Sunt exagerata?

Raspunsuri - Pagina 45

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Plus ca, a fi nesupus si "neinregimentat", presupune a te elibera de reguli care sustin ca e nepoliticos sa spui unei femei ca s-a ingrasat, de ex.

Asa ceva ai inteles tu din ce ai citit ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Sigur ca adultul a pronuntat la un moment dat si cuvantul "urat", cuvant pe care copilul l-a invatat.
Adultul a pronuntat cuvantul urat, pentru ca exista multe uratenii pe lumea asta si pentru ca orice om are dreptul de a-si exprima parerea, chiar daca parerea lui nu convine turmei .

Ba inca, pentru a fi un erou neinregimentat care sa salveze turma de la pieire, trebuie sa-ti iei libertatea de a comunica turmei ca X e un impostor, de ex.
A califica pe cineva drept 'impostor' este cumva mai politicos decat a califica o persoana supraponderala drept 'gras'?

Si, daca imi opresc copilul de la a spune ce gandeste, inseamna ca il supun, inseamna ca el devine un copil supus, deci, o balega.

Citat:
In educatia liberala intra si respectul fata de oameni.

Oare???

"lasati copiii sa fie cine sunt ei, asa cum sunt ei, si invatati si voi de la ei sa redeveniti 100% sinceri, autentici, individuali, sa renuntati la mastile impuse de societate"

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:

Plus ca, a fi nesupus si "neinregimentat", presupune a te elibera de reguli care sustin ca e nepoliticos sa spui unei femei ca s-a ingrasat, de ex.

Una din noi se pare ca nu a inteles esenta nesupuseniei si a libertatii totale. Si tare cred ca nu sunt eu aia .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cu ocazia asta mi-am adus aminte de Bivolaru si secta lui.

Cu multi ani in urma m-am intalnit cu o veche cunostinta, ce intre timp devenise adepta a sectei. Atitudinea ei a fost similara, prin concluzionarea cu evidente, aratarea "caii de urmat" si cat bine i-a facut ei, acuzarea ca nu doresc sa ma informez mai mult si sa particip la evenimentele lor...si ca pierd foarte mult prin asta.
Mi-a dat si doua carti sa le citesc.

Cred ca timpul va oferi si raspunsul la validitatea teoriilor aplicate. Pana la urma toti ne crestem copiii cu dragoste si cu respect (sau in fine, cea mai mare parte din noi).

Doar ca unii o fac controlat-constient-impus si ca unii o fac natural, instinctual si din experienta a ceea ce au trait in copilarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

E interesant de aflat ce fel de educatie a avut pustiul din US ce a intrat in sala de clasa cu o mitraliera si a "ras" jumatate de clasa, for fun.

In fond era treaba lui sa se exprime liber si neincorsetat de legi si consecinte, nu?

Mergi la inceput

Citat:

Sigur ca adultul a pronuntat la un moment dat si cuvantul "urat", cuvant pe care copilul l-a invatat.
Adultul a pronuntat cuvantul urat, pentru ca exista multe uratenii pe lumea asta si pentru ca orice om are dreptul de a-si exprima parerea, chiar daca parerea lui nu convine turmei .

Ba inca, pentru a fi un erou neinregimentat care sa salveze turma de la pieire, trebuie sa-ti iei libertatea de a comunica turmei ca X e un impostor, de ex.
A califica pe cineva drept 'impostor' este cumva mai politicos decat a califica o persoana supraponderala drept 'gras'?

Si, daca imi opresc copilul de la a spune ce gandeste, inseamna ca il supun, inseamna ca el devine un copil supus, deci, o balega.

Citat:
In educatia liberala intra si respectul fata de oameni.

Oare???

"lasati copiii sa fie cine sunt ei, asa cum sunt ei, si invatati si voi de la ei sa redeveniti 100% sinceri, autentici, individuali, sa renuntati la mastile impuse de societate"

Impingi lucrurile la extrem, le complici dincolo de extrem. Te agati prea mult de "balega" din poveste.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Denizel, copiii astia liberi, rebeli invata despre valori prin emularea parintilor. Pentru ca parintii despre care vorbim (persoane empatice, intelegatoare, rabdatoare) le-au lasat libertatea gandirii.
Asadar parintii devin pentru ei niste modele pe care cei mici isi vor dori sa le copieze. Astfel ca daca tu, ca parinte vei dovedi respect si nu ii vei spune vecinei ca ii curg slaninile pe ea ci vei face o remarca sincera, lipsita de rautate, ei vor prelua acest tip de judecata si comportament.
Iar lumea prezentata copilului de un astfel de parinte nu va fi imaginata in termeni de rau/bun/frumos/urat ci se va merge cu explicatii particulare fiecarei situatii. Iar daca totusi acel copil va face remarca despre o persoana ca este urata, ii voi respecta si accepta parerea.
Ca sa nu mai spun ca pentru mine este de preferat ca al meu copil sa fie sincer, spontan si nu ipocrit, invatat sa se foloseasca de minciuna pentru a crea o anumita impresie.

Anca

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:

Una din noi se pare ca nu a inteles esenta nesupuseniei si a libertatii totale. Si tare cred ca nu sunt eu aia .

Se vede ca nu ai citit nimic din ce am scris pe acest topic.

Mergi la inceput

Anca, ce inseamna a incuraja un om sa devina suta la suta sincer?

Crezi cumva ca inseamna sa-l incurajezi sa spuna ca cerul e albastru cand e senin afara?
Inseamna cumva a-l incuraja sa spuna ca ploua cu galeata, atunci cand vede stropi mari cazand de sus?

Sper ca nu crezi ca la asta se refera incurajarea sinceritatii, a suta la suta sinceritatii.

A fi suta la suta sincer si a nu fi ipocrit (asa cum spuneai ca preferi) inseamna a spune ce gandesti, indiferent de consecinte.
Ori, a spune ce gandesti indiferent de consecinte, nu inseamna numai a fi un om liber (rebel, nesupus etc), inseamna si a-ti asuma riscuri inutile, inseamna si a fi nepoliticos, inseamna si a rani de multe ori pe cei din jur, inseamna si a avea o atitudine extrema.

iar o teorie pe care o imbratisez fara rezerve si care ma duce la atitudini extreme, este o teorie in neregula.

Mergi la inceput

Citat:

In mod sigur adultul a comentat despre cineva ca este urat. In exemplul tau copilul peltic nu avea mai mult de 4 ani, deci el a preluat limbajul adultilor, cum cei mici o fac uneori automat. Adultul ii serveste copilului un mod prefabricat de a se referi la oameni.

Mergi la inceput