Copiluti de mai-iunie 2005 (95)
Raspunsuri - Pagina 13
elisor spune:
Daniela multa sanatate printesei! Eu la febra de-asta mare merg la pediatru, mi-e frica tare de meningita, desi stiu ca febra e arma cu care sistemul imunitar lupta. In afara de antitermice ii mai dai ceva? Vezi sa nu fie aerul uscat in camera unde sta. Sunt sigura ca ai luat toate masurile necesare, dar stiu cum e sa te simti neputincios cand iti vezi puiul bolnav.
Cand doarme Isa pune si tu capul jos si odihneste-te! 
Nelia nu ma provoca cu porcii
, ca am inghitit in tara asta cat nu credeam ca e posibil de cand ne-am recapatat libertatea. Daca e sa ma iau dupa Nostradamus sunt sperante sa-i mearga si tarisoarei asteia candva bine. Sanatate lui Lisandru si Tudorei si tie!
Am ajuns acasa si n-am chef sa fac nimic, a ba da, salivez cu
dupa un platou cu prajituri pe care il am in cap, dar nu mai am voie. Apropo Marilena te somez
sa-mi spui ce dieta ai (asa am inteles eu) ca si data trecuta tot cu tine m-am scos. Ce mai faceti voi, ce mai face Ruti?
Anca ti-au plecat socrii? Esti aglomerata rau, asa-i? N-ai primit nici tu felicitarea asa-i?
Sa va mai zic ca m-am trezit cu socru-meu si a venit cu Busuioc ca vrea sa-l asculte la noi? Pur si simplu imi strica intimitatea, vorbeste tare si ma obliga pe mine sa ma retrag in alta camera, oricum sunt in relatii foarte reci, eu cu el.
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Cornelia spune:
Buna seara!
Danelutza, multa sanatate Isabelei!
Nelia si voua sanatate!
Stefan se pare ca si-a revenit si a reinceput cu nebuniile
. M-am speriat acum vreo ora, de abia mi-am revenit.
Am venit mai devreme de la birou,foart eobosita si m-am intins pe canapea in sufragerie. Bineinteles ca am adormit, timp in care, pe langa faptul neimportant ca au intors toata casa cu fundul in sus (au strans inclusiv covorul din sufragerie
), Stefan si-a bagat o bucatica d ehartie in nas. M-a trezit sa imi spuna ca are hartie in nas si si-o indesa mai mult cu o alta bucata de hartie. Buimaca de somn, nu am prea inteles in prima faza ce s eintampla, furandu-ma peisajul de front pe care tocmai s-a dat o batalie din jurul meu. Il cert pe Stefan, ii iau hartia facuta sul pe care si-o indesa in nas din mana. El tot imi spune aca are o hartie in nas. Nici s ama dezmeticesc nu ma avut timp, el incepuse s aalerge prin casa, dadea cand sa planga, cand sa rada. Eu dupa el, sa sufle nasul
. Am intrezarit, in fundul narii ceva alb. Poate spaima nu a fost justificata, dar mi s-au inmuiat picioarele. Mai ales ca Stefan se apasa pe nara, fugea si nu vroia sa coopereze deloc. Sufla nasul, dar degeaba, incepuse sa bazaie, era nervos si nu statea locului. Eu ii spuneam sa traga aer pe gura, el habar nu avea si mai cu spor isi tragea nasul
. Am citit pe Internet (sa traiasca!) si i-am pus cateva picaturi de ulei in nara (cu chiu si vai) si a suflat din nou nasul de cateva ori pana i-a iesit hartiuta. Hartiuta care era mult mai mare decat mi-am imaginat - presupun ca asta a fost un lucru bun.
Cam atat, dar sa imi fie invatatura de minte, alta data sa nu ii mai las nesupravegheati.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
Danelutza spune:
Nelia sanatate la toti bolnaviorii din familie, inclusiv tie 
Elisor si mie tot de meningita mie teama cind are febra mare, de fapt sint chiar obsedata de aceasta boala. Asta noapte i-am pus mereu prosopul umed pe frunte si tot o udam cu otet, macar capusorul nu mai era fierbinte. Acum vad ca se uita la desene si danseaza, nici nu stiu sa ma bucur sau nu, dar vad ca a inceput sa manince, de fapt a rontait o bucata de piine proaspata
fara nimic altceva si de dimineata de cind i-am pus supozitorul nu a mai facut febra.
Gata, dispar sa fac un pilaf de orez cu ciupercute, le dau la amindoi si Isabellei si sotului sa manince, ca vad ca au probleme cu burtile ![]()

Elvetia in miniatura
Tdi spune:
Ciao!
Danelutza, sanatate multa Isei, imi pare rau ca sunteti bolnaviori!
Nelia, nasol cu colica renala...am avut si eu odata si tare rau a fost, multa sanatate si sper sa nu mai ai probleme!
