De ce "razboi"?
Raspunsuri - Pagina 5
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Conchita, nu cred ca, crestinii sunt idioti. Doar ca nu ii inteleg cum pot crede orbeste. Mie mi se pare ca traiesti cam in contradictie, iti pui intrebari dar esti crestina si deci ai raspunsurile...nu inteleg cum vine asta. |
am un singur raspuns, despre restul nu stiu nimic. despre restul caut si imi folosesc creierul, inima, experienta, logica, spiritul critic. cantaresc fiecare argument (in probleme majore) si informatie pana la epuizare de sine, ti-am zis ca-s obsedata de adevar. stiind, conform Bibliei (si conform agnosticilor), ca nu putem stii Totul acum si aici. dar cautarea asta are farmec, reveleaza Creatia, cat de complicata, minunata si magica este. si dragostea pentru Creator sporeste. asta e singura mea certitudine - ca exista. orbeste, zici? pai nu stiu ce sa raspund...ma uit la copilul meu si orbeste m-as arunca in prapastie la o adica, din dragoste. iar Dumnezeu asta este, dragoste.
povesteai de Biserica mai devreme, ca te-a dezamagit. pai nici nu-i de mirare, Biserica e plina de oameni. e naiv cine-si pune nadejdea in oameni, nu? suntem toti cu defecte, metehne, ne ranim unii pe altii....crezi ca in Biserica e diferit? nicidecum. chemarea e catre Dumnezeu si e pacat sa-L pierzi pe El pentru ca te-a ratacit Biserica. ne punem prea multe asteptari in Biserica, uitand care e si rolul nostru intr-o comunitate de credinciosi, sau in orice fel de comunitate.
si eu spal duminica. :-)
conchita spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Eu as fi ultra fericita daca s-ar descoperi dovezi de existenta lui Isus & Co. La fel si toti arheologii, ar primii bani de cercetari pt tot restul vietii lor.Nu cred ca e cineva din sfera stiintifica care sa fie impotriva descoperirii adevarului. Si David Ben Gurion, fostul prim ministru al Israelului, a cheltuit sume uriase de bani sa gaseasca dovezi si ce a gasit? Nimic... |
Iisus a fost un personaj istoric, cu certitudine. nu stiu la ce dovezi te referi? la mormantul sau? caci altfel, existenta ii e atestata in numeroase scrieri ale vremii.
uite, ce diferenta intre noi, interesant... - ca pe mine m-ar lasa total indiferenta daca arheologii ar gasi ramasite ale lui Iisus. citesc Thomas Mann sa zicem, ok? cand inchid cartea, ma macina oare daca i s-au mai pastrat oasele sau pe unde o fi inmormantat sau daca a scris altcineva cu numele lui? nicidecum. raman cu adevarul cuvintelor.
blackpanterro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
Iisus a fost un personaj istoric, cu certitudine. nu stiu la ce dovezi te referi? la mormantul sau? caci altfel, existenta ii e atestata in numeroase scrieri ale vremii. uite, ce diferenta intre noi, interesant... - ca pe mine m-ar lasa total indiferenta daca arheologii ar gasi ramasite ale lui Iisus. citesc Thomas Mann sa zicem, ok? cand inchid cartea, ma macina oare daca i s-au mai pastrat oasele sau pe unde o fi inmormantat sau daca a scris altcineva cu numele lui? nicidecum. raman cu adevarul cuvintelor. |
Imi poti spune un document istoric(nu religios) unde Isus e prezentat? Eu stiu ca pana acum nu a aparut nimic despre el. Si mi se pare ciudat ca lumea stie de el(din biblie) ca nou nascut si apoi la 30 de ani.Intre, nimic.
La partea cu arheologii, nu ma refeream neaparat la ramasite(desi si alea ar conta). In toata perioada romana nu exista nici un document in care apare Isus.Sunt nenumarate documente despre tot felul de oameni, amante, sclavi, oameni fara nici o importanta, dar despre Isus nimic, nici un cuvant, nici un portret, o fresca, un papirus, nimic.
Cat despre Thomas Mann exista informatie cata frunza si iarba(data nasterii, viata, familia, lucrarile scrise, moartea), nu cred ca e corecta comparatia
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
cortexia spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Imi poti spune un document istoric(nu religios) unde Isus e prezentat? Eu stiu ca pana acum nu a aparut nimic despre el. Si mi se pare ciudat ca lumea stie de el(din biblie) ca nou nascut si apoi la 30 de ani.Intre, nimic. |
Josephus Flavius
blackpanterro spune:
Stiu de Josephus, de la vecinul meu ,baptist, :) dar din cate am inteles Isus apare numai intr-o carte a lui si este prezentat ca Isus omul nu D-zeu, fara minuni si alte cele.
