De ce "razboi"?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Mie mi se pare ca D-zeul actual asta a fost inventat din frica, pt ajutor fictiv dar si din speranta.Cineva acolo sigur pedepseste faptele rele, te ajuta la greu si ai speranta ca daca esti bun ti se promite raiul. Nu mai pot sta fetelor, ma duc sa imi spal copilul si sa il pun la somn!
A fost o placere sa discut aici, revin si maine :), cu forte proaspete si noi intrebari :))Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
n-ai inteles nimic, ti se promite raiul tocmai pentru ca tu nu esti bun, dar Dumnezeu estenu e nici un om bun in rai, acolo sunt doar oameni rai, dar care si-au dat seama cat de rai sunt ei, si cat de bun e Dumnezeu, si si-au trait viata conform acestui adevar oamenii care se cred buni n-au nici o sansa la rai am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Draga mea, ti-am mai spus, tu crezi biblia cuvant cu cuvant deci vorbim degeaba. Iti spun asta, nu din rautate, doar ca nu are rost sa ne conversam cand tu crezi fiecare cuvant,punct si virgula din biblie.Tu crezi ca si nenea ala baptist, care a venit la stadion in Timisoara sa va tina predica, e vindecator de orbi, schiopi si alte celea...

Ai urmarit probabil sirul discutiilor...eu imi pun niste intrebari la care nici eu, nici altcineva nu are raspuns logic. Tu ai gasit deja raspunsurile prin intermediul bibliei - biblie pe care eu o gasesc plina de lucruri care nu au logica - am priceput asta! Eu mai astept :)

Intrebasem un prieten, tot baptist, de ce nu se mai arata D-zeu nimanui? De ce nu se mai infaptuiesc minuni, gen umblat pe apa, transformat de apa in vin etc., de ce nu isi mai trimite odata D-zeu fiul pe pamant sa intareasca credinta oamenilor care zilnic e pe duca. Raspunsul a fost ca nu mai e nevoie....m-a lasat putin mirata.Cum sa nu fie nevoie de ajutor divin daca el exista? De ce nu se arata D-zeu tuturor si sa spuna:
"Ba fraierilor, terminati cu razboaiele astea religioase, si cu rautatile si cu ura si cu indoiala si religia.Eu exist si sunt unul singur si nu am nevoie de plocoane, biserici si alte chestii!"
La ce bune saradele astea cu exist/nu exist? Sau nu e inca satul de sange si jertfa? Si daca e asa de ce ar vrea cineva sa mearga la un Creator caruia ii place sa isi faca/lase creatia sa sufere?Care e scopul?

Si mai am intrebari, zeci! :)

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

Nu stiu despre ce "nene" vorbesti...asa ca nu imi permit sa contest nimica in legatura cu el.
Nu stiu tot! E gresit! Nu cunosc nici un sfert. Desi as vrea.
Nu voi sti niciodata tot!
Nu am raspuns la miiiiiiiiiiiiiii de intrebari! Tu crezi ca eu nu ma intreb nimica? Crezi ca iau Biblia in brate si gata....?
Nu-i asa. Pot sa o iau in brate si ...atat, nu se intampla nici o minune.
Am citit la inceput Biblia de curiozitate. Mi-a fost greu sa o termin, mai ales ca pe la Numeri ma luat o plictiseala de moarte.
A doua oara am citit-o pt ca mi sa parut interesante anumite lucruri. Iar dupaia am citit-o ca sa fac puzzle-ul. Si nu e gata...si nu va fi gata....
NU pot sa-ti spun cum sa-l vezi pe Dumnezeu, si unde sa te duci sa-l cauti.

Mi se pare ca tu singura te incurajezi sa crezi ca nu exista, si atunci, Dumnezeu nu-ti invadeaza teritoriul daca nu-i dai tu voie.
Daca cu adevarat vrei sa-l cunosti pe Dumnezeu, lasa lucrurile sa curga de la sine fara sa-ti mai spui(pt un timp) ca nu exista.

De ce nu mai sunt minuni? Du-te la un spital si intreaba un medic....la intamplare. Si ateu convins sa fie si tot recunoaste ca dpdvd medical, o anumita pers nu mai trebuia sa existe.
A fost in 31 dec pe Discovery sau N. Geographic o emisiune despre o femei operata pe creier. In timpul operatiei femeii, i sa scos tot sangele din organism si temperatura corpului a fost scazuta sub 20 de grade.
Dupa ce si-a revenit din operatie, femeia a povestit tot ce a vazut si auzit in timpul operatiei. Am uitat sa specific, ca femeia avea plasture pe ochii in timpul operatiei.
Doctorii si asistentele au ramas mute cand femeia a povestit tot ce au vorbit doctorii in timpul operatiei. A spus inclusiv nota sunetelor de la aparate.
Asta cum crezi ca sa intamplat? Cum poti sa explici tu asta?
Cum poate un medic sa explice asta?
Acei medici nu au avut nici o explicatie.
Avem suflet. In timpul operatiei tipa era moarta, avand in vedere ca nu mai avea sange in corp, temperatura era scazuta si functiile creierului erau intrerupte.
Avem suflet si asa a vazut ea tot. Alta explicatie nu este.
Toti ne convingem intr-o zi de existenta lui Dumnezeu. Unii acceptam ...altii nu. Uite o chestie dinasta mie imi intareste convingerea ca EXISTA Dumnezeu.
Emisiunea(pt cine vrea sa caute) a fost in 31 decembrie de la ora 18.
Imi cer scuze ca m-am lungitttttt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

fetelor, sunteti delicioase, mi-a ramas sanvishu in gat de la cat am ras, citindu-va! uite, de-aia imi place mie mai mult sa discut cu femei despre religie, decat cu barbati. ca, desi sunt inflacarate, au si duiosia aia care razbate prin umor.

Pantera, tu ai zis iarasi ceva capital - intrebandu-te de ce au avut nevoie oamenii mereu de cate un Dumnezeu? pai asta explica absolut totul legat de credinta: daca toti, de mii de ani, cautam Cauza lucrurilor, inseamna ca e adanc in noi amintirea cauzei si tot ce facem e sa incercam sa o re-cunoastem. ca mai dam in gropi cautandu-o, ca ne impotmolim in supersitii, ne ratacim in patimi, vanitati, crime chiar...asta tine de natura umana. dar aspiratia asta innascuta catre sublim, tanjeala dupa absolut si adevar, asta e dovada ca Dumnezeu exista. ca daca n-ar exista, nu am mai avea "nevoia" de El. cine poate nega existenta dragostei, cu exceptia sociopatilor? pai, cam nimeni. si nu poti spune ca iubesti in afara lui Dumnezeu, ca nu e fair. Dumnezeu este dragoste si tre sa platesti copyrightu'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

1. conchita: Dumnezeu este dragoste.
2. marinp : Daca dragoste nu e, nimic nu e.
3. 1,2 => : Daca Dumnezeu nu e, nimic nu e.
QED

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

3. 1,2 => : Daca Dumnezeu nu e, nimic nu e.
QED

frumos si logic. :-)
si cum Nimic nu e, dragoste e =Dumnezeu e. hehe.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Citat:

erata: marinp, Eclesiastul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:

erata: conchita, Ioan 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Asa, asa!!!... vorbiti si povestiti, da' pe mine nu ma aparati de b.nica :)).

B.nica, oamenii astia isi vad de ale lor si nu-ti dau nici o atentie, vezi?
Hai ca tot Denizel te ia de manuta si te consoleaza: nu-i nimica, draga bnica, ca ai intrat aicea si nu ai reusit nici de data asta sa spui ceva de bun simt. Poate iti reuseste data viitoare. Fii !!!

Citat:

Lady J,asa-zisele dubii ale tale in legatura cu credinta mi se par false;intentiile tale,desi incerci sa le disimulezi, sunt evidente.
Este incontestabila inteligenta ta, dar te rog nu incerca sa neglijezi intuitia acelora care te citesc .

Citat:

Ar trebui sa te simti flatata pt. ca daca pe Denizel, cei care folosesc mai des acest Forum au inceput sa o ignore, pe tine inca te mai citesc datorita calitatii postarilor tale.

etc, etc....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Hai ma B.nica, chiar asa? Ma faci "closet christian"? .Promit ca daca fac party de "coming out" o sa te invit!

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Asa, asa!!!... vorbiti si povestiti, da' pe mine nu ma aparati de b.nica :)).

B.nica, oamenii astia isi vad de ale lor si nu-ti dau nici o atentie, vezi?
Hai ca tot Denizel te ia de manuta si te consoleaza: nu-i nimica, draga bnica, ca ai intrat aicea si nu ai reusit nici de data asta sa spui ceva de bun simt. Poate iti reuseste data viitoare. Fii !!!

ba pardon, ce a zis b.nica despre spontaneitatea mea e absolut de bun simt si chiar incantator. multumesc, b.nica.

denizel, uite ca te apar: tu esti si mai spontana decat mine, pe langa tine ma simt ca flacara de la aragaz langa vulcanul krakatoa. gata, nu va mai certaaaati, ca iar il siderati pe merlucius paradoxus nuncius si nu mai apuc ziua in care il veti converti, daca o sa tina si harjoneala de-acu inca 200 de ani, ca deobicei.

Mergi la inceput