LMA Clopotei de ian-febr in sarbatoare (175)
Raspunsuri - Pagina 19
Lala_D spune:
Roxana desi nu mi-ai cerut uite ca vreu sa iti dezvolt niste observatii personale legate strict de dezvoltarea copiilor mei .
Ambii crescuti in aceiasi maniera, expusi la aceiasi stimuli, aceiasi parinti etc.
Si totusi doua manifestari proprii de dezvoltare, doua ritmuri absolut diferite.
Bogdan : a avut o dezvoltare liniara, toate categoriile dezvoltate in acelasi timp, parametrii ridicati si timpurii atat la motrocitate bruta ( mers) cat si la limbaj . A sarit atat mersul in patru labe cat si "limbajul mic " : silabe, onomatopee. Odata castigat un parametru a continuat sa il dezvolte liniar , fara salturi, in timpi scurti.
Daca ar fi sa il compar cu un clopotel Bogdan s-a dezvoltat foarte asemanator cu Eva a Ellenutei.
Andrei : dezvoltare vadita in salturi. Intai castiga un parametru apoi trece la urmatorul. A dezvoltat intai motrocitate fina ( lucru cu degetele ) apoi a exersat mult motrocitatea bruta : mers in patru labe, mers biped cu sustinere de mobila. Pana nu a castigat parametrul mers nu a trecut la limbaj. La limbaj are tot dezvoltare in salturi, momentan este in plina desfasurare, acumulare. Limbajul insa spre deosebire de Bogdan este de categoria "limbajului mic " : silabe, bebelusala si abia in ultima luna achizitie clara de cuvinte distincte : mama, tata, dede ,apte, papa, dai, aide , baba etc dar toate castigate in ultima luna . Mai spunea si inainte dar nu erau mereu cu directie.
Deci el a trebuit intai sa se focalizeze in castigarea mersului ca apoi sa se ocupe de limbaj. Asta e dezvoltare in salturi.
Atat timp cat copilul evaluat lunar da dovada ca a progresat macar intr-o directie este ok
.
Pana la 15 luni mai avem.
Atunci este urmatorul prag de evaluare totala a achizitiilor .
Ce zici ? Iti suna cunoscut ? 
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze
EliaElia spune:
Ce frumos explici tu, mereu, Lalad. Sa stii ca sunt abonata de ceva vreme sa primesc pe mail tot ce scrii pe blog. De fapt nu doar de la blogul tau. Nici n-am avut curaj sa citesc la mamici de ian2009.
Danonique, va fi bine cu analizele, bea niste apa rece daca vrei niste sutulete de la bebe. Mai era apa cu zahar dar se exclude.Noi n-am mai facut febra azi dar inca nu ma bucur, sa nu fie vreun ping-pong din ala. Ema, imi pare rau ca si Milan a avut probleme cu gatul din cauza dintilor. Nu stiu care e explicatia dar si dr. de la orl mi-a spus ca e o cauza posibila.Citesc acum si despre Matei al Irinei ca are probleme, of, mi se face inima cat un purice cand aud despre copii asa mici bolnaviori.Camelia si
Laura (06.02.2008)
Ioanact spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ellenuta
pentru mine sunt ingerasi .... si cum vine asta .. se duc in iad ca-s nebotezati .. ca nu inteleg ABERANT!!!Elena de Eva Maria (14.01.2008)Eva creste mare Evawww.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete papa bun |
OK..nu, nu se duc in iad, nici in rai..ci sunt pusi deoparte, sunt aflati intre Rasarit si Apus..nu spun eu asta..ci o spune Pr Cleopa, Pr Argatu..eu mi-am spus parerea..
daca te-am suparat cu ceva.
ALBUM
www.youtube.com/watch?v=Ng9t0dh34Jk" target="_blank"> IOANA la munte si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7343d1d875f54f6d52bad3" target="_blank"> MONTAJUL IOANEI
PRINTESA IOANA LA 1 AN
Asa cresc eu
Primul incisiv central de sus
-18.01.2009ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)
danonique spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui grati.ela Dany ...ai lamurit o chestie care mie-mi ingheta sangele (mai ales al Alinei de CT a fost beton...)...fereasca Dumnezeu de asa ceva insa!Danutz de Paris, stai linistita mami... va fi bine! Stii ca asa ma roade pe la coaste sa vin de Pasti in Paris? Sunt lesinata dupa orasul asta ![]() Ozi tot imi arata ofertele de la Disneyland...i-am zis ca merge doar dak ia peste 90p la etapa municipala la mate (ca la romana merge muuult mai bine).mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08) http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/ |

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si
29+
http://bd.lilypie.com/3hFFp2.pngpoze albert
Ioanact spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ramonab
Alina, nu te supara pe mine, da mi se pare total nepotrivit comentariul tau.Nu cred ca e momentul de discutii din astea. Sunt ingerasi ca asa se simte bine o mamica sa stie despre copilasul ei mort. ![]() RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008RAZVANICI LA 1 AN ![]() www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL Micul print-blog www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow) |
Nu ma supar..asta e parerea mea..si asa am considerat ca tb sa zic..

ALBUM
www.youtube.com/watch?v=Ng9t0dh34Jk" target="_blank"> IOANA la munte si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7343d1d875f54f6d52bad3" target="_blank"> MONTAJUL IOANEI
PRINTESA IOANA LA 1 AN
Asa cresc eu
-18.01.2009ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)
ginnette spune:
Dana
; te rog eu, nu mai citi; cand eram gravida eu nu citeam subiectele astea; fara sa vrei o "iei pe aratura".
LalaD, ce sa zic?! Sunt 'muta': chiar asa de previzibila am ajuns? sau vezi 'infrarosu'?
clar, sunt pierduta! oricum,
ca ai timp de prostiile mele; pai, dak as analiza-o pe Adela pe fiecare parametru in parte, cred ca as innebuni de-a binelea (nu ca asa, sunt foarte intreaga la minte, cu gandirea asta mea, pesimista).
Stii cum astept data de 9 martie (pragul de 15 luni)?! Dar mi-e greu sa cred, ca in 2 luni dezvoltarea ei sa fie fantastica.
Acum, stiu ca din afara suna a "uite-o si pe-asta , dak ea nu cred ca are un copil perfect, cine sa creada?!" dar incerc sa-mi mai spal din pacatul gandirii pesimiste, petrecand tot timpul cu ea (inclusiv noaptea, ca Dan a zis ca se trezeste el, sa mearga la ea; i-am zis ca numai EU ma duc la ea, noaptea). Ce mai, am si un stol de pasarele pe langa pitici!
Tu chiar ai vorbit serios cu measjele kilometrice??? Uite ce pleasca am scris (si-am spus nimik).
Roxana si Adela - 09.12.2007
!
Buburuza de 1 an
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela
danonique spune:
RAMONA
DANY
CAMELIA
.Va multumesc ptr incurajari.Incep sa ma simt mai bine si ma rog la
sa fie totul bine cu bebe.
29+
http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert
danonique spune:
ROXANA
29+
http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert
Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui grati.ela Dany ...ai lamurit o chestie care mie-mi ingheta sangele (mai ales al Alinei de CT a fost beton...)...fereasca Dumnezeu de asa ceva insa!mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08) http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/ |
Am explicat ..in mesajul Ellenutei, si asa este..
ALBUM
PRINTESA IOANA LA 1 AN
Asa cresc eu
-18.01.2009ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)

ABERANT!!!
Eva