Sunt exagerata?
Raspunsuri - Pagina 37
olympia spune:
Nu cred ca era vorba de implinirea pe care ti-o poate da meseria de gunoier, ci de limitele si efectele controlului si influentei parintesti. Asta cu "e spre binele tau, mama...lasa ce-ti place ca ajungi la tara", vedeti cate hotarari a intors. Si acu' e ca si cu strugurii prea acrii. De, n-a fost sa fie!
Pene colorate... cate putin din toate!
beshter spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui speed dupa parerea mea e foarte important si de unde se pleaca.un copil provent dintr-o familie dezavantajata,cu parinti alcoolici,cu parinti abuzivi etc ,daca se rupe de cercul vicios si ajunge camionagiu sau gunoier e o mare realizare,poti spune ca e un om implinit.daca mai face si facultate cu atit mai bine,dar nu e esential.nu vad insa cum un copil (ca si cei pe care i-am intilnit la subiectul asta si altele) care citeste de la virste fragede,intreaba de constelatii,e campion de sah etc va fi implinit intr-o meserie ca cea de gunoier sau camionagiu. |
Acum sa presupunem ca parintele, indiferent care, depaseste limite, rupe cercuri, ajunge savant de renume mondial, primeste Goncourt, Pullitzer si Nobel. Dupa rationamentul tau, copilul n-ar fi fericit decat daca si-ar depasi sau macar egala parintele. Cateodata, insa, copiii pur si simplu nu au chef; nu pot; au altele de facut; le place sa pescuiasca, ma rog..you get the point.
Ma tem ca sunt multi copii care ar fi fericiti, impacati cu ei insisi, etc in meseria de camionagiu, chiar daca mama/tata au casa plina de carti in loc de mileuri pe teveu. Parintilor le vine mai greu, ce-i drept, sa accepte treaba asta.
MissParker spune:
Alice, daca vrei sa te linistesti si sa vezi CALEA, te rog eu mult de tot citeste cartea asta:
www.librariabucuresti.com/Carti-Cartea-despre-copii-0-158-28-.htm" target="_blank">Osho - Cartea despre copii
Eu acum o citesc si ma ilumineaza. Inca nu e tarziu nici pentru tine 
1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
rrox3 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui avmaria
Dupa parerea mea e pusa gresit problema. Eu plecasem de la premisa ca si unii si altii isi iubesc copiii la fel de mult. Nu in metoda de educatie aleasa se masoara iubirea. |
Hmm...multi psihologi insista ca acceptarea este defapt iubirea autentica ...
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui speed [sincer,nu vad cum un copil provenit dintr-o familie echilibrata,iubitoare,stimulatoare (in sensul bun) ar putea fi fericit gunoier sau camionagiu fiind. |
Pai daca nu vezi cum, de ce ti se pare atat de neacceptabil ca eu am incredere ca nu va deveni gunoier copilu' si nu (mai) simt nevoia sa-l imping de la spate? Crezi ca un copil ajuns la vremea scolii, sa nu mai zic la vremea liceului, nu stie ce ar fi bine sa devina in viata profesionala si ce nu?
Off-topic: te rog eu, scrie mai romaneste (majuscule, pauze, etc), ca e tare greu sa te urmaresc

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
avmaria spune:
MissParker (stiu ca nu mi te-ai adresat, scuza-mi intruziunea), presupun ca recomanzi aceasta carte in deplina cunostiinta de cauza : Osho este referentiat ca si secta... Oricat de inconstestabila poate sa fie valoarea lui ca si ganditor, filozof, io tot nu ma pot impaca cu gandul ca a lasat in urma vreun miliard de dolari si vreo 90 de Rolls-royceuri. Oare trebuie sa mergem asa departe cu cunoasterea, ca sa ne iluminam, sa gasim calea ? La varsta lui David al tau, eu vad calea in primul rand in prezenta, disponibilitate, iubire, rabdare. Si dupa o zi plina, Doamne ce putin timp ramane de citit ... Sa ma scuzi daca sant un pic dura.
rrox, poate nu am fost suficient de explicita : ma refeream la persoanele care au scris aici, nicidecum la genul de mesaj orice parinte isi iubeste copilul la fel pe lumea asta - bine ar fi sa fie asa, ca n-ar mai exista atatia copii nenorociti. Deci in acest context al acestei discutii strict, persist sa nu cataloghez iubirea de parinte a participantilor dupa aceasta scara de valori.
Cu "acceptarea este defapt iubirea autentica " sant foarte de acord - si daca citesti postarile mele de la acest subiect ai sa intelegi ca face parte din modul meu de gandire.
