Copii din 1995-1998(27)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Seara buna dragele mele!

Am intrat ca sa va dau amanunte Ana-Maria si Sanca despre romana. Cred ca mai spus eu pe aici...fetele amandoua(si Diana si Silvia) fac romana. Nu e propriu zis romana, ca materie. E un drept prevazut prin lege aici in Suedia ca imigrantii sa aiba profesor la limba materna. Teoria este ca e mare pacat ca un copil care are oportunitatea sa invete limba unuia sau a ambilor parinti(pentru ca aici intra si copiii care au numai un parinte imigrant, sau copii din parinti imigranti nascuti aici) sa nu o faca. Am scris eu la vremea respectiva in blog, cred ca toate aveti invitatie, asa ca daca sunteti interesate puteti sa cititi. Asadar o romanca de pe insula(nu sunt decat cativa...) care ne-a devenit si prietena buna cu sotul ei tot roman, preda romana pentru copiii cu limba materna romana. Care pana sa venim noi aici erau doar 2. La inceput fetele mele au avut numai cate 2 ore pe saptamana, asta pentru ca venisem in septembrie si bugetul era deja cerut, fara sa stie de aparitia noastra si atat au putut face. Oricum atunci nici nu aveau nevoie de mai mult. Acum din toamna insa, au primit si ale mele cate 4 respectiv 2 ore pe saptamana. La copiii mici au suplimentat orele dar la cei mari nu. La Silvia am renuntat insa la o ora pentru ca era cam mult pentru ea, voia joaca si nu sa stea sa asculte povesti si sa stea inauntru cand restul erau afara la joaca. Sigur ca fac si alte activitati, tipa o lasa pe ea sa aleaga ce vrea, mai ales ca in toamna Silvia a cam respins-o. Nu neaparat pe ea ci faptul ca mergea la ea si-i distragea atentia de la joaca cu copiii. Acum insa a primit si Diana 3 ore. Cu ea face si din manualul de romana, insa sunt inca la cl.5-a. Si uneori mai fac si matematica, daca eu ii cer. Merge desigur mai incet, dar e important ca face ce trebuie. Oricum nu o pregateste de nici un examen, nu e stres . Se fac evaluari ca la toate celelalte materii desigur.
Ce imi place mie foarte mult este ca fiind prietene vorbim foarte des si m-a ajutat mult ca sa ii vad pe copii si cu alti ochi. E un foarte bun psiholog si le iubeste foarte mult pe fete. E o delicata si o finutza, suntem de aceeasi varsta si e bine sa am si eu cu cine schimba impresii si idei. Mai ales despre copii...

mQQm fie-ti mila si spune-ne pe scurt despre ce e vb!

Sanca, daca ar fi sa alegi intre Oreo si pisici ce ai alege?

Ah Mara pai daca e numai "uscatura" asa, inseamna ca nu e "dracu" asa negru. Bine, e nasol ca e profu' de romana, asta e clar...

Ok dragelor, ma duc la ale mele...fac mancare de cina si apoi am de citit inceputul Bibliei-geneza(pe suedeza bineinteles!) si de raspuns la cateva intrebari pe maine la religie. Si de lucrat putin la engleza...si de studiat despre Amnesty International caci trebuie sa fac o prezentare saptamana viitoare.
si o seara placuta!

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ana, cred c-ai vrut sa zici Alma, dar ti-e gandul la Aida, biata de tine.

Sanca, daca nu e al meu, mie mi se pare de-a dreptul haios catelul tau si modul in care il vezi. Pai io zic, si daca nu-i ceruta parerea, "pat him on the shoulder" pt rezultatele grozave de science. Zau asa! Nu o fi stralucit la engleza, nu i-o fi placand materia, dar nu o pica si exceleaza frumos la altele. In liceu, cand (sper sa nu) va trebui sa te obisnuiesti cu note mai "sensibile" o sa-ti amintesti cu drag de report cardul asta. Pt ca daca ia 95% si la liceu la science poa' sa mearga unde vrea muschii lui la universitate (ok, nu la arte).

Mihaela, era un articol in ziarul national cel mai mare despre scoala. Nu s-a intamplat nimic dintr-o data, dar e o scoala mai deosebita, care a dat rezultate frumoase si oameni de succes si incet si sigur , din lipsa de bani, o tot taie toti. Acu vreo ceva ani i-a taiat fondurile guvernul. Era finantata in comun de guvern si de University of Toronto, o scoala unica in Canada. Acum de un an sau 2, tot din lipsa de fonduri, si-a schimbat statutul si U of T in afiliata, adica ii mai ajuta pe ici pe colo, dar trebuie sa se autosustina din ce platesc elevii. Ce-i deosebit este ca te duci, dai examen si te accepta sau nu. Abia dup-aia te intreaba cat din ce costa poti tu plati, restul ti-i dau ei. Pe mine nu ma aftecteaza direct si imediat, desi imi pare rau ca sunt pusi in situatii noi si diferite, eu am pus linkul in principal pt ca atingea si un pic din atmosfera si ambiantul scolii, si nu in ultimul rand ca era articol in ziarul cel mai mare de aici. Si mai stau si ma gandesc... oare cu stocurile la pamant, mai au bani de burse si la anu'?

