Sunt exagerata?

Raspunsuri - Pagina 41

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

In concluzie, nu mai cititi toate aberatiile. Ajungeti la niste rationamente total incorecte si inutile.

De curiozitate am incercat si eu, ca Miss Parker, sa validez teoria asta. Nici pomeneala nu mi-a iesit acelasi rezultat, cel mai realizat om pe care-l stiu(profesional, personal, care e si fericit) a fost cel mai cuminte copil posibil in copilarie, mereu sefa de promotie, foarte ascultatoare si mereu un exemplu pentru mine.

Cat priveste concluzia lui Rox ca cei ascultatori ajung balegile societatii...of. Serios, cartile astea va fac rau si voi nu va dati seama. Mai bine cresteti copiii dupa instinct.

Nu asta era concluzia mea.
Iar indemnul "nu mai cititi", ci "urmati-va instinctele" imi suna rau de tot...

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Roxana, eu cred ca e riscant sa imbratisezi strans doar o anumita teorie in legatura cu cresterea copilului.
Iar teoria asta cu nesupunerea cu orice pret versus balega, mi se pare la fel de riscanta ca cea cu "bataia e rupta din rai".

Eu consider ca a pleda pt. nesupunere dovedeste mai degraba slabiciunea parintelui sau a teoreticianului decat grija fata de copil.

Nu oricarui copil i se potriveste nesupunerea.
De fapt, nu stiu carui copil i se potriveste nesupunerea ca mod de viata.
Din cate stiu eu, psihicului in formare al copilului ii dauneaza destul de tare lipsa catorva reguli de baza.
Sunt prea mici si prea fragili pt. a sti ce sa faca cu libertatea data de nesupunere.

Si-apoi, a creste un copil supus si linistit din nastere sub umbrela nesupunerii, nu cred va avea alt efect decat acela de a-l face nefericit.
Nu toata lumea e nascuta sa fie Marian Munteanu (asa cum era atunci, demult, nu cum e acuma ) sau Indira Gandhi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

denizel nu-i vorba de promovarea nesupunerii, nicidecum. E vorba de incurajarea copilului sa-si foloseasca propriul filtru, sa nu se supuna pur si simplu, ci fiindca e de acord cu solutia respectiva. Si cand nu e de acord, se poate opune. Si atunci rasare un conflict ce se cere rezolvat. Si il rezolvi negociind pana atat tu, ca parinte, cat si copilul considerati ca ati gasit o solutie OK. E o chestiune de democratie, defapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

Uitati ce mi-a placut mie mult la Osho:

[blue]"Lasati-i pe copii in pace, in liniste, ei isi dezvolta potentialul cel mai bine cand sunt lasati singuri si protejati in mod pasiv. Intr-o lume mai buna, fiecare familie poate invata de la copii. Va tot grabiti sa-i invatati voi ceva. Nimeni nu invata de la ei si e pacat, fiindca ei ar putea sa va invete atatea. In schimb, voi nu-i puteti invata nimic. Voi credeti ca aveti individualitate, cand de fapt nu aveti decat personalitate (persona = masca!). Personalitatea va este inculcata. De la gradinita pana la universitate, toti pedagogii reprezinta interesele autoritatilor, ale establishment-ului. Toate eforturile sunt dirijate spre distrugerea copilului, spre schilodirea lui, ca sa se adapteze mai bine la societate.

Se incepe devreme cu socializarea, cu obligatia de a se adapta, cu uniformizarea. Totul se intampla din frica, de teama ca un copil care nu e conditionat va fi atat de inteligent, atent si constient incat va avea un stil de viata rebel. Rebelii nu sunt doriti in societate. Doriti sunt cei adaptati, ascultatori, dresati, cuminti (un copil cuminte e o balega). Fiecare copil se naste inteligent, clar, curat. Dar apoi noi incepem sa-i umplem cu gunoaie. Un copil are nevoie sa nu fie deranjat in dezvoltarea lui, caci tot ce este frumos pe lume se dezvolta in singuratate si in liniste. Tot ce creste are nevoie de un fel de izolare creativa.

uite ce nu mi-a placut mie la osho, tonul...parca ne da bataie la fundul gol noua parintilor, tonul asta agresiv, venit de la cineva care n-a crescut niciodata un copil parca e prea mult.
as vrea sa cred ca traducerea e neinspirata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui BalMascat

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

Uitati ce mi-a placut mie mult la Osho:

[blue]"Lasati-i pe copii in pace, in liniste, ei isi dezvolta potentialul cel mai bine cand sunt lasati singuri si protejati in mod pasiv. Intr-o lume mai buna, fiecare familie poate invata de la copii. Va tot grabiti sa-i invatati voi ceva. Nimeni nu invata de la ei si e pacat, fiindca ei ar putea sa va invete atatea. In schimb, voi nu-i puteti invata nimic. Voi credeti ca aveti individualitate, cand de fapt nu aveti decat personalitate (persona = masca!). Personalitatea va este inculcata. De la gradinita pana la universitate, toti pedagogii reprezinta interesele autoritatilor, ale establishment-ului. Toate eforturile sunt dirijate spre distrugerea copilului, spre schilodirea lui, ca sa se adapteze mai bine la societate.

