De ce "razboi"?
Raspunsuri - Pagina 7
blackpanterro spune:
BeLucci, daca exista o evanghelie a lui Iuda asta inseamna ca nu s-a spanzurat si ca nu totul e corect in biblie, dar cum tu crezi biblia ad-literam, na ce sa iti spun...
Edit. http://www.youtube.com/watch?v=pcOJU5T_PoY
http://www.youtube.com/watch?v=GjogW8-eBFE&feature=related - asta mi se pare ca e showul de pe Nat Geografic, are mai multe parti.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
blackpanterro spune:
Si pt ca ma destrabal aici...
Alegerea evangheliilor... Nici nu am stiut ca tipul asta, Irinaeus, a ales cele 4 evanghelii din 30! Daca alegea altele?Sau mai multe?
http://www.youtube.com/watch?v=M7EydUzu7BY&NR=1
Hai mai, chiar nimeni nu isi pune intrebarile ce mi le pun eu?
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
sorana spune:
adriana - unii isi pun intrebari, unii nu. Pana la urma unii au in cap "crede si nu cerceta" ... si atunci ce intrebari sa-si puna?
"Pot sa traiesc cu dubii, incertitudini si nstiinta. Cred ca e mult mai interesant sa; traiesti asa decat sa ai raspunsuri ce pot fi gresite."
- Richard Feynman
Edit ca sa scriu citet si sa adaug asta:
http://www.godlessgeeks.com/LINKS/GodProof.htm
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blackpanterro
Exact cum ai spus tu...pt ca nu am descoperit inca nu inseamna ca nu vom descoperi candva :).Ideea e ca oamenii de stiinta cauta in timp ce lumea religioasa se multumeste cu biblia. LadyJ, nu confund, spuneam ca o fi existat Isus omul doar ca nu cred ca era divin.Crestinism extremist exista si acum din pacate. Nici nu stiu cum ar reactiona lumea daca s-ar doscoperi oasele lui Isus.Dar si asa fara inscriptii care sa se dovedeasca veritabile cum dovedesti ca niste oase de 2000 apartin cuiva anume? Aseara am vazut documentarul ala despre asa zisul sfant Graal. Ma tot minunez eu in sinea mea, de ce artefactul asta e atat de important?Stiu ca se spune ca e paharul cu care a baut Isus la cine cea de taina dar de ce paharul e sfant? Altii sustin ca are puteri supranaturale...De cu nu lingura, bolul in care a mancat? Astea sunt intrebari pe care mi le pun cand nu pot dormi :) De ce nu exista nimic din timpul vietii lui care sa ii ateste existenta?Isus nu a lasat nimic in urma, o carte, un tablou, nimic? Tot ce e scris despre el e dupa 200 de ani.Cum naiba au scris apostolii lui evangheliile dupa 200 de ani? asa de mare era limita de viata atunci? Apoi ma intreb de ce toata sarada asta cu Isus?? Daca exista D-zeu de ce nu a aparut in fata oamenilor sa spuna :Ba sunteti o adunatura de pacatosi amarati dar am hotarat ca de acum vi-s iertate pacatele.De ce toata treaba cu fiul, rastignirea si alte cioace? Io sincera sa fiu daca ar aparea D-zeu in fata mea sa imi spuna toate astea as deveni credincioasa instantaneu. Apoi de ce D-zeu apare numai unui singur om, undeva ascuns unde nu poata sa il vada nimeni?? De ce nu se arata intregii po****tii a NY de exemplu? De ce atata secret?? Si se mai arata si la oameni complet analfabeti ca si cum i s-a aratat lui Joseph Smith, initiatorul mormonismului.O sa spuneti aaaa, mormonismul e o tampenie de religie, complet de acord, dar biserica lor are milioane de credinciosi.Si e in crestere, am vazut ca si in Ro sunt in crestere. Ca sa nu ma lungesc atat, pt mine religia si D-zeu reprezinta numai intrebari care nasc alte intrebari, nicidecum raspunsuri si pana aflu ce si cum prefer starea de limbo, e chiar caldut asa :) Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Cred ca nimeni nu poate convinge logic pe cineva de faptul ca Iisus a fost Mesia.Asta tine de credinta si atat, asta inseamna religia.
Pe firul laic nu poti merge(pt a explica o credinta) pentru ca exista multe lacune,lipsesc multe date care ori nu au fost consemnate ori s-au inlaturat.
Daca ramanem la firul laic, nu mi se pare aiurea faptul ca nu exista ´´dovezi palpabile´´ ale existentei lui Iisus. (carti, tablouri). Pentru ca el a devenit ´´faimos´´ mai ales dupa moartea lui, nu in timpul vietii.Si faima si-a canstigat-o prin cei care au scris despre el, raspandindu-se in lume.Si nu este vorba de o faima istorica, care sa ´´ceara´´ dovezi.E vorba de o faima sa spunem spirituala, care se poate propaga doar prin cuvinte.
Iar religia este altceva. Poti crede in latura divina a lui Iisus fara a te declara neaparat ortodox sau catolic. Daca spui ca esti ortodox, atunci CREZI in RELIGIA ORTODOXA cu tot ce inseamna ea.Si inseamna mai mult decat recunoastrea lui Iisus ca Mesia, inseamna canoane, traditie, alte cateva zeci de ´´legi´´ impuse de institutia bisericeasca de-a lungul vremii.
Si cum orice institutie bisericeasca are carti de capatai, acestea au fost scrise avand la baza alte scrieri spirituale ca sa zic asa, insa usor modificate si adaptate ´´politicii´´ institutiei.
Acesta e motivul pt care sunt diferente intre institutiile crestine.Daca mai punem la socoteala si golurile care apar cand faci o traducere...riscam sa ajungem la un ´´adevar´´ deformat si mult diferit de alte ´´adevaruri´´
Si ca sa fiu ceva mai on topic, asta naste razboaie: faptul ca fiecare considera ca adevarul lui e cel adevarat.Paradoxul e ca, baza e aceiasi: Iisus.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB Diferenta dintre stiinta si credinta e ca stiinta in ansamblul ei isi poate permite sa spuna "Nu stiu, nu avem nici o idee de ce e asa" sau "Nu stiu, vom mai cerceta un numar de ipoteze plauzibile" fara a-si pierde din po****ritate. Asta nu inseamna ca unii savanti nu-si vor apara "baby"-ul cu orice mijloace. E uman. |
Niciun om de pe planeta asta nu a fost ars pe rug, torturat sau arestat de savanti pentru ca nu a impartasit teoriile acestora.
In schimb o multime de oameni au sfarsit condamnati (arsi pe rug, torturati, arestati, etc) de credinciosi pentru ca nu au crezut in dogmele acestora.
xenocid spune:
citat din mesajul lui AB ... nici in darwinism. Eu spun exista ipoteze fiecare cu pro si contra. Fatuca mea vrea sa stie de ce au disparut dinozaurii. I-am prezentat ipotezele si ma presa sa stie care e. Luni de zile am discutat pana cand a reusit sa inteleaga raspunsul "nu stiu. Acestea sunt Dprobabile, dar nu sunt sigure si poate or mai fi altele. " Avea chiar o faza in care imi spunea ca stie ea. Ca i-au spus ei dinozaurii ei |
AB nu exista darwinism! Nu exista nicaieri catedre de darwinism deservite de profesori de darwinism scoliti in institute de darwinism. Biologii sint darwinisti exact in aceeasi masura in care pilotii de avioane sint orwille-wilburisti. Daca darwinismul vi se pare infiorator atunci nu stiti ce vi se pregateste. Poti sa'ti protejezi copilul de darwinism oferindu'i un mediu stabil fara presiuni evolutive care sa declanseze mecanisme de selectie naturala, dar in nici un fel nu poti opri cea mai periculoasa ideologie a ultimelor 3 secole sa ajunga la el. Newtonismul! Iti va abuza in mod constant copilul, trantindu'l lovindu'l, invinetindu'l. Zi de zi, sute de mii de oameni sint in mod constant victimele Newtonismului fie direct (de'a berbeleaca pe scari) fie ca victime colaterale ale Balisticismului - cea mai perfida manifestare practica a principiilor Newtonismului. Evident, dovezile in favoarea Newtonismului sint doar circumstantiale iar apartenenta la ideologie este doar o chestiune de credinta. Exista numeroase dovezi in favoarea unei explicatii alternative: www.theonion.com/content/node/39512" target="_blank">Caderea Inteligenta care asemenea creationismului are o solida baza biblica.
Acum, ramanand la fel de seriosi, pasiunea de a adauga -isme pentru identificare e rezultatul obsesiei umane de asezare a realitatii in cutiute. Doar ca in cele mai multe cazuri nu poti face asta. Exista alb, exista negru dar nu poti spune unde se termina unul si incepe altul (Colin Powell e alb sau www.achievement.org/achievers/pow0/large/pow0-069.jpg" target="_blank">negru, pe rand in functie de context :). Tot din cauza asta solicitarea unei vagi "verigi lipsa" este inepta. Nu a existat nici cand o specie A care peste noapte s'a trezit ca specie C cu cativa indivizi indemandu'i "luati'o voi inainte - noi ramanem sa ne fosilizam pentru satisfacea intelectualitaturilor de peste 400 de milioane de ani ca veriga lipsa B". Orice fiinta care a trait vreodata pe Terra, este o veriga deoarece a avut ascendenti si descendenti. Noi sintem verigi, intre ceea ce am fost si ce urmeaza sa ajungem. Oricine vorbeste in termeni vagi de o veriga lipsa fara macar sa indice speciile pe care ar trebui ipotetic sa le "lege" are o intelegere pre-XIX a teoriei evolutiei. Ar trebui cel putin sa se priveasca pe sine si sa se intrebe de ce cromozomul lor 2 arata ca fuziunea cap la cap a doi cromozomi de maimuta.