Uite, ca sa nu mai cauti, ce am scris acum cateva zile referitor la acest aspect :
Si mi-a mai intarit convingerea ca o moderare in gandire - nu extremele, evitarea "purismului", si o adaptare continua la evolutia copilului nostru sant "perceptele" pe care ma voi stradui sa le urmez. Imi vine in minte exemplul cu reusita profesionala. As minti sa spun ca nu-mi doresc ca fiul meu sa fie stralucit la scoala etc. Dar n-o sa exclud niciodata posibilitatea ca s-ar putea sa nu fie asa, si-mi place sa cred ca voi accepta ceea ce va deveni si nicidecum nu-i voi impune cu forta o cale.
In schimb nu sant de acord cu interpretarea care i s-a facut :
"si chiar daca nu sunt femeie de cariera, copilul meu ma iubeste. eu de ce nu l-as iubi pe el?"
MErgand mai departe cu acest rationament, deduc ca X care nu concepe ca si copilul lui sa devina manichiurista sau sofer nu-si iubeste copilul... cam asa ceva. Nu cred. Il iubeste la fel de mult, si crede ca face ce-i mai bine pt el. Si eu am fost crescuta in acelasi spirit, ca multi altii din epoca ceausista. N-au avut nevoie parintii sa ma impinga de la spate caci am avut mereu rezultate bune, n-am avut esecuri. Adult fiind, i-am reprosat mamei ca deviza ei era "se poate si mai bine", ca nu-mi spunea bravo fata mea niciodata. Ca altii erau totdeauna "mai buni" cu ceva - mai ascultatori, mai stiu si eu cum. Cu toate astea, daca sant convinsa de un lucru, acela e iubirea si daruirea mamei mele. Asa a stiut ea, asa a crezut ea ca e mai bine, ea fiind toata viata premianta si sefa de promotie la politehnica, intr-un mediu predominant masculin pe vremea ei. Oricat pot contesta metoda ei de educatie - si am facut-o poate prea mult la o adica - n-am sa-i contest niciodata iubirea. Ne-a iubit si ne iubeste, atat de mult cat poate iubi cel mai bun si mai instruit parinte in ale educatiei ...
speed spune:
| citat din mesajul lui rrox3 [Off-topic: te rog eu, scrie mai romaneste (majuscule, pauze, etc), ca e tare greu sa te urmaresc ![]() |
oh,dar poate eu nu sunt pasionata sa scriu cu majuscule si cu pauze...daca eu sunt fericita asa in scrisul meu,cine esti tu sa intervii?
A_Iulia spune:
| citat din mesajul lui avmaria MErgand mai departe cu acest rationament, deduc ca X care nu concepe ca si copilul lui sa devina manichiurista sau sofer nu-si iubeste copilul... cam asa ceva. Nu cred. Il iubeste la fel de mult, si crede ca face ce-i mai bine pt el. Si eu am fost crescuta in acelasi spirit, ca multi altii din epoca ceausista. N-au avut nevoie parintii sa ma impinga de la spate caci am avut mereu rezultate bune, n-am avut esecuri. Adult fiind, i-am reprosat mamei ca deviza ei era "se poate si mai bine", ca nu-mi spunea bravo fata mea niciodata. Ca altii erau totdeauna "mai buni" cu ceva - mai ascultatori, mai stiu si eu cum. Cu toate astea, daca sant convinsa de un lucru, acela e iubirea si daruirea mamei mele. Asa a stiut ea, asa a crezut ea ca e mai bine, ea fiind toata viata premianta si sefa de promotie la politehnica, intr-un mediu predominant masculin pe vremea ei. Oricat pot contesta metoda ei de educatie - si am facut-o poate prea mult la o adica - n-am sa-i contest niciodata iubirea. Ne-a iubit si ne iubeste, atat de mult cat poate iubi cel mai bun si mai instruit parinte in ale educatiei ... |

mariamunteanu spune:
| citat din mesajul lui speed nu vad cum un copil provenit dintr-o familie echilibrata,iubitoare,stimulatoare (in sensul bun) ar putea fi fericit gunoier sau camionagiu fiind. |
Nu vad cum un asemenea copil dintr-o asemenea familie ar deveni camionagiu.
Si nu inteleg cum de nu vedeti viata decat in alt si negru, ori licentiat ori camionagiu, cand exista atatea meserii frumoase pe care un copil si le-ar putea alege.
Maria
speed spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
Nu vad cum un asemenea copil dintr-o asemenea familie ar deveni camionagiu. |
nici eu.dar gazzella de exemplu spunea ca ea ar fi fericita daca baietelul ei ar fi camionagiu si asta l-ar face fericit pe el.(si citind cu drag mai multe mesaje scrise de ea pe la diferite subiecte mi-am permis sa-mi imaginez ca baietelul ei are o famile echilibrata si iubitoare) asta prin prisma teoriei neinterventiei,care dupa parerea mea,in cazuri extreme,e mai mult dovada de lasitate (de parca parintele s-ar teme sa indrume copilul inspre ceva si lasa totul in seama lui,doar ca sa fie absolvit de orice vina in cazul vreunui esec ipotetic,chiar minor)