Se incepe devreme cu socializarea, cu obligatia de a se adapta, cu uniformizarea. Totul se intampla din frica, de teama ca un copil care nu e conditionat va fi atat de inteligent, atent si constient incat va avea un stil de viata rebel. Rebelii nu sunt doriti in societate. Doriti sunt cei adaptati, ascultatori, dresati, cuminti (un copil cuminte e o balega). Fiecare copil se naste inteligent, clar, curat. Dar apoi noi incepem sa-i umplem cu gunoaie. Un copil are nevoie sa nu fie deranjat in dezvoltarea lui, caci tot ce este frumos pe lume se dezvolta in singuratate si in liniste. Tot ce creste are nevoie de un fel de izolare creativa.

uite ce nu mi-a placut mie la osho, tonul...parca ne da bataie la fundul gol noua parintilor, tonul asta agresiv, venit de la cineva care n-a crescut niciodata un copil parca e prea mult.
as vrea sa cred ca traducerea e neinspirata.

Singura "agresiune" din textul citat de tine este cel cu balega, in rest - e ok. Nimic suparator. Ce scrie acolo e cam adevarat.

N-am citit nimic de Osho, ma refer strict la textul citat.

Si ce daca n-a crescut copii ? A fost candva copil si poate ca a invatat multe din asta.

Sa nu exageram nici intr-o directie nici in alta. Citim ca sa ne cultivam, sa ne formam un concept propriu, nu ca sa aplicam orbeste in practica ce scrie unul sau altul. Poate ca din 10 carti citite, ne facem o idee. S-a mai spus asta, de ce iar apar discutii pe aceeasi tema ras-discutata ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Maria, nu stiu ce discutii au fost pe tema cititului, dar decat sa apara tot felul de parinti indoctrinati cu diverse teorii care nu se potrivesc deloc copiilor lor, mai bine o lasa balta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Pfuiii! Mi-a luat-o Denizelu inainte. Iar. Exact asta vroiam sa scriu si eu: cand fiica-mea caftea copiii veniti sa se joace cu ea, eu nu trebuia s-o opresc. Ca doara asa se formeaza un adevarat copil, caracterul si stima de sine e direct proportionala cu numarul de pumni dati intre ochi. Deci, eu am un copil supus. Deci, o balega. Dar sa stiti ca din balega (un ingrasamant excelent btw), poate iesi o floricica frumoasa foc!
Ii recomand lui MissParker sa citeasca pe Caragiale. Are niste exemple a-do-ra-bi-le de copii pe placul d-lui Osho. Nu sunt supusi deloc. Doar parintii. Ei sunt balegi.
Rrox, eu n-am citit atatea carti. De fapt, doar pe Irina Petrea. O carte plina de bun-simt, desi sunt discutabile metodele de pedeapsa, la colt sau ce or mai fi pe acolo. Insa, pot sa-mi cresc copilul si fara sa studiez atatea metode noi. Eu prefer sa-mi trec timpul cu carti mult mai interesante..literatura..
Bunul-simt iti spune ca nu trebuie sa-ti bati copilul. Ca poti sa-l cresti cu dragoste. Ca nu-i musai sa tipi la el pt orice greseala. No, astea sunt regulile de baza. Ce poate fi asa de greu sa cresti un copil, de trebuie sa rascolesti zilnic Amazon.com?

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ingrid

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Maria, nu stiu ce discutii au fost pe tema cititului, dar decat sa apara tot felul de parinti indoctrinati cu diverse teorii care nu se potrivesc deloc copiilor lor, mai bine o lasa balta.

Parintii care citesc, rationeaza si apoi trag niste concluzii pe care le aplica si sustin, nu sunt indoctrinati de nimeni. Sunt oameni carora le place sa studieze si sa adune informatii. Nu se multumesc sa-si foloseasca "instinctele" fiindca le pun sub semnul intrebarii.
Pe de alta parte, "instinctul" de care vorbesti este un soi de indoctrinare facuta prin observarea modelelor parentale in copilarie.

Mergi la inceput

Ingrid mie personal nu-mi place Irina Petrea. Ce recomanda ea e un soi de conditionare blanda. Desigur, mai buna, decat multe metode educative aplicate de multi parinti, din pacate.

Copii din Caragiale nu au avut parinti care sa-i respecte si sa-i creasca democratic, cu drept la replica, au avut parinti permisivi, care au cedat intotdeauna in fata lor cu rezultate dezastruoase.
Observ ca se confunda in mod repetat parintele democratic - pe care incercam sa-l promovam aici - cu parintele permisiv. Sunt tot atat de diferiti cat ar fi parintele autoritar fata de parintele democratic.

Mergi la inceput