer, ceea ce adultii rareori sunt.

Maria

Mergi la inceput

Citat:
Dragostea? Cu dragoste esti inconjurat de mic, parintii te iubesc, prietenii tin la tine etc.

Chiar ca sunt curioasa sa stiu, multa lume spune ca invata de la copii, dar nimeni nu precizeaza ce.

NU, nu toti copiii sunt inconjurati de dragostea parinteasca si nu toti oamenii au avut o viata idilica.

Ce ? Doar nu inveti de la copiii mici formule chimice sau reteta tortului cu nuci, e vorba de afectivitate si spontaneitate. Poti invata de la copii sa fii autentic si sincer, ceea ce adultii rareori sunt.

Maria

Mergi la inceput

Citat:

Maria, un buchet mare de flori pentru asta.

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Mult mai daunatoare sunt suficienta si ignoranta.

Maria

Anca, multumesc.

Maria

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Anca

Chiar asa? pai e trist daca nu aveai insuflate valorile respective si a trebuit sa vina un copil sa ti le arate.
Hai, da-mi exemple, te rog. Ce te poate invata un copil mic asa de important? Umorul? Deschid pe Hasek sau JK Jerome sau Catavencu si rad pe saturate. Spontaneitate? Fiecare dintre noi e spontan in anumite momente. Dragostea? Cu dragoste esti inconjurat de mic, parintii te iubesc, prietenii tin la tine etc. Chiar ca sunt curioasa sa stiu, multa lume spune ca invata de la copii, dar nimeni nu precizeaza ce.

Ingrid S si Diana

Saracia de sentimente pe care mi-ai transmis-o prin acest mesaj ma duce la gandul ca esti o persoana tare singura...si trista

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Ingrid uite incept eu sa-ti zic concret ce am invatat de la copil!

Pai in valul vietii "moderne" uitasem sa ma bucur de lucrurile simple! El, copilul meu m-a invatat din nou asta!

Concret: vine prima zapada in Brasov. Eu dau perdeaua la o parte si imi pun mainile in cap. Uf..iar imi ingheatza masina, iar curat zapada , iar ma suna mama ca a alunecat . iar iar iar... ma apucasera toti dracii!
Se trezeste copilul: wow, mami e zapada... ce ma bucur.Mergem la sanius, ne bulgarim...nu mai e noroi..facem ingerasi pe zapada ..ce fericit sunt.. a trebuit sa-i dau salopeta peste pijama(era sambata) sa-l scot pe terasa un pic pentru ca nu-si mai incapea in piele de emotie ca e zapada!
Si din ziua aceea am invatat sa nu ma bucur de iarna... si am avut o iarna minunata, chiar si cand erau -20 grade dimineatza si mi-a inghetat motorina nu m-am mai enervat ca fraiera!

E putin, e mult? Te las pe tine sa apreciezi!
Mie mi se pare foarte mult!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput