Sunt exagerata?
Raspunsuri - Pagina 40
Tonnia spune:
Demult n-am mai citit asemenea porcarie! Deci lumea e impartita in balegi si...Care-i antonimul? Vreau tot unul plastic!
Eu zic sa te opresti cu cititul si sa te mai cauti un pic pe tine, ca nu mai stii care esti tu printre atatea carti revelatoare.
Si-a pierdut Osho speranta printre atatea balegi.
Nu poate decat sa ma bucure lucrul asta!
Gabrielama spune:
Afirmatiile din ultimele mesaje sunt rautacioase, urate si de neinchipuit, mai ales ca vin din partea unei mame.
Osho este un tip inteligent, fara doar si poate, si exista o multime de lucruri de invatat din cartile lui.
Dar sa emitem asemenea generalitati si "incadrari" este trist si rusinos! ![]()
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
Ingrid S spune:
Eu nu pricep un lucru si pace: a disparut cu totul instinctul de educare al copilului? Chiar trebuie sa citim 1000 de carti sa putem alege calea buna? Sa fluturam bibliografii pe aici de parca suntem la licenta? Adica eu nu pot sa-mi cresc copilul daca nu urmez Calea lui Osho sau al lui X si Y?
Si da, dupa afirmatia facuta, imi mentin parerea: Osho e un imbecil.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
rrox3 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ingrid S Eu nu pricep un lucru si pace: a disparut cu totul instinctul de educare al copilului? Chiar trebuie sa citim 1000 de carti sa putem alege calea buna? Sa fluturam bibliografii pe aici de parca suntem la licenta? Adica eu nu pot sa-mi cresc copilul daca nu urmez Calea lui Osho sau al lui X si Y? Si da, dupa afirmatia facuta, imi mentin parerea: Osho e un imbecil. Ingrid S si Diana www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1 www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2 |
Nu prea exista un astfel de instinct. Invatam de la parinti si de la ceilalti adulti semnificativi din viata noastra. Problema apare cand nu ai avut ce sa inveti bun de toti oamenii astia, si atunci pur si simplu nu stii ce e bun si ce poate cauza un rau copilului tau multiubit. Fiindca daca ai avut doar modele negative, stii cum sigur nu e bine, dar nu stii cum ar fi bine. Fiindca nu exista doar doua posibilitati. Si atunci citesti. Si rationezi. Si iti creezi propriul model parental.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MissParker Rectific, cred ca am tradus gresit si s-a denaturat sensul: un copil SUPUS este o balega, asta voia Osho sa spuna cand sustinea ca el este in favoarea nesupunerii. |
Nope, nici acuma nu e bine :).
Mr. Osho pare ca sustine revenirea omenirii la zorii istoriei, cand castigau numai si numai ne-baligile
.Nu, un copil SUPUS nu este neaparat o balega.
Un copil supus poate fi foarte bine un copil care a inteles ca nu trebuie sa faca rau altor copii, ca nu trebuie sa-si faca rau lui insusi si ca nu trebuie sa distruga tot ce-i cade in maini.
Daca un copilas de 3 ani (ne-"balega"
) are prostul obicei de a pocni alti copilasi, ei bine, eu voi incerca sa il supun [scorpie transformatoare de erou neinfricat in balega cu viata ratata].Dupa ce ii voi fi explicat de suficient de multe dati de ce nu e bine sa pocneasca copiii, voi sfarsi prin a-l lua de la locul de joaca la urmatorul incident provocat de el.
Si, il voi lua de acolo, pana cand va intelege ca a lovi alt copil nu e vreo scofala. Adica, il voi supune....
carmen1967 spune:
Subiectul acesta a trezit un foarte mare interes...
Simali, o sugestie : poate ar trebui redeschis un subiect cu nr. 2 ca vad se poarta sistemul asta).
Nu de alta, dar ar fi mai facil de citit de altii interesati, desi multe dintre replici au luat=o cam "pe langa" subiect....
Parerea mea...
pentru o sueta intre prieteni, copilul tau a fost (oarecum) "sacrificat". Eu, daca copilul meu ar fi fost "vanat" de un altul, ma ridicam si plecam ( invocand orice altceva, daca nu vroiam ca respectivii sa se simta jigniti, etc.).
Asa ca "exagerarea" ta o vad prin faptul ca ai prelungit starea de disconfort a fiului tau.
rrox3 spune:
Sa numesti un copil o balega, sunt de acord ca e o exagerare si suna insuportabil pentru urechi de parinte.
Cred ca Osho a folosit o exprimare puternica, supra-dozata ca sa-si incarce cuvintele cu mai mult sentiment. Nepotrivita alegere, dar ceva adevar e acolo.
Eu interpretez cam asa: societatea ne vrea inregimentati intr-un anumit tipar comportamental si isi foloseste toate mijloacele educative ca sa nu evadam din el. Asa se face ca scoala nu incurajeaza deloc creativitatea si originalitatea, parintii si scoala - in cele mai multe cazuri - isi folosesc autoritatea ca sa obtina comportamentul dorit de la copii, si multe altele. Pana cand si desenele animate nu mai sunt gen Tom si Jerry, acum e plin cu domnisoare care-s inebunite dupa shopping si lupte de tot felul. Totul e conditionare. Societatea nu ne vrea prea destepti. Ar fi bine sa ne conformam, nu sa gandim cu propriul cap, sa punem intrebari si sa ne opunem.
Ori un copil poate fi determinat sa accepte ce i se spune, sa nu puna nimic sub semnul intrebarii si sa nu se opuna. Va rezulta un adult "perfect" pentru societate, dar "o balega" care va accepta cam orice din partea societatii (de consum - momentan).
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
A_Iulia spune:
Bun, eu am un copil cuminte, docil, ascultator...asa e ea.
Ce sa va urez, mamicilor cu copii mici? Sa nu aveti copii la fel? Nu de alta, dar sa nu va dezamageasca cumva, devenind balegile societatii (cum atat de frumos explica niste fete mai sus, dupa teoria unuia pe care nu pot sa-l numesc altfel decat idiot, daca observa calitatile cuiva doar prin trasarea defectelor altcuiva).
mariamunteanu spune:
M-am enervat
!! Nimeni nu are voie sa vb urat despre copii, sa le puna etichete ! Nici celor docili, nici celor hiperactivi, nici geniilor si nici celor mai putin dotati. Toti sunt copii si merita tot ce-i mai bun. Am zis
!
Maria
A_Iulia spune:
In concluzie, nu mai cititi toate aberatiile. Ajungeti la niste rationamente total incorecte si inutile.
De curiozitate am incercat si eu, ca Miss Parker, sa validez teoria asta. Nici pomeneala nu mi-a iesit acelasi rezultat, cel mai realizat om pe care-l stiu(profesional, personal, care e si fericit) a fost cel mai cuminte copil posibil in copilarie, mereu sefa de promotie, foarte ascultatoare si mereu un exemplu pentru mine.
Cat priveste concluzia lui Rox ca cei ascultatori ajung balegile societatii...of. Serios, cartile astea va fac rau si voi nu va dati seama. Mai bine cresteti copiii dupa instinct.