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3 [-0.24]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

mQQm multumesc! Acum m-am dumirit si eu. Intelesesem ceva ceva, dar nu in amanunte.
Iar Ana n-a gresit, Aida e insarcinata!

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Dar cine-i Aida? Eu o cunosc?

MqqM - baiul e ca lui Elliot i-au scazut notele la toate materiile - pana si la mate, la religie... vai de noi...
Imi pare bine ca te amuza cainele meu. Toti prietenii care-mi calca-n casa de Oreo, deci cred ca pb o am eu . ..

Miha, de ce intrebi de matze... De cate ori ma iau de Oreo, Elliot sare la matzele mele repede... Ca daca-l dam pe Oreo, sa-l dam si pe Mishu si tot asa avem discutii in casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Hai ca eu una m-am ras de incultura mea cum am putut printre arsuri la stomac. Reiese ca trebuie sa "pat on the shoulder" pe catel la asa rezultate grozave la stiinte. Ce face recititul dom'le!

Ana, Mihaela, ma bucur mult pt ei, dati un link sau o idee despre unde s-a anuntat vestea.

Sanca, Aida este mama pisicutei Emma a.k.a. Kissy, din TM. Aici.

Paaa!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3 [-0.24]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutare fetele dragele...

Mqqm,poate o fi vorba si de Alma si de Mihaela,ca si ele spuneau ca vor sa intalneasca barzoiul,insa Aida chiar este insarcinata...Vestea nu a fost anuntata oficial,ci Aida a pus in semnatura avatarul cu graviduta si langa a scris 4+...E adevarat,eu am stiut olecuta mai repede vestea cea mare,adica cu o zi mai devreme...D-aia ziceam ca in curand o sa schimbati impresii de gravidute...
Mihaela,mai bine de atat cred ca nici nu puteai sa explici,multumesc de lamuriri.Sincer,ma gandeam eu ca trebuie sa existe profi de limba materna,ca doar si in Romania se studiaza limba materna nu?Dar aveam asa...o vaga nelamurire...Foarte interesant ce scri si ma bucur mult pentru voi,pentru reusita voastra si a fetelor si,mai ales,ca te-ai apropiat de doamna de romana si ati devenit prietene...eu una o vad ca pe o chestie extraordinara.
Anca...io n-am mai auzit de rasa asta si spre rusinea mea nici nu stiu cum arata...Sa sti ca,asa cum ai constatat si tu o oarecare scadere a notelor....asa am remarcat si la Alex...a inceput sa ia si 8 si 7...nu ca m-ar interesa notele...insa parerea mea este ca nu mai este timp pentru tot,ca materia e a naibii de multa,toti trag de elevi in toate partile si,normal,fiecare profesor in parte isi vede materia ca fiind cea mai importanta.Sa aveti succes si sa fiti sanatosi.Aida este mama Emei,Kissy...nu stiu daca ai intrat la umanitare vreodata sa citesti,daca ai avut timp...iar la discutii generale este un subiect "Emma este o poveste"...Emma este o fetita care lupta de ceva vreme cu cancerul,nu este foarte bine acum,iar mamica ei Aida(o tipa extraordinara,de la care am invatat o tona de lectii) este insarcinata acum.
Mara...da,stiu de rahaturile astea cu semnat si altele de gen...uneori am senzatia,vis-a-vis de scoala si banii care se duc pe ea,ca fac din rahat bici si mai si pocneste,numai sa scoata bani,oricand,oricum si de oriunde...nu mai zic nimic,ca iar ma starnesc ca tavalugul si imi amintesc de perioada claselor 1-4...dar si de anul trecut.
Agho,cum a fost la sedinta?ce ai aflat?

Dragelor...la noi nu mai e nimicuta roz...se petrec schimbari si sunt cam urate si negre...se discuta de disponibilizari,ca de altfel peste tot in tara...ne-au dat cate ceva sa ne bucuram ca si cateii la vederea osului cu ceva carnita pe el si acum se pare ca se pregatesc sa ne-o traga gospodareste pe la spate...nu stiu...e greu si ma tot intreb cand va exploda buboiul...macar sa am timp sa ma pun la adapost din vreme...

