De ce "razboi"?
Raspunsuri - Pagina 3
blackpanterro spune:
"un Vest fara crestinism e un Vest capitulat si distrus"
Nu sunt de acord. Cred ca e complet invers! vezi dark ages cand practic lumea a fost indobitocita de biserica! Datorita bisericii nu poate evolua omenirea! dar nu e totul pierdut, incet, incepem sa mergem inainte
http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5igrPfiZzZSGqmmpi5a_imgJXPYoAD95SL1H00
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, than he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, than he is malevolent.
If he is both able and willing, than whence comets evil?
If he is neither able nor willing, than why call him God?" - Epicurious
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro "un Vest fara crestinism e un Vest capitulat si distrus" Nu sunt de acord. Cred ca e complet invers! vezi dark ages cand practic lumea a fost indobitocita de biserica! Datorita bisericii nu poate evolua omenirea! dar nu e totul pierdut, incet, incepem sa mergem inainte http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5igrPfiZzZSGqmmpi5a_imgJXPYoAD95SL1H00 |
pe demonstratelea?
caci nici eu nu sunt de acord cu ce zici tu. hai sa vorbim despre "dark ages" si despre ce perspective de supravietuire are vestul de-crestinat, vrei?
Deianira spune:
Imi pare rau ca te-am incuiat . Dar sa stii ca pe langa victime sunt si calai... la fel, de ambele parti.
In fine, nu are rost dicutia daca incepem cu ironii si dat peste nas. Mie imi place sa port un dialog constructiv.
M-am si lamurit... partial. Adica am inteles de ce "razboi", dar inca il consider un termen prea dur pentru a fi alaturat cu Dumnezeu.
Sunt Blackpanterro team in orice caz .
Subiectul se poate inchide.
blackpanterro spune:
Conchita, putem discuta pana se face martea vineri dar tot nu pot sa fiu de acord ca lumea fara biserica e o lume pierduta.Tu o vezi asa pt ca esti crestina si nu poti vedea alternativa.Eu am avut alternativa, mi s-a parut ca nu ma reprezenta deloc, am abandonat-o si acum sunt unde sunt. Deci pana nu treci si tu "in tabara aialalta" nu ai de unde sa sti daca viata ta ar fi mai buna fara religie/credinta.A mea este de 1000 de ori mai buna.
Dark ages s-a intamplat datorita bisericii, religiei.
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
cortexia spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Conchita, putem discuta pana se face martea vineri dar tot nu pot sa fiu de acord ca lumea fara biserica e o lume pierduta.Tu o vezi asa pt ca esti crestina si nu poti vedea alternativa.Eu am avut alternativa, mi s-a parut ca nu ma reprezenta deloc, am abandonat-o si acum sunt unde sunt. Deci pana nu treci si tu "in tabara aialalta" nu ai de unde sa sti daca viata ta ar fi mai buna fara religie/credinta.A mea este de 1000 de ori mai buna. Dark ages s-a intamplat datorita bisericii, religiei. |
Blackpanterro, chiar m-ai facut curioasa si fara intentii ascunse sau ironie, te intreb: cum s-a imbunatatit viata ta dupa ce ai abandonat practicile religioase, in ce fel? Daca intrebarea e indiscreta, nu raspunde :)
conchita spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Conchita, putem discuta pana se face martea vineri dar tot nu pot sa fiu de acord ca lumea fara biserica e o lume pierduta.Tu o vezi asa pt ca esti crestina si nu poti vedea alternativa.Eu am avut alternativa, mi s-a parut ca nu ma reprezenta deloc, am abandonat-o si acum sunt unde sunt. Deci pana nu treci si tu "in tabara aialalta" nu ai de unde sa sti daca viata ta ar fi mai buna fara religie/credinta.A mea este de 1000 de ori mai buna. Dark ages s-a intamplat datorita bisericii, religiei. |
draga mea, ce vad eu se bazeaza pe informatii, nu pe supozitii. supozitie e sa zici ca evul mediu e dark ages, cand toata lumea care a trecut prin scoala fara prea multe chiuluri de la istorie stie deja de unde provine sintagma asta si ce valoare de adevar are. supozitie e si afirmatia ca daca as trece in tabara ta, viata mea ar fi de 1000 de ori mai buna. una, ca ar trebui sa lasam vietile personale la o parte - tocmai zisesem inainte ca asta e o tactica a denigrarii pe care nu-i frumos s-o urmezi. a doua, informatia corecta e ca din tabara ta am venit in crestinatate, deci nu, merci, inapoi nu ma sinucid nici daca ma rogi frumos.
Deianira, nu e nici o problema ca stiai raspunsul inainte sa intrebi si ai intrebat doar asa, sa se mai traga inca o data linia de demarcatie voi-noi, iar adevarul niciunde la socoteala. oricum, subcriu sugestiei tale sa tragi obloanele la subiect, acu vine Klaatu si ne sparge geamurile, manca-l-ar mama pe el de pacifist.
blackpanterro spune:
Pai duminicile sunt mult mai fun .Mersul la biserica e de 1000 de ori mai plictisitor decat plimbatul in parc, mersul la un film, la shopping
Imi traiesc viata ca si pana acum doar ca fara frica in fiinta invizibila.Si e atat de bine, atat de calm.Am observat ca si fara rugaciune mi se indeplinesc dorintele cam 50-50 deci nu ma mai obosesc si cu asta. Nu merg la spovedanie la un popa care probabil bea sau/si e un curvar ca sa nu mai spun cati dintre ei sunt pedofili. Nu mai cred chestiile absolut ridicole prezentate in biblie, care au fost scrise si rascrise de o mana de oameni fara nimic divin in ele.
Imi place viata pe care o duc, sunt, zic eu, un om bun, ii respect pe ceilalti si legea si de asta nu am nevoie de un popa care sa imi spuna cum sa traiesc.Am puterea de a decide singura ce e bine si ce e rau.
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
blackpanterro spune:
Draga Conchita, eu nu te-am jignit spunand ca nu esti educata, ok? Deci astept de la tine un minim de respect pt ca nu ma cunosti deloc. De fapt de ce ma mir, sunt obisnuita cu coltzii crestini!
PS. Imi arati te rog unde am spus eu ca evul mediu=dark age? Din umilele mele cunostinte evul mediu=middle age. Eu m-am referit strict la dark ages...sti tu...perioada aia in care popii ardeau lucrarile lui Plato...mai sunt si altele dar le sti deja, ca doar tu nu ai chiulit de la scoala...
Deianira spune:
Conchita, daca esti asa convinsa ca stiam raspunsul de ce te mai obosesti sa scrii?
Mi s-a raspuns foarte frumos de cativa useri, am si scris ca m-am lamurit, nu trebe sa vii sa ma tragi de urechi.
Cum am putea sa traim acceptandu-ne unii pe altii daca ne comportam asa?
Deianira spune:
Eu nu vreau sa fiu convinsa sa incep sa traiesc o viata ortodoxa & stuff, am mai zis asta, dar pentru ca ma confrunt cu multi ortodocsi vreau sa incerc sa ii inteleg, evident, pentru ca trebuie sa ne acceptam unii pe altii.
Daca si asta e ceva de care trebuie sa facem misto si sa o luam ca pe ceva rau .
Asa iti arati tu intelegerea de care dau dovada femeile ortodoxe? Venind sa faci misto de mine aici? Presupunand ce stiu eu si ce nu?