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
conchita spune:
citat din mesajul lui blackpanterro La partea cu arheologii, nu ma refeream neaparat la ramasite(desi si alea ar conta). In toata perioada romana nu exista nici un document in care apare Isus.Sunt nenumarate documente despre tot felul de oameni, amante, sclavi, oameni fara nici o importanta, dar despre Isus nimic, nici un cuvant, nici un portret, o fresca, un papirus, nimic. Cat despre Thomas Mann exista informatie cata frunza si iarba(data nasterii, viata, familia, lucrarile scrise, moartea), nu cred ca e corecta comparatia |
ca pomenesti de romani, ce zici despre Tacitus si Suetonius? sau Policarp, cu marturiile lui despre martiriul apostolilor? Lucian din Samosata, Plinius cel Tanar, Tallus, Phlegon, Mara Bar-Serapion?
apoi, Marc, Luca, Ioan si Matei...de ce ar fi murit ei si de ce ar fi inventat un personaj inexistent? de ce primii crestini s-ar fi supus masacrului si terorii pentru un Thomas Mann iluzoriu? eu consider cele patru evanghelii marturii istorice, in special cea a lui Luca.
comparatia cu Mann mi-a servit sa argumentez ca pentru mine nu conteaza asa de mult. am fost Toma Necredinciosul cand aveam nevoie de dovezi palpabile, dar epoca aia s-a dus demult. daca nu le-am gasit noi pe toate, nu inseamna ca nu exista, nu? poate da maine peste ele xenocid din greseala, mai stii?
sorana spune:
http://www.intrebare.ro/S_a_gasit_mormantul_lui_Isus_.html
Apropos de iisus ....
"Mininile" sau faptul ca e fiul unui nepamantean (Dumnezeu) evident ca n-au cum sa fie demonstrate. Ma rog, mie mi se pare greu sa vezi in adn ca ar fi de origine non-terestra ....
Tacitus il pomeneste intr-adevar, adica e trecuta executia - Tacitus facea un fel de lista a executiilor.
Problema existentei lui Iisus mie mi se pare irelevanta pentru credinta in sine. Faptul ca a existat omul Iisus, a trait si a murit, nu inseamna nici ca era fiul lui Dumnezeu, nici ca a facut "minuni".
Problema este sa poti sa crezi ca exista o fiinta supranaturala, un zeu si ca paradoxul lui Epicur (ala de la semnatura lui Blackpanterro) e .. o insiruire de cuvinte .... Zeul tau face ce vrea el ...
Eu cred ca sunt usor invidioasa pe oamenii care cred intr-o fiinta supranaturala. Mi se pare bine pentru psihicul tau sa crezi ca vine Zana Maseluta si face o vraja ... si uite asa ai scapat tu de toate ... dar din pacate creierul meu zice "nope, zbate-te singura ca nu vine Zana maseluta"
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
blackpanterro spune:
Am vazut documentarul, a fost foarte interesant...au ajuns pana al urma la concluzia ca incriptiile sunt false, ca au fost adaugate in timp.Dar daca ar fi fost adevarat tot dovedeste ca Isus a fost un om normal cu familie, cu sotie cu copii(ca toti erau in mormant). Cum a inviat a 3-a zi daca oasele lui sunt in mormantul ala?Si e pacat ca nu au putut sa cerceteze mormantul mai in detaliu pt ca era plin de documente...dar nu au primit autorizatie pt asta.
Eu sunt curioasa de ce evangheliile lui Iuda si ale lui Maria sunt respinse de biserica. Este pt ca Isus este prezentat ca om si nu fiul lui D-zeu?
Nici eu nu ma indoiesc ca omul Isus a existat, o fi fost un om intelept pe care lumea l-a indragit si l-a urmat. Sunt o gramada de pastori in ziua de azi ce au mii de adepti ai biserilor lor.
Si ca de obicei cand sunt spuse povestiri despre anumite personaje, naratorii inventeaza, chiar dand personajelor puteri supranaturale.
Eu, personal am incetat sa cred cand am auzit partea cu pamantul fiind vechi de 6000 de ani(m-am gandit ca daca asta e o minciuna, ce alte minciuni mai sunt in biblie si asta mi se pare o minciuna majora) si oricum niciodata nu am putut inghiti teoria creationista.
blackpanterro spune:
O cartica interesanta :).Stiu ca e destul de conspirationista dar totusi review-erii spun ca exista multe semne de intrebare in legatura cu autenticitatea giulgiului.Food for thought! :)
http://www.amazon.com/Jesus-Conspiracy-Turin-Shroud-Resurrection/dp/1852306661
fdoina spune:
mi s-a intamplat de cateva ori citind pe-aci sa ma apuce disperarea, si singurul gand care mi-a venit a fost "aici ar fi nevoie de o conchita"
citat din mesajul lui conchita Biserica e plina de oameni. e naiv cine-si pune nadejdea in oameni, nu? suntem toti cu defecte, metehne, ne ranim unii pe altii....crezi ca in Biserica e diferit? nicidecum. chemarea e catre Dumnezeu si e pacat sa-L pierzi pe El pentru ca te-a ratacit Biserica |