Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007(156)
Raspunsuri - Pagina 10
mihuta spune:
Am o musca mare si urata in casa si nu stiu cum a intrat !
Adra si Ellis, hai ca m-ati amuzat cu intrebarea despre broccoli crocant. Ma refeream la broccoli fiert mai putin, mai al dente, nu la cine stie ce reteta.
Alina, am admirat-o inca o data pe Maria cum se catara, are o motricitate excelenta, noi suntem inca la cativa pasi. Nu fi suparata ca v-am lasat sigure in tabara mofturosilor, faptul ca Sophia cere de papa nu inseamna ca mananca cine stie ce cantitati, dar pentru mine e ciudat sa vad ca cere. Pe de alta parte, ti-am mai spus, prietena mea are un bebelus de 6 luni si cand vorbim despre ce mananca fiecare copil, povesteste de niste cantitati care Sophiei i-ar ajunge lejer 2 zile.
Ramo, citisem si eu subiectul cu pricina, eu cred ca mama a inteles greseala, din faptul ca atata lume a reactionat asa de puternic la filmuletele cu pricina. Colegele de odisee i-au luat apararea pentru ca o cunosc mai bine, si poate ca in afara acestor triste episoade de teribilism este o persoana inimoasa sau o mama grijulie. Pacat ca a fost nevoie de atata valva ca sa isi da seama ca isi perverteste inocenta propriului copil spre amuzanmentul adultilor. Trist. Noi nu injuram si fireste n-as tolera un limbaj colorat in preajma Sophiei, dar cunosc oameni care vorbesc mult mai picant si probabil si limita lor de toleranta e mult mai joasa cand e vorba de limbajul copiilor lor.
Iar ma bazaie musca asta infecta!!!Se crede Alice in tara minunilor ca tot incearca sa iasa prin oglinda...
mami de Sophia
anacami spune:
Cristina,eu chiar nu ii mai cumpar alte jucarii decat Cars si Thomas (acum mai rar); sunt cele care ii plac sigur..in rest ii cumpar carti (ii plac mult). Avem o mini-biblioteca, o sa ii ramana si Stefaniei
Mai nou, in fiecare seara il pune pe tati sa ii citeasca cate o mini-lectie dintr-un dictionar primit de la nasi de ziua lui(maaare,se lauda ca il poate ridica)-este mai pe intelesul copiilor despre pamant,vulcani,aer,corp omenesc,etc,etc.Avem si cu mini-povesti, cu multe desene si mai putin text (astea ii plac si Stefaniei-tot pune manuta si zice bebe-bebe, chiar la un moment dat pupa un printz de mama-focului
)
Nici ei nu ii mai cumpar Stefaniei jucarii din astea cu multe butoane,este drept ca avem multe de la Sebi (inca actuale
)
Miha,idem si la noi cu imbracatul:o avertizez cu cateva min inainte ca mergem afara, ii place f. mult ideea
; mai face fitze, cu aruncat pe spate ca Eva, dar ii tot repet "imediat,imediat"
. Uneori ne luam lucrurile esentiale, bagatul gecii se poate face si pe scari
.Eu sunt obisnuita cu Sebastian, deja nimic nu ma mai inspaimanta.Cu Stefania este floare la ureche, si acum ma trec naduselile cand imi aduc aminte cat de zuzi a fost el (s-a mai cumintit mult,desi tot mai are rabufniri...)
Imi pare tare rau de problemele financicare, si se pare ca nu este decat inceputul; sper sa treaca cat mai repede anul asta si sa vina unul mai bun. Nici noi nu suntem fara griji, speram sa nu ramanem fara job- cat de cat inca mai este loc, lucram in telecomunicatii si inca nu s-a ajuns la saturatie.
Evident insa ca nu este o placere sa iti schimbi locul de munca, este nevoie de o perioada de acomodare cu oamenii,locul,etc,etc. Nici salariul pe care il primesti nu mai poti sa il negociezi prea mult..
Si noi era cat pe ce sa o facem lata, au mai lipsit 2-3 luni sa ne luam un apartament cu aproape 400.000 euro (bloc nou,4 camere),bani pe care nu ii aveam decat in mica masura..si pe care ii plateam doar din salariu, ca nu avem afacerea noastra.. Noroc de sotz ca este balanta adevarata si sta ani pana se hotaraste.Noi suntem si mai "casnici", nu prea iesim cine stie ce (o data pe an
),eu sunt mai cheltuitoare cu lucrurile pt. copii
..
Inca vrem sa ne schimbam casa,dar mai asteptam o perioada.
Avem insa destui apropiati care au ceva probleme, nasii noastri au o fabrica de incaltaminte si merg din ce in ce mai prost: cererea din ce in ce mai mica, distribuitorii nu mai platesc (la timp sau returneaza marfa), ei la randul lor nu mai pot lua materie prima-mai ales ca nu stiu cat se vinde din produsul finit..Si asa se inchide cercul vicios..
Acum ar vrea sa vanda un apartament, dar din pacate nu se mai cumpara si este ok, in Tei, o zona f. cautata inainte..);si chiar daca s-ar ivi doritori, preturile oferite sunt mult mai mici decat cu putin timp in urma..Sper sa iesim cat mai repede din criza asta 
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
Amy26 spune:
| Citat: |
| Am o musca mare si urata in casa si nu stiu cum a intrat ! Iar ma bazaie musca asta infecta!!!Se crede Alice in tara minunilor ca tot incearca sa iasa prin oglinda... |

mama ei de musca
Amy26 spune:
out of topic
am primit azi un mail ``Proverbele zodiei tale``....pentru cine este interesat am dat forward pe mailul comun
cristi07 spune:
Cami, si eu ma potolesc o perioada cu jucariile...tot spre carti, puzzleuri ma voi orienta cand voi incepe iar shoppigul ![]()
Vroiam sa intreb daca are cineva LeapPad Little Touch http://www.crazytoys.ro/jucarii/Sisteme-educationale-2013/LeapFrog-2006/5263/Sistem-educational-LeapPad-Little-Touch.html
sunt curioasa cum e...am tot vazut carticele dar nu am vazut "real" nici unul.
Cristina si Radu 3.12.2007
ellis spune:
MIHUTA - si eu care asteptam cine stie ce broccoli pane, ma gandeam ca ii pui pesmet, ca al meu brocoli dupa 10 min e moale...oricum nu ii place fetei, nici conopida, dar nici mie sau lui ta-su...eu imi amintesc si acum cum am facut o tava de conopida cu costita si smantana la cuptor acum ceva ani, am mancat amandoi costita si conopida a luat drumul ghenei![]()
eu sunt norocoasa ca a mea nu tipa la imbracat, raaar sa o deranjeze ceva...de obicei comenteaza cat ma incalt eu...
CAMI - acum cateva luni, fratele sotului a dat 107 mii euro in tei pe un ap in blocurile alea vechi, din 69-70 parca, la etj 10, 4 camere, 65mp...acum nu mai depaseste 70-80 mii euro in aceleasi conditii...de apartamente bune, mai scumpe e drept stiu eu pe cineva care construieste, noi nu ne-am putut atinge, dar daca tu spuneai de 400, la ea nu depasea 250 si erau supeeeer! avea si penthouse cam tot in banii astia; www.magpetconstruct.ro
si noi suntem balante...
Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
PAPA BUN
anacami spune:
Ellis,ce am vrut sa spun este ca poate voi invata ceva din asta-sa fiu mai precauta si sa cantaresc de o mie de ori inainte sa iau o hotarare atat de importanta.
Sa stii ca la noi in bloc,cartier Dristor
a fost o perioada in care s-au vandut ap. cu 3 camere cu 120.000 euro !!! (este drept, la etaj inferior,bloc de prin '80-85
Noi voiam un ap. pe langa Palatul Copiilor (Asmita) sau langa Parcul Carol. Cele de langa parcul Carol costau chiar si mai mult de 4-500.000 euro
(4 camere,ca pe noi astea ne interesau...). Cele Penthouse puteau costa si 1 mil euro (nu stiu cate camere..)!!!Astea cele de locuinte,ca in acele cladiri sunt si de birouri.Cred ca stii cladirile,mie mi se par uratele,dar pozitia este super-chiar la poarta parcului ![]()
Acum cele de la Asmita ajung aproape de 300.000 fara TVA,in cazul in care le cumpara cineva astfel incat sa nu mai fie nevoie sa le ieftineasca...
Inca mai visam, dar deocamdata nu ne mai bagam daca inca este totul asa nesigur...
aaa,si daca ap. costa 300, iti dai seama ca vei plati pana la sfarsit (daca iei prin credit) muult mai mult...
Mai gasisem ceva pe langa Bucuresti, Cosmopolis,mult mai ieftin si mai frumos, dar ...departe de Bucuresti.Cat sunt copii mici-de scoala-nici nu ne gandim sa plecam prea departe..(la drumurile si circulatia noastra...).In primul rand,este important sa fie pe langa o scoala buna (aici chiar avem una, mi-ar place unde este si Bogdan de Lala
)
mami de Sebastian
si Stefania 
cristi07 spune:
ellis, bine ca ai scris tu ceva...ca ma pregateam sa intreb
"da' ce-am scris...cu ce am gresit de nu zice nimeni nimic...
"![]()
![]()
![]()
anacami spune:
dar,deocamdata am revenit cu picioarele pe pamant...
Cristina,noi avem un sistem in care se pune o carte+cartus cu partea audio; noi am luart cu povesti,dar cred ca erau si cu litere,cifre,etc...acum nu am mai vazut de la acelasi producator,dar sunt f. asemanatoare unele de la LeapFrog
http://www.crazytoys.ro/jucarii/Sisteme-educationale-2013/LeapFrog-2006/5272/Sistem-educational-LeapPad-Plus-Writing.html
Sebastian este si nu prea interesat de ele, in sensul ca se plictiseste repede de ele; mai incearca si Stefania, dar nu prea mult-nu nimereste intotdeauna
Noi am luat sistemul in care era inclus o carticica.Optional poti cumpara multe altele, dar costa f. mult si carticica 
mami de Sebastian
si Stefania 
cristi07 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anacami dar,deocamdata am revenit cu picioarele pe pamant... Cristina,noi avem un sistem in care se pune o carte+cartus cu partea audio; noi am luart cu povesti,dar cred ca erau si cu litere,cifre,etc...acum nu am mai vazut de la acelasi producator,dar sunt f. asemanatoare unele de la LeapFrog http://www.crazytoys.ro/jucarii/Sisteme-educationale-2013/LeapFrog-2006/5272/Sistem-educational-LeapPad-Plus-Writing.html Sebastian este si nu prea interesat de ele, in sensul ca se plictiseste repede de ele; mai incearca si Stefania, dar nu prea mult-nu nimereste intotdeauna Noi am luat sistemul in care era inclus o carticica.Optional poti cumpara multe altele, dar costa f. mult si carticica ![]() mami de Sebastian si Stefania ![]() " Life is a journey! Enjoy the trip!" |
multumesc, Cami. eram curioasa cum sta treaba cu acest sistem...si e cam scump intr-adevar!