Copiluti de mai-iunie 2005 (95)
Raspunsuri - Pagina 10
simona_filipas spune:
Revenit.......
Tdi

pe mine si acum ma mananca pielea numai cand ma gandesc la varicela.
Multa sanatate si tie si la iepurasha mica
Elisor foarte reusite pozele.Cred ca v-ati distrat pe cinste.Si casuta e superba.
Am gasit un site foarte interesant l u m e a p i t i c i l o r. r o/ s t r a d a /. Au o gramada de activitati interesante penrtu copii.
Cloreta spune:
Hello!
La multi ani OlgaT!
Cornelia, felicitari pentru baietel!
Elisor, welcome back, o sa pun parola pe contul comun!
pup pe toate mamicutele din grup
“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”
OlgaTarziu spune:
Nu Eli nu am primit. Dar multumesc oricum ca te-ai gandit si ai trimis. Considera ca am primit-o. 
nelia spune:
Buna dimineata, la
!
ELisor, am intrebat pentru ca seamana cu un tip Fane, care e tot din Brasov. L-am intilnit intr-o casa, in timp ce eram in vizita la niste prieteni... Eram mai mult ca sigura ca nu e el, dar fiind si respectivul cu chitara si cu folkul, am zis sa te intreb totusi.
Consecventa - ah, asta e cheia unei educatii corecta a copiilor. Inconsecventa parintilor in a le cere ceva, in a-i invata ceva etc. e buba. De multe ori nici nu ne dam seama... pur si simplu, din cauza vitezei cu care traim, procedam si noi cum ne vine mai bine la mina.
Androix, sa stii ca daca reusesti sa impui acele citeva reguli si sa le si respectati cu sfintenie, indiferent de conjuncturi, chiar se usureaza munca noastra ca parinti si cistigam timp pentru alte lucruri, care se rezolva mai greu. Noi la asta muncim acum, si cu ei, dar si cu noi, avem citeva reusite, cum ar fi adormitul singure si in camera lor (si ramasul acolo toata noaptea) am reusit sa impun regulile de igiena si orele de masa, sint aceleasi cu acelea de la gradinita si mi-a venit oarecum mai usor. Adica spalatul pe miini, pe dinti, mincatul la masa si la orele care trebuie. Sintem pe drumul cel bun si aproape de final cu strinsul jucariilor, schimbatul hainelor de pe drum cu cele de casa si pusul lor in cosul de rufe, culcatul la o ora anume (acum sintem la 9.30, dar eu vreau sa aduc la 8.30, e si mai bine pentru ele, si pentru bebe, dar si pentru mine, ca mai apuc si eu sa fac cite ceva in casa sau pentru mine in liniste). Si ar mai fi citeva, nu multe, cum ar fi lectiile si imbracatul intr-un anumit timp cind iesim din casa, lasatul a orice activitate cind hotarim ca trebuie sa facem ceva anume, pastratul ordinii in casa de catre toti... ohoho, mai avem de muncit, nu gluma. Si imi pare rau ca nu am ajuns mai devreme la concluzia asta, ca evitam multi ani in care am bijbiit. Aceste reguli trebuie fixate, explicate de cite ori e nevoie, intelese, aplicate si respectate, dar fara nervi, fara tipete, fara atitudini de genul fa asta, ca da nu... fara pedepse si recompense (putem insa sa laudam de fiecare data orice efort in sensul asta) si odata ajunsi la un rezultat, nu trebuie facut rabat cu nici un pret, pentru nimic, in nici un moment de la ele. Asta se intimpla la gradinita si la scoala, de aceea acolo copiii asculta, cel putin ai mei sint model pe-acolo... iar acasa
. Inconsecventa parintilor si nu comportamentul copiilor sta la baza tuturor problemelor pe care le intimpinam noi, ca parinti si ei, apoi la rindul lor in viata.
