Copiluti de mai-iunie 2005 (95)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare! Bine ca m-am tot laudat ca intru 3 zile la rand, ca acum nici nu mai apuc sa citesc: lucrez de 3 zile la un contract si nu ii mai dau de cap, mi-a mancat nervul zambirii, nu alta.

Apropo de consecventa, si eu incerc cu drag si - din pacate - fara spor sa o aplic. Cele mai mari probleme le avem cu igiena: nu vrea sa se spele pe dinti si pace (are deja carii) si nici pe maini. Drept urmare acum 2 seri am avut un scandal monstru cu ea, de-ala cu urlat 40 minute si cu palmoace din partea mea pentru ca efectiv nu mai suportam. E drept ca era obosita si de cele mai multe ori cand e obosita zice ca nu mai poate sa se spele, dar m-a enervat ca nu voia nimic, nici sa se dezbrace de ciorapii lungi, care erau si mizerabili (in conditiile in care ea nu doarme cu sosete si dupa ce am fi stins lumina m-ar fi pus sa o schimb), nici sa puna pijamaua ca e urata, nici sa se spele. Asa ca am lasat eu "lasatul de la mine" si mi-am spus ca e musai macar s-o imbrac in pijama.Fratilor, am dat dreacu' de belea, vecinii precis au gandit ca o tragem pe roata, Doamne cat si cum a putut sa urle (mai degraba sa raga). Asa ca am zis sa aplic metoda Neliei, sa o ignor, m-am bagat in pat si am stins lumina. Ce credeti? A aprins lumina, a insfacat din dulap o pereche de colanti si a inceput sa se imbrace; sincer nu ma asteptam sa reuseasca pentru ca era transpirata de atata plans (fara lacrimi, evident) si urlat, iar colantii erau stramti. Ce sa va zic, a reusit (cu icnete si urlete), s-a urcat in pat si mi-a cerut sa-i fac masaj ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat; cand i-am zis ca nu-i fac, da-i alte urlete ca "sunt cuminte", "sunt cuminte" in timp ce mie imi iesea creierul pe urechi de atatea tipete. Una peste alta concluzia a fost ca am pus-o cu copilul asta, este de o caposenie rara, de nu ne-o bate asta pe-amandoi la 14 ani sa vedeti voi. Ce ton bland, calm, ce explicatii logice si exemple cu ce se intampla daca nu faci aia sau ailalta, cand i se pune pata s-a terminat.
Bine macar ca aseara a ramas la bona si nu i-am vazut fata za tare m-a mai suparat. Sa vedem in seara asta cum va fi (cred ca mai bine, dat fiind ca a adormit la 7 si deci va fi fresh cand ma voi invrednici sa ajung acasa; de-aia nici nu plec ca mi-e groaza sa dau cu ochii de ea).
Si totusi, hai sa plec ca maine o iau de la capat cu maretul meu contract si numai cand ma gandesc ma ia depresia. Sa aveti o seara buna!

A, da:

La Multi Ani cu intarziere, Olga! Numai bine, sanatate si bucurii, lasa supararile!

Cornelia - felicitari pentru baietel!

Sanatate multa la bolnaviori!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Ioana si a mea urla, daca tip eu la ea, urla la mine de aud toti vecinii. Iar daca ii dau vreo una peste minuta, incepe sa tipe ca o doare si sa nu dau in ea, nici macar nu plinge , asta ca sa ma enervez eu mai rau. Ii spun ca-i urita, cica: nu sint urita, iar eu insist, ca daca urla la mami e urita

Gabitza asa fac aici, dau ceva simbolic la invitati, dar la cite cadouri a primit fetita, sigur avea nevoie de o camera doar pentru cadouri. Noi i-am luat o geaca alba frumoasa si de firma , noroc ca era la reduceri de 70 la suta. Oricum mie nu-mi place sa duc jucarii, jocuri, ca nu pot sti daca nu are suficiente acasa, dar cu hainele nu dau gres, ca oricite ar avea, tot nu ajung

Teddy ma dadeam si eu pe unghii si cu ruj, asta in vacanta si cind eram la scoala, nu la trei ani jumate . si ca sa spun ca tine, si eu ungeam cu smacuri si lacuri nepoatele, dar pe a mea nu as lasa-o sa faca asa ceva. Pai daca incepe de pe acum, ce ma fac cu ea la 14 ani ?