Elisor, ai terminat cu rufele? Hai ca fac si eu putina galerie daca mai e nevoie!
Cornelia, vai ce nazdravan e Stefan! ...bine ca ai pescuit hartia la timp!
Loreen, multa sanatate la toti!
Ioana, te inteleg perfect ca si pe noi ne freaca marunt pitica la culcare, adoarme in pat cu noi si apoi o mutam dar adorm tot nervoasa si cu dureri de cap.
Meningita - si mie imi este frica de ea, mai ales ca anul trecut au murit cativa tineri, in zona noastra, de meningita fulminanta
. Pediatrul mi-a zis ca nu febra mare este semnalul de alarma ci starea generala, daca e in conditii bune chiar si la 40 de grade e ok, in schimb poate avea meningita si febra 38, 40 sau deloc insa starea generala este rea, vezi imediat ca e ceva in neregula cu copilul. Pedi al nostru a lucrat cativa ani in america la un spital mare, la terapie intensiva copii si a vazut multe cazuri grave, a zis ca n-o sa uite toata viata in ce conditii ajungeau unii copilasi in spital:(. Sa ne fereasca bunul Dumnezeu pe toti!
Sa va dau o veste buna: Alyssa a mancat la gradi!!! ...a ras o farfurie de macaroane
...am gasit-o plina de verva in salon cu ceilalti copii, m-a pupat si s-a intors la joaca...sper ca de luni sa o las pana pe la 12.30 ca dupa aia ii pregateste de somn. A facut mari progrese in ultima vreme, sunt incantata! Avem si parti negative ca e obraznica si m-a si injurat
(in romaneste
), cand vreau sa dau cu educatzia pe ea ma trezesc ca ma trimite la treaba
: vreau mama spala vase, vreau mama du-te curatenie!
Cloreta spune:
MAi intru si eu o fuga, cat baga Teodora niste papanasi pe sub nas.
Si sigur dureaza mult ca m-am mancat undeva sa ii pun desene la tv![]()
Ioana, noi i-am spus asa niste povesti desptre microbi ca fuge spre baie urgent la spalat pe dinti. SI pe manute se spala, e ragula cum intram in casa si ianinte de masa. Ideea ea sa te tii tu de asta ca altfel.....
Vreau sa va spun ca s-a trezit Teodora pe la 4 dimineata, am zis eu, si striga: mami!
m-am si speriat si ma gandeam ca o sa adorm greu dupa aia
- nu m-am spalat pe dinti! :))))))
- ba te-ai spalat mami, inainte de culcare
am avut bafta sa nu mai spuna nimic, clar a visat
Cu fitzele si noi suntem in ton numai ca noi suntem tari pe pozitie, ea normal ca incearca dar nu cedez neam, ma si mir de mine cat de "dura" sunt:))))))
Sa va spun ce ne-a zis zilele trecute cand i-am spus ca o iubim mult: "atunci de ce ma certati?"
In rest e foarte simpatica si o iert repede orice ar face![]()
Danelutza, sanatate multa puiului!
Nelia, sananate si tie si micului barbat din casa si Tudorei.
Lucas, faza cu palma am patit-osi eu, am zis ca lesin, doar ca a fost de la tati. Am zis ca il biciuiesc daca mai face asa![]()
Oricum bataie nu ia si nu e o solutie buna.
Cornelia, emotti ii lipseau tie, bine ca nu s-a intamplat nimic rau
Gagix, la noi e a doua oara in grupa Teodorei de la gradi cand e caz de varicela, tot stau cu ochii pe ea acum. Saptamana trecuta a stat la mama si i-a mers asa de bine, s-a mai ingrasat nitel si a inceput sa pape mai multe feluri de mancare. Ziceam ca o duc iar saptamana viitoare dar daca intra in vacanta pe 1 o mai duc pana miercuri sau joi si pe urma o duc iar la mama. Mi-a prins si mie bine ca ne-am utat cubirourile si am tot venit tarziu acasa. Macar e o locatie super faina, a meritat.
Sa va arat o recitatoare:
www.dropshots.com/curlycloreta#date/2009-01-23/19:04:47" target="_blank">aici
e cu password![]()
“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”
Ada_74 spune:
Cornelia, nu-i nimic comic in ce ai patit, dar nu m-am putut abtine sa nu rad. Ce-ai facut, ai dat cautare pe "hartie indesata in nas"?
Eu am patit-o cu Sergiu cand si-a bagat o guma de mestecat. Eu n-am avut prezenta ta de spirit sa-i explic ce sa faca, am luat o penseta, am urlat la el NU MISCA si i-am extras-o. Bine, nici nu apucase sa o indese prea mult. O sa tin minte faza cu uleiul.
Felicitari pentru baietel!
Elisor, Danelutza, eu am avut meningita, din fericire virala. La mine simptomele au fost atipice, nu am avut deloc temperatura si nu am varsat, dar sunt doua chestii pe care le testeaza medicii si sunt caracteristice pt meningita. Una e intoleranta la lumina si a doua, din pozitia culcat, ridica doar capul. Manevra asta e foarte dureroasa in cazul in care ai boala.
Lucas, tu cumva ai de invatat pentru vreun examen de ai devenit asa activa? ![]()
Hai ca are fi-miu chef de balaceala. Dupa ce a stat o ora la chiuveta sa se joace cu apa, m-a anuntat ca ii iese murdarie din picioare si trebuie sa faca baie. Ma duc sa il arunc in cada, asa scap de el pentru inca o ora.
elisor spune:
Cornelia vai ce sperietura ti-a tras strengarul nazdravan, si pe mine ma panicheaza chestiile astea, eu as fi procedat cum a spus Lili pozitia "nu misca" si cu penseta, e bine de stiut de ulei. Bianca are prostul obicei sa-si umple gura si mereu o dadacesc sa mestece bine. Bine ca s-a terminat cu happyend!
Lili o sa-l scoti stafidit din vana ![]()
Clara ce frumos recita, ca o actrita profesionista, ne-am uitat amandoua la ea, iar Bianca mi-a spus ca vrea sa vorbeasca cu fetita sa-i dea si ei poezia ![]()
Teddy felicitari Alyssei, cred ca pentru voi e un mare progres. Urmeaza sa-i tot cresti timpul de stat la gradi?
Nici vorba sa mai calc, sufar de depresia de vineri
, si ca sa-mi revin am bagat niste patartele de cioco. In sevraj intru fara dulciuri.
Daniela daca-ti mai face febra mare nu ezita sa-i faci impachetari la corpulet, macar toracele sau sa-i faci o baita cu apa mai rece cu un grad decat febra ei si sa fie mai racoare in camera la ea. Va doresc o noapte linistita si cu somnic si fara febra!
Bianca a avut chef in seara asta sa-mi povesteasca de la gradi, mi-a spus ca au invatat animalele domestice, salbatice, ce mananca ele, haios a fost ca la cele salbatice mi-a enumerat cateva, iar dupa ce l-a spus pe lup a adaugat-o si pe bunicuta ca si ea traieste in padure
. Mi-a povestit de figuri geometrice, ca cercul nu are colturi, mai, sunt impresionata de ce invata la gradi, dar mai ales cat de receptiva este. Copiii astia sunt ca niste bureti, absorb tot ce li se
.
Vad ca mai nou am depresie de vineri, toata saptamana sunt in priza iar vinerea parca nu-mi gasesc locul.
Ma uit la "Minti criminale" si ma culc.
Andreas (17.08.1998)
Ada_74 spune:
Elisor, daca ai depresie vinerea, cu doua zile libere in fata, duminica seara ce mai faci?![]()
patriciaRO spune:
Saliu la fete
Olga
cu intarziere. te pup si sa fii iubita si sanatoasa.
Io zilele astea am lucrat incontinuu la un nou proiect pe care l-am inceput si care trebuia finisat. Cine vrea sa vada e status pe messenger...
Noi suntem bine, Alex zilele trecute il luase tusea, dar i-a trecut rapid. Vorbeste daneza de numa la gradi si noi suntem terminati ca nu intelegem ce vorbeste frate cu profa lui, ne da gata.. Asa ceva... n-am mai pomenit sa nu inteleg pana acuma...
S-a schimbat roata... Dar ma duc si eu din primavara la scoala de limba, sa-l ajung din urma.. ![]()
maine lucrez, apoi pe seara mergem la masa la niste prieteni, duminica la fel party. Luni la munca, miercuri la fel, joi la fel munci.... Asa ca am o sapt full... insa imi place de mor.
pup fetilii si sa fiti sanatoase si puiutii la fel..
Beatrice, mamic de Alex pifos
elisor spune:
Neazta!
Va servesc o
calda, poate mirosul ei va ademeneste...
Pe mine zeama de varza m-a terminat, nu sunt obisnuita sa ma trezsc la ore prea matinale in weekend.
Lili pai in astea doua zile ma refac obligatoriu, duminica seara nu mai am depresie am stres
. Constat ca vinerea sunt depresiva pentru ca acumulez atata oboseala ca nu sunt in stare sa mai fac nimic, e o conjunctura ciudata ![]()
Bea ce saptamana plina femeie, cu gauri libere martea si vinerea
? Musai sa invatati daneza altfel va rade Pifosul in nas
. Ce proiect ai abordat, eu nu mi-am instalat messingerul asa ca n-o sa aflu daca nu spui aici. Distractie placuta la party!
Daniela cum mai e Isa? Cum a fost noaptea?
Gabitza n-am observat eu sau n-ai mai scris nimic, ce fac puiutii? Mai scriai un rand mai puneai o poza, parca nimic n-am mai vazut...
Sanatate bolnaviorilor cu mic cu mare!
Sa aveti un weekend pe gustul vostru!
Andreas (17.08.1998)