La gimnastica, la cursul de luni al fetelor, e o familie de anglofoni in virsta (am observat pe aici ca, in general, anglofonii sint muuult mai rabdatori dar si consecventi in acelasi timp cu copiii lor), cred ca au vreo 60 de ani, cu doua fetite infiate (surori, asiatice). Pic in fund de admiratie de fiecare data cind ii vad cum se poarta cu fetitele (sint mici, 3.5 si 6 ani). Atit de calma este mama, atit de frumos le vorbeste, atit de mult le rasfata, dar... in ciuda oricarei impotriviri, mama nu se lasa pina cind copilele nu fac tot ce trebuie, singure (le cere sa fac insistent dar cu acelasi ton cu care le alinta): dezbracat de haine, impaturit cum pot ele si pus in dulapior, pus costumul, vin apoi la pieptanat, cea mica pleaca la curs (e cu Tudora in grupa), cea mare ramine si fac lectii (si aici am admirat rabdarea mamei, fetita ba vrea, ba se alinta, dar mama continua pe acelasi ton foarte blind sa-i ceara ce sa faca), apoi vine cea mica, pleaca cea mare (eu cu Agata in grupa), repede sa bea apa si sa manince ceva... please, la spalat pe minute, cerut blind dar ferm, fara dus-intors, vin de la baie, vrea sa pape, nuuu, intii te imbraci pentru ca racesti si apoi vei minca... totul cerut fetitei cu un ton atit de calm si dragastos, ca ma si enerveaza, fir-ar sa fie, cum reuseste!?!... am suspectat-o chiar ca ia ceva pastile gen distonocalm, ca fetitele ei nu sint chiar docile, sint ca ale mele... Nu am vazut-o niciodata pierzindu-si rabdarea (ca mine
), nu am vazut-o lasind de la ea (ca mine
), chiar daca fetitele fac mofturi sau nu e timp de stat la discutii... Si exemplele ar putea continua, ca o stiu de ceva vreme, si sotul e la fel, poate un pic mai permisiv... Ce mai, ii ador pur si simplu! Pe mine ma tin fix cinci minute consecventa, calmul si rabdarea... cind intru in panica si le vad pe astea cum trag de timp si cum o freaca aiurea cu creionul in virful degetelor, batind in caiet ritmul pe nervii mei... uit de orice.
Hai, ca mai citesc ce ati scris si poate ma mai intorc... Nu stiu daca v-am scris ieri, cred ca doar la Sezatoare am scris: Lisandru e bolnavior rau, racit, nu are febra, dar in rest toate simptomele, nici nu am fost la curs aseara, ca mi-a fost mila sa-l las asa vecinei, abia i-am facut eu fata... Octav a venit tirziu, Tudora mi-a facut vreo trei crize de nervisori, Agata isi face lectiile numai daca ma ratoiesc bine la ea... Offf, viata mea!
SI in fiecare dimineata, la cafea, cind dupa un efort supraomenesc ii scot pe cei trei la timp din casa si Lisandru doarme, imi propun sa fiu calma si sa am mai multa rabdare... ma tine pina la 3, cind o iau pe Agata si se termina definitiv la 3.30 cind o iau pe Tudora. Cind ajung acasa deja am uitat tot ce mi-am propus dimineata...
Ah! Si inca acum mi se pare ca fac fata, cam am situatia cit de cit sub control, ca sint mai calma ca inainte... mi-e rau de-a dreptul sa ma gindesc la felul in care eram cind nu faceam fata
, in perioadele alea de nebunie crunta de la noi!
Of!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Fetelor, dind un tur pe forum, am gasit un subiect la generale si... un articol. L-am citit cu lacrimi in ochi, nu ma pot abtine sa nu vi-l pun si voua (nu dau adresa subiectului, cine vrea intra acolo si citeste ce se scrie, pun direct link-ul catre articol):
http://www.formula-as.ro/2009/851/societate-37/dare-de-seama-despre-ingeri-10626
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
lucas spune:
salutare,
a fost azi o zi............... precum e timpul afara.
Cornelia felicitari pentru baiat!! o sa fie o rasfatata Maria. si tu soacra cu 2 nurori.
TDI am citit bine tu ai facut de 3 ori varicela?
eu sincer din copilarie nu mai tin minte, dar maica-mea zice ca am facut toate bolile copilariei.aaaaaaa, mint, oreionul il tin minte!! ca eram umflata la urechi si imi era frica sa nu ramin asa!
androix esti cu gindul la al 3-lea? sau am citit in diagonala??
gusta ce bine ca mai intri!! esti in grafic?? tin pumnii!!
gabitzam spune:
Am descoperit un radio pentru copii ce emite online
http://www.kidsradio.ro/
Au o multime de povesti in format mp3.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla