Pepenasi de iulie-august 2008 (75)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Hai ma Ankule nu fa din mine bau-bau' diversificarii Io doar am citit pt ca din cate stiu si io despre dietetica, plus ce stie mama (injiner chimie alimentara) la unele chestii citite pe aici imi dadea cu virgula. Si atunci am zis sa-i lecturez pe dumnezeii diversificarii (de unde, bai za uei, am mai aflat un lucru, si anume ca e oarecum nejustificata temerea cu datul citricelor la cupii, pt ca aciditatea lor e mult mai mica decat a stomacului; PH-ul citricelor era de 5 ori mai mic decat cel al sucului gastric).

Deci, cu sarea, io zic pas, eu sunt inamicul nr. 1 al sarii, noi nu mai mincam sarat in casa de vreo 5 ani (exceptand pufuletii mei ) si totul e perfect. Legumele contin sare/saruri, nu e nevoie de sare extra. Si maica-mea ma intreba din inertie daca nu pun sare in mancarea fetei si abia apoi si-a dat seama ca de ce as pune fetei cand nici noi nu servim? In plus sunt asa dulci si bunutze legumele, de ce sa le stric cu sare?

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

ANA radioamator zici? pai sotul meu este super tare in radioamtorism, este unul dintre campioni...cel mai tare la categoria lui..na ca l-am laudat de nu s-a vazut
PS88 pe limba voastra

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lcazangiu spune:

Bine v-am gasit mamici de pepenasi,

Raportam urocultura negativa, deci suntem fericiti
Apropo de hidronefroza, irolf te-as sfatui sa nu-i dai Andreei sare deloc, David al meu a fost diagnosticat inca din uter cu hidronefroza, nici eu nu am descoperit care este obstacolul (trebuie facuta o urografie si imi e mila, e prea mic acum), dar ii fac urocultura, ca sa nu-l las cu infectii netratate.

Noi avem pb cu constipatia, asa ca din meniu nu lipseste minunata para, fie ca suc, fie ca piure impreuna cu legumele.

Deocamdata nu i-am dat branzica, dar cred ca este urmatorul pas.
Ma duc sa mai citesc din urma...regret amarnic ce s-a intamplat, mai ales unor persoane f dragi mie....

va pupa Lori si David-Andrei (24.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Iza wow, ai fata mare Sa dea DD s-o tina bunele obiceiuri!

Maitreyi am facut fetei bulion bebelusesc. 1 kil de rosii, oparite putin pina a crapat pielita, despielitate, scos si aruncat (in gura noastra) mijlocu' cu seminte. Au ramas cateva sute de grame de pulpa, fierte ca pt bulionul normal dara fara sare si zahar, robotite, puse in tavita de cuburi de gheata, aruncate in conge. Adaug un cubulet la o portie de legume, la inspiratie.

Prima data am fost mai catolica decat papa si nu am pus zahar (si nici sare ) la bulioance, acum am luat zahar rosu, bio, de la Sanovita si o sa pun o lingurita pt ca zaharul e corector de aciditate si devine bulionul mai usor tolerabil.

La rosie pacatoase (cu potential alergen) sunt semintele, atata vreme cat nu le fierbi in melanj riscul e f mic. Daca faceam mai mult as fi trecut totul prin pasatrice (aia de se monteaza la masina de tocat) dar pt trei firfirele nu mi-am mai batut capu'.

Urmatorul experiment pe lista sunt pastele de casa facute doar cu galbenus si, daca gasesc, paste din faina de orez. Si-asa masina de spaghete e inca virgina...

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Eu am facut piureul de legume de vreo 2 ori cu rosie intreaga fara pielita, apoi am citit ca poate fi alergen, dara daca nu a patit nik, mergem mai departe

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

exista masina de spaghete? prima data aud

_

Marina de ANA SOFIA 05.08.08

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Janghina asta puturoasa de laptop se incinge domne, de iti vine sa il zvarli pe geam

Boti, eu ti-as sugera sa nu iei paste de orez ca au diversi compusi chimici banuiti a fi daunatori, mai bine iei faina de orez chioara si incerci sa faci paste. Am vazut eu o emisiune culinara la tveu despre cum se fac pastele de orez, hrisca, soia. Din pacate nu am retinut nimic, dar cu siguranta gasim pe net.

Merci despre info-ul cu papaya si cu ardeiul copt.

Vezi ca mercurocromul se prepara in farmacie. E bine sa il ai in casa da sa nu il folosesti niciodata, ca cica are mercur:D. Daaaar am citit io un material, daca vrei ti-l pasez, despre cicatrizantii la shobolansky, si in top era uleiul de migdale dulci.

