De ce "razboi"?
Raspunsuri - Pagina 9
AB spune:
Zisei io ca nu-i inteleg?
Nu, doar ca-i vad, ii admir. Io raman undeva in dubii. Nu-mi dau seama in ce masura poti crea suflet. De cat ai nevoie initial ca ajungi la evolutie.
Stii cum... efectul aripilor de fluture care poate creea de aici intr-o saptamana un uragan.
Cat e de non-existenta, non-existentza? Principiul prim face sa curga cerneala, dar vidul mult mai putin. E vid-vid, sau ...?
Ceva deranjant in creatie este putina referinta la ciclicitatea materiei...
Nu stiu... am atatea intrebari. Prea multe ca sa cred ca detin vreun adevar... daramite sa mai judec pe altii dupa el. Dar cred ca daca inima nu ti-e falsa intuitiv asculti si-nveti din viata si daca exista un adevar unic, te vei apropia de el. Eu vad religiile ca un mijloc de inchidere a unor porti. Fiecare tranteste usile vecinilor. Edificate cu idei bune acum multa vreme si cu sensurile pierdute sau rastalmacite adesea de ambitia umana. Nu stiu de ai citit a zecea lume a lui V.Colin... cam asa si eu.
Hai noapte buna ca maine o sterg pentru cateva zile. Asa ca nu ma masacra in absenta
blackpanterro spune:
"De ce sa descalificam o marturie pentru ca e despre Iisus?"
Conchita, exact asta m-am intrebat si eu...de ce s-au descalificat 26 de marturii, daca au fost 30, in favoarea astora 4? Cu ce autoritate a sters/ars/distrus nenea asta, Irinaeus si ceilalti dupa el, celelalte marturii?
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
corect, asa cred si eu. dar o marturie ramane o marturie, indiferent de subiect, nu? de ce sa descalificam o marturie pentru ca e despre Iisus? caracterul religios i l-au conferit urmasii, dar la momentul respectiv evangheliile apostolilor au fost pur si simplu relatari. argumentul forte e ca in cele patru evanghelii cu greu gasesti opiniile autorului, caci naratiunea cuprinde totul. reciteste sa vezi de cate ori poti sa localizezi "Eu, Gheorghe, cred ca"...si de cate ori "Iisus (urmeaza verb si complement)". scrierea e dinamica, exact ca o relatare istorica. eu asa vad. dar s-ar putea sa nu vad bine, nu-i bai. :-)) |
Corect, la acel moment evangheliile erau relatari, dar din prisma a ce? daca apostolii credeau ca IIsus e Mesia,mi se pare natural sa fi scris din prisma credintei.Si vorbind despre ´´adevar´´(dpdv al credintei). Ei scriau ´´a fost asa!´´ pentru ca erau convinsi de ceea ce scriu e adevarul.
Eu cred ca inca inainte de aparitia Bibliei, aceste relatari au avut caracter pur religios.Biblia a fost scrierea care a intregit si a pus bazele solide ale unei credinte. dar sa nu uitam ca inainte de aparitia acesteia, existau oameni care credeau in latura divina a lui IIsus.(sa spunem crestinismul timpuriu)Incepand din timpul vietii acestuia pana la scrierea Bibliei cand s-a ´´organizat´´ aceasta credinta.
Cand au fost scrise evangheliile? la 200 de ani dupa IIsus? Pai dupa atata timp,pentru a scrie laic, ar fi fost nevoie de dovezi palpabile, sapaturi,obiecte,documente, etc.
Daca apostolii au crezit in Mesia mie mi se pare natural ca acestia sa fi scris avand in centru credinta lor.
Pe de alta parte,
lipsa multor evanghelii din Biblie, ma face sa cred ca au existat totusi scrieri laice cu privire la IIsus si familia lui, care evident ca nu corespundeau cu ce avea sa vina, cu dogma in sine.Erau prea...pamantesti
Mie sincer imi pare rau ca s-au pierdut...
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro "De ce sa descalificam o marturie pentru ca e despre Iisus?" Conchita, exact asta m-am intrebat si eu...de ce s-au descalificat 26 de marturii, daca au fost 30, in favoarea astora 4? Cu ce autoritate a sters/ars/distrus nenea asta, Irinaeus si ceilalti dupa el, celelalte marturii? |
Au fost "descalificate" toate scrierile care nu corespundeau noii imagini a lui Isus,aceea de divin.Tot ce continea marturii precum ca el a fost un am ca toti oamenii a trebuit sa dispara din moment ce au "supus la vot" divinitatea lui.
Mesia nu inseamna Dumnezeu si nici fiul ,in iudasim si islam Messiah,Masih inseamna "cel uns"(God`s anointed)...
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
denizel spune:
Au fost "descalificate" toate scrierile care nu corespundeau noii imagini a lui Isus,aceea de divin.Tot ce continea marturii precum ca el a fost un am ca toti oamenii a trebuit sa dispara din moment ce au "supus la vot" divinitatea lui. |
deci, recunoastem ca existau si niste scrieri care marturiseau despre divinitatea lui Isus.
Scrierile care aratau ca Isus a fost un om ca toti oamenii nu au fost nicicum distruse. Sunt la dispozitia oamenilor care, iata, se folosesc si in zilele noastre de ele si aleg sa creada in altceva decat in crestinism. In regula.
Neregula e ca unii din acesti oameni au o parte din aceste scrieri chiar in biblioteca personala, le vad la teveu in diverse discovery soap operas , dar spun totusi ca au disparut .
fdoina spune:
citat din mesajul lui AB Xeno te ambalasi prea tare. Teoriile expuse relativ la dinozauri sunt cel putin trei. Practic toate care justifica schimbarea brusca de climat. |
asa stiam si eu...adica asa m-au informat copiii, ca ei sunt la curent cu teoriile astea stiintifice
AB , un parinte ortodox spune ca "zilele" Facerii sunt acte ritualice, ca Dumnezeu e in afara timpului, El "zice" si "se face"
iar sufletul e mai mult decat activitate cerebrala
blackpanterro spune:
Pentru ca 4 oameni l-au vazut pe Isus divin nu inseamna ca si era.
Mai mult in documentarul ala de pe Discovery spunea naratorul ca in momentul cand cele 4 evanghelii au fost puse impreuna, mai mult ca sigur ca era o serie de povestiri in care autorii sunt necunoscuti dar numele apostolilor au fost puse pe ele.
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
denizel spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Pentru ca 4 oameni l-au vazut pe Isus divin nu inseamna ca si era. |
Ai dreptate!
Si nici fiindca alti de nu stiu cate ori 4 au crezut dupa aia ca e divin, nu inseamna ca era.
Si nici fiindca, crezand ca Isus era divin, acceptau sa moara, nu trebuie neaparat sa insemne ca El chiar era divin.
Si nici fiindca exista in lumea de acuma jdemi de crestini nu inseamna neaparat ca Isus era divin.
Trebuie doar sa accepti ca unii oameni chiar cred ca era divin.
Ca li se trage de la educatie, ca li se trage de la cine stie ce experiente personale, ca li se trage de la credulitate, treaba lor, nu? :)
blackpanterro spune:
Asa e :) .Parerea mea e ca daca le face viata mai buna, poata sa creada linistiti in orice. Sa spunem ca am o problema cu cei ce duc lucrurile prea departe, fundamentalistii de toate felurile.
xenocid spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Ai dreptate! Si nici fiindca alti de nu stiu cate ori 4 au crezut dupa aia ca e divin, nu inseamna ca era. Si nici fiindca, crezand ca Isus era divin, acceptau sa moara, nu trebuie neaparat sa insemne ca El chiar era divin. |
Si nici findca 39 (treizecisinoua) de membri ai miscarii "Poarta Raiului" au murit de bunavoie pentru se transfera pe un OZN care venea deghizat sub forma cometei Hale-Bopp nu inseamna ca exista OZN'uri.
Si nici daca 778 (saptesutesaptezecisiopt) de nefericiti aderenti ai Miscarii pentru restaurarea celor 10 porunci ale lui Dumnezeu au murit pentru a'l gasi pe Isus mai repede nu inseamna ca Isus si Dumnezeu exista.
Faptul ca Nigeria www.youtube.com/watch?v=EUJSME0TORw" target="_blank">sute de copii sint ucisi de falsi lideri crestini sub acuzatia de vrajitorie nu inseamna ca vrajitoria este reala.
La fel nici miile de morti lasate in urma de secte ca Davidienii, Ordinul Templului Soarelui, Templul Popoarelor nu valideaza ideile demente ale respectivilor lideri.