De ce "razboi"?
Raspunsuri - Pagina 17
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
erata: conchita, Ioan 1. |
haha, esti simpatic.
blackpanterro spune:
Belucci, vorbeai tu odata de un nene care a venit la stadion si ai fost foarte impresionata ca a "vindecat" un om, sau asa ceva.In fine nu mai tin minte si nici nu ma apuc sa caut...
Tu vezi ce se intampla la spital ca minuni. Eu nu. Eu vad oameni care studiaza ani de zile sa fie doctori buni si foarte buni care apoi fac si totul sa salveze vieti cu si fara ajutorul tehnologiei moderne.Si mai spun ca degeaba stiu ei sa salveze vieti, trebuie sa si VREA. Si asta e dat de felul in care am evoluat.Omul are innascut in el dorinta de a ajuta pe celalalt.E ce ne-a facut pe noi sa supravietuim ca specie.Singuri nu putem supravietui si ne-am dat seama de asta foarte timpuriu. O carte despre asta e "The Selfish Gene" a lui Richard Dawkins.
Fug la gradi!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Omul are innascut in el dorinta de a ajuta pe celalalt.E ce ne-a facut pe noi sa supravietuim ca specie.Singuri nu putem supravietui si ne-am dat seama de asta foarte timpuriu. |
dar asta tocmai ce contrazice evolutionismul care se fundamenteaza pe supravietuirea celui mai tare si mai breaz si mai nemilos!
ajutorarea celor mai slabi tine de realitate, da, dar e argumentul celor din tabara adversa. mi se pare mie sau le-ai cam incurcat? :-)
triburile nu s-au nascut din iubirea de aproape, ci pentru ca-s mai multe sanse sa rapui dinozaurul cand nu esti singur. sau sa cuceresti pamantul tribului vecin si pe vecin sa-l pui la saramura sa-ti ajunga pe-o saptamana. contractul social a venit dupa omul lup pentru om.
blackpanterro spune:
Dar nu e adevarat Conchita.
Umanitatea noastra tine tot de evolutionism. Pai cum am fi supravietuit ca specie daca ne-am fi omorat unii pe altii pt putere?Bine unii se omoara si acum.
Uita-te la animale(ca alea nu au D-zeu) in grup au o sansa infinit mai mare de supravietuire decat singure dar daca leoaica sefa e ranita de moarte e lasata sa moara sa nu traga grupul in jos cu o gura de hranit degeaba.Dar si animalele au compasiune unele fata de altele, se ajuta intre ele. La asta se refera supravietuirea celui mai tare.
PS. Si iubire de aproape a existat, altfel nu ne-am fi inmultit si nu eram noi azi aici batand la taste
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
denizel spune:
Ha, sa o crezi tu, Conchita, ca acuma sunt multumita (ca m-ai aparat, nu cred ca [] crezi :-))!!
Ia tzine tu una, si tzine si tu una, nu ma satisface deloc .
Ma consolez insa cu gandul ca, in unele cazuri, zeii insisi lupta in zadar :)).
P.S. Stai linistita, harjoneala cu b.nica nu tine mult. Cam in faza asta, obisnuiesc sa cedez . Numa' io am cedat pana acuma :))
conchita spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Dar nu e adevarat Conchita. Umanitatea noastra tine tot de evolutionism. Pai cum am fi supravietuit ca specie daca ne-am fi omorat unii pe altii pt putere?Bine unii se omoara si acum. |
dar eu nu subscriu la evolutionism. iti spun numai ca argumentul prezentat de tine vine din tabara anti-evolutionism.
pentru putere ne omoram de cand ne-au dat maimutele jos din copac, lacome pentru mai mult spatiu locativ. nu mai stiu unde am citit, dar in istoria civilizatiei umane parca nu putem numara mai mult de trei sute si ceva de zile de pace generala.
rezumatul argumentatiei e asta: omuciderea face parte din profilul speciei, exista gena crimei, zic evolutionistii. omul s-a nascut bun, ispita l-a departat de Dumnezeu si l-a apropiat de Satana, adica de rau; binele e innascut, zic crestinii.
conchita spune:
citat din mesajul lui denizel Ma consolez insa cu gandul ca, in unele cazuri, zeii insisi lupta in zadar :)) |
stii cum e, zeii pot sa se apere si singuri. ce muritor ar risca sa-i ofenseze oferindu-le ajutorul? plus ca azi n-am decat prastia la mine, ca suntem tot la epoca de piatra cu discutia, nu vezi? :-))
denizel spune:
Lui David i-a fost suficienta prastia :)).
Da' te inteleg. Goliatu' nost' nu merita nici macar osteneala de a te preface ca-ti indrepti mana spre buzunar :)).
blackpanterro spune:
Inca o intrebare intrebatoare referitoare la asa zisa veriga lipsa care nu e lipsa deloc :)
Daca D-zeu a creat omul de ce exista extrem de multe fosile ale diferitelor stagii de evolutie a omului? Sau D-zeu a creat Homo Erectus si a lasat natura sa evolueze pe parcursul a milioane de ani? Daca e asa atunci pica treaba cu Adam si Eva(care in biblie sunt prezentati ca Homo Sapiens Sapiens).Si daca pica (si) asta de ce sa crezi biblia in the first place? :)
De aia premiza de veriga lipsa e complet gresita pt ca avem in orice muzeu de istorie naturala tot felul de fosile de la primii Homo pana la Homo Sapiens si atunci de unde veriga lipsa? Sau se asteapta lumea sa se gaseasca o fosila pe jumatate om, jumatate maimuta
blackpanterro spune:
PS.Compasiunea nu vine din tabara ailalta deloc. Religia isi trage moralitatea din om si nu invers.
Si e chiar paradoxal, din nou, ca daca D-zeu si toate religiile de azi indeamna la iubire si compasiune de ce atunci se practica "D-zeul meu e mai tare decat al tau si trebuie sa te alaturi noua sau esti exclus din grup sau si mai tragic trebuie sa mori?" Unde e iubirea si intelegerea in religie?
Faptul ca tu practici compasiunea fata de aproape, repet vine din evolutia omului pe pamant si nu pt ca esti indemnata de D-zeu.Daca maine s-ar afla ca nu exista D-zeu, ai incepe sa omori in stanga si in dreapta?