Sunt exagerata?
Raspunsuri - Pagina 38
mariamunteanu spune:
Speed, eu nu cred ca Gazzella nu si-ar indruma copilul spre o meserie mai datatoare de satisfactii decat cea de gunoier/camionagiu. Eu cred doar ca nu l-ar forta sa devina ceva anume.
Sunt sigura ca acei copii pt. care familia este un mediu stimulativ si iubitor, vor alege o meserie frumoasa care le va da satisfactii.
Cand parintii insista prea mult, obtin efectul contrar. Asa au facut ai mei cu mine, m-au batut la cap si m-au indepartat astfel de o profesie pe care acum regret ca n-am imbratisat-o. Daca s-ar fi rezumat doar la a fi stimulativi, alta era situatia acum. Norocul ca mi-am ales totusi ceva placut si care m-a ajutat sa castig bine destul de devreme, altfel le-as fi purtat aversiune pt. insistenta lor.
Maria
speed spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gazzella [Felix viseaza sa devina camionist si din partea mea poa' sa fie, important e sa fie multumit de el, de viata sa. |
asta a scris gazzella,despre asta am vorbit eu.tu vrei sa spui ca de fapt gazzella nu crede ce a scris si ca sunt doar vorbe goale?
olympia spune:
Ba io cred ce spune si bine face. Daca asta isi doreste copilul acum...Chiar daca vi se pare straniu ar putea sa-si doreasca si mai tarziu. Citeam mai demult, in EvZilei sau in Cotidianul parca,despre un sofer de autobuz(roman), care a publicat un roman in Elvetia(acolo traieste de mai multi ani) si care a luat un important premiu!!! Regret ca nu stiu cum il cheama...
Spunea ca va ramane la acest job, pentru ca asa cunoaste oameni, plus ca are mult timp de scris!
Deci haideti sa ne mai scuturam de prejudecati...
Pene colorate... cate putin din toate!
mariamunteanu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui speed
asta a scris gazzella,despre asta am vorbit eu.tu vrei sa spui ca de fapt gazzella nu crede ce a scris si ca sunt doar vorbe goale? |
Nu cred ca sunt vorbe goale, dupa cata preocupare si cultura (a se citi documentare) arata Gazzella pe aceasta tema. Inteleg ca ea a reflectat si s-a autoeducat asa incat sa poata sa accepte lucruri care noua ni se par inacceptabile.
As putea insa crede ca Gazzella isi permite sa fie atat de liberala, avand un copil despre care stie sigur ca va studia si fara sa fie impins de la spate. Exista destui asemenea copii, uneori in medii modeste. Pe bunicul meu il certau parintii lui ca sta cu [] cartea in mana in loc sa munceasca, iar el se ascundea in hambar sa citeasca. A absolvit facultatea in contra vointei parintilor lui, din iubirea lui de "carte". So ...
Maria
speed spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mariamunteanu As putea insa crede ca Gazzella isi permite sa fie atat de liberala, avand un copil despre care stie sigur ca va studia si fara sa fie impins de la spate. |
pai asta e ipocrizie.spui una dar faci alta (si stii ca situatia ta e alta).adica teoria mea da roade fiindca nu o aplic si nu sunt in situatia de a o aplica. vorbesc in general,fara trimiteri directe la persoanele de fatza.
AdiS spune:
pai asta e ipocrizie.spui una dar faci alta (si stii ca situatia ta e alta).adica teoria mea da roade fiindca nu o aplic si nu sunt in situatia de a o aplica. vorbesc in general,fara trimiteri directe la persoanele de fatza. |
Sunt debusolata sa citesc asta.
Gandindu-ma ca daca fi-miu va deveni gunoier/camionagiu o sa am un soc dar, in sfarsit, ma voi stradui sa nu fac infarct
Cred ca de fapt se spun aceleasi lucruri dar fiecare avem lucrurile noastre pe care le consideram de la sine intelese si astfel nu le mai scriem.
andusha spune:
Din cate vad, multe dintre noi sunt ingrijorate de viitorul (ipotetic) profesional al copiilor personali, dar nu vad deloc ingrijoarea, mult mai pertinenta dupa parerea mea, pentru viitorul lor personal, familial, emotional sau cum vreti sa ii ziceti. Sau, si mai important, pentru implinirea si fericirea lor prezenta.
Rolul primordial al parintilor este de a-i pastra pe copii sanatosi, in siguranta si fericiti acum, cat sunt copii. De ce cu scopul de a le cladi un viitor luminos le consumam copilaria fortandu-i sa retina informatii care in mod clar nu le vor folosi (vezi dorinta de a-i vedea premianti) sau aratandu-ne nemultumiti aproape continuu de inceracarile lor timide de a-si gestiona viata (sunt maraiti, nu se descurca).
Si da, gazzella merita multe flori pentru modul in care isi intelege si isi accepta copiii
. Nu vad deloc ipocrizie in ceea ce spune.
mariamunteanu spune:
pai asta e ipocrizie.spui una dar faci alta (si stii ca situatia ta e alta).adica teoria mea da roade fiindca nu o aplic si nu sunt in situatia de a o aplica. vorbesc in general,fara trimiteri directe la persoanele de fatza. |
Nu, asta e incredere in copil si in sine. Ce am spus eu e exagerat, nu ai cum sa stii sigur ca [] copilul va invata, dar poti sa-ti dai seama ca are curiozitate si receptivitate, deci motorul care-l va impinge spre cunoastere.
Stimulativ inseamna sa-l insotesti in calea spre cunoastere, sa-i deschizi apetitul, deci din partea parintelui presupune: libertate in gandire, incredere, dar si diplomatie, tact, pregatire.
Autoritate in fata copiilor poate avea oricine, insistent si perseverent poate fi oricine, sa-l puna la treaba poate oricine, dar stimulativ nu poate fi decat un om ales.
Maria
MissParker spune:
avmaria, informatiile despre Rolls Royce-urile lui Osho imi sunt noi, mersi. Dar asta nu micsoreaza cu nimic meritul scrierilor lui. Continutul si ideile inaintea discreditarii sursei, ok? Te poti tine de acest principiu? 
Uitati ce mi-a placut mie mult la Osho:
"Lasati-i pe copii in pace, in liniste, ei isi dezvolta potentialul cel mai bine cand sunt lasati singuri si protejati in mod pasiv. Intr-o lume mai buna, fiecare familie poate invata de la copii. Va tot grabiti sa-i invatati voi ceva. Nimeni nu invata de la ei si e pacat, fiindca ei ar putea sa va invete atatea. In schimb, voi nu-i puteti invata nimic. Voi credeti ca aveti individualitate, cand de fapt nu aveti decat personalitate (persona = masca!). Personalitatea va este inculcata. De la gradinita pana la universitate, toti pedagogii reprezinta interesele autoritatilor, ale establishment-ului. Toate eforturile sunt dirijate spre distrugerea copilului, spre schilodirea lui, ca sa se adapteze mai bine la societate.
Se incepe devreme cu socializarea, cu obligatia de a se adapta, cu uniformizarea. Totul se intampla din frica, de teama ca un copil care nu e conditionat va fi atat de inteligent, atent si constient incat va avea un stil de viata rebel. Rebelii nu sunt doriti in societate. Doriti sunt cei adaptati, ascultatori, dresati, cuminti (un copil cuminte e o balega). Fiecare copil se naste inteligent, clar, curat. Dar apoi noi incepem sa-i umplem cu gunoaie. Un copil are nevoie sa nu fie deranjat in dezvoltarea lui, caci tot ce este frumos pe lume se dezvolta in singuratate si in liniste. Tot ce creste are nevoie de un fel de izolare creativa.
Emisfera stanga a creierului este cea total lipsita de creativitate. Este capabila dpdv tehnic, insa dpdv creativ este impotenta. Este mecanica, poate sa faca doar ceva ce a invatat dinainte. E emisfera argumentarii, a logicii, a matematicii. Emisfera dreapta este opusul. Este emisfera haosului, nu a ordinii, a poeziei, nu a prozei, a iubirii, nu a logicii. Cand se naste un copil, emisfera dreapta functioneaza, cea stanga inca nu. Si atunci incepem noi, adultii, sa-l "invatam" pe copil. De o vesnicie stapanim trucul de a transfera energia din emisfera dreapta catre cea stanga, de a bloca emisfera dreapta si de a o stimula pe cea stanga. Sistemul scolar se bazeaza pe asta. De la gradinita pana la universitate, toata pregatire si asa zisa educatie se bazeaza pe asta, pe stimularea emisferei stangi si distrugerea celei drepte. A disparut poezia din viata oamenilor, frumusetea, iubirea. Si in realitate emisfera dreapta este scopul, iar cea stanga doar mijlocul. Emisfera stanga trebuie s-o slujeasca pe cea dreapta."
Si tot asa...
Si imi permit sa incerc sa urmez aceste ganduri, independent de Rolls-Royce-urile colectionate de Osho. ![]()
1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
MissParker spune:
Si inca ceva, esential, din scrierile lui Osho:
"Supunerea (ascultarea) este una din cele mai mari crime. Eu sustin nesupunerea. DAR nesupunerea nu este doar opusul supunerii. Nesupunerea inseamna sa te bazezi pe propria ta inteligenta: 'Imi asum raspunderea. Voi face ceea ce inima mea imi spune ca este bine. Si nu voi face nimic din ceea ce se opune inteligentei mele'. Nesupunerea inseamna sa afli cu propria inteligenta ce este bine, ce trebuie facut. Si sa-ti asumi raspunderea."
1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.