Disparitia dinozaurilor ascunde o www.nature.com/nature/journal/v449/n7158/full/nature06070.html" target="_blank">poveste, ca si dragostea dintre balene si hipopotami doar ca e mai trista. Acum 160 de milioane de ani la 300 de milioane de km de Terra o ciocnire catastrofala a spulberat un asteroid aruncand fragmente de zeci de km diametru in orbite ce intalneau 100 de milioane de ani mai tarziu regatul dinozaurilor. Erau condamnati la extinctie cu mult inainte sa ajunga stapanii absoluti ai Terrei. Asta este lectia noastra pentru astazi: ceea ce te ucide este intotdeauna ceea ce nu stii. Stiiti!
Alin
cortexia spune:
citat din mesajul lui capcaunul Niciun om de pe planeta asta nu a fost ars pe rug, torturat sau arestat de savanti pentru ca nu a impartasit teoriile acestora. In schimb o multime de oameni au sfarsit condamnati (arsi pe rug, torturati, arestati, etc) de credinciosi pentru ca nu au crezut in dogmele acestora. |
Cunoastem cazuri in care biserica ortodoxa s-a indeletnicit cu astfel de practici?
blackpanterro spune:
citat din mesajul lui cortexia
Cunoastem cazuri in care biserica ortodoxa s-a indeletnicit cu astfel de practici? |
Poate sa fie asta un caz? Exorcizare prin tortura?
http://www.gandul.info/flux/fostul-preot-de-la-tanacu-ramane-cu-condamnarea-de-sapte-ani-pentru-uciderea-maicutei-cornici-video.html?3996;2355647
"Preotul Corogeanu si cele patru maicute ar fi sechestrat-o pe maicuta Irina Cornici într-o chilie, legând-o de mâini si de picioare cu sfori, ei sustinând ca au recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei. În 13 iunie 2005, din cauza manifestarilor violente ale tinerei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au pus un calus în gura facut dintr-un prosop. Maicuta a fost tinuta pe cruce timp de trei zile, fara mâncare si într-un pridvor unde era foarte racoare, murind trei zile mai târziu."
capcaunul spune:
citat din mesajul lui cortexia Cunoastem cazuri in care biserica ortodoxa s-a indeletnicit cu astfel de practici? |
Eu unul nu stiu. Dar acest fapt nu este o virtute a ortodoxiei ci urmarea intarzierii cu peste 5 secole a stiintei in estul ortodox al europei fata de vestul ei catolic si protestant. Singura exceptie notabila este Rusia ortodoxa, insa exceptia se datoreaza tarului care a reformat din temelii Rusia, Petru cel Mare.
Abia spre sfarsitul secolului XIX stiinta se strecoara sfioasa in sud-estul Europei, prea tarziu insa pentru a mai fi contracarata brutal de o religie care pierduse deja puterea in fata statului laic.
cortexia spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Eu unul nu stiu. Dar acest fapt nu este o virtute a ortodoxiei ci urmarea intarzierii cu peste 5 secole a stiintei in estul ortodox al europei fata de vestul ei catolic si protestant. Singura exceptie notabila este Rusia ortodoxa, insa exceptia se datoreaza tarului care a reformat din temelii Rusia, Petru cel Mare. Abia spre sfarsitul secolului XIX stiinta se strecoara sfioasa in sud-estul Europei, prea tarziu insa pentru a mai fi contracarata brutal de o religie care pierduse deja puterea in fata statului laic. |
Nu neaparat religia impiedica progresul stiintei sau intrarea descoperirilor acesteia intr-o anumita tara. Romanii nu au avut savanti si nu au beneficiat de descoperiri din cauza conditiilor istorice, economice si de alta natura (sa nu uitam cit suntem de balcanici); cit au intirziat fanariotii propasirea Romaniei?... Abia cu iesirea tinerilor intelectuali in Occident, la mijlocul secolului 19 a inceput "sa se miste" tara. Chiar felul cum punem problema e strimb: "nu au venit din Occident savantii si stiinta". De ce nu suntem NOI capabili de inventii si cercetare?...Oare chiar religia ne impiedica sa stam cu orele in laboratoare, in biblioteci sau la masa de scris?
Cred ca niciodata tara noastra nu va fi la nivelul celor din Vest, pentru ca avem o anumita structura, pe care nu o putem depasi si nici nu vrem. Dar repet: aceasta stagnare nu este provocata de sentimentul religios al fiecaruia.
Hai sa nu mai punem esecurile noastre in circa ortodoxiei, dusmanilor poporului, teroristilor sau a conspiratie universale. Noi insine suntem vinovati de situatia in care ne aflam.