Sunt exagerata?
Raspunsuri - Pagina 32
ruxij spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Tonnia Nici pe mine nu m-ar fi afectat, dar nu-mi aduc aminte de o faza asa de aiurea. |
Norocoasa. Nu abuzata, ca mine
ruxij spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Eu personal m-am gandit la autosuficient in sens de om care-si este suficient lui insusi, adica nu-i deloc interesat daca mai exista si altceva pe lume in afara de ce stie el si nu-i deloc dispus sa incerce sa inteleaga si cum vad altii lucrurile. |
Nu am inteles, poate te confund, nu tu esti cea care zice mai sus ca esti sigura pe ce stii si vrei sa ne transmiti si noua, spre binele copiilor?
ruxij spune:
| citat din mesajul lui rrox3 Siguranta in afirmatii imi vine din incredere in ceea ce zic. Pur si simplu stiu, m-am convins deja, ca e bine ce spun (in ideile principale cel putin, ca poate mai o iau si eu pe aratura in amanunte |
Ah, nu te-am confundat, uite aici.
rrox3 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui ruxij
Nu am inteles, poate te confund, nu tu esti cea care zice mai sus ca esti sigura pe ce stii si vrei sa ne transmiti si noua, spre binele copiilor? |
Cat despre toleranta... am fost toleranta cu tine, pana ai ajuns la acuzatii de terorism. Inainte de asta m-am abtinut sa-ti critic prima postare pe topicul asta, fiindca nu ne cerusei parerea. Ba chiar am incercat sa-ti raspund la unica intrebare adresata.
Eu una ma retrag din conversatia cu tine.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Tonnia spune:
Deci voua nu vi se strecoara teoria printre degete niciodata!
Felicitari sincere!
Pentru ca nu era vorba de siguranta afirmatiilor, era vorba de a ramane sigur si pe taramul practicii. Ca degeaba suntem siguri si apoi spunem ca mai lucram la asta in viata de zi cu zi si mai si esuam uneori. Adica avem masuri deosebite, una cu tertii si alta cu noi insine. Una cu copiii si alta cu adultii cu care ne intersectam, una pe forum si alta la care mai lucram.
Pentru ca nimeni nu a zis ca ce afirma Gordon si altii e o prostie, ma rog eu am spus ca mie nu mi s-ar potrivi.
Dar aplic la greu de doua zile, haha, acum pe seara am aplicat pe sotul meu care dupa doua incurajari din astea: interesant si inca una, mi-a spus ca sigur ma gandesc la altceva. Trebuie sa depasesc capitolul asta ca nu stiu ce sa fac in continuare.
Eu acum sunt indispusa pentru ca in urma cu doua ore am gestionat lamentabil un conflict intre copii, toata buna mea credinta a fost zero barat. Eiii, n-o sa va povestesc ca doar nu sunt sadica, macar atat am invatat. Eu zic lamentabil, de fapt a fost un mic rahat care m-a intors insa pe dos.
Asa ca felicitari celor care nu doar cred in cele citite dar le si ies toate ca la carte!
Ma apuc de capitolul urmator.
Hmmm!
ruxij spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui rrox3
Cat despre toleranta... am fost toleranta cu tine, pana ai ajuns la acuzatii de terorism. Inainte de asta m-am abtinut sa-ti critic prima postare pe topicul asta, fiindca nu ne cerusei parerea. Ba chiar am incercat sa-ti raspund la unica intrebare adresata. Eu una ma retrag din conversatia cu tine. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Cred ca nu ne intelegem aici, probabil vorbesc nemteste.
1. Eu nu ti-am cerut sa fii toleranta cu mine, ci in modul in care transmiti ideile despre cresterea copilului (calea dreapta despre care zici ca esti convinsa ca e cea adevarata). Toleranta sau intoleranta ta fata de mine personal nu ma afecteaza/intereseaza.
2. Eu citesc/am citit destule carti de parenting, mai putin asta a lui Gordon. Vrei sa iti dau si tie lista mea, promiti ca le citesti si pe astea ale mele, sau ramai doar la Gordon ca la o Biblie? Eu o sa o citesc si pe asta a lui gordon, dar ca sa fac astas tb intai sa o caut/cumpar/imprumut/citesc, o sa dureze o luna. Ori voi ziceti ca ati citit-o, voiam sa aflu mai repede raspunsul la niste intrebari asa ca v-am intrebat pe voi. La care m-ati trimis la plimbare, cica pune mana pe carte. M-ati lamurit bustean cu alte cuvinte.
A fost distractiv, n-am mai scris pe forum de un secol la un alt subiect decat la fetele din America.
avmaria spune:
Simali, ti-am citit intotdeauna postarile cu mult interes. Si e a 2a oara cand ti-o spun, parca. Intradevar, pt mine, cel mai important mesaj din toate cele schimbate aici ramane acesta :
| citat din mesajul lui simali Si poate ca am aratat si altora ca este OK sa ai slabiciuni, ca este OK sa gresesti si ca este complet exagerat (daca nu chiar artificial) ca IN VIATA REALA sa pretinzi, ca parinte, ca tu stai imaculat impreuna cu copilul tau pe un piedestal si ca la toate situatiile aiurea din viata raspunzi fix CE TREBUIE nu CE SIMTI si nu te lasi niciodata cotropit de sentimente de manie, vinovatie, rusine, etc. si asta numai asa... c-ai citit tu intr-o carte... |
Am simtit asta inainte sa-ti citesc acest ultim mesaj. Da, ai dreptate, parintele care sant, care are uneori indoieli, uneori regrete, intrebari, s-a simtit oarecum "bine" (rassure (fr), nu-mi vine nicicum cuvantul in ro) afland ca pana si Simali - cea intotdeauna atat de lucida si rezonabila in postari in ceea ce priveste educatia - greseste (nu reiau discutia ca n-are sens, au fost mai multe puncte la care te-am contrazis in gand). Ca nu sant singura care se intrebase daca metoda lui Gordon e atat de eficace precum anunta titlul. Ca sant lucruri bune de retinut din Gordon dar ca nu o vad ca fiind universal aplicabila in viata de zi cu zi.
Si mi-a mai intarit convingerea ca o moderare in gandire - nu extremele, evitarea "purismului", si o adaptare continua la evolutia copilului nostru sant "perceptele" pe care ma voi stradui sa le urmez. Imi vine in minte exemplul cu reusita profesionala. As minti sa spun ca nu-mi doresc ca fiul meu sa fie stralucit la scoala etc. Dar n-o sa exclud niciodata posibilitatea ca s-ar putea sa nu fie asa, si-mi place sa cred ca voi accepta ceea ce va deveni si nicidecum nu-i voi impune cu forta o cale.
Asa cum mi se pare mult mai pretiosa o piatra slefuita cu mana decat una perfect rotunda cumparata intr-o bijuterie, la fel de mult apreciez si gandirea libera si capacitatea de a repune in cauza anumite idei vs o recitare fara greseala din manualul parintelui perfect. Citirea si insusirea unor idei, metode, e etapa intai, cea datatoare de sentimentul atotstiutor. Reculul, analiza si remodelarea acestor idei sau respingerea lor in functie de propria viziune, de temperamentul copilului, etc ar trebui sa fie etapa a 2a, inconturnabila. Si care aduce cu sine si umilitatea ... Din pacate multi se opresc la etapa 1.
Si sa fiu sincera am apreciat sangele rece de care ai dat dovada pe parcursul discutiei
ruxij spune:
Revenind la Simali, eu cred ca iti faci prea multe probleme in general in legatura cu Vlad si poate ii transmiti ceva anxietate si lui. Fa-ti mai putine griji, o sa fie OK. Creste copilul cum crezi tu de cuviinta si nu mai da raportul pe la altii. Fiecare sa-si vada de ai lor. Cine va place asa cum sunteti si va trateaza cu respect, sa fie bineveniti in cercul vostru de prieteni, cine nu, adio si'un praz verde.
vikinga spune:
Simali chiar ca ai avut nervii tari sa te lasi intrebata, analizata si criticata (chit ca mai mult sau mai putin, mai pe fata ori mai voalat) taman in ce-i mai sfint pt o femeie: sufletul si calitatea de mama. Esti un om bun si o mama buna, daca nu erai nu postai subiectul asta aici. Si mie mi-a placut tare mult mesajul tau din quote-ul dat de Avmaria asa echilibru mai rar. Eu una nu as fi fost in stare de un asa maraton
.Cred ca unele mame simt nevoia sa critice asa de intepat modul de a educa al altor mame, tocmai pt a se simti ele insele ca fiind mamele absolute. Da stim..numai pareri inocenete si nelipsitul "ficare face cum vrea eu doar zic" sigur.. sigur
.Ruxij mai iesi dom'le de la americance, ca bine le mai zici
. Printre putinele care inca mai vad padurea dintre copaci.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
filofteia spune:
| Filofteia, cred ca tu esti dintre mamicile cu care eu chiar am schimbat multe opinii si stiu ca tu ma crezi cand spun CA MIE CHIAR NU-MI PASA DE NOTE. Eu am spus mai sus "copilul se valorifica SI in functie de notele din carnet" deci el, copilul, nu eu, parintele il valorific dup asta. El singur, cand ia B nu este multumit. Se uita la vecinul care-a luat FB cu + si nu este multumit. ASA FACE EL, NU EU. |
Bineinteles ca te cred, dar tot din discutiile avute, mai cred ca atitudinea lui Vlad este mult influentata de atitudinea mamei tale care sta cu el...Am mai povestit ca mama mea tot cam asa se purta, incat la fiecare test eu gandeam ceva de genul "oricum toti ceilalti sunt mai destepti si vor face mai bine ca mine" caci eu eram "cea mai proasta din clasa" desi am fost mereu intre primii trei...Primul soc adevarat a fost in anul 3 de facultate cand au avut loc repartitiile pe sectii in functie de medie, iar eu eram a 10-a din 160 din an
...am fost atat de dezorientata incat nu mai stiam ce sa aleg...pentru ca puteam sa aleg orice
si bineinteles ca am ales sectia plasata pe locul al doilea, caci stiam "ca nu sunt buna de nimic".
Daca nu-l poti scoate pe Vlad din mediul mamei tale, macar inceca s-o schimbi pe ea...pe degeaba ii spui tu copilului ca nu conteaza notele, daca el vine cu carnetul si mama ta isi da ochii peste cap si bombane.
Avand in spate experienta proprie...Adi gandeste cam asa:
- daca ia B la romana..."este foarte bine, mi-am atins targetul"
- daca ia B la matematica "Hm...am cam dat-o in bara, data viitoare trebuie sa fiu mai atent, nota nu arata valoarea mea la matematica, trebuie sa muncesc mai mult, dar nu se termina lumea cu nota asta...merg mai departe"
- daca ia B la muzica, ar gandi cam asa "doamna a fost foarte nedreapta, doar stiu ca sunt foarte bun"
Noi stabilim la inceputul fiecarui trimestru care sunt tintele si deocamdata sunt -B la romana, -FB la matematica, asta nu inseamna ca atunci cand vine cu calificative mai mici sau mai mari se intampla ceva...nu este nici laudat pentru FB, dar nici criticat pentru I...
Dar atunci cand calificativul este sub cel propus, este dator sa munceasca mai mult si nu cracneste.