De ce "razboi"?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

LadyJ, nu stiu, chiar nu stiu, de ce sa ma incumet sa spun ca am descoperit coada la cireasa daca nu e asa? :)

Denizel, de ce sa se arate sub forma de ceva? De ce nu se arata asa cum e el?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Pai, Pante, zici ca ai citit Biblia.
Din Biblie, sub ce forma ai dedus tu ca se arăta Dumnezeu oamenilor? (nu vorbim de "forma" Isus, da? Pana la venirea lui Isus, sub ce forma se arăta Dumnezeu?).
Ai dedus din Biblie (sau din alta scriere sacra) ca Dumnezeu are vreo forma in care se arăta atunci, demult, si in care refuza acum sa se mai arate? :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

LadyJ, nu stiu, chiar nu stiu, de ce sa ma incumet sa spun ca am descoperit coada la cireasa daca nu e asa? :)

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

Uite, hai sa lasam religia la o parte, sa indepartam tot ce inseamna doctrina ca mie mi se pare ca de aici ti se trage

Nu putem fi noi oamenii cei mai cei din universul asta.Pentru ca nu putem intelege multe lucruri, nu ne explicam multe lucruri, ne zbatem in neputinta. Toate trebuie sa aiba un inceput declansat de CEVA ce este peste explicatia noastra.

Sa-i spunem mama Natura? Sa-i spunem Dumnezeu? sa-i spunem..Hazard? Energie?

Ideea este ca, ceva cu siguranta exista care are directa influenta asupra vietilor noastre.

Acum, religiile descriu acel ´´ceva´´ in moduri diferite:
-ca pe un mosneag care sta cu bata in mana si abia asteapta sa altoiasca pe careva
-ca pe un razboinic care indeamna oamenii sa se omoare reciproc
-ca pe o energie instalata intr-un animal
-ca pe un judecator care da legi dar te-a creat in asa mod incat sa-ti fie greu sa le respecti
-ca pe o imensa bunatate care te ajuta
-ca pe un prooroc care ti-a scris dinainte destinul
etc si etc

In cele mai multe descrieri, DD apare ca ceva de care ar trebui sa ne fie frica..ca de nu ascultam.... e de rau.(rau aparut si el sub diverse forme)

Uite, eu cunosc oameni care cred ca exista DD (putere supranaturala, inexplicabila deocamdata) fara sa creada in adiacente.
Cunosc deasemenea oameni care inafara bisericii(de exemplu) NU il vad pe Dumnezeu.

Acum depinde de fiecare, care cum poate sa creada.Interesant e ca, pentru a crede, ne folosim atat simturile pur si simplu cat si logica.Excludem exceptiile .Si cand sentimentele noastre despre ceva sunt la unison cu logica noastra, spunem ca STIM care-i adevarul si ramanem impacati.Chiar daca altora nu-l putem spune in cuvinte.
Unii nu-l gasesc niciodata...dar asta nu inseamna ca trebuie sa incetam sa intrebam, sa cautam, sa intelegem ceea ce prin cuvinte e greu greu de explicat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

In Biblie, sub ce forma ai dedus tu ca se arăta Dumnezeu oamenilor? (nu vorbim de "forma" Isus, da? Pana la venirea lui Isus, sub ce forma se arăta Dumnezeu?).
Ai dedus din Biblie (sau din alta scriere de acelasi gen) ca Dumnezeu are vreo forma in care se arata atunci, demult, si in care refuza acum sa se mai arate? :)

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Nu am citit biblia, doar pasaje din ea,sincer ma plictiseste de moarte.Stiu ca D-zeu s-a aratat sub forma de flacari?(burning bush).Eu zic ca daca mi s-ar arata asa as crede, bineinteles urmata de o voce tunatoare :) .
Acum sa nu veniti in spatele casei sa imi dati foc la copacei si sa vb in portavoce :)))

