De ce "razboi"?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Draga Conchita, eu nu te-am jignit spunand ca nu esti educata, ok? Deci astept de la tine un minim de respect pt ca nu ma cunosti deloc. De fapt de ce ma mir, sunt obisnuita cu coltzii crestini!

oh, nu, nici o jignire, decat ca viata mea e de 1000 de ori mai rea decat a ta. o afirmatie extraordinar de respectuasa si,nu ma indoiesc, bazata pe faptul ca ma cunosti mai bine decat mine. "eu" fiind generic pentru "crestin".

Citat:
PS. Imi arati te rog unde am spus eu ca evul mediu=dark age? Din umilele mele cunostinte evul mediu=middle age. Eu m-am referit strict la dark ages...sti tu...perioada aia in care popii ardeau lucrarile lui Plato...mai sunt si altele dar le sti deja, ca doar tu nu ai chiulit de la scoala...

dark ages ca loc comun sta pentru evul mediu si nu m-am gandit ca inventam termenii acum, nu? alte timpuri negre la care ma pot gandi cand opera lui Platon a fost arsa sunt alea comuniste. dar comunismul nu a fost crestin. te referi la popii din vremea lui Platon? ce-au facut, i-au ars Universitatea? caci, daca nu stiai, Platon si Aristotel stau la baza dogmei crestine...

Deianira, n-am facut misto. si nici nu incerc sa iti demolez prejudecatile despre crestini si despre coltii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu inteleg cum faptul ca EU, personal, am spus ca duc o viata de 1000 de ori mai buna si mai linistita fara credinta te jigneste pe tine...asta pt tine inseamna ca tu duci o viata de 1000 de ori mai proasta, sau cum? Sunt convinsa ca si tu esti fericita cu alegerea facuta altfel nu ai apara-o cu atata inflacarare.

Dark ages e numita de unii early middle ages, nu toti sunt de acord cu termenul asta, deci nu s-a reinventat nimic.

O curiozitate...cum devine o persoana sceptica crestina? Ca spui ca ai fost de partea aialalta. Esti born again? Doar intreb, fara bascalie.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Conchita, chiar nu cred ca ccc crestinii au colti . Mi se pare ca vrei neaparat sa scoti ceva rau din atitudinea mea.

N-ai de unde . Is pacifista, vreau sa ma inteleg cu toata lumea si de asta incerc sa ii inteleg pe toti si sa fiu empatica.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Conchita, observ in schimb in fiecare post al tau ca tu ai prejudecati in privinta mea.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

"Platon si Aristotel stau la baza dogmei crestine..."

Eu nu stiam asta.
Platon si Aristotel au murit cu aprox. 300 de ani inainte de nasterea lui Isus. Daca ei au stat la baza dogmei crestine ... eu nu mai inteleg nimic, credeam ca dogma crestina a aparut dupa moartea lui Iisus, respectiv "inaltarea la cer" (asa se cheama, nu?) Iisus nu e cumva personajul central, in jurul lui se invarte cam tot crestinismul?

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Eu nu stiam asta.
Platon si Aristotel au murit cu aprox. 300 de ani inainte de nasterea lui Isus. Daca ei au stat la baza dogmei crestine ... eu nu mai inteleg nimic, credeam ca dogma crestina a aparut dupa moartea lui Iisus, respectiv "inaltarea la cer" (asa se cheama, nu?) Iisus nu e cumva personajul central, in jurul lui se invarte cam tot crestinismul?

Mai grav! Platon si Aristotel au intrat de mana in cultura occidentala undeva prin secolul XIII ca traduceri latine ale unor texte arabe la randul lor traduceri ale unor texte grecesti. Nu e ironic? Toata "baza" dogmei crestine sa fi fost salvata de furia distructiva a crestinilor incendiatori chiar de catre dusmanul lor de moarte ideologic: Islamul.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Citat:
Dark ages e numita de unii early middle ages, nu toti sunt de acord cu termenul asta, deci nu s-a reinventat nimic.

iar middle ages se traduce prin evul mediu. se pare ca suntem in consens, doar ca trebuie sa definim termenii. iar popii din evul mediu nu au ars opera lui platon, au tradus-o.

Citat:
O curiozitate...cum devine o persoana sceptica crestina? Ca spui ca ai fost de partea aialalta. Esti born again? Doar intreb, fara bascalie.

nu o iau ca pe o bascalie, raspund bucuros. sceptica sunt si acum, cu o exceptie. dealftfel, agnosticismul e un crestinism mascat. am fost atee, acum sunt crestin-ortodoxa. nu-s nascuta din nou in sensul protestant, adica nu m-am rebotezat sau alte minuni. nu-s habotnica, nu port batic,etc. bref - nu-s practicanta in sensul traditional. dar curiozitatea pentru adevarul adevarat mi-e intacta, ba mai mult, incurajata de exact vorbele lui Iisus - cine cauta, va gasi.

cum s-a intamplat? nicidecum logic, bineinteles. prin revelatie. probabil ca daca ai fi vorbit cu mine pe vremea cand eram atee, ne-am fi facut surori de cruce, asa aveam raspunsuri la absolut orice si eram de 1000 de ori mai caustica si intoleranta decat xenocid si credeam ca toti credinciosii sunt niste idioti ignoranti. de aia stiu dinainte ce argumente au ateii si cat de slabe sunt, caci le-am avut dinainte, ba ceva mai documentate decat media. plus, iti propusesem sa discutam, pentru ca, desi crestinii spun ca la Dumnezeu nu se ajunge pe cale logica, din incapatanare am incercat-o si pe-asta, si cred se poate- dovada sta filosofia.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Eu nu stiam asta.

Sorana, Platon a influentat major teologia crestina, ceva mai indirect, e adevarat, prin neo-platonism. primul care a incercat o integrare a lui Platon in filosofia crestina a fost Sfantul Augustin, vezi Despre adevarata credinta. sa nu mai zic despre Origene. sau despre faptul ca filosofia lui Platon are influente super evidente si in filosofia iudaica, islamica,sufi (vezi Avicena), etc.

cat despre Aristotel, la fel, poti urmari ce impact a avut nu numai la crestini, dar iarasi la iudaici si islamici. dogma teologica ortodoxa a primit cele mai multe influente, mai mult si decat catolicii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Conchita, nu cred ca, crestinii sunt idioti. Doar ca nu ii inteleg cum pot crede orbeste.

Mie mi se pare ca traiesti cam in contradictie, iti pui intrebari dar esti crestina si deci ai raspunsurile...nu inteleg cum vine asta.

Si asa as putea fi prietena cu tine :) , am o gramada de prieteni crestini care mereu imi spun ca ma vede domnu' cand spal duminicile :). Nu ma consider acida deloc, mai fac glume uneori dar atat, pur si simplu nu pot crede orbeste, vreau mai mult, chiar mult mai mult din moment ce acum nu exista dovezi la nimic din ce e prezentat in biblie(ma rog inafara de locatii si de conducatori)

Eu as fi ultra fericita daca s-ar descoperi dovezi de existenta lui Isus & Co. La fel si toti arheologii, ar primii bani de cercetari pt tot restul vietii lor.Nu cred ca e cineva din sfera stiintifica care sa fie impotriva descoperirii adevarului.

Si David Ben Gurion, fostul prim ministru al Israelului, a cheltuit sume uriase de bani sa gaseasca dovezi si ce a gasit? Nimic...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:

Conchita, nu cred ca, crestinii sunt idioti. Doar ca nu ii inteleg cum pot crede orbeste.

Ai si tu rabdare.
E doar o chestiune de timp.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput