Sunt exagerata?
Raspunsuri - Pagina 31
Tonnia spune:
Esti nervoasa ca s-a legat de EQ tau!
Si nu a inteles partea aia cronologica, cum e cu dupa.
ruxij spune:
Dar ce inseamna domn'e "autosuficient"?
"Care are o p#259;rere foarte bun#259; #351;i nejustificat#259; despre sine; plin de sine, īnfumurat, īngāmfat, vanitos". Asta inseamna? S-ar putea aplica si la altii.
ruxij spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Tonnia Esti nervoasa ca s-a legat de EQ tau! |
Aiurea, ma afecteaza prea putin parerile necunoscutilor despre personalitatea mea. De exemplu, tu daca ai avut profesori care zbierau in fata clasei: "sunteti niste idioti, nu stiti nimic, niste prosti, sunteti la nivelul firului de iarba, nesimtitilor etc etc etc", te simteai afectata? Ca eu nu. Cam asa si acu'
Tonnia spune:
MissParker, n-am nimic absolut cu teoria!
Doar ca vreau sa stiu cine a reusit s-o aplice cu al lui copil la modul efectiv si eficient si constant. Fara scapari! Nu ca incearca, ca asta facem mereu toti, inclusiv autoarea subiectului, si ne si iese deseori. Dar nici scaparile nu sunt de tolerat, asa reiese, pt ca eu asa vad subiectul asta, simali pe scurt a reactionat exagerat intr-o anume situatie, chiar gresit, a sesizat si singura, dar nu asa face ea de fel, ba dimpotriva.
Si eu aplic multe dintre ideile frumoase care mi se potrivesc dar tot simt ca mi se clatina pamantul sub picioare de atatea ori. Si nu stiu de unde va vine multora siguranta asta. Chiar sunt curioasa.
N-as putea sa fiu niciodata atat de transanta.
Lipsa asta de indoiala ma nedumireste!
Voi pareti ca n-aveti frica. Si daca nu e asa, oricum asta e perceptia, pt mine ea e realitate.
Cu alte cuvinte, hmmm! ce poate sintetiza mai bine ce am vrut sa spun?!
MissParker spune:
Tonnia, pot sa-ti spun de mine personal: siguranta referitoare la ce trebuie facut vine de la propria experienta de copil abuzat si de la tot ce am citit pe tema asta si de la propria mea analiza personala, care imi vor folosi ca si criteriu o viata intreaga.
Nesiguranta vine pentru ca vad inca de acum (desi copilul meu are abia 7 luni) ca e greu sa aplici si in practica ceea ce crezi cu toata taria ca e bine.
Din acestea rezulta un echilibru fragil, trebuie incercat mereu si mereu si mereu, trebuie corectata directia si mai schimbat acolo, un surub, o piulita, intelegi tu. Si de aceea sunt subiectele astea. Ca sa schimbam pareri, sa ne incurajam, sa invatam unele de la altele. Eu nu ma consider mai presus, dar ma deranjeaza (si nu ma refer aici la tine) sa vad refuzuri a priori si bagatelizari si lipsa de respect si aroganta la adresa celor care, in mod evident, stiu mai multe si - culmea - le si aplica. De pilda gazzella
1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
olympia spune:
Ruxij,unde vezi tu tabere?
Tonnia, teoria asta cu ascultatul, cred ca am intalnit-o si eu undeva. Cu dl Gordon, nu, nu m-am intalnit inca, dar voi incerca sa-l intalnesc cat de curand.
In varianta cunoscuta de mine teoria zicea ca uneori cand cineva este necajit de o problema are mai intai nevoie de ascultare pur si simplu, pentru a se descarca, pentru a scapa de povara...In aceasta faza este bine sa-i transmiti inapoi doar ca-l intelegi, ca-ti pare rau ca e trist. Abia dupa aceea, daca cere solutii de rezolvare, i le propui! Sarind direct la faza 2, cum facem cei mai multi dintre noi, (secolul vitezei, nu?), nu rezolvam nimic...
Adica de multe ori solutia se gaseste in interiorul fiecaruia si avem doar nevoie sa fim ascultati. Copiii in orice caz au nevoie in primul rand de asta, atunci cand sunt suparati... Descarcandu-se depasesc starea proasta, si pot sa gaseasca singuri rezolvarea, ceea ce va reprezenta o motivatie mult mai puternica pentru a o aplica, decat o reteta de-a gata oferita de parinte.
olympia spune:
Acum in legatura cu atat de discutatul control. Un copil energic, nazdravan, indraznet, cu initiativa, va avea nevoie de control (sigur nu in sensul de a-i taia aripile) intr-o doza mai mare decat altul, care e timid, retras, temator si nesigur pe puterile lui. Cel de-al doilea va avea nevoie mai mult de ascultare, de incurajare, de experiente pozitive (cum sa le zic altfel?) care sa-l ajute sa creasca in ritmul sau, fara a-l forta.
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui Tonnia Si eu aplic multe dintre ideile frumoase care mi se potrivesc dar tot simt ca mi se clatina pamantul sub picioare de atatea ori. Si nu stiu de unde va vine multora siguranta asta. Chiar sunt curioasa. N-as putea sa fiu niciodata atat de transanta. Lipsa asta de indoiala ma nedumireste! Voi pareti ca n-aveti frica. Si daca nu e asa, oricum asta e perceptia, pt mine ea e realitate. Cu alte cuvinte, hmmm! ce poate sintetiza mai bine ce am vrut sa spun?! Antonia |
Siguranta in afirmatii imi vine din incredere in ceea ce zic. Pur si simplu stiu, m-am convins deja, ca e bine ce spun (in ideile principale cel putin, ca poate mai o iau si eu pe aratura in amanunte
Si eu am avut nevoie de terapie, cautari, multe carti de specialitate, multe discutii, multa analiza si autoanaliza ca sa ajung aici. Si mai am de mers pe drumul asta. Totul ar fi fost mult mai simplu daca as fi avut alt mediu in copilarie. D-asta i-am zis Gazzellei la un moment dat ca o invidiez pentru bunicul ei si pentru felul sanatos in care s-a raportat la ea, ajutand-o sa creasca un copil liber

Din astea toate imi vine siguranta. Si crede-ma ca nu-s absolut deloc aroganta. Vreau doar cumva sa fac lumea sa inteleaga ce am aflat, spre beneficiul copiilor.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui ruxij Dar ce inseamna domn'e "autosuficient"? "Care are o p#259;rere foarte bun#259; #351;i nejustificat#259; despre sine; plin de sine, īnfumurat, īngāmfat, vanitos". Asta inseamna? S-ar putea aplica si la altii. |
Eu personal m-am gandit la autosuficient in sens de om care-si este suficient lui insusi, adica nu-i deloc interesat daca mai exista si altceva pe lume in afara de ce stie el si nu-i deloc dispus sa incerce sa inteleaga si cum vad altii lucrurile.
Si nu am acuzat pe nimeni, am zis ca te banui... poate... Asa cum am spus, nu te cunosc suficient, asa cum nici tu nu ma cunosti suficient pe mine.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)