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

BOTI mama cum sa te fac bau bau ma ce... m-am dilit?... sa ma raportezi ca vorbesc urat si sa ma fac cu cherchel??
Cu citricele, eu eram "pro", far' sa am habar de chestia cu PeHash-ul... Atata cultura ma sperie frate, vreti acuma sa invat mai mult ca la facultate?
Vorba lu' Ileana... principiul de baza e "merge si-asa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Ileanna, rodiamatorismul este un sport in care "jucatorii" nu se transforma la o anumita varsta in suporteri ci raman "pe teren" activi "de la tinerete pana la batranetze" ca sa citez un paragraf dintr-o carte care am citit-o cu multi ani in urma.
Cam pe scurt, activitatea de radioamatorism consta in stabilirea de legaturi cu radioamatori din tara si din strainatate prin executarea de trafic radio in telefonie sau in telegrafie.Traficul se face conform Regulamentului de radiocomunicatii pentru serviciul de amator din România care este cumva in subordinea IGCTI-ului – Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei.Eu am si autorizatie si certificat de radioamator ambele atestate de IGCTI in urma carora am primit un indicativ.Am dat un examen la Cluj format din 3 probe, 2 scrise si o proba oral.Eu am certificat de radioamator clasa III cei drept nu m-am mai obosit sa-mi dau diferentele... sotul are clasa I dar el este mai "tehnic" decat mine asa ca eu nu prea am ce face cu cat.I
ma rog...sunt multe de zis nu vreau sa plictisesc lumea cu receptoare, emitatoare, frecvente si puteri de transmisie Ma laud cu un YAESU FT450 transiver de unde scurte care il impart ofcourse cu sotul din dotare.
e asa ca un fel de meesenger numai ca ...mda.. iti pui in functiune si inteligenta nu numai dejtele pe taste

Boti, m-ai facut sa rad cu pufuletii...sa stii ca Matei al meu a mancat deja pufuleti si cascaval de la Stefan erau ei asa blanzi si linistiti si nu stiam de ce...cand ma uit mai bine (amandoi in bucatarie langa mine binenteles) Matei molfaia de zor pufuleti, o data, si a doua oara cand Stefan la servit cu felia lui de cascaval o lingea de zor...na putut sa muste din ea dar ii placea sa o molfaie. A urlat cand i-am luat-o. Stefan a fost foarte dezamagit...ca de ce i-am luat-o ca el ia dat cascavalul pentru ca i la cerut! NA!

maitreyi eu am incercat la Stefan cu rosie cam pe la 7 luni si de fiecare daca cand i-am dat mi se rosea in obraji, asa ca am mai amant-o putin.

Kimmy felicitari pentru performanta de a adormi singurica!!!Sa o tineti tot asa!

dana81 wow, vezi cum se aduna? Ce indicativ are sotul tau? Eu nu ma pot declara tare pentru ca am lucrat o singura data intr-un concurs de UUS in 2007 cu indicativul clubului(YO5KUC), dar din cate zicea presedintele federatiei - Ciobanica - cica as fi fost singura YO-lady din concurs

botiii eu te invidiez, cat de frumos vorbeste despre diversificare!Dar ce fel de rosii ai luat? dastea din comert? sau povestesti despre ce ai lucrat asta toamna cu rosii de gradina?
suna delicios ce spui cu spaghete.
Ar trebui sa ma mobilizez si eu, sa strang retete si sa ma apuc de gateala serioasa ca uite ce m-am lenevit si acu daca Stefan mananca la gradinita...acasa serveste numai cina usoara si calda...nu mi-am mai batut capul cu bucatareala, nici nu ma omor eu....iar in we de cele mai multe ori mancam la soacra

asa...acum o intrebare...o sa ziceti ca-s proasta dea dreptul insa...am luat un "fruct" exotic ieri din kaufland, eram convinsa ca este mango, da mai devreme a dat o fata un link catre mango si nu e ala...acu stau si ma intreb de care fruct o fi???? Este asa ca o para verde, hm...sa fie avocado? si cum sa il dau la Matei?L-am luat mai mult de curiozitate ca eu nu sunt prietena cu treburi dastea exotice....

asa, si daca tot suntem la capitolul bucatareala, tot ieri in kaufland sotul cu Stefan au stat cam 15 minute sa vada Stefan "fructe de mare" inghetate, caracatite si alte minuni dastea...m-au tot nebunit sa cumpar,bine, stiu ca Stefan no sa manance daca ii spun ca-i dau taman caracatita de la Ariel, insa...asa de curiozitate as incerca, care va pricepeti??

hai ca m-am lungit...vorba cuiva de pe aici, mi-am facut norma si pe februarie

Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Salutare!
Multumim Flo,Dana si Laremi
La multi ani pepenasilor aniversati astazi!
La noi e buna situatia nasul mai curge putin dar am dormit bine. Am mancat telina cu putin sfecla de culoare , bun.

Bine ati revenit Madina si Kla

Ileanna ai mai gasit urolog [entru tatal tau, parca tu intrebai. Frtatele meu a fost la Fundeni si e f bine. A avut varza un rinichi si i l-au salvat.

pepenimea!

Anca mamica de Sara-Stefania

21.07.2008

Mergi la inceput