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

In Biblie, sub ce forma ai dedus tu ca se arăta Dumnezeu oamenilor? (nu vorbim de "forma" Isus, da? Pana la venirea lui Isus, sub ce forma se arăta Dumnezeu?).
Ai dedus din Biblie (sau din alta scriere de acelasi gen) ca Dumnezeu are vreo forma in care se arata atunci, demult, si in care refuza acum sa se mai arate? :)

Nu am citit biblia, doar pasaje din ea,sincer ma plictiseste de moarte.Stiu ca D-zeu s-a aratat sub forma de flacari?(burning bush).Eu zic ca daca mi s-ar arata asa as crede, bineinteles urmata de o voce tunatoare :) .
Acum sa nu veniti in spatele casei sa imi dati foc la copacei si sa vb in portavoce :)))

Ce tare-ai fost!

Mergi la inceput

LadyJ, daca s-ar descoperi viata pe alte planete, tot pe seama lui D-zeu i-ai pune? Sau daca o alta forma de viata, asemanatoare omului ne-ar contacta si nu ar avea habar de D-zeu ce ai face? Le-ai face instructajul despre D-zeu? Desi au evoluat fara sa aiba habar de o fiinta superioara?

Mergi la inceput

Citat:

Nu am citit biblia, doar pasaje din ea,sincer ma plictiseste de moarte.

stiu ca nu ai citit-o :).
Si, atunci, nu inteleg de ce zici ca "in Biblie scrie ca..., deci..." :).

Citat:
Stiu ca D-zeu s-a aratat sub forma de flacari?(burning bush)
Eu zic ca daca mi s-ar arata asa as crede, bineinteles urmata de o voce tunatoare :) .

Nuuuuu!!!! In nici un caz!!! :)

Pante, sunt convinsa ca, daca Dumnezeu ti s-ar arata in forma asta, ai deveni mai sceptica [] ca oricand.

Gandeste-te, traiesti in anul 2009!!!!
Mintea ta de om din 2009 nu ar putea trai confortabil cu asa ceva. No way!!!
Ai intoarce cu josul in sus tot netul, ai cauta prin toate bibliotecile, ai face orice sa gasesti explicatia pentru acele flacari insotite de o voce tunatoare.
Si...ai gasi-o!!!!!!!
Exact asa cum gasesti acum jdemii de motive ca sa te convingi ca nu exista Dumnezeu.

Vezi? Poate de aia nu are rost ca Dumnezeu sa se arate sub forma de fulgere, tufisuri care ard, bubuieli si voci tunatoare.
Dumnezeu e muuult mai subtil (vorbim de cea mai desavarsita si miam miam subtilitate :-) si mult mai convingator de atat...:).

Mergi la inceput

Denizel, nu am spus ca biblia spune nimic. De exemplu Josephus scrie despre Isus in felul in care am spus mai devreme : "Se spune despre el ca e Mesia"

Aceeasi intrebare despre viata pe alte planete ti-o pun si tie :) .Intreb pt ca probabilitatea de a exista viata si pe alte planete e mult mai mare decat existenta unuei fiinte superioare.

Mergi la inceput

Citat:

LadyJ, daca s-ar descoperi viata pe alte planete, tot pe seama lui D-zeu i-ai pune? Sau daca o alta forma de viata, asemanatoare omului ne-ar contacta si nu ar avea habar de D-zeu ce ai face? Le-ai face instructajul despre D-zeu? Desi au evoluat fara sa aiba habar de o fiinta superioara?

Daca s-ar descoperi acum ca pe planeta X exista ceva, orice cu viata, as pune asta tot pe seama unei puteri superioare care a dat acea viata, a facut-o sa existe.Chiar daca acea viata nu are nevoie ca noi de aceleasi conditii, tot CEVA anume ar fi trebuit sa o faca sa apara.

Daca o alta forma de viata, asemanatoare omului ne-ar contacta si ar ramane perplex cand ar auzi de un anume Dumnezeu, as intreba acea forma de viata(asta presupunand ca ne si intelegem) cum crede ca a aparut, care este superioritatea in cazul ei.
Insa ar trebui sa fim cam la acelasi nivel de inteligenta, pentru ca daca se da de trei ori peste cap si se face racheta o sa incep sa cred ca AIA e puterea care ne-a creat

Nu i-as face niciun instructaj despre ceva ce nici eu nu stiu argumenta.
Si noi, oamenii am evoluat fara sa avem habar de DD pentru ca eu nu cred ca la Adam si Eva a inceput totul.De acolo s-a consemnat....cred.

daca tu sa spunem,ai creat ceva..orice..si lasi acel ceva undeva, cum oare acel ceva(presupunand ca ai fost in stare sa-i creezi propriul sistem cognitiv evident inferior puterii tale) va sti cine esti tu sau cum va sti ca existi?Ai creat un sistem viu capabil sa se inmulteasca singur, cu urmasi care poate nu vor auzi in veci de tine.

Apoi vine o alta creatie a ta si spune ´´l-am vazut pe Creator´´. Ei, cine sa-l creada?Si tu ca si creator, pentru a te face cunoscut va trebui sa recurgi la diverse..transformari, astfel incat creatia ta sa te poate cunoaste,vedea.

Ba un rug in flacari, ba o voce de sus, ba una ba alta..ce e perceptibil insa imposibil de realizat de catre om.
Apoi vin urmasii creatiei tale si NU CRED ca ceea ce povesteasc inaintasii e pe bune. De ce nu cred? pentru ca au descoperit ei focul(sic) sau au aflat ce e fulgerul deci au gasit explicatia .

Acuma tu, ca putere supranaturala in comparatie cu creatia ta, iti mai bati mult capul cu ei? Ai avut tu un motiv pentru care i-ai creat, motiv stiut doar de tine. Nu trebuie sa dai dovezi zilnice de existenta a ta, pentru ca STII ca oricum NU-S CAPABILI sa inteleaga.

Te-am... ?
n-am vrut, e una din explicatiile mele. Au si eu o multime de intrebari, stai linistita. Ca daca incep nu mai termin

Dar acuma sa nu ma intrebi ´´ da pe acel CEVA cine l-a creat´´ ca nu imi pot da seama.Ca sa vezi cat de limitati suntem..deci concluzie, cineva ne-a creat..asa.

Mergi la inceput

Citat:

Denizel, nu am spus ca biblia spune nimic. De exemplu Josephus scrie despre Isus in felul in care am spus mai devreme : "Se spune despre el ca e Mesia"

Vezi? Ai gasit imediat un motiv pentru care sa fii indreptatita sa nu crezi :D
In fine, nu e treaba mea asta..:)

Dar, unde ai citit chestia de mai sus?
Pentru ca eu am gasit ca, in Antichitati (Antiquities of the Jews), 18.3.3, scrie asa:

"Cam la vremea aceea a aparut Isus, un om intelept, daca ne este ingaduit a-l numi om, caci era faptuitor de minuni, un invatator al unora care indrageau adevarul.
I-au ascultat chemarea multi evrei si multi dintre Neamuri (greci).
El a fost Hristosul; iar cand Pilat, la vorbele celor dintai dintre ai nostri, l-a osandit la rastignirea pe cruce, cei care l-au iubit de la inceput nu l-au parasit. Caci li s-a infatisat in cea de-a treia zi; iar tribul crestinilor, numiti astfel dupa el, traieste si astazi"

Josephus (Iosef Ben Mathiya) a fost un iudeu care, presupun, era departe de a nutri prea mari sensibilitati fata de cauza crestinilor si ale carui scrieri, pana una-alta, urmareau sa fie pe placul romanilor.
Aceasta relatare nu le-ar fi convenit dilok si, daca n-ar fi fost adevarata, e greu de presupus ca ar fi fost vreodata consemnata.

Citat:
Aceeasi intrebare despre viata pe alte planete ti-o pun si tie :) .Intreb pt ca probabilitatea de a exista viata si pe alte planete e mult mai mare decat existenta unuei fiinte superioare.

Daca as dascali fiintele superioare? Ma indoiesc :)).
In plus, daca mi-as dori, ar trebui sa astept la rand. Inteleg ca Vaticanul are planuri marete cu ei .

Mergi la inceput