Lasand asta la o parte,va pup si sa aveti o zi cat mai buna!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Am citit cam pe diagonala ce scrieti asa ca nu pot raspunde punctual.
Sa va zic despre noi
Saptamana a debutat prost cu o raceala pe care am pescuit-o de la un botez la care am fost invitati asa ca luni marti si miercuri m-am tarat prin casa vaitandu-ma de cap gat si urechi.
Marti ursu a venit acasa sa ma ajute,ceea ce m-a uimit,fiind o premiera ,asa ca am facut piata impreuna si mancare.
Si acum in ordinea aparitiei:

Mama mananca mai bine,se simte asa si asa,picioarele sunt inca umflate prestam masaj cu alifie antireumatica si mancare dupa preferinte numai sa manance.

Robert intra in cantonament,la Hunedoara am inteles unde urmeaza sa dea piept cu echipele de rugby din Ardeal care nu au putut participa la competitiile organizate in Bucuresti.Astept cu interes mediile la scoala AMR o zi.

Maria ne luptam eu cu ea si ea cu mine cu mancarea ,motiv de neiscriere la gradi mai ales ca ea are 16kg la 5 ani Edy are 17 kg la 1 an si 10 luni.

Edy alta problema,lupta cu olita Mqqm citeste si ia aminte
Zice pisu dupa ce face asa ca spalam pantaloni pisaliti toata ziua buna ziua,noroc cu reducerile la Cora ca ne-am aprovizionat.

Cam atat de la noi,aaa sa nu uit peste 3 sapt botezam o pereche de gemeni asa ca e musai sa merem la shopinguit cat de curand dupa costumase paturici si altele,nu de alta dar sa n-mi ies din mana.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Citat:
citat din mesajul lui agho
Mhldvrc, nu inteleg de ce Mihai are o medie asa mica la mate din moment ce a luat nota 7 in teza?!... E nedrept ca Ty a fost certata pt. 9. Acum depinde cine-si mai baga coada in discutie.

In teza de la romana a luat 7.89 (8in catalog), la mate abia a scos un 5.17(una a scris pe foaie, alta-n teza) iar noi am facut calcul dupa foaie. Oricum pana la urma s-a terminat cu bine, a mai avut un test, l-a mai scos la tabla si are si el 5-ul. Ce sa mai zic, bine ca nu-i corijent

si
de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sanca
‘neata.

Mihaela , lasa ca Mihai o sa-si indrepte nota la matematica cu media pe trimestrul asta. Cat are in primul trimestru ? Dar el vrea sa invete la matematica ? Ca de exemplu, nici Matei nu le are cu matematica, si de cate ori ii dau ceva in plus, se lasa cu lacrimi si crize. Acuma ei fac impartirile cu rest, si duminica cand i-am dat 5 impartiri amarate (ex 19 :2) a plans cam o jumatate de ora.... La noi e greu ca nici nu vrea sa faca mai bine, zice ca e greu si el incheie subiectul, si de cate ori ma pun de-a curmezisul iese cu scandal si

Hm , parca ar fi gemeni, la fel face si Mihai, dar el mai si raspunde si ma-ntreaba la ce-i foloseste-n viata, ca el nu-si cumpara 6,99(6) tricouri si nici nu mananca 2radical din7 mere ca nu are cum , iar daca stie sa socotesca e de-ajuns. De multe ori raman , la ce-i debiteaza mintea.

si
de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

ca sa ne mai detensionati un pic ,cu note ,medii ,calificative ....,sedinte

REPRODUCEREA
Compunerea unui baiat de 9 ani despre Reproducere

"Pentru ca se tot intimpla ca oamenii pur si simplu sa moara, trebuie sa apara altii. Asta este co****tia. Insa oamenii nu dorm ci lucreaza cu inima, penisul si vaginul din greu. Eu i-am vazut pe parintzii mei in camera de zi cind co****u. Tata icnea ingrozitor si mama a urlat, insa deocamdata nici unul dintre noi n-a murit. Insa poate ca doar au exersat fiindca bunica e deja destul de batrina. Am observat ca ei exerseaza cam de trei ori pe saptamina, cred ca bunica va muri curind. In noptiera mamei am gasit niste pastile. Tata o tot intreaba daca si-a luat deja pilula.
Precis e si ea bolnava, insa nu merge la doctor. Insa daca ei continua sa exerseze asa de mult, sigur va aparea o noua fiinta pe lume. Eu mi-as dori un iepuras.
Reproducerea la oameni se intimpla prin seminte. Florile si tufisurile si pomii trebuie udati des si mama face dus in fiecare zi. Poate atunci creste totul mai repede.
Noua fiinta creste in burta, insa fiindca mami e bolnava, o face de data asta poate tati. I-a crescut deja burta insa nu ne-a spus inca nimic.

Cind noua fiinta apare pe lume, trebuie sa iasa mai intii prin vagin si e foarte mica si alba. Negrii ies cu siguranta prin fund.

EDUARD"

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput