De ce "razboi"?
Raspunsuri - Pagina 12
blackpanterro spune:
Conchita, crestinii nu s-au dat ei singuri la lei ca sa demonstreze ceva...crestinismul era ilegal iar cei ce credeau in alt D-zeu decat zeii romanilor erau pedepsiti. De ce isi acceptau soarta? Parerea mea e din cauza promisiunii de o viata mai buna dupa moarte...nu se promite asta si in ziua de azi?Promisiunea raiului o fi fost foarte atragatoare pt niste oameni care nu aveau nimic pe pamant.
A fost o situatie de castig pt amandoua partile, crestinii asteptau sa se jertfeasca pt D-zeu sa mearga in rai si romanii aveau distractie gratis pt ca sa omori crestini era gratis, nu mai trebuiau sa cumpere sclavi.
Nu e asa si in zilele noastre? Cei care isi lipesc 5 kile de exploziv de ei si se explodeaza in mall?Ei de ce o fac? Tot pt promisiunea raiului.
Cat despre evanghelii, pt mine toate sunt indoielnice, nu ma refer la autenticitate ci la faptul ca toate au fost scrise de niste oameni care la vremea respectiva erau extrem de usor de impresionat. Ar fi fost de ajuns ca unul sa inceapa zvonuri de divinitate despre Isus si s-ar fi dus vestea peste tot.Apoi fiecare pagina rescrisa si recitita putea sa aibe adaugiri sau omiteri.Am observat ca de multe ori se scrie: "Se spune despre Isus ca..." nu e ceva categoric.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
b.nica spune:
In editia pe care o am iata ce concluzioneaza cel ce semneaza "Cuvant inainte":
"Concluzionand,putem spune ca gnosticismul a preluat in sistemul sau teme vehiculate si de alte traditii spirituale ale Antichitatii tarzii.Din cauza puternicei apologetici facuta la adresa lui Dumnezeu,gnosticii au disociat creatia materiala,lumea,suferinta de Dumnezeul suprem,asociinndu-le cu un Demiurg rau si ignorant.In felul acesta ei au incercat sa raspunda unor intrebari foarte vechi,dandu-le o explicatie originala,care isca dorinta de izbavire mai mult decat in oricare alta religie.Omul,constientizand ca este incarcerat in materie si ca traieste intr-un univers ostil,nazuia sa transceada starea aceasta prin gnoza,spre a renaste in lumea spiritului pur."
BeLucci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Conchita, crestinii nu s-au dat ei singuri la lei ca sa demonstreze ceva...crestinismul era ilegal iar cei ce credeau in alt D-zeu decat zeii romanilor erau pedepsiti. De ce isi acceptau soarta? Parerea mea e din cauza promisiunii de o viata mai buna dupa moarte...nu se promite asta si in ziua de azi?Promisiunea raiului o fi fost foarte atragatoare pt niste oameni care nu aveau nimic pe pamant. A fost o situatie de castig pt amandoua partile, crestinii asteptau sa se jertfeasca pt D-zeu sa mearga in rai si romanii aveau distractie gratis pt ca sa omori crestini era gratis, nu mai trebuiau sa cumpere sclavi. Nu e asa si in zilele noastre? Cei care isi lipesc 5 kile de exploziv de ei si se explodeaza in mall?Ei de ce o fac? Tot pt promisiunea raiului. Cat despre evanghelii, pt mine toate sunt indoielnice, nu ma refer la autenticitate ci la faptul ca toate au fost scrise de niste oameni care la vremea respectiva erau extrem de usor de impresionat. Ar fi fost de ajuns ca unul sa inceapa zvonuri de divinitate despre Isus si s-ar fi dus vestea peste tot.Apoi fiecare pagina rescrisa si recitita putea sa aibe adaugiri sau omiteri.Am observat ca de multe ori se scrie: "Se spune despre Isus ca..." nu e ceva categoric. Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Stai putin...cine a spus ca aia care-si pun 5 kile de exploziv pe ei sunt crestini???
POti sa spui ca esti crestin daca respecti si cele 10 porunci.
Aia nu sunt crestini...In Biblie nu scrie niciunde sa ucidem pt Numele Lui. ..In numele Lui Dumnezeu.
Luca(unul dintre apostolii care au scris Biblia) era doctor darga mea.... nu era porcar sa fie impresionat de orice. Era un om care a studiat. Atat cat se putea pt vremea aia. Cum crezi ca a reactionat Luca, cand nu a putut vindeca un orb, o femeie care avea scurgere de sange de 12 ani, cand nu a putut sa trateze un schiop din nastere etc.......Si a venit Isus si la o simpla atingere acei oameni au fost vindecati. Cum crezi ca a reactionat el ca doctor?
Si nu credca la urmat pe Isus orbeste. Credca a fost un proces.
Am observat ca de multe ori se scrie: "Se spune despre Isus ca..." nu e ceva categoric. |
blackpanterro spune:
Draga mea, ti-am mai spus, tu crezi biblia cuvant cu cuvant deci vorbim degeaba. Iti spun asta, nu din rautate, doar ca nu are rost sa ne conversam cand tu crezi fiecare cuvant,punct si virgula din biblie.Tu crezi ca si nenea ala baptist, care a venit la stadion in Timisoara sa va tina predica, e vindecator de orbi, schiopi si alte celea...
Ai urmarit probabil sirul discutiilor...eu imi pun niste intrebari la care nici eu, nici altcineva nu are raspuns logic. Tu ai gasit deja raspunsurile prin intermediul bibliei - biblie pe care eu o gasesc plina de lucruri care nu au logica - am priceput asta! Eu mai astept :)
Intrebasem un prieten, tot baptist, de ce nu se mai arata D-zeu nimanui? De ce nu se mai infaptuiesc minuni, gen umblat pe apa, transformat de apa in vin etc., de ce nu isi mai trimite odata D-zeu fiul pe pamant sa intareasca credinta oamenilor care zilnic e pe duca. Raspunsul a fost ca nu mai e nevoie....m-a lasat putin mirata.Cum sa nu fie nevoie de ajutor divin daca el exista? De ce nu se arata D-zeu tuturor si sa spuna:
"Ba fraierilor, terminati cu razboaiele astea religioase, si cu rautatile si cu ura si cu indoiala si religia.Eu exist si sunt unul singur si nu am nevoie de plocoane, biserici si alte chestii!"
La ce bune saradele astea cu exist/nu exist? Sau nu e inca satul de sange si jertfa? Si daca e asa de ce ar vrea cineva sa mearga la un Creator caruia ii place sa isi faca/lase creatia sa sufere?Care e scopul?
Si mai am intrebari, zeci! :)
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
denizel spune:
citat din mesajul lui blackpanterro De ce nu se arata D-zeu tuturor si sa spuna: "Ba fraierilor, terminati cu razboaiele astea religioase, si cu rautatile si cu ura si cu indoiala si religia.Eu exist si sunt unul singur si nu am nevoie de plocoane, biserici si alte chestii!" Si mai am intrebari, zeci! :) Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Blackpanterro, oscilezi intre a da credit nelimitat oamenilor si a-i discredita total :).
pe de o parte crezi ca oamenii sunt atat de grozavi, incat, daca ar aparea Dumnezeu Insusi si ar spune "stop!", toate mizeriile din lume ar inceta sa se mai inatmple...
pe de alta parte, crezi ca sacrificiul celor care L-au cunoscut direct pe Isus a fost dat de cine stie ce psihoza in masa sau mani****re grosolana ...
Si, te rog eu frumos, nu mai spune ca nu ti se raspunde pt. ca nu exista raspunsuri :). Pana la un punct, exista puhoi de raspunsuri, raspunsuri care s-au tot dat pe aici, de-a lungul vremii.
raspunsurile nu trebuie sa le astepti de la nimeni, sa stii. Da, stiu, parca mi-am pus sablon la taste, dar...asa e...
Atata timp cat tu cauti raspunsurile altora si nu vrei sa te convingi studiind tu insati ceea ce combati, nu va veni nimeni sa te traga de maneca si sa-ti spuna: "stii, Panteruto, nici unul din cei 4 evanghelisti nu a folosit exresia 'se crede ca'...".
E pierdere de vreme :) si oricum nu te ajuta cu nimic.
blackpanterro spune:
Pai nu ma contrazic. E simplu.Daca exista D-zeu sa se arate! De ce sa nu se arate? Atat :)
denizel spune:
Pai se arata. Cine ti-a spus ca nu se arata? :)
blackpanterro spune:
Unde se arata? :) eu nu am vazut nimic, niciunde. Sa nu imi spui ca D-zeu e in toate :)
denizel spune:
Unde se arata? :) eu nu am vazut nimic, niciunde. Sa nu imi spui ca D-zeu e in toate :) |
Nu, nu spun ca Dumnezeu e in toate. Cum o sa spun asemenea prostie? :)
Dar tu cum ai vrea sa ti se arate? Sub ce forma?
Sub forma de barbat cu costum si cravata? Ai sa spui ca e un nebun sau un sarlatan care te minte!
Sub forma de cersetor? Hm, cum o sa ia Dumnezeu forma unui amarat de cersetor?
Sub forma de femeie? Hm....Sotul tau o sa aiba de obiectat cand o sa-i povestesti :)).
Sub forma de lumina orbitoare? Ai sa spui ca fac rusii experimente pe americani sau ca, de fapt, ai vazut un ozn.
Sub forma de voce tunatoare? Ai sa suni imediat la urgente.
.
.
.
Si, daca vrei sa ti arate, cum ai facut?
Ai zis ceva de genul "buey, ia nu ma mai invarti tu atata pe mine! daca existi, ia arata-te si atuncea o sa cred si eu in tine!"
Ai zis asa si n-ai vazut/simtit nimica?
Stiu eu?! Poate n-ai ales cea mai potrivita formula de adresare :).
Nu ca Dumnezeu ar avea orgolii sau tine la politetzuri, nici vorba!
Ma gandesc doar ca, poate, daca bati din picior sa ti se arate ca sa poti crede si tu, s-ar putea sa fie langa tine si tu sa nu-L vezi :).
ladyJ spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Pai nu ma contrazic. E simplu.Daca exista D-zeu sa se arate! De ce sa nu se arate? Atat :) Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Panteruto,tu chiar nu crezi ca exista o putere supranaturala , inexplicabila, implicata in evolutia si viata noastra?