Daniela, mami de capsunica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu am avut astazi o colica renala de toata frumusetea! Din august nu am mai avut nici un fel de probleme cu rinichii, acum cred ca au luat-o la vale niste pietre.

Ioana, dar ea nu are camera ei? Pentru ca eu am lasat-o in camera ei pe Tudora si am incuiat camera noastra. A ramas practic singura in casa, cu luminile aprinse, ca stiu ca-i este frica. Adica am lasat lumina mica de la hota si veioza ei in camera. Eu nu astept sa se spele ele pe dinti, le spal eu in fiecare seara, ele se spala dimineata si la scoala, la prinz. Dar seara le frec ca pe cai, folosesc ata dentara, ma uit cu oglinjoara sa vad daca sint curati... face parte din ritualul de noapte. Putem sari pijamalele, dar nu spalatul pe dinti. La ce am eu in gura si la cit costa aici dantura, le spal si batute si tot le spal. Ana ta face ca Agata mea. Mi-a mincat urechile intre 2 si 5 ani! La propriu! Cine ne stie se mira ca am avut curaj sa mai fac inca doi... Nici acum nu chiar cumintenia intruchipata, tot cu ea ma cert cel mai mult, dar s-a mai potolit. Din pacate sint nevoita sa ma repet: consecventa! Daca nu faci rabat nici o seara de la o regula pe care a inteles-o si ati aplicat-o, indiferent de cit urla, atunci va intelege ca nu are incotro. Totul este ca voi sa fiti calmi, rabdatori, cu zimbetul pe buze, iubitori, dar de neinduplecat cind e vorba de o regula care nu poate fi incalcata. Fermi! Eu nu am fost cu Agata si iti spun clar ca nu vrei sa ajungi cum eram eu cind Agata avea 3 sau 4 ani! Imi venea sa o dau la primul care mi-o cere... dar nu mi-o cerea nimeni, asta era problema. Ti-am spus cum procedeaza englezoaica de la gimnastica... cu fetele nu reusesc, ca ma enerveaza. Dar cu Lisandru incerc sa-l iau de la inceput cu metoda aceasta. Ca sa-l vezi si pe asta ce urla si se da cu fundul de pamint daca ii iau ceva din mina sau il iau dintr-un loc unde nu are voie. Dar el se duce, eu il iau, fara sa ma reped, fara sa-l cert, ii explic, ii spun ca nu are voie si iar, si iar... A renuntat la scos cartile din biblioteca, a renuntat de a se juca la prize, si inca vreo citeva succese mici, dar vizibile. Deci, intelegi tu, ca eu iti spun cum ar trebui sa faci, nu ca fac eu... dar incerc din rasputeri, zau ca asta e singura solutie de a-ti educa bine copiii, de a scapa si tu sanatoasa din afacerea asta (la cap!), fara sa-i traumatizezi, fara sa le atingi personalitatea.

Nu v-am spus urmarea cu Tudora. Vreau sa va spun ca atit de suparata am fost in acea seara, ca nici mila nu mi-a fost, ma pufnea risul. Ce am reusit cu felul in care am procedat atunci? Tot! Spun seara: fetelor, e ora de culcare, la baie, va rog! In seara asta vreau sa incerc la 8, sa vedem daca reusesc. Bineinteles ca tendinta lor este de a trage de timp... La ora 9 sting lumina! Agata inca nu reactioneaza, ca ea stie sa faca totul singura, dar Tudora ajunge in citeva secunde la baie! Nu vreau sa ma spal singura pe dinti, nu vreau carii, nu pot sa ma imbrac singura in pijamale... eu vreau sa fiu iubita ta (adica sa vin si sa-i spun noapte buna, sa-i cint un elefant, sa-i fac merge mosul pe salon...) Socul e doar in prima seara, cind se creeaza precedentul, apoi doar te folosesti de el... De fapt, cred ca e cam acelasi lucru si cu neascultatul lor, pentru ca daca facem rabat o seara de la o regula (ma refer la alea simple, de baza), ei se folosesc de acest precedent (inconstient) ca nu o mai respecte si cu alte ocazii.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Danelutza la consecventa e penurie, cum apare cum se vinde imediat!

Eu o singura data i-am dat lui Matei o palma, si asta acu 2 ani, peste picioare, el era dezbracat, frate nu i-am dat-o tare dar s-a inrosit exact palma mea cu degetele, in momentul ala am jurat ca nu ii mai dau vreo-data o palma. taticul nu l-a atins niciodata, nici macar tras de ureche (eu,da!).noi il pedepsim, ma rog uneori nici asta nu tine.
cu spalatul pe dinti avem aceeasi problema, are 5 periute cu diverse capete, cozi etc,etc dar singur no way. adica tine periuta in gura sau o linge asa se spala el pe dinti. inca nu are carii, ca am fost la dentist in toamna sa il controleze. ce-i drept el nici nu maninca dulciuri multe, iar lapte bea din cana cu cioc.
are momente cind se imbaraca singur, da numai cind are chef, de dezbracat asisderea.
mi-a plins saptamina asta dupa taica-su, jale mare. si dimineata si seara, daca as lipsi eu, cred ca nici nu ar baga de seama.

TDI nici eu nu mai pun skiurile in picioare, am fost intr-o tabara prin clasa a 7, a 8 la Sinaia si am cazut, nu foarte rau, dar m-am speriat si de atunci am zis pas. acum daca il ducem pe el si gasim si monitor va trebui si noi sa mergem macar de forma, pentru ca fara noi nu cred ca vrea si apoi daca mergem la bulgari, va avea nevoie de translator.
au venit niste prieteni de la ski din Austria, fetita lor are 5,6 ani si mi-au zis ca intr-o saptamina nu au avut treaba cu ea. in ultima zi skia cu ei alaturi, pe pirtii mai normale ca sa zic asa, cica a prins extrem de repede. bine, e adevarat ca e a doua incercare, anul trecut ei au fost in Suedia si nu prea au avut succes cu ea.adica dupa 2 zile a zis ca domnul care o invata este insuportabil!!!! si ea nu accepta! ce puii mei sa-i mai spui!

Ioana bafta la contracte si RABDAREEEEEEEEEEE!!!

apropo de ruj si oja, nu stiu daca e devreme sau nu, cred ca doar vrea sa imite, nu stiu daca si intelege ce se intimpla.
la 14 ani Danelutza cu siguranta nu va avea preocuparile noastre de la 14 ani, sunt expusi la mult mai multe, recepteaza mult mai multe, este destul de dificil sa le interzicem expunerea pentru ca altfel vor fi considerati de colegi ciudati! eu ma uit la mine, am peste 40 de ani si totusi am auzit replici de genul: "nu vezi ca esti fleatza (sau proasta), traieste in lumea de azi!!!", si asta in conditiile in care situatiile comporta strict reguli de educatie sau integritate, verticalitate, etc. daca ajuti pe cineva, asa din proprie initiativa esti intrebat de ce o faci? cit iti da? sau daca ajuti a doua zi iti da mai multe!

mi-a placut discursul lui OBAMA, ma declar fan!, ei bine primele cuvinte ale lui au fost: "vin in fata voastra cu smerenie!" cit de multe spune chestia asta pentru un presedinte! lasind la o parte ca e carismatic, de departe cel mai carismatic presedinte.

hai ca am avut limbarita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna!
N-am mai intrat ieri ca mi-am propus sa calc si cel putin jumatate le-am gatat si am prins curaj sa mai calc si azi, mi-am portionat pe zile cate putin. Putina galerie va rog

Daniela ma intrebai de dinti, ei as, nici vorba sa ajung pe-un scaun de dentist, desi dureri am mai avut de la sfarsitul anului, le-am combatut pe moment ca sunt sigura ca de durere n-o sa scap, dar am facut un mare pas inainte: l-am programat luni pe Andreas (c-are o mica cariuta) si astfel ma familiarizez cu decorul, asa ca totul e in grafic .
Pe mine m-a pus naiba sa-i cumpar din Metro un set de machiaj Barbie cu rujulet, ceas la care se ridica capacelul si da peste un fard de obrajori, un inelus care tot asa sub capac are ceva de machiat, un parfumel mititel, in prostia mea ma gandeam ca se va da si ea acolo un pic si cu masura in momentul in care iese pe usa. Dar ti-ai gasit masura, pana nu s-a facut ca o mica vampa nu s-a lasat, pana si sprancenele din blonde au ajuns negre. Urmatorul pas a fost ca i-am confiscat-o, bineinteles cu urlete de rigoare si a avut dreptate sa reactioneze asa pentru ca numai eu am fost de vina . Am zis sa aiba fata rujul ei sa nu mi le mai termine pe-ale mele. Pe mine stiu ca nu m-au pasionat chestiile astea decat tarziu prin liceu.

Simona sarumana de vizionat si comentat pozele ! Intradevar casa e superba, sunt atat de indragostita de ea incat visez noaptea ca e a mea

Lucas unde la munte ajungeti? Daca esti pe-aproape si vrei sa ne vedem suna-ma (nr. e in contul comun). Il luati si pe Matei?

Teddy incet incet inregistrati progrese mari cu gradi. Din pacate si eu am fost o neastamparata in copilarie si mereu eram amenintata cu scaderea notei la purtare si culmea, am descoperit zilele trecute cand m-am laudat in fata lu' fii-miu cu carnetele de note aduse din arhiva (beci) ce bine invatam, chiar s-a tinut de cuvant diriga . Mi-a scazut nota la purtare . Numai tampenii am facut in scoala, eu zic ca in liceu m-am linistit dar fina-mea ma contrazice amintindu-mi nebuniile din liceu la internat. Dar a fost frumos asa cum a fost! Pe undeva il inteleg pe Andreas, poate si ca-mi aminteste de mine si n-as fi vrut sa fie asa.

Laura e bine in principiu, se reface dupa o raceala crunta, copiii la fel dar o las pe ea sa povesteasca in stilul ei inconfundabil si placut, probabil in weekendul acesta, sper!

Clara am vazut orangina mica si dulce, ce bine o prinde culoarea, am remarcat ce bine imbina joaca, naturaletea specifica varstei cu atitudinea de domnisoara

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Haide, Eli! Am facut galerie, vreau la schim un sut in fund sa dau un aspirator si sa ma duc sa-mi iau kinderii acasa. Mai astept un pic

Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

hai ca mai spun ceva si apoi o intind si eu spre casa cu escala la gradi, bineinteles.

Ioana ai incercat cu Ana prin puterea exemplului? Adica sa te vada pe tine cum iti faci periajul, poate nu va fi receptiva in prima zi, in adoua zi, dar cu perseverenta si rabdare la un moment dat va dori s-o faca singura. Inventeaza si tu niste povestioare, plauzibile de altfel, eu asa am procedat cu urlatul. Nu zic ca nu mai urla dar i-a intrat atat de bine in cap ce i-am spus ca acum stie ce i se intampla daca o face. I-am povestit ca fetisoara noastra are foarte multi muschiuleti si daca ea urla si se incrunta muschiuletii o vor durea chiar daca nu simte pe moment si va deveni urata pentru ca o fata schimonosita de plans si urlet trimite durerea si la inimioara, pe cand un zambet pe fata lumineaza chipul si e fericita si inimioara si i-am aratat prin gesturi. In fine, ceva ceva tot a prins din ce i-am spus si parca s-au mai rarit crizele de nervi.
Ai fost prea suparata pe ea fiind si obosita, dar sunt sigura ca sunt momente peste zi in care-ti apare chipul ei dragalas in fata ochilor sau vreo sotie care te-a enervat si acum te amuza.
Bai frate am zis ca nu mai dau nici un sfat si nu ma mai bag , dar parca nu m-a lasat inima sa nu-ti spun ce-am incercat si eu.

Daniela si mie tot toale imi place sa fac cadou, in general lui Andreas ii iau haine sa duca colegilor cadou

Nelia sanatate multa, sa-si dea drumul pietricele alea o data sa nu te mai chinuie, incearca cu ceaiuri ca ajuta

Mergi la inceput

Andreea din pacate nu ma dau in vant dupa aspirator, mai bine calc si-n timpul asta ascult muzica sau aud vreo emisiune la tv...sau ma dor picioarele , dar huruitul ala ma tampeste si daca mai sunt si scame de-alea amorezate cu covorul (noroc ca mi-a mai ramas doar unul in casa, dar unde-i mai rau, la Andreas) sa tot plec...la suturi in fund ma pricep...sa le primesc

Lucas si mie imi place Obama, desi nu ma dau in vant dupa negri, dar chiar e carismatic omul si-mi place si cum vorbeste.

Heyyyy, lasati-mi si mie putina consecventa, n-o luati voi pe toata!!!

gata, acum chiar dispar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Ziua buna si de la noi. Sa ne laudam, sa nu ne laudam... sint zombi, asta noapte nu stiu daca am dormit jumatate de ora cap-coada, ca a facut Isabella febra, aproape 40 . Nu avea decit nasucul infundat, in rest alte simptome nu are. Dimineata avea 38, i-am bagat un supozitor in fundulet si am dus-o la gradinita ca nu aveam cu cine sa o las, pentru ca eram programata la politie pentru schimbarea permisului de locuit. Am luat-o acasa la prinz, a papat, acum s-a trezit si vad ca incepe sa faca iar febra . Asta noapte am luat-o in pat cu noi, deci n-a dormit nimeni din casa, saracuta gemea si tot ma striga si-mi dadea pupici si febra nu-i scadea nici cu supozitoare, nici cu frectie cu otet . Mi-a spus educatoarea, cica bintuie un virus la gradinita
Gata, m-am plins suficient, nu mai am putere sa scriu nimic.

Daniela, mami de capsunica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna dimineata, vin si la voi cu [cafea\-uta! Ma simt mai bine, s-a dus pietroiul probabil, sper ca a fost doar unul.

Obama - si mie imi place, desi, in general, nu-mi place nici un politician. M-a impresionat ca a reluat juramintul, pentru ca nu stiu ce greseli a facut prima oara cind l-a spus. Cel putin asa am citit intr-un articol, asa este? Ce mai, stie sa se faca placut, a stiut sa-si bage familia la inaintare (si chiar sint o familie frumoasa)... si sper din tot sufletul ca nu numai asta. A fost tare emotionanta inaugurarea, chiar daca imaginea e construita, cred ca omul asta poarta in el o energie tare pozitiva si o imprastie si in jurul lui, e ca un magnet... Daca o simt si eu prin sticla! Si stie sa vorbeasca, am citit ca lucreaza singur la discursuri, ajutat de un tinar lingvist sau chiar scriitor, nu mai tin minte. Si ce-mi place cel mai mult este ca sint tineri si asta aduce un aer improspator in toata imputicenia aia de politica din State. Ce ne-ar mai trebui si noua, in tarisoara noastra, niscaiva tineri, si charismatici pe deasupra.. ca ti se apleaca cind de aproape 20 de ani vezi aceleasi fete de porci imbuibati (scuzati expresia, dar nu ma pot abtine, am ajuns sa nu mai citesc nici presa romaneasca, care, in alta ordine de idei, s-a cam dus dracului de tot, e vinduta pina in dinti, la ora actuala nu cred ca exista un ziar independent in Romania - le-au bagat pe toate in trusturi de presa si cum interesul poarta fesu'... tot ce scriu si fac e ). Vechea meteahna a romanului, am plecat de la Obama si am ajuns la porcii nostri!

Danelutza, sanatate multa! Cum mai sinteti? La noi Lisandru e bine, desi mai tuseste, dar dimineata a inceput Tudora, cu tuse deocamdata... urmeaza restul! Dar macar a fost fara